På böljan den blå!

Idag ska vi ut till goda vänner i Skärgården så det ska bli så mysigt!

Vi har hunnit med frukost och lite plock och just nu packar jag medans killarna badar!

Vid 11 drar vi och på vägen ut ska vi handla lite och 13 kommer en taxibåt och hämtar oss. Vi stannar tills imorgon eftermiddag och sen åker vi hem igen.

Förhoppningen är att det ska finnas svamp redan nu, det vore så kul för barnen att få plocka det!! Sen måste vi ju bara ta en bastu ikväll, såå skönt!

Annars har vi inte så mycket planer för helgen förutom att träffa D och hennes lilla familj! De fick ju en liten dotter för ca 1 månad sen och jag längtar så efter att träffa lilla F!

Nu måste jag packa vidare men jag lovar att fota ute på ön så får ni se bilderna imorgon!

Ha det bra!
Pinkmommey


Modesty på dåvarande Momba (mitt på Norrmalmstorg)


Dessa kläder tar väll ändå priset!! Det var inne med korta färgranna kjolar och vi körde 80-talstema. Pojk- respektive flickrum där vi hade drinkar och sedan fick alla mötas upp!


K och C "djade" lite!


Killarna som drev momba då :)


I flickrummet fanns rockringar, gosedjur, posters mm, he, he...


Söta tjejer!


Coola killar i killrummet!


Fullt med folk som vanligt :)


Partykillar! Min F som pratar med M!


Söta vänner H och L!


Party!


Älsklingen och jag strax innan han blev utslängd...


Han blev alltså utslängd för att han var "för glad i hatten"... På denna bild har han fått komma in igen och fortsätter i samma takt, gäsp...


Denna bild går inte ens att förklara men jag kan säga att det var en av de roligaste och sjukaste nätter jag haft...

Club Modesty

Snart är det 5 år sedan sista Clib Modesty... Roligt att titta på bilder och minnas!! Vad gamla alla blivit, he, he ;) Och massa knoddar har kommit sedan dess!

Pinkmommey♥


Sjukt fula kläder, jag döör! Men då ver de heta ;) Vi hade alltid tema som genomsyrade inbjudan, kläderna, utsmyckningen i lokalen, drinkarna & tilltuggen och ofta musiken o underhållningen med! Denna kväll GULD!


Vilka unga tjejer! C, D, L och J!


Dessa killar skötte ofta musiken på tjejcocktailarna!


Idag har flera av dessa tjejer flera barn var! Denna kväll hade vi klubb på Berns! Besöksrekord slog vi!!


Patrik! Pontus och Patrik var de som körde Berns då!


Våra "tillställningar" var som skolåterträffar! Folk kom utomlands ifrån till och med för att vara med!

Mer bilder från en annan "Modesty" i nästa inlägg ;)

Vilken mysig men lugn dag!

I och med att jag somnade vid 9-tiden igår kväll när jag nattade T så vaknade jag redan vid 05.00 imorse... Tyvärr kunde jag inte somna om då jag glömt att hänga upp rullgardinen och det var så ljust... Jag satte mig och kollade in lite bloggar och sedan somnade jag igen runt 06.00 och sov två timmar till!

Efter frukost kom städerskan och vi drog hela familjen till Glass- och Pastahuset där vi käkade smarrig glass och drack varsin kaffe! Sedan tog jag lilla F i vagnen och tog en prommis med honom så han kunde somna och F o T gick till Tessinparkens parklek. Efter det att Mini vaknat fick han också leka lite och sedan drog vi till Fältan där både Lilla F och F klippte sig!

Lilla F har så fina lockar att jag bara var noggrann med att klippa hans lilla lugg som hängde ner i ögonen och de bjöd de på!! Tack!!

Eftersom att det sen var dax för lunch så gick vi hem och lagade alla olika luncher som vi var mest sugna på ;) Sedan var det dax för Mini att sova igen och vi satte på en rulle till T och själva kollade vi in Bröllopsduellen som jag hyrde igår! I och med att det var en riktig tjejfilm så somnade F redan efter ett par minuter men jag kollade hela i lugn och ro! Den var inte super men helt ok att se när man vill ha nått lättsamt!

