Något har man gjort rätt i alla fall ;)

Beteendevetare: 3-4 år mellan barnen är lagom

Skaffa inte barnen för tätt!

Det rådet ger beteendevetaren Elisabeth Schönbeck.

– Det drabbar framför allt det äldre syskonet.

Ska man skaffa barnen tätt och få blöjbyten och nattvak snabbt avklarade – eller vänta med småsyskon tills barn ett (och föräldrarna) hunnit hämta andan?

Åldersavstånd mellan syskon är ofta en het fråga bland unga föräldrar.

Elisabeth Schönbeck, beteendevetare som forskar om syskonroller, har ett tydligt råd:

– Skaffa inte barnen för tätt, säger hon.

 

Tre-fyra år lagom

I den svenska genomsnittsfamiljen finns två barn. Men det är inte alla förunnat att välja om och när man ska ha barn. Ibland kommer inte det andra barnet alls, ibland dröjer det. Andra upplever inte att de inte har tid att vänta. Men om man har möjlighet, tycker Elisbeth Schönbeck att tre, fyra år är ett lämpligt åldersavstånd.

– Ska man tala fackspråk är det så att ett barn inte är färdigt med sin individuationsfas och inte heller med sin separationsfas förrän det är tre, fyra år, säger Elisabeth Schönbeck.

Att få ett syskon innebär att man inte längre är ensam om föräldrarnas gunst. Som mindre och hjälplös är det dessutom det yngre syskonet som har förtur till föräldrarnas famn och kanske mammas bröst. Då gäller det att den bortstötta fjolårskalven har sin grundtrygghet klar.

– Den äldre får en väldigt kort barndom. När han är fyra, fem så ska han vara stor och duktig. Tvåan är liten och söt – även när han är 14 eller 15, säger Elisabeth Schönbeck.

 

Täta barn gynnas av regler

Det finns psykiatriker som går så långt som att säga att kort åldersavstånd gör att storasyskonet riskerar allvarliga psykiska problem i vuxen ålder. Svensk lagstiftning gynnar ändå dem som får barnen tätt. En kvinna som blir gravid innan senaste barnet är 1 år och 9 månader får behålla sin tidigare föräldrapenningegrundande inkomst. Regeln tillkom på 80-talet för att få fart på barnafödandet.

– Jag som är småbarnspedagog vill se det här ur barnperspektiv. Och jag ser att det går ut över det äldsta barnet, säger Elisabeth Schönbeck.

För det yngre syskonet är det inte lika problematiskt med tätt åldersavstånd.

– Han eller hon får glida fram som en stjärna. Och småsyskon har ofta väldigt stark självkänsla.

 

Avundsjuka

Många upplever att syskon som är nära varandra i ålder har större utbyte av varandra – och har en given vän för livet.

– Det är ett vanligt missförstånd att de har mer glädje av varann. Att ha en lekkamrat hjälper inte om nummer ett känner sig åsidosatt från början, säger Elisabeth Schönbeck och fortsätter:

– Många som är födda tätt blir ovänner för livet. Och det handlar alltid om att avundsjuka på föräldrarnas kärlek, det är det alla arvstvister handlar om.

Av: Helena Utter
(Text lånad av Aftonbladet.se)


Storebror T träffar lilla F som är en dag!


Lekland, Junibacken, rean och vänner

Så ser min senaste tid ut!

På annandagen så kände vi att det var hög tid att rasta barnen och drog till Andys lekland i Nacka! Efter att vi lekt loss där ett par timmar så åkte vi hem till mina svärföräldrar som hade julmiddag och det  var riktigt trevligt och gott som vanligt.

På söndagen så kunde jag inte hålla mig utan begav mig ut på rean och köpte några saker för julklappspengarna jag fick av pappa :) Det blev en supermjuk ljus jeansskjorta då jag dels saknat en sådan och dels läst att det kommer bli väldigt hett med jeans på jeans i vår ;) Alltså att man ska matcha tex mörka jeans och ljus jeansskjorta. Känner att det är något för mig även om jag ska erkänna att det inte var länge sedan alls jag kräktes av den tanken ;)

Dessutom hittade jag en superskön kofta och en chanelinspirerad klänning som kommer bli perfekt att ha på dop och liknande!

Jag köpte även ett par ballerinas men de ska tillbaks och en dunjacka till fina T!

Passade även på att byta den vita plånboken jag fick i julklapp av pappa till en mer passande svart väska från samma märke.

(Bilder kommer senare)

Då jag och F båda ville ut på rean men även tykte att barnen skulle få ha kul så kom jag på den geniala idén att gå ut på förmiddagen och bad att F skulle möta upp mig på stan med kidsen till lunch. På så sätt kunde han gå ut på rean och jag tog barnen i bilen och bagav mig till Junibacken!När vi varit där ett par timmar kom F och joinade oss för lite teater och lek och sedan blev det myskväll hemma.

I förrgår var jag hos tandläkaren då jag tyvärr tappade en plomb (som vanligt...) på julafton och det var sååå dyrt - 1500:- för en lagning.... Fattar ingen ting men dels var det en "akut-tid" och dels var det inte hos min vanliga tandläkare...

På kvällen sen kom våra fina vänner D och L hit med sin lilla 7 veckors bebis W! Det blev glöggmys och julklappsutdelning då D är gudfar till vår äldsta.


Mor och dotter.

Igår var vi bara hemma på förmiddagen då det stog legobygge på schemat. Det var första gången jag byggde lego och jag gick ut hårt med ett starwarsrymdskepp (som T fick av sin gudfar kvällen innan).


Jag lovar att det var flera hundra bitar!


T var stolt över sin mamma :)


Så här fint blev det! Det var inte svårt men pilligt och sååå kul!

På eftermiddagen blev det pulkarece med glasstopp på Glasshuset efteråt! I vår familj spelar det ingen roll om det är vinter och man håller på att frysa ihjäl efter timmar i backen - vi gillar glass :)

På kvällen lämnade jag T hos farmor och farfar där han skulle sova över och sedan så gick jag och mötte upp min vän M på Tudor arms... Jag gillar inte det stället p.g.a tidigare erfarenheter men vi käkade bara en snabb middag där och gick sedan ner till Sturehof istället. Dock fastnade vi istället med en av männen som arbetar på Tudor istället men det gjorde inte så mycket då han var en trevlig prick! Dock hade jag hellre suttit själv med min kompis då vi inte setts på så länge och hon ska resa bort nu igen men vad gör man... Trevligt hade vi i alla fall!

Nu ska jag gå och laga en sen lunch.
Pinkmommey♥


Rean

Idag blir det lite reaspaning på stan och sedan bara lite städning hemma för min del... Känns som om det aldrig tar slut efter julfirandet...

Dessutom ska vi prova T´s nya fina skidor :)

Igår så skulle jag ut på rean men hoppade det då vi kände att barnen skulle slippa sitta hemma och ruttna en dag till... Men som sagt idag kan jag inte hålla mig längre... Jag åkte förbi Zara igår och såg att det redan var 50% och fick ont i kroppen av allt jag troligtvis går miste om att köpa där ;)

Nu ska jag ta en snabbdusch sen sticker jag!

Pinkmommey♥

 

Tandlös

Fasicken! Jag har tappat en plomb eller så har jag tuggat sönder en liten kant av tanden... Tandläkaren sa till mig när jag var där strax innan jul att jag skulle hålla mig borta från knäcken... Varför kunde jag inte ha lyssnat på honom!

