Den blomstertid nu kommer

Såg "Blomstertid" med Peter Magnusson igår och den var fantastisk!! Helt jäkla klockren!! Hur kan någon återspegla något så bra! Det var precis som de där dokumentärena man sett på riktigt! Och alla tre individerna/personligheterna var så jäkla perfekta!! Nu låter det som om jag är kär i Peter Magnusson, det är jag inte men det var riktigt bra!

Hoppas min kompis C såg på det då hon bor i Bromma och allt är inspelat där! Det är alltid kul att känna igen sig! I går var i alla fall två avsnitt och ikväll kommer det tredje kl: 22.40 - titta då!

Ha en skön kväll!
Pinkmommey :)

Blomstertid i din dator. Foto: TV4

Dramaserien Blomstertid är producerad 2009 och sänds i fem delar. Peter Magnusson spelar de tre huvudrollerna och har skrivit manus tillsammans med Martin Persson.

Blomstertid handlar om Kenneth, Steven och Anders och deras kamp med frågor kring manlighet, barn och familj. Det handlar om längtan efter frihet och efter stabilitet.

Våren 1994 hamnar den nu etablerade dokumentärfilmaren Martin Persson (Martin Persson) på Bromma gymnasium där han som ett skolprojekt börjar följa den här seriens huvudpersoner: Kenneth, Steven och Anders (Peter Magnusson). Då gick de i samma klass och skulle snart ta studenten.

Förra våren, 14 år senare, återvände Martin till Bromma för att se hur livet utvecklat sig för de tre. Och det är där, under ett par månader av sprudlande grönska för ungefär ett år sen, som Blomstertid utspelar sig.

Kenneth, som förlorat båda sina föräldrar, bor kvar i det radhus där han vuxit upp. Han lever ensam, förutom ex-flickvännen och hennes nya kille som bor inneboende, och längtar efter barn.

Anders, har allt det han som tonåring sökte efter. Han bor i en stor villa med sin vackra fru Henrietta och deras två barn Saga och William. Anders vardag verkar vid en första anblick symbolisera allt vad trygghet handlar om. Men livet förändras och ibland kan två försommarmånader bjuda på mer skrämmande omställningar än någon kunnat föreställa sig.

Steven, som alltid längtat bort, finns inte kvar i Bromma i början av den här serien. Han delar sitt liv mellan Alperna på vintrarna och Gotland på somrarna. Och det var på Gotland dokumentärfilmaren Martin hittade honom i maj förra året. Steven lever för dagen - han är fri. Men frihet är förgängligt.

Blomstertid handlar om en försommar då Kenneth, Steven och Anders fick uppleva hur hela livet förändrades. Och som så ofta när det stora allvaret kommer krypande, så ter det sig inte bara allvarligt, utan också ganska kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0