Nu har vi klarat av både middag och lek i parken utanför vår altan och sist men inte minst så sitter nu hela familjen och kollar på Pippi på rymmen!

Nu ska jag gå och natta Mini!

Ha en skön kväll! Själv tror jag att det blir en film igen!
Pinkmommey♥


Vardag men semester

Igår var vi som sagt på Skansen och det var så mysigt!

Vi kom iväg rätt sent då barnen både fick äta och sova hemma + att F behövde arbeta lite... Dock hittar jag mycket hellre på saker på eftermiddagen som annars kan bli långdragna och sega än på förmiddagran som bara rullar iväg...

I och med att vi hade en del att göra på vägen och förstod att det skulle bli mycket gå så tog vi bilen. Såklart var det knökfullt av turister och "Prideare" på Djurgården så det gick inte att hitta en endaste parkeringsplats... F fick släppa av mig och barnen och åka och leta... Han hittade en nästan hemma, på Karlaplan blev det...

Under tiden han var borta så hann vi både ta lotter, köpa ballonger, åka tåg, köpa sockervadd och glass!! Snacka om att vi skämmer bort ungarna - vi får skylla oss själva att de blir som de blir... Jag har lovat mig själv att när dagis börjar och semestern är slut så ska det bli stopp på godis, glass och presentfronten förutom som till födelsedagar, jul och annat.

När F kom så gick vi till lillskansen och kollade in alla söta ungar! Tyvärr glömde jag kameran så jag har ingen dokumentation från dagen...

Efter lillskansen blev det fika och radiobilar och sen gick vi och kollade på björnarna och de andra djuren! Dock tog vi en annan väg än vanligt och hittade en underbar liten stig som ledde in på en fantastisk gård med bikupor, egen sjö, höns och tupp, fikaplats i syrénberså och vackert växthus samt liten frågetripp!



Slutligen blev det korv för kidsen innan vi begav oss hemåt. Vi gick tillsammans till bilen och därifrån fortsatte jag och lilla F till fots med vagnen och jag gick förbi videobutiken och hyrde lite filmer! The wrestler, Bröllopsduellen och en anna film blev det och så lite godis förståss :)



Denna hyrde jag också!

När vi kom hem så satte vi genast igång med middagen som helt enkelt blev det godaste jag ätit på länge! Inga specialiteter men bara man har bra kvalitét på maten och hemmagjorda enkla grejer blir det super! Det blev tallriksstora möra alldeles lagom röda köttbitar, färska majskolvar, bearnais sås från "Hallen" och en supergod röra jag brukar göra på svartabönor, keso, nötter och lite balsamicovinäger! Till detta ett glas mustigt rödvin och lite andra grillade grönsaker som paprika, rödlök och sparris! Gott eller hur?!


Mmmm!

Vid nattning så somnade jag inne hod T och vaknade inte förens vid 02.00 så jag missade filmmyset...

Nu ska jag ut till mina killar som är i parken utanför!

Kram Pinkmommey :)

Skansen?

Goten morgen!

Idag har jag lite funderingar vad vi ska göra men jag tror faktiskt det blir Skansen!! Helt ok väder, uttråkade barn och jag som vill komma ut så det låter som en bra idé tycker jag!

Annars har vi bara hunnit med frukost, lek och bad här. Jag fick ta mitt första bad på ca en månad (jag har fått durcha istället) och det var sååå skönt! Jag som alltid badar annars men vi har inte haft badkar där vi varit så det har inte gått...

Ska försöka träffa lite vänner och familj i veckan och nästa då det var länge sen jag träffade tex pappa och mina kära vänner D och M!

Sedan är det dax att ta tag i arbetssökandet... Har tre som jag läst om som jag ska söka... De är inte toppen men helt ok och ger en en lön i alla fall... Vad ska man göra i dessa tider?! Nu måste jag bara fixa det med gamla företaget som tydligen har gått i konkurs... De har inte kontaktat mig så jag har inte blivit uppsagd så jag vet inte hur det blir med a-kassan då... Sedan vill man ju ha ett intyg på vad man har gjort och hur man har gjort det men det finns liksom ingen kvar att fråga, hoppas på att den inhyrda ekonomiavdelningen som vi hade kan assistera mig där!!