Nu skulle han resa bort på julsemester så antingen kommer jag gå med ett stort hål i tanden eller så kommer jag få göra en smärtsam lagning för en tusenlapp - kul...

Nu blir det frukost med de små vildarna :)
Pinkmommey♥


T


Mina klappar :)


Denna såg jag i somras i Skanör och blev kär i, det hade min snälla mamma kommit ihåg! En korg/skål med nät att ha tex bullar/frukt/bröd i.


Detta för ju tankarna tillbaks till ens första Nintendo på 80-talet :) Ett spel från F´s bror så att vi kan leka lite med vårt Wii :)


Snygg karaff av svärföräldrarna!


Av pappsen fick jag en plånbok från Ceannis och man får ju aldrig ge en plånbok tom ;)


Av min sambos kära mormor får jag alltid antikt julpynt, jag blir alltid lika glad :) Dessutom gav hon mig en prenumeration på Svensk Dam också som vanligt :)


Av F fick jag ett riktigt 80-tals filmpaket att njuta av - The Breakfast club, Sixteen candles, ST. Elmos fire, Fletch 1 & 2, Splash (En av mina absoluta favoriter ;)), Girls just want to have fun, The perfect girl, Pretty in pink och en till som jag inte kommer ihåg nu. Fick även filmer av mamma.


Härliga doftljus från Voulspa fick jag också av F. Mamma gav ett annat underbart doftljus oxå!


Nya fräscha handdukar hade vi önskat oss också!


Har sett reklam för denna på tv och kände att jag viulle ha den och spela den HÖGT i min ensasmhet om dagarna ;)


Hur snälla svärföräldrar har inte jag!? Så gott och fräscht doftar dessa!


Ännu en prenumeration! Bland det bästra jag vet att få då presenten håller så länge!


Min finaste julklapp fick jag av dem jag älskar mest i hela världen - mina söner (fast pappa F hade gjort den)! En inbunden fotobok med stora härliga kort! Detta är framsidan.


Han hade verkligen lagt ner tid på att välja ut fina kort som betyder mycket för oss och skrivit söta texter!


På nyårafton i år har vi varit tillsammans i 11 år så han började med våra partyår, gick över till graviditeterna och våra små killar och slutade i nutid.


Här ser man mig bläddra i boken - vårt älskade landställe som tyvärr är sålt nu... Boken var så fin att jag tom får tårar i ögonen nu bara jag skriver om den - tack älskling ♥ ! Kanske tar jag mer bilder på den sen så att ni får titta lite närmare?

Sen fick jag en del andra julklappar också men kan/vill inte visa allt här.

Nu blir det sängen och massa härliga tidningar!
Pinkmommey♥


Dagen efter

Idag är det v erkligen "dagen efter"... Vi har inte ens bytt om från pyjamas hela familjen, mysigt! Vi har bara ätit, sovit, vilat, lekt, tittat på film och PLOCKAT! När man är 10 personer som ska äta flera måltider mat, man använder finporslin som inte ska diskas i diskmaskin, har papper och kartonger från flera hundra julklappar och hur mycket nya leksaker som helst så blir det en del plock :)

Men nu är allt klart och pizzan som F kom hem med för ett tag sedan är nyss uppäten och nu sitter vi i soffan och kollar på Råttatoi.

När barnen har lagt sig så ska F iväg och träffa en kompis ifrån London och jag ska bara vara hemma och läsa tidningar eller kolla på nån av mina nya filmer!

Hoppas ni också haft en skön juldag!
Pinkmommey♥


Killarna med lite nya leksaker :)

God jul Dubai!

Jag vill bara önska en god jul tilll min pappa, A och mina syskon i Dubai! Hoppas att ni har en underbar semester och att er julafton var mysig!

Tack snälla för alla fina presenter :)

Ha också att kul nyår i huset nere i Frankrike!

Kramar från oss!
Pinkmommey♥ ;)


Som sagt, det är aldrig nån som tar bilder på mig så jag stck ner huvudet i sillen igår och knäppte en bild på mig själv... ;)

Tomten var snäll även i år!

Här kommer ett litet urval av några av julklapparna barnen fick av våra fina familjer!

Pinkmommey♥


T fick sina första slalomskidor och pjäxor av morfar med familj :)


T önskade sig en elgitarr mest av allt i år och fick denna tuffa av mormor :)


T älskar vår rullväska som han brukar vilja ha när han sover borta, nu har han fått en egen!


Grejer som låter är kul! Denna är en microfon som också spelar, räknar, sjunger mm


Detta Cars-spel håller på att läras in just i detta nu... Kommer nog inte bli så lätt för en 4:a åring...


Lilla F har varit så avundsjuk på T som har coola Carstofflor så nu fick han ett par egna, tack!


Rätt ska vara rätt för att få lugn och ro här hemma... T får en slant då och då när han hjälper till och lägger den i sin egen sparbössa, nu har lilla F en superfin också!


Farbror D vet att Playmo är riktigt poppis här hemma.


Som ni säkert har mäsrkt så är det Cars som gäller här hemma... Denna + bilar, tjocka tröjor, skärp, böcker, skivor och bilbana fick vi i samma tema utöver det ni redan sett :)


En talande, sjungande, dansande Mkka Pakka fick Mini som han älskar högt! I och med att Drömmarnas trädgård är en favvo så blev det även ett gosedjur och ett tåg från samma serie!


Trots att vi redan har en miljon bilar och liknande hemma så ville jag att lillebror skulle få något alldeles eget som han inte får ärva av storebror T så denna lilla kombinerade väska, garage och polisstation fick han med en fin polisbil till. Den tutar och låter sååå högt...


Flera olika superfina dinosaurieböcker blev det också! + en hel del andra böcker också då vi är en gonattsagoslukande familj ;)


Fina kalsonger från Björn borg till killarna från svägerskan som arbetar där - tack!

Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder på klappar men som vanligt blev det galet många! Men nästan alla var bra och det känns ändå okej att de fick så många då det var helt olika grejer.

God jul från oss!


Mamma/mormor, svärmor/farmor, svärfar/farfar, gammelmormor, svåger+sambo kom lagom till Kalle och här sitter killarna och väntar på att det ska börja :)


Alla samlade (farfar tar kortet) och glöggen är serverad!


Lilla F är farmor upp idagen!


Som vanligt tar man 1000 foton och inte ett enda ett blir bra på alla fyra... Nästa år ska vi ställa upp på rad och verkligen anstränga oss!


Alla mina killar hade julröda byxor på sig ;) I år skippade vi kostym, slips och obekväma kläder utan tog sköna kläder istället.


Fatta att F´s mormor på 86 år slänger sig ner på golvet och hjälper till och slita upp klappar!


Morbror D och söta M har slagit sig ner och väntar på att resten av gänget i kön ska komma.


Mums!

Bilder på tomten och annat kommer när jag får kopior på hennes kort.

Dan före dan!

Hej hopp!

Idag började dan med att vi tog en liten tripp till barnsjukhuset Martina för att kolla Lilla F... Han har ju varit sjuk nu ganska länge med sjukdomar som avlöst varandra men är frisk nu. Dock ville dagis att vi skulle kolla honom så att han inte har lunginflammation...

Det trodde inte vi att han hade men i och med att vi har abonnemang på Marina och man får tid så lätt så tog vi det säkra före det osäkra. Mycket riktigt var han frisk och var inte i närheten av en lunginflammation men dock kanske han hade haft RS virus varför han varit så dålig.

Efter att vi lämnat lillen på dagis så åkte F och jag ut till Lidingö och Gateau för en kaffe och så köpte vi massa gott till imorgon - vörtbröd, pepparkakor, saffranslängder och annat!

