Dop, middag och party!

Just nu har jag satt mig ner med en kopp kaffe efter en morgon med massa städning och tvätt... Nu när delar av familjen arbetar och jag går på intervjuer och annat så är det sånt tråk som måste klaras av på helgen...

Snart ska mini sova och T & F ska till Fältan och köpa nya snygga chinos till de små som de kan ha på dopet senare idag :)

Vid 15.30 ska vi möta M på Karlapalan och prommenera tillsammans ut till Djurgården och Seglora kyrka på Skansen där dopet hålls. Efter är det middag på systrarna Voltaires restaurang nere vid kanalen på Djurgården.

Om jag orkar och vill kommer jag kicka hem F med småkillarna och sedan gå och ta några drinkar med dem som vill!

Vi hörs lite senare gott folk!
Pinkmommey♥


SYMBOLER


Kyrkan är full av symboler och dopet innehåller många moment och saker som symboliserar något. Här förklaras några av symbolerna.
 

Dopklänning
Den är lång för att barnet ska kunna växa i den, växa i tro. När man konfirmeras har man oftast en vit kåpa i rätt storlek! Det betyder att tron har växt och jag kan bekräfta mitt dop, säga ja till Gud.


Färg

Dopklänningen är vit och det kan betyda olika saker: renhet och förlåtelse, men även en påminnelse om hur Jesus såg ut när han var uppstånden. Därför finns den vita färgen med i alla olika högtider i kyrkan – i Jesu fotspår…


Vatten

Vatten betyder ju liv, men det kan också betyda kaos, mörker, farlighet – även i dopet. Att döpas är att gå från det som är hotfullt, döden, till det som är helt och i Gud, livet. Från död till liv – uppståndelse. Ner i vattnet och upp ur vattnet!


Kors och korstecken

I många kulturer används korstecken för att skydda från det onda. I kristen tradition ska korset påminna om Jesus seger över döden och att den segern även gäller oss. När man tecknar korstecknet säger man samtidigt: i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn, vilket är samma sak som den treenige Guden (en Gud som verkar på tre sätt).


Kristustecknet

Ser ut som ett P med ett X över. X och P är grekiska bokstäver som står för de första två bokstäverna i Kristus – CH och R (Christos).


Ljuset

Ljuset påminner om Jesus, men också om att vi vill att ljuset ska lysa för barnet, människan, även när det är som mörkast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0