Nu när jag ska söka jobb så kommer jag att tänka på mina förra arbetskamrater jag haft på olika ställen. Jag har haft sån tur att arbeta med många trevliga personer men Elin, Mija och Jessica var tre helt toppentjejer som jag kom sååå bra överens med!! Önskar så att jag kommer få en arbetskamrat som är som dem i framtiden - jag saknar er tjejer!!

nU SKA JAG FIXA LITE KLÄDER TILL MIG SJÄLV OCH POJKARNA OCH SEN BLIR DET LUNCH! (Oj kom åt en knapp...)

//Pinkmommey :)


Hemma

Ledsen att jag inte bloggat på ett par dagar men jag har haft fullt upp, ett dåligt internet och faktiskt inte orkat...

I söndags sa vi farväl till Skanör efter att vi städat hela huset noggrant och packat allt, puh! Vi firade även lilla stora T som blev 4 år!! Tårta, presenter, ballonger och sång av farmor, farfar, mormor, lillebror, mamma och pappa på sängen blev det! Efter det så sa vi hejdå till svärföräldrarna och inledde vår bilfärd mot Vimmerby i Småland. Det var sååå långt! Det tog säkert 5, 5 timmar med stopp inräknat och då har man ju bara kommit halvvägs hem till Stockholm...


T med sina pressingar!


En trött familj fixar inför födelsedagsfrukost och sen packning och städning.

Väl i Vimmerby så checkade vi in på Hotell Ronja som vi även bodde förra året på. Man kan välja om man vill bo i hotellrum eller i hotellägenhet och det sistnämda passar oss med två små knoddar! När vi varit på hotellet ca en halvtimma så kom min mamma och vi gick direkt ut på stan och åt middag!

Vi gick till Stadshotellets restaurang och den var minst lika dålig som jag kan minnas att deras rum var första året vi bodde där... det var grillbuffé och kostade 250:- per person och det var bara så billigt! Stora högar med kött, mjuka överkokta majskolvar, feta såser och ingen efterrätt... det ända okej var vinet, he, he...

Barnen fick i alla fall leka utanför på torget och lilla hunden Daisy fick sitta med och det var ju i alla fall huvudsaken! Som min mamma uttryckte det - man blir ju i alla fall inte tjock av att gå på sånna här ställen, hi, hi!!

Sen bar det hem till hotellrummet och natta kidsen. Både jag och F somnade med dem och sov resten av naten vilket var riktigt skönt! I och med att jag somnade klockan 21.30 så vaknade jag 06.00... Tog en tidning jag köpte dagen innan och bläddrade i den tills resten av familjen vaknade då vi gick och åt frukost!

Sedan hann vi med både ett och två rejäla familjegräl med skrik och tårar från alla parter.... Men det var som bårtblåst då vi stog i kön till Astrid lindgrens värld!

I år blev det bara Pippi, Emil och Madicken och så våffelstugan då... Det var ju ändå tredje året i rad som vi var där så när det började regna så drog vi helt enkelt!


T bakom Emil och !


Ida, lina och Emil!

Vägen hem till Stockholm från Vimmerby tog också sin lilla tid - ca 4 timmar med stopp - så det var riktigt skönt att komma hem till slut!! Tänk 80 mil bara från Skåne och till Stockholm, tur att man inte bor högre upp i landet!

När vi kom hem så stack T och F iväg och handlade lite och sen blev det middag och marsh i säng för knoddarna! Vi päron tog det lugnt och jag kan berätta att det var alldeles underbart att träffa vår lilla katt efter 3,5 veckor som jag varit så orolig för... Hon mådde i alla fall bra och är nu så kelig så man knappt kan förstå det!!



Idag har det bara varit en typisk "kommahemfrånsemestern-dag" då jag har pckat upp som en galning, tvättat, städat och storhandlat... Jag e fan stolt över mig själv att allt redan är fixat och jag känner mig så nöjd nu! Skönt att vara hemma i alla fall!

Ikväll käkade vi middag på altanen men det krävdes dock tröjor på alla men annars var det skönt! Sen blev det en film och nu så funderar jag på att gå och knyta mig snart.

Nu när vardagen är så smått på gång igen så kommer nog bloggningen komma igång bättre!

Sov gott söta bloggisar!
Pinkmommey♥





Hej då Skanör!


Fina feta gäss!


Så snälla och tama.