En sväng till Lidingö centrum hann vi också med i och med att vi är klara med nästan allt inför imorgon men nu är vi hemma för lunch och i eftermiddag ska vi bara göra knäck och slå in de sista julklapparna :)

Dock ser det ut som om både jag och F blir utan klappar från varandra i år... BÅda två har beställt julklappar på nätet och ingen av oss har fått nån avi... Men vi får väll ta en lilla julafton efter jul istället, ha, ha.

Nu ska jag vattna granen innan jag glömmer det!

Tjing - Pinkmommey♥


Barnens lilla gran med deras eget julpynt som inte kan gå sönder och deras fina egengjorda pynt! Nu ser den i och för sig lite annorlunda ut då bilden är tagen för mer än en vecka sen.

Livsfarligt!!

Oops... Kom på att man kan köpa antika julgranskulor på Tradera, inte bra ;)

Nu har jag lagt ett bud så det är bara vänta och se!

Pinkmommey♥




Dan före dan, före dan, före dopparedan!

Åh vad skönt! I natt har lilla F bara vaknat 3 gånger av att han hostat och somnat om direkt och sedan igår eftermiddag är han feberfri!! Hopas nu bara att ingen av oss andra familjemedlemmar har blivit smittade...

Idag ska jag ta mig ett välbehövligt bad innan det är dax för en skön promenad. lunch och sen den sista julshoppingen.

Igår så hade vi en riktig pissdag med olyckor, gråt, kräks, oätliga pepparkakor mm... Men idag ska jag göra ny deg och prova lyckan igen, peppar, peppar. Dock blev det jättegod "Rocky-road" godis gjord igår men ingen knäck så det måste vi också göra idag :)

Ha en fin dag!
Pinkmommey♥



Julgranskulor :)

Här kommer några bilder på några av mina finaste julgranskulor! Och imorgon blir det fler då jag tycker att det fattades några i granen ;) Som jag skrev förut så blev det säkert 30 julgranspynt över men ingetr jag ville ha i år som passar med det jag satt upp. De får barnen ha i sin gran nästa år - de är söta men en annan stil, men vem vet nästa år kan jag ha ändrat mig igen ;)

Pinkmommey♥


Kotte.


Så söta ballerinaskor - enda kulan jag köpte förra året.


Peket.


Denna fick jag förrförra året av min svärmor och det finns en till kula som hör till som är en ren.


Denna ängel hade tom min mamma när hon var liten, den gör mig nostalgisk :)


Detta hjärta är fint med sina speciella färger och jag fick det av mamma för ett par jular sedan.


Sånna här tomtar har jag massor av och snögubbar, soldater, polkagrisar och annat sött!


Toppstjärnan men jag tror jag byter den till min silver eller guld då denna försvinner lite bland kulorna i år.

Julen fortsätter i sakta mak

Hej igen!

Igår skulle vi då äntligen klä granen på morgonen och NATURLIGTVIS så hade ljusslingan gått sönder från förra året... Det verkar inte spela någon roll om man köper en dyr eller billig, varje år måste jag köpa ett par nya...

I och med detta tog jag bara på min dunkappa över pyjamasen och stoppade fötterna i mina stövlar men kom på att de bara tar cash nere på granförsäljningen... Då passade jag på att åka till Lidingö och hämta Ts skidor och pjäxor som var undanlagda av morfar där och på samma gång ta ut pengar.

När jag tillslut kom hem så ville T så gärna gå till farmor och farfar där han skulle sova så att han skippade hela grejen med att klä granen ;) Efter att lämnat honom tvärs över gården så var det då dax!

Men när jag kom hem så hade lilla F somnat i pappas knä så det blev i alla fall så att jag ensam klädde granen, ha, ha.

I år skippade jag en hel del kulor då jag inte ville att de ska se för plottrigt ut och hålla en viss stil med bara gammeldagsa glansiga kulor men efter att ha tittat på granen under dagen känner jag att jag nog måste ha lite mer kulor trots allt ;)

På kvällen gick F ner på vår lilla kvarterskrog och tog med sig mat hem som jag, han och lilla F smällde i oss och sen avslutades kvällen med att alla tre kollade på filmen "Natt på muséet"...

Idag har jag slagit in alla julklappar!! Jag trodde att det skulle bli sååå jobbigt men det var de inte alls och de blev så fina! Jag gillar verkligen pappret, korten och snörena jag hittat i år! Ni får se bilbevis i ett senare inlägg då jag inte har några kort nu.

Jag har precis varit och hämtat T och nu sitter vi här och leker och väntar på att F och lilla F ska vakna. Tyvärr är Mini fortfarande riktigt sjuk och har fortsatt hög feber ca 40 grader till och från... Han är ju inne på fjärde dygnt nu så kanske ska vi ta en sväng till doktorn senare och se om han behöver penicillin eller om det kanske kan vara svinis... Får se bara om man kommer ut p.g.a all snö - vi håller ju nästan på att snöa inne och jag ÄLSKAR det! Tänk att vi ska få uppleva en inte bara vit jul utan även en jul som påminner om våra barndoms jular :)

Visst folk tycker att det är kallt men det är väll bara att klä på sig? Varma sockor, långkalsonger, dunjacka, mössa, halsduk och vantar så är saken biff! Härliga plädar i soffan, varm choklad, gott chaite och tända ljus hjälper också till att hålla värmen - tänk på det :)

Nu ska jag gå och laga lite lunch sen tror jag att det är dax för knäckkokning!

- Pinkmommey♥


Ingen bra bild men en helbild i alla fall ;)


Lite bättre närbild med ljusen och kulorna.

Frånvaron

Jag är ledsen att jag inte hunnit skriva några inlägg på ett par dagar men tyvärr går det inte då lilla F är sjuk...

Han vill att jag ska bära på honom HELA tiden och då menar jag hela tiden han är vaken... Dessutom vill han sitta i mitt knä om jag sitter ner OCH hållla min hand...

I tre nätter har jag sovit med honom i vår säng vilket har lett till att jag nu har nackspärr, ryggont och ett pajjat knä... Eller sovit och sovit - ca var 30 minut vaknar vi och letar efter napp, ger alvedon, dricker vätska, tar av och på täcket, tröstar osv...

Jag har velat ligga och sova med min son för att ha koll på läget men i natt får fasiken F sova med honom annars går jag sönder.

Idag ska vi i alla fall äntligen klä granen! Vi köpte den ju förra fredagen och tog in den förra lördagen och sedan dess har den stått oklädd. Fredrik vill ju att hela familjen ska vara med och vi ska dricka glögg och spela julmusik och varje kväll kommer han hem vid 18 och sen är det middag och dags för nattning så det blir aldrig av...

Men som sagt idag ska vi klä den på förmiddagen och på eftermiddagen ska F och T åka pulka igen och när de är tillbaks så ska T till farmor och farfar och bo där över natten och jag ska iväg på lite fix!

Jag ska bla annat hämta upp och lämna lite julklappar på olika ställen och sen ska jag till apoteket då alla förkylningsgrejer har tagit slut här hemma.

Imorgon väntar sen pepparkaks- och knäckbak!

Nu hör jag hur alla vaknar här så måste gå men jag hoppas kunna blogga lite mer nu...

Pinkmommey



Sjukstuga

Idag är jag hemma med lilla F som är sjuk...

