Hotell Skeppsholmen!

Snart bär det av till hotell Skeppsholmen för lunch med resten av syskonen och familen med respektive och barn :)

Har aldrig varit där men hört att det ska vara bra! Efter ska F och killarna gå på kalas och jag ta en sväng på stan innan det är dax att handla inför kalaset på söndag!

Ikväll blir det bakning och film :)

http://www.hotelskeppsholmen.se/

Ha en skön lördag!
Pinkmommey♥

 

XII:s militärlogement blir nytt livsstilshotell

I slutet av oktober öppnar det nya hotellet är beläget mitt i det brusande Stockholm, på gröna och lummiga Skeppsholmen. Den omedelbara närheten till city – bara några minuters promenad – och de fantastiska vyerna över vattnet och stora delar av Stockholm gör ön till en mycket populär plats som även lockar med ett rikt utbud av konst och kultur och en levande maritim miljö.

Nobiskoncernen Stockholms nya stadsoas – Hotel Skeppsholmen. I historiska byggnader från 1699 har prisbelönta Claesson Koivisto Rune skapat en modern kontrast med svensk samtida inredning. Hotellet omfattar 81 hotellrum, restaurang och bar samt en stor festvåning.Hotel Skeppsholmen. Vårt mål är att fylla en av landets viktigaste historiska byggnader med det bästa av dagens Sverige, i form av kök, mode, konst, musik och design.Erséus Arkitekter i samarbete med Claesson Koivisto Rune har lyckats bevara många originaldelar i den varsamma renoveringen, såsom de antika trägolven och de stora fönstersmygarna. Byggnaderna, som i folkmun kallas "Långa Raden" har ett brokigt och spännande förflutet. Husen ritades av Tessin d.y., arkitekten bakom Stockholms Slott, och byggdes ursprungligen som kaserner för Karl XII:s personliga elitförband 1699. Därefter har det fungerat som fattighus för pestsmittade, krigsrätt, logementen och förrådslokaler för Flottan. Sedan 1935 är byggnaderna förklarade historiskt byggnadsminne. Claesson Koivisto Rune. Vi har lagt en enorm mängd tid och energi på att hotellet skall bli bra. De två kasernerna från Karl XII:s tid har mycket av sin karaktär kvar. Traditionella material som såpade trägolv och linoljefärg på snickerier, men också en receptionsdisk av solitt borstat aluminium, duschar med lysande vattendroppar, magiska handfat och ett sju meter långt matsalsbord från Botswana. Vårt ledord har varit något som gärna uppstår mellan hav och land: "dimma".

Hotel Skeppsholmen erbjuder 81 förstklassiga hotellrum indelade i olika rumskategorier beroende på storleken; från "Small" på 16-19 m² upp till "Extra Large" på runt 35 m². Dessutom finns två mindre sviter, "The Captain’s Suite" och "The Amiral’s Suite", som är 45 m² stora ljusa tvårumssviter. "The General’s Suite" är hotellets trerumssvit på 64 m² med lyxigt badrum med fristående badkar, lounge med arbetsplats, sovrum med King Size-säng och fantastisk sjöutsikt. Alla hotellrummen har det senaste inom teknik och underhållning. har ett genomgående svenskt koncept i mat, design, musik och mode. Restaurangen kommer att fokusera på det svenska traditionella köket, men med en nyskapande twist. Det är köksmästare Anders Wrangensten, med ett förflutet på Guide Michelin-krogarna Fredsgatan 12 och Operakällaren, som har fått uppdraget att utveckla hotellets matutbud. Fokus ligger på att hitta närproducerade råvaror av allra bästa kvalitet och skapa säsongsbetonade menyer, med mycket igenkänning men i kombination med nyskapande inslag.Byredo Parfums. De har även utvecklat en helt unik doft för hotellet, vilket känns jätteroligt! Den är inspirerad av den närliggande Skridskopaviljongen.Svanenmärkt från start. Hotellet är även medlemshotell i Design Hotels, en sammanslutning av världens främsta personliga livsstilshotell där fokus ligger både på det estetiska i form av design, men främst på unik atmosfär och service.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0