Lavendeln växer överallt!


Snart är det dax att baka äppelpajer.


Stockrosor finns också överallt!

Nya bilder!


Killarna på stranden!


Mormor och "Dejjan".


T som fyller 4 år imorgon!


Liten hund som badat!


Killarna i sina fina badkläder.


Stranden som vi inte kunde ligga mycket på pga vädret.

Dax att packa igen...

Jaha, då var det snart dax att packa igen... Det känns som om vi varit här ett par dagar, kanske tre, inte att vi ska åka hem imorgon... Det beror nog på att F varit sjuk sedan han kom... I och för sig har han faktiskt varit sjuk sedan vi åkte ner till Skåne för tre veckor sedan stackaren... Inte särskilt kul för honom eller resten av familjen heller som måste hitta på saker själva...

Idag blir det alltså packning men även kanske stranden ser det ut som på vädret!! Imorgon blir det flyttstäd och sedan bär det av till Vimmerby för hela rasket om inte F känner sig för sjuk. På måndag är det sen dax för hemfärd mot Stockholm och sen börjar vardagen igen... Både tråkigt och skönt.

Igår kom mamma hit och hämtade mig efter frukost, lilla F´s tupplur och barnens lunch och solen strålade så vi bestämde oss för att gå till stranden!

När vi väl kom till stranden efter ett stopp på Italienska stället för en latte to go mm så var solen borta och det blåste skitmycket....
En timma höll vi ut innan vi var tvugna att gå för att inte frysa ihjäl.... MEN vad händer då?! Solen tittar självklart fram igen... Hur typiskt är inte det! Vi satte oss en stund mitt där, på stigen till stranden, bakom en sanddyn och bara var men orkade inte ta bernen och allt pick och pack och gå tillbaks till stranden....

Istället blev det en tur till Falsterbo för att visa mamma stället från bilen och sedan hem för lunch! Efter lunch var det dax lilla F´s andra sovomgång och alla utom T och F la sig och vila... F hade varit hemma själv hela dagen och sovit då han var sååå dålig på morgonen.... Tydligen hade han överdoserat hostmedicinen som innehåller morfin och var så hängig och mådde så illa av det....

Vid middagstid tog jag tag i middagen och lagade lasagne och en god sallad och lite vitlöksbröd och sedan åt vi alla en supersmarrig middag! Vi la lilla F och T och efter det blev det "wedding-crashers" för oss vuxna!

Nu ska jag laga frukost här men skriver ,mer sen om de andra dagarna vi haft här!

Vilket väder ni än har så får n i ha det så bra!
Pinkmommey♥


Ännu en dag i Skanör!


Mini!


Gurkan sparkar boll!


Inte helt hett på stranden men vackert!


Lilla jag.


Fina färger!


Denna lilla gård precis vid vattnet skulle man ha!

Helvete!

Satt just och skrev ett lååååångt inlägg och det försvann!!! Inte fan orkar jag skriva om allt då detta gör mig sååå irriterad, snyft!

Istället får ni se lite fler bilder!

Sov sött!
Pinkmommey♥


T väljer glass på Aldo!


O pizza från samma ställe till lunch!


Killarna redo för prommis!


Söta små hytter!


Familjen - lilla F på stranden idag!


Sammetslen mjuk sand!


Huset vi bor i, sett från gatan


Man ser bron till Köpenhamn från stranden

Skanör

Hej alla!

Nu är vi i Skanör sedan ett par dagar och det är så fint här!!

I söndags så pckade vi det sista och sedan städade vi ur huset och drog efter det att ägarna hade inspekterat det. På vägen regnade det som bara den men när vi närmade oss Malmö klarnade det upp!

Väl i Skanör så kollade vi bara in huset - som var underbart - innan vi åkte iväg igen för lite lunch! Det Fick bli ett ställe längre bort på gatan som var som ett litet "mini hötorgshallen". Barnen och F åt goda pizzpr och jag åt asiatiskt!

När vi kom hem till huset igen så tog det flera timmar att packa upp och sedan var det dax för svärföräldrarna att komma!

Vi visade dem bara huset och sedan gick vi i regnet till lilla glassbaren alldeles intill! Där blev det supersmarriga lattes, italienska bakverk och underbar italiensk glass!