I förrgår blev han jättehes men inget annat så han fik gå till dagis igår. Han mådde bra när han kom hem men igårkväll så fick han 40 graders feber och värts hostan... Jag fick för mig att det kanske är svinis men efter att ha pratat med läkaren så sa de att han har ganska gott skydd och att man inte behöver ta spruta nummer två förens inom 6 månader! Så troligtvis är det bara vanliga influensan eller en jobbig förkylning. De hade fått in många med liknande symptom som testats för svininfluensan men som bara visat sig vara vanlig förkylning :)

Inatt var jag vaken ca var 20:e minut och la på och tog av täcket av lillen, stoppade in nappen, gav dricka, tog tempen och var nära.

Med en liten sjukling och så lite sömn tar vi alltså en jätte lugn dag hemma idag. Jag har i alla fall hunnit plocka undan här hemma, lägga in lite kläder och kört ett par maskiner! Dessutom hann jag klart med mitt pepparkakshus när mini sov förut.

Nu sover han igen så jag ska passa på att vika lite tvätt och lägga in för när han är vaken vill han bara sitta med mig och hålla handen ;)

Hoppas ni har en bättre dag!
Pinkmommey♥


Sjukling sover på soffan.

Sms till fel person - mycket underhållande!

Har du någon gång skickat sms till fel person så att det blivit riktigt pinsamt? Gå in och kolla här http://www.felsms.com/ det är mycket underhållande! Frågan bara om det är på riktigt eller påhittade sms? Spelar egentligen ingen roll för det är kul i alla fall :)

Ha en skön kväll!
Pinkmommey♥


En prinsessa i tiden!

Åh vilken fräch bild! Den är både vintrig och vårig på samma gång beroende på hur man vill se det. Vad kul med en prinsessa på omslaget, det känns modernt!
Jag vet lite hemligheter om denna tjej men det kan jag inte skriva här ;)

Nu drar jag och handlar på nya Ica Kvantum i Värtahamnen.
Pinkmommey♥


För mycket av det goda?

Mitt senaste last... Carpaccio - sååå gott! Dock kanske det blev lite väl mycket parmasan och pinjenötter men vem har sagt att det ska vara en viss mängd, he, he. Middag hela veckan, jag blir inte trött på det :)

Pinkmommey♥


Lilla F tar si´n första ridtur 1,5 år gammal!

Kan man bli sötare?!

Pinkmommey♥


T tar sin första ridtur!

Här kommer en liten film på fina T som tar sin första ridtur som jag berättade om i tidigare inlägg! Snart kommer även en på lilla F!

Pinkmommey♥


Pepparkakshus, julgran och pulkor!

God morgon på er bloggisar!

Vilket underbart väder det är!! Nummer 1. så gillar jag snö, nummer 2. så slipper jag tvätta barnens alla overaller mm varje kväll och nummer 3. så blir det så mycket mer vinter och julstämning!

Idag drog jag barnen till dagis i sina pulkor och de tyckte det var sååå kul! När vi sen kom till dagis hade de tagit fram alla sina egna pulkor och det var fullt ös i lilla backen ;) Så jag lämnade kvar både barnen och våra pulkor och gick iväg med ett stort leende för att alla var så glada.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan med morgonens kaffe och ska läsa lite bloggar innan jag tar mig för att klä granen. Egentligen brukar vi göra det hela familjen och jag tror inte de blir så glada om jag gör det själv i år så jag ska bara börja lite smått med lamporna och glittret. Då kan sen F och barnen vara med och hänga upp alla kulor och dekorationer ikväll samtidigt som vi dricker glögg och har det mysigt!

Då jag har haft en hysteriskt hektisk förra veckan så tog jag det bara lugnt igår och var hemma. Det enda som jag gjorde var ett pepparkakshus som jag gör varje år. Nu har jag ställt det bredvis F´s och T´s fina pepparkakshus och vi har lovat att inte röra dem förens på julafton då vi ska smälla i oss allt till Kalle ;)

Ha en kul dag i snön!
Pinkmommey♥


Brukar köpa färdigt pepparkakshus... Men det är ju dekoreringen som är kul ;)


Jag kunde inte göra färdigt hela huset i och med att godiset och glasyren tog slut så jag tror jag ska fortsätta med detta idag.


Mums!


F´s och T´s hus hade mjuka pepparkaksbitar och är ifrån Tyskland. Man köpte ett paket med alla tillbehör som hus, godis, figurer och allt.


Söta små gubbar fick man till :)

Skansens julmarknad och mysmiddag med goda vänner!

Jag har haft så fullt upp denna vecka varje dag från morgon till kväll så jag har inte haft tid alls att blogga om allt jag velat... Detta gör att jag får skriva i efterhand och att alla inlägg kommer att komma huller om buller rent datummässigt... Men huvudsaken är kanske att jag delar med mig av mina upplevelser så här kommer en liten redovisning från vår supermysiga lördag i helgen!

Meningen var att vi skulle ha gått på Gröna lunds julmarknad men den fanns tyvärr inte i år... Inte för att den var en traditionell mysig julmarkand men den var bara så superkul för barnen! En massa roliga åkattraktioner, lotter, massa gott att äta och så tomten på scen som man fick sitta i knät hos och berätta sina önskningar för :)

Som tur var blev inte barnen alldeles för besvikna trots F´s och min hypning ang denna marknad hemma under ett par dagar utan vi gick glatt tvärs över gatan till Skanskens julmarknad istället.

Vi brukar alltid gå på denna söta lilla marknad varje år och det var lika mysigt som vanligt - och lika TRÅNGT som vanligt!

Vi fick en alldeles underbar dag på Skansen som bla bjöd på en åktur i häst o vagn, barnens första ridturer på små ponnys, en massa lotter (eller lottar på T säger), karusellturer och varmkorv med bröd! Dessutom handlade vi både vörtbröd, korv, viltsvinsbog och saffransbullar.

På vägen hem stannade vi till på Sabis och handlade för kvällens middag. Då både F och jag var helt slut efter all frisk luft och var helt tomma i huvudet på goda recept så blev det till att köpa färdigt ;)

Vid 19-tiden kom våra söta vänner P och L och vi hade en supertrevlig kväll tillsammans! När de kom så bjöd vi på lite tapas och till det blev det champagne. Till förätt blev det carpaccio med lite presad citron, riven parmasan, pinjenötter, en massa olivolja och några varv med svartpepparn. Huvudrätt hade vi gjort det lika enkelt för oss med och köpt en STOR bytta med skagenröra som vi bara serverade med rostat bröd, några citronklyftor och lite dill och självklart löjrom! Alltsammans svaldes ner med både vitt och rött vin och slutligen blev det världens enklaste efterrätt som består av bär, minimaränger och vaniljkesella som man varvar i valfria glas.

Alla blev proppmätta och kvällen avslutades tidigt då alla var trötta och skulle upp i ottan av olika anledningar men trevligt hade vi :)

Pinkmommey♥



Grabbarna var fullt påpälsade med overallere, VARMA mössor och åkpåsar!


Jag o barnen på åktur! Jag njöt inte så värst mycket då jag bara kunde tänka på hur synd det var om hästen som fick dra 4 vuxna, 3 barn och en stor vagn...


Lilla F var framtung i sin stora ridhjälm ;)


T tar sin första ridtur :)


Här är karusellen som ska gå till kvällen, 10 för de stora och 5 för de små, skynda på, skynda på för nu ska karusellen gå!


Några timmar senare var det becksvart!


Härligt med alla lampor när det är mörkt.


Bilbevis - snö! Sååå härligt, det började snöa när vi gick på julmarknaden! Kan det bli mer perfekt - det började snöa på riktigt på lucia!

Inbjudan

För ett par veckor sedan fyllde jag ju år och i samband med det så hade jag en fördelsedagsglögg på första advent! Då jag tycker det är sååå tråkigt att både få och skicka inbjudningar via mailen så passade jag på att göra lite egna fina inbjudningar! Då det bara var en glögg på dagtid och jag inte fyllde jämt så tog jag inte i så mycket utan gjorde enkla men sölta inbjudningar.

Jag tycker att det är kul om man håller sig till ett tema och försöker att få allt att gå ihop på ett bra sätt - brevpapper, kuvert, bild, färg på pennan (alltså bläcket), frimärket, stämplar, glitter, paljetter, band, konfetti mm, mm.

Pinkmommey♥


Ser inte så snyggt ut då jag kladdat över en massa info men ni får ett litet humm om hur de såg ut.


På baksidan av kuvertet satte jag bokmärkes änglar då det är lite juligt men också flickigt som mig! Dessutom gick änglarnas färger bättre ihop med bilden på pepparkashuset på inbjudan än vad tex en tomte hade gjort.


Och så använde jag mitt segiull dels för att det är fint och dels för att man ser vem som skickat brevet.


På framsidan av kuvertet brukar jag använda min stämpel med "inbjudan" om det är en sådan. Denna gång valde jag stämpelfärg i guld då det passar med övriga temat ;) Dessutom så valde jag passande frimärken men de har jag inga bilder på.


Cars, cars, cars...

När jag var inne på fuji.com och beställde julkort så passade jag även på att beställa bilderna ni kan se nedan!

T har ju alltid varit ett stort fan av filmen Cars och han har alla leksaker man kan tänkas ha med Cars... Nu har även lillebror lilla F blivit förälskad i dessa bilar men jag tror mer att det är som en smitta av storebror då han inte ens sett filmen ännu ;)

På fujis hemsida kan man inte bara beställa bilder, förstoringar och julkort utan även alltmöjligt från kläder och väskor med fototryck till pussel och ölsejdlar...

Nu har de även ett Disney-special och man kan beställa en massa produkter med olika disney-figurer på. För mig blev det alltså självklart att beställa Carsbilder. Har dock ingen aning vad vi ska ha dem till men de kostar bara  14:- styck för en bild om 20*30 cm! Kanske kan man ha dem som dörrskyltar eller på killarnas platser på dagis där de ska ha en bild?

Pinkmommey♥








Sankta lucia, ljusklara hägring

I torsdags var det luciafirande på dagis och barnen var sååå duktiga! Jag vet att alla föräldrar skriver det om sina barn men detta är en tid då man blir så rörd och stolt och allt känns ganskA bra!

Fröknarna hade gjort barnen så fina med glitterstoft och alla rosetter så fint knutna, tomteluvorna satt på bästa sätt osv. Barnen sjöng rätt, högt och fint och alla stannade kvar på sina platser! Jag kan inte fatta att lilla F såg mig men stod kvar där han stod!

T var som vanligt coola men blyga killen och mumlade fram lite grann och stod lutad mot väggen ;) Barnen togs så klart emot som stjärnor av paparazis och bländades av ett hav av blixtar, he, he. Trots detta så fick jag inte en enda bra bild... Dels för att det var så mörkt, dels för att det var så många blixtrar som smattrade och dels för att barnen aldrig ville stå stilla.

Efter sjönsång så blev det presentutdelning och lussefika :) Tack mormor och farmor för att ni kom och gjorde barnens dag :)

Ha en sjön söndagkväll och sov så gott!
Pinkmommey♥


Lilla F gick in sist med en av fröknarna :)


En brokig liten skara ;) Jag har ritat pilar på T och lilla F.


Som sagt fick INGEN bra bild där både ville vara stilla, titta in i kameran och le...


Killarna passar på att leka lite.


Det fanns en massa fint julpynt, målningar och frågeställningar här och var och detta var vad T svarade på om vad änglar är. Min finaste pojke!

Á la France!

Åh, jag har ätit godaste middagen på länge! Det är något jag absolut inte ofta är sugen på men när jag väl blir det så är det bara fantastiskt! Är jag ute på krogen så vill jag absolut inte beställa in det då jag blir mätt av bara tanken utan jag vill göra det hemma helt själv så jag får det precis som jag vill ha det ;)

Då jag som vanligt inte ätit nån lunch idag och bara left på tårta, bullar, kakor och godis var detta det jag var som mest sugen på  - en riktigt bra bit hängmörad entrecote, hemlagad pommes frittes, crämig och hemgjord bearnaisesås och till det tomat & loksallad samt lättkokta hericot verts slungade i salt! Sist men inte minst ett glas mustigt rött vin!!

Jag e mätt som en gris men mår som en prinsessa!
Pinkmommey♥


Glad lucia!

Idag startade dagen tidigt! Klockan 07.00 ringde väckarklockan och då var det bara att slänga på sig sina lussekläder och dra iväg.

Det är nämligen så att det är min pappas födelsedag idag och hans enda önskan var att vi skulle lussa för honom idag. Dock hade jag hellre sett att vi kanske fått lussa lite senare men det var sååå mysigt att få väcka honom med ett luciatåg i sängen på morgonen!!

Det var alla mina syskon och alla barnbarn och vi sjön både Lusse lelle, Tomtarnas julnatt, Natten går tunga fjät, Staffan var en stalledräng och We wish you a merry christmas!

Efter vår sjönsång blev det superhärlig frukost bestående BLA av julskinka, hembakt bröd, pepparkakor och lussebullar, julost, smoothies, kaffe, te, champagne, färskpressad juice och tårta!

Efter en lååång frukost begav vi oss till Nk och kollade in julskyltningen och nu är vi hemma för ett "depåstop" och snart ska vi iväg på barnkalas till våra goda vänner på Narvavägen :)

Hoppas ni alla har en underbar lucia!

Pinkmommey♥


T och lilla F är små söta tomtar!

Eriks tjej...

Men ursäkta vad gjorde Eriks tjej på scenen hela jävla vinnarlåten?? Ok att hon vill gratta sin kille och att han vill få en kram av sin tjej men kunde han i alla fall inte fått några minuter själv i rampljuset! Hon har honom liksom själv hemma sen hela tiden.

Imagen Erik, imagen, nej då men det var inge kul att se henne stå där och kramas med honom.

Hej svejs!
Pinkmommey♥


IDOL_final!!!

Skriver mer sen!

Pinkmommey♥

  

Namnnappen!

Har precis kommit hem från en helkväll på staden men är helt slut så jag får skriva om det imorgon istället.

Jag har skrivit om denna lilla geniala grej förut men nu så har mina nappar kommit så jag måste bara visa dem för er!

www.namnnappen.se kan man beställa nappar antingen i silikon eller i gummi, i de färger man gillar, man kan välja antal och hur själva nappformen ska vara. Men bäst av allt så kan man skriva valfri text på nappen! Tex barnets namn, efternamn, kanske gullunge eller mammas älskling ;)

Jag brukar beställa nappar med barnens namn på för att ha på dagis. Jag vet inte hur många nappar som tappats bort på dagis så även om dessa är lite dyrare så blir det desto billigare i längden då ingen tar dem för att det står namn på :)

Sov gott mina vänner!
Pinkmommey♥


Beyond Retro

Häromdagen var jag på ett möte på Drottninggatan och såg till min stora glädje att Beyond Retro öppnat dä! Tyvärr kommer jag inte iväg så ofta till söder så detta var perfekt!

Dock hade jag inte mer tid än att kolla runt lite snabbt men snart en dag ska jag gå dit och kolla in affären på riktigt :)

Nu ska jag göra iordning mig och sticka iväg på barnens lucia-firning på dagis.

Ha det bra!
Pinkmommey♥


Kära tomten...








Julkort

Nu är jag äntligen klar efter att i flera timmar suttit och skrivit julkort! För några dagar sen så beställde jag kort från fuji.com och de kom idag och blev så fina!

Jag skickar en hel del kort och inbjudningar per år men sparar ALDRIG adresserna utan måste kolla upp dem på tex hitta.se varje gång...
I och för sig börjar jag kunna alla folks adresser nu men inte postnumrerna så nu har jag fotat alla kuvert med digitalkameran och ska lägga in dem i datorn. Då kommer det bara vara att gå in i "Mina foton" nästa gång så har jag alla adresserna där!

Nu ska jag snart ta mig ett bad och sen hoppas jag att jag ska hinna slänga i mig lite lunch - har inte hunnit det på hela veckan utan bara fått i mig lite godis och skit...

Vis tre så möter jag upp en dagismamma tillika vän A-C och hennes dotter med mina killar och sen så går vi och köper julklappar till dagispedagogerna!

Ikväll ska det brännas skivor och fixas med lite annat så om jag inte tittar in mer idag så "hörs" vi imorgon.

Pinkmommey♥


Bloggar värda att kolla in!

Nedan delar jag med mig av några av de sköna bloggarna som jag läser varje dag.

Kolla in dem ni med vetja!
Pinkmommey♥


http://fyranyanseravrosa.blogspot.com

Superhärlig och oerhört underhållande mammablogg! Denna tjej kan konsten att uttrycka sig och skriva!


http://gizmolinas.blogg.se

En feelgood-blogg om mode, härlig inredning och föräldraskap.


http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen

En till som kan skriva! Har gått från att provocera till att bli världens härligaste pappa och man!


http://www.bloggfamiljen.se/?blog=pappablogg 

Ännu en härlig pappablogg med för mig ofta grym igenkänningsförmåga! Dessutom är han Hanna Graafs man.


http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&blogPage=1 

Vi tycker så olika om så mycket men jag kan ändå inte sluta läsa. Tillsammans med Bingo Rimer.


Späckat schema

Denna vecka har jag absolut speckat schema vilket är lite ovanligt faktiskt. Dock närmar sig ju julen med stormsteg och allt som hör därtill så det kanske inte är så undeligt faktiskt.

Idag har jag redan hunnit vara på barnens dagis på kvartsamtal och nu så är jag precis klar med dagens mail och bloggning. Ska strax sätta mig och skicka iväg en massa jobbansökningar, vilket tar tid då man ju vill personifiera alla breven till de olika jobben.



När jag är klar runt 13-tiden så ska jag ta mig ner på stan och lämna tillbaks lite grejer i några affärer innan jag har ett möte vid 14.00.

Klockan tre ska barnen hämtas och sen så har jag en massa fix som ska göras här hemma - hitta barnes tomteluvor inför luciafirandet på dagis på torsdag, bära ner grejer i källaren, tvätta och ladda ner sånger, bränna skivor och fixa omslag som jag skall ge till lärarna på barnens dagis på luciafirandet på torsdag - phu!



Imorgon så ska jag och F åka och köpa gran! Dels vill jag ha granen färdig till lucia och dels så rådde granförsäljarna mig att köpa innan lucia då det sen mest är kvar massa skit som de uttrykte det...

Innan dagishämtning ska jag sen hinna med en massa viktiga samtal och efter dagis har vi sen en lekdate med våra "dagis-kompisar"! Vi ska gå på SATS kids med knoddarna.

Efter det så ska jag ner till Fältan och köpa presenter till alla lärare på dagis. Jag har tagit på mig att skriva och lämna brev till alla föräldrar och samla in en slant så att de kan få sig något fint! Dock verkar många inte bry sig om detta så jag har nu satt upp en STOR lapp om detta på ytterdörren och hoppas få in några fler bidrag idag :)



På torsdag firar vi lucia på dagis och på kvälen kommer sen våra fina vänner P & L till oss på lite glöggmys!

Fredagen kommer att spenderas på stan då jag måste köpa både present till pappsen som fyller år i helgen och till T´s lilla vän C som har kalas på söndag.
Efter dagis på fredagen ska jag träffa två väninnor och deras barn på lite fika och lek.

På lördagen blir det julmarknad med familjen och förhoppningsvis min syster som kommer ner till Stockholm från Dalarna och på kvällen är det middag på Riche med efterföljande föreställning av Killinggänget på Dramaten! Vi blir ett stort gäng så det ska bli superkul!



På söndag blir det tyvärr till att gå upp tidigt då hela familjen ska göra en liten grej som jag tyvärr ej kan skriva om här ännu men lovar att berätta på söndag! Efter det så blir det barnkalas på Nrvavägen!

Nästa vecka ser som tur är lite lugnare ut ;)

Nu - jobbsök!
Pinkmommey♥

Isprinsessa!

Då jag skulle ha min födelsedagsglögg den första advent hade jag som vanligt inget att ta på mig... Eller jo, hela min STOOORA garderob är full av kläder men som typ är 2 storlekar för små...

Därör blev jag tvungen att gå ut på jakt efter något passande - något i rätt storlek, lagam fint, bekvämt och inte för dyrt OCH lite julig. Det var svårt att hitta något som inte var för fint, typ coctailklänning eller för tråkigt typ leggings och kofta - alltså min vanliga vardagskostym... Och en röd klänning blev liksom rena rama tomtemor kostymen...

Men så hittade jag denna klänning ni ser nedan och den var perfekt! Den ser inte mycket ut på galgen men på är den riktigt bra! Från H&M är den så billig var den, i stretch och siden är den så skön var den och med massa volanger som döljer lilla irriterande maggen ;) Sedan att den var i grått och vitt gjorde att det blev lite isprinsessa över den.

Nu sängen, sov gott!
Pinkmommey♥
 

299:- eller 399:- på H&M.

Den som väntar på nått gott...

Här är början på barnens julstrumpor.

Vi har julklappsöppning ganska sent så det blir lång tid för barnen att vänta på tomten... Då är det bra med en julstrumpa på morgonen med lite saker som kan hålla barnen sysselsatta under dagen när vi vuxna lagar mat, dricker glögg, går i kyrkan och gör andra tråkiga saker ;)

Film, tidning, ljudbok och kanske ett litet paket lego tycker jag är super! Denna film är den sista filmen i en triologi om några hundar som heter Buddies - Mudbud, Rosebud, Buddah osv Min älsta son älskar dem och han vet inte att det kommit en ny så han lär bli överlycklig och säkert vilja se den flera gånger om under julafton, hi, hi.

Någon som har något annat bra förslag att lägga i strumpan?

Pinkmommey♥


Sonia Rykiel pour H&M

Är inte direkt imponerad över hennes underklädeskollektion men väntar med spänning på den stickade kollektionen istället!

En del av mina kompisar tycker att det är tråkigt att köpa hennes kläder när de säljs på H&M och det kan jag ju hålla med lite om. Dock är jag just nu galen i stickat, har en liten plånbok och tycker att hennes ränder och färger är så underbara så varför inte?!

Ser fram emot februari!
Pinkmommey♥


Okej söt.


Dötråkig...


Lite gammaldags romantisk men inget jag skulle ha på mig.


Vafan är detta... Hur ska man ha dem under kläderna?


Inget speciellt...


Kom igen!





En ny värld har öppnat sig för mig

Jag har alltid älskat krämer och smink och använt alltifrån H&M och Nivea till Dior och Chanel men nu har en helt ny värld öppnat sig för mig!

Jag vet inte om jag skrev om det men för ett tag sedan så gick jag in på Nk för att handla en foundation i och med att jag hade presentcheckar kvar där. Jag har aldrig i hela mitt liv använt foundation utan i stället puder och rouge och kännt att det räckte.

Men för ett par veckor sedan så fick man ett test med tidningen Elle och jag provade den när jag skulle gå bort på middag - vilken skillnad! Jag såg mycket frächare, piggare och slätare ut!

När jag i alla fall var på Nk så blev jag kvar 2 timmar (!) hos en duktig (smart) säljare och kom hem med både det ena och det andra... MEN på kuppen lärde jag mig verkligen mycket om min hy, varför den ser ut som den gör, vad jag ska göra för att ta hand om den och vad jag har gjort för fel...

Nummer ett ska jag inte hålla på med skrubb och andra grejer som bara skadar min ömtåliga hy och dessutom ska jag inte ha en massa fina dyra krämer med parfym och andra ingridienser som bara gör min hy sämre...

Nej snälla produkter, utan parfymer och onödiga tillsatser och de facto så såg jag redan framsteg efter bara ett par dagar!! Men det blev inte en billig historia...

Nedan kan ni se min "morgon- och kvällstoilett"...

Hoppas ni får en skön vecka utan för mycket julstress.
Pinkmommey♥


Först en rengöringskräm utan tvål "Redness sulution" för att jag har en rödflammig, torr och ömtålig hy. Efter det blir det ett ansiktsvatten för att få bort absolut alla sminkrester - deras snällaste vatten! Nästa steg blir deras klassiska fuktkräm över hela ansikte och hals för att tillföra fukt. Sen blir det primer som gör huden slätare och får mina pigmentfläckar att minska och faktiskt "gå tillbaks", den heter "Even better skintone corector". Sen måste man ju ha ögoncreme om man är i min ålder och en ansiktskräm också den " Redness sulutions". Överst har jag en grön creme som ska stbilisera min röda hy så att den blir mindre flammig... Jag kommer inte ihåg vad den heter men den är i samma serie som de nadra "Redness produkterna". Sist men inte minst så har jag - bara ibland - min nya foundation, "Even better skintone" den med! Phu, det tar lite längre tid nu på morgonen och kvällen men jag har inte alls en lika stram  och torr hy längre och mina pigmentsfläckar börjar redan blekas lite :)
Nu hoppas jag bara att mina torrhetsrynkor även ska slätas ut lite ;)

Mulberry á la 90-tal

Denna lilla väska har legat undangömd i en herrans massa år nu men häromdagen när jag hittade den så blev jag lite kär! Dels är den perfekt när man bara ska typ och handla då det max går ner nycklar, mobil och plånbok och dels så tyckte jag att den faktiskt var lite fin i all sin enkelhet!

Det är min första riktiga handväska som jag fick i 7:an och jag kommer ihåg hur stolt jag var över den!! Nu är det ju helt andra grejer som gäller med små saker i 20.000-kronors klassen... Helt sjukt!

Vad tycker ni, är jag helt ute och cyklar?

//Pinkmommey♥


2:a advent

Vilken morgon! Och vilken natt!

För ett par dagar sen fick lilla F utslag på bålen och jag tänkte inte mer på det än att det kunde varit lite mycket tvål i badet eller nått liknande.

Efter ett par dagar så spred sig prickarna ner på låren men fortfarande var det inget annat fel med honom och han åt, drack och gjorde allt som man ska göra.

Men så inatt har han varit jättejobbig och inte inte velat ha napp, kliat sig på händerna och vaknat om vartannat... Han har bara sovit om jag legat nära, nära precis som när han var pytteliten och vi samsov.

Så imorse ringde jag Vårdguiden (som jag verkligen inte har mycket till övers för, de har aldrig hjälpt mig någonsin) och kvinnan jag talade med gjorde mig sååå nervös!

Hon bad oss åka in till närakuten på direkten och sa att hans andning kanske kunde bli lidande och en massa andra läskiga saker.

När vi väl kom in och tittat på lilla F och tagit prover så var det precis som jag trodde - han hade troligtvis haft en virusinfektion och fått utslag av det...

Nu har vi i alla fall kommit hem och köpte med oss lite adventsfrukost! Andra ljuset är tänt, barnen leker och vi vuxna sippar kaffe - allt e som vanligt igen :)

Pinkmommey♥


Gott för smått med rätt fett ;)

Jag försöker alltid hitta mat som barnen både ska tycka är gott och som dessutom är så fett som möjligt. Min äldsta kille är nämligen en riktig liten spinkis och trots att han är tre år äldre än lillebror så väger han bara ca 3 kg mer...

Något som killarna kunde älska att äta förra veckan kan vara "out of the question" denna vecka men just nu så är det i alla fall vaniljyoghurt som gäller! Antingen med flingor, havrefras eller något annat gott i.

Vi har provat både Yoggi´s yoghurt, Arlas vanliga, Skåne Mejeriers och Valios men nu hittat den godaste och fetaste - Vanilj Delikatess yoghurt från Lindahls!

Som de skriver på - frys in direkt för god glass eller använd istället för vaniljsås!

Hoppas ni får en mysig 2:a advent - Pinkmommey♥


Do u want to know me?

Favoritcafé: Systrarna Voltaire eller Blå Porten på Djurgården

Favorittidning:
Mama och Lantliv

Bästa saken som händer i vinter:
Förhoppningsvis att det kommer snö ;)

Favoritplagg i garderoben just nu:
Massa nya sköna och snygga leggings

Längd:
162

Vanligaste färgen på mina kläder:
Svarta, grå, blå

I vinter kommer jag att gå klädd i: 
koftor och leggings, Nordica stövlar o varma dunjackor 

Men absolut inte i:
Tighta små fodral - passar tyvärr inte i dem längre...

Mig själv med tre ord:
nojjig, pratglad och temperamentsfull

Jag tränar:
ska börja i januari igen - det behövs...

Höger- eller vänsterhänt:
höger

Humör just nu:
uttråkad, besviken

Är det nåt du absolut inte äter:
ägg, många skaldjur, många svampar och kaviar

Kläder just nu:
nattlinne, kofta och sockor

Vad sa du senast:
ska vi se "Flickan som lekte med elden" ikväll älskling

Fisk eller badkruka:
fisk

Spelar du nåt instrument:
försökte lära mig piano när jag var liten men hade en satmara som lärare som fällde ner locket på fingrarna när man spelade fel så jag blev inte långvarig... Tror jag skulle vara bra på trummor om jag provade...

Morgon- eller nattmänniska:
har alltid varit morgonmänniska men gått över till att bli nattmänniska eller båda kanske?

Sparare eller slösare:
Oj, oj slösare, unnar mig och familjen allt - inte bra..

Har du några homosexuella vänner:
inga nära men bekanta

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid:
Ja med rätt person eller för rätt sak

Hur många barn vill du ha när du blir stor:
3 tror jag. Jag har redan 2 och det känns i och för sig riktigt bra det med :)

Vad ska barnet/barnen heta?
Förhoppningsvis ett flicknamn, he, he. Mina fina killar jag har idag heter Theodor och Fred.

Bio eller promenad:
Aldrig prommenad men ofta bio ;)

Är du kittlig:
O ja

Rädd för insekter?
Över lag nej men verkligen för spindlar.

Största svaghet:
Just nu självdiciplin

Det här är jag bra på:
ta hand om min familj och mitt hem

Bästa bok?
Bla Vattenmelonen och många av Denice Rudbergs och Louise Boije Af Gännäs böcker är roliga och sköna.

Chips, morötter eller godis?
Godis - dagligen tyvärr...

Pizza eller hamburgare?
Pizza!

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig?
Har velat många gånger när jag var yngre men är sååå tacksam att jag inte gjorde det! Dock blir jag sugen ibland på att tatuera in mina barns namn eller födelsenummer på något diskret ställe men ändrar mig ändå alltid.

Stökigt eller välstädat?
Är värsta pedanten och städar alltid iordning innan jag går hemmifrån på morgonen och alltid på kvällen innan jag somnat. Allt har sin plats och jag älskar högar och listor!

Gillar du att sjunga?
Sjunger jämt men är verkligen inte bra på det.

Anser du att du är stark?
Nej det är jag nog inte.

Kaffe, te eller inget?
Ett par lattes om dagen slinker det allt ner.

Har du en besatthet?
Godis

Vem är din bästa vän?
Jag har 2 som jag anser mig allra närmast.

Civilstånd:
Sambo, förlovad


Farligt, farligt men härligt, härligt!

Under julen har jag 4:a tunga laster - skumtomtar, lussebullar, pepparkaksdeg och vörtbröd!

Dock är det absolut inte alla lussebullar. Inga sådana där torra utan helst faktiskt mina egna med extra mycket saffran och lite mindre tid i ugnen! Pepparkakor kan jag vara utan men inte pepparkaksdegen *skäms*... Har redan dragit i mig i alla fall 5 köppaket med skiten men bäst är mammas starka egna deg. Vörtbrödet ska helst komma från ett bageri och inehålla russin men skumtomtarna behöver bara vara som de är ;)

Tur jag fick pengar till ett gymkort i födelsedagspresent!
Pinkmommey♥


Julstöket fortsätter!


Min lilla kitchren lyser upp halva kvarteret...


Lite granris att torka fötterna på och ett par lyktor ger stämmning :)


Egentligen skulle jag tagit bilden när det blev mörkare men då jag tappat bort kameran måste jag ta med min Iphone och den har ingen blixt... Vi har ett ljussystem som man sätter ihop lite som man vill det så jag började med s.k istappar som jag hängde upp utanför vardagsrummet med hjälp av en häftpistol. På den slingan bygde jag på med två vanliga ljusslingor som jag satte upp längst med hela altanräcket med hjälp av bultband! 


Det har tillkommit lite plädar och kuddar ;)


Soffan var så skitig att jag la ulloläden från Lexington i den men det blev ju faktiskt lite fint och inte så "vitt"! Sedan tog jag bort våra vanliga cerisea och färgglada kuddar från Svenskt Tenn och bytte dem mot dessa stickade varianter. Vår katt Lillis trivs - man kan nästan tro att hon tillhör julpyntet ;)


Den andra soffan fick pläden som tillhör de stickade kuddarna och sen blev det fårskinnskuddar och en härlig julkudde i beige linne som jag fått av mamma.


I barnens rum blev det bara julstjärnor i fönstren för det blir bara så "plottrigt" där med alla deras leksaker...


Lampan fick på sig lite band i "folklore-stil" som egentligen är presentsnören från Ikea :)

05.00!

Va fasicken är det som händer? Imorse vaknade lilla F klockan 05.00! Och vid 06.00 väckte han sin storebror T tillslut...

Vi som i vanliga fall brukar få sova till i alla fall 8.00 här hemma! Men nu blir det bara tidigare och tidigare... Jag hoppas verkligen detta inte är en trend som kommer fortsätta.

Igår kväll överraskade jag min sambo med lite tapasmiddag och en flaska vin men självklart fick vi inte sitta ner många sekunder i och med att vi inte kunde vänta tills barnen hade gått och lagt sig...

Efter middag och nattning av små vildar blev det sen bara Idol för min del innan jag slocknade för natten.

Idag så ska jag och lilla F på födelsedagskalas till goda vänner medans T och F ska på stan och köpa present till farfar och kolla in Nk´s julskyltning :)

Ikväll kanske F ska bowla med sina killkompisar och jag ska faktiskt inte göra nån ting!

Morgondagen bjuder på mammagrupps-återträff med lilla F och efter det ska vi till svärmor och svärfar och fira farfar som fyller år.

Ha en skön lördag!
Pinkmommey♥


Kanske får jag tid att ta tag i den här härliga högen ikväll i min ensamhet :)

Jag säger bara Erik!

Och söta Tove förståss! Vilken Idol-kväll!

Pinkmommey♥


Födelsedagspresenter

Hej!

Det var ett tag sen... Men det är så jag vill ha det nu - ingen stress och ingen press ;) Sen får vi se om det blir mer, känner juhela tiden att jag vill blogga och dela med mig av saker men man hinner inte alltid...

Söndagen den första advent var det min födelsedag så jag hade bjudit in till födelsedagsglögg och det var sååå mysigt!! Det var en massa vänner och alla deras barn!
Jag bjöd på lussebullar, pepparkakor med olika röror, pepparkaka och saffransmuffins, lussebullar, dadlar, skumtomtar och sist men inte minst tårtor. Dessutom var det självklart glögg, kaffe, te, julmust och saft.

Som vanligt hade jag så fullt upp när jag har kalas eller liknande så jag hann inte ta en enda bild... Men här får ni i alla fall se lite presenter och annat :)

Ha en superhelg!
Pinkmommey♥


Det både fuskades och bakades på riktigt inför min födelsedagsglögg... Bla gjorde jag saffransmuffins från detta lilla paket ;)


Här ser ni pepparkaksmuffinsarna innan de blivit dekorerade.


Söta muffinsformar hade jag köpt på Lagerhouse!


Mums!


Hittade inte min kamera så jag försökte mig på att ta bilder med Iphonen men de blev bara sååå dåliga då den saknar blixt...


Här ser ni F och lilla F i mitten.


Mina fina tjejer L och D med lilla F i famnen.


Svärmor känner sin svärdotter ;)


Världens finaste lilla grej som jag hade önskat mig fick jag från svärmor och svärfar!


Söta underkläder från F!


Från F fick jag även en parfym...


och så tog jag med F ut på stan och valde bla denna härliga kofta från Zara.


Dessa tuffa leggings från Gina Tricot valde jag också!


Från mina små barn fick jag dessa örhängen med pärlor och vitt guld :)


Från mamma - en bodylotion från Victorias secrets.


Detta lilla resefotoalbum från Mulberry blev det också från mamma.


Fick lite pengar av min pojkväns mormor och för dem blev de dessa coola leggings i paljett som kommer bli super att ha nästa gång jag ska bort eller ut!


Pappa med familj hade lyssnat på min önskan om ett gymkort! Pappa hade lagt ner tid på att skriva fint, måla och klistra in ett kort på mig och min lillasyster - sötaste pappa!!


Av fina tjejerna L, J och L fick jag en superbra bok och en härlig middag på Papa!


Sötaste örhängerna av en av mina bästa vänner C!


Jättegulligt armband av J & D!


Champagne av B & A - perfekt inför nyår :)


En riktigt härlig halsduk/sjal från Filippa K av D & L!


Denna härliga och smarta kokbok fick jag av M och hennes familj - måste prova snart!


En flaska vin kom P med :)

Och från min söta vän M fick jag fina blommor och en brunch på Anglais, från C och D också mina bästa vänner fick jag en härlig långfrukost på Saturnus!

RSS 2.0