När vi kom hem igen så var det fix medans pappa och farfar i huset åkte och handlade kvällsmat och frukost och sen blev det lätt middag bestående av grillad kykling, revbensspjäll, rostbiff och potatissallad - minimalt med dick och lagning!!

Jag och lilla F sov på övervåningen medans de andra sov i två sovrum på bottenvåningen. Tyvärr sov jag som en kratta då lilla F vaknade och ville ligga med mig i min lilla 90 säng och farfar snarkade så att väggrna skakade (Idet finns ingen dörr upp till övervåningen, bara en trappa).

I natt har vi bytt så T och F sover på övervåningen i varsin säng och jag och lilla F sover i sovrummet med dubbelsängen! Detta har resulterat i den skönaste nattsömnen på 16 dagar!! Skön säng, normalt täcke och kudde, lilla F bredvid mig så jag slapp springa fram och tillbaks och ostörd tyst nattsömn! Somnade 22.30 o9ch vaknade 08.00!!

Nu är det frukost här men jag skriver lite mer sen och lovar att fota huset så ni kan få se det också!

Hoppas på stranden idag i solskenet!
Pinkmommey♥




Meeera bilder från Skåne o Torekov!


Pappor på prommis! Våra söta snälla vänner som vi hängde med!


L och jag fiskar krabbor! Egentligen var det barnen som gjorde det men som vanligt är det man själv som står där tillslut ;)


Kussarna på besök!


Bryggan där vi badar ibland :)


Eh, mamma o pappa...


Barn o....


ett till barn!


Sist men inte minst hund!

Bildkollage från vackra Skåna sommaren -09!


Min vackraste T!


Min fina man!


Lilla F är fullt utrustad för en dag på stranden!


Som vanligt får jag ta en bild på mig själv... Ingen annan gör det... Det e liksom jag som e fotograf i familjen.


Mamma/mormor på stranden med lilla D!


T i sin fina handduk från "Pttery barn"!


Killarna på farstutrappen!


Jag o stora killen!


Så stooor kille!


Vad gör vi mammi ser lilla F ut att undra.


Jag.

Vinröd rygg, bärgningsbil o frallor...

God morgon!

Igår så var vi hemma o käkade frukost och när lilla F skulle sova så stannade F kvar med honom och vi andra åkte till stranden!

Denna gång så åkte vi till rätt strand och där mötte vi C och Co! T lekte med C hela tiden och på 4 timmar var han kanske uppe ur vattnet 10 minuter sammanlagt, hi, hi!

Vi hade med oss lunch och bullar mm till stranden så vi slapp åka hem för det! Vid 15-tiden började det mulna på och jag kände att det var dax att åka hem då jag hade djävulsk huvudvärk och var så bränd på ryggen...

Jag var inte insmosrd på ryggen för jag hade inte tänkt sola den men jag stod ju mest eller jagade T så tyvärr brände jag den... Jag har nu lärt mig att alltid smörja mig ÖVERALLT!

När  vi kom hem så blev det stora mängder vatten, kaffe och treo för mig och huvudet blev sakta bättre!

Meningen var att jag och barnen skulle åkt till C och co men när jag väl klätt om dem, packat med leksaker och satt oss i bilen så startade den inte!!

Efter mycket om och men så fick jag till slut låna ett par startkablar av ett par grannar! När jag till slut kom hem med dem så kom en bergningsbil i samma sekund... F hade tydligen ringt den men det gjorde inget då det pga försåkringen inte kostade något.

Dock var F tvungen att köra ut med bilen i timma för att ladda batteriet så det blev jag som fick fixa middagen och ta hand om barnen som var sjövilda...

Efter middagen nattade jag T och somnade med honom... Dock så sover lilla F så dåligt de senaste nätterna och så även inatt då han vaknade och grät okontrollerat och fick komma upp och vara vaken ett par timmar... Då dansade han mest, skrattade och busade... Jag tog honom sen och la mig i min säng med honom...

Nu är vi vakna sen nån timma och det regnar - skönt! Idag ska det nämligen bara städas, tvättas och packas. alltså perfekt väder för det! + att min rygg får vila lite ... ;)

Dagen bjuder dessutom också på kalas så vi får lite paus i packningen!

Nu ska vi till bageriet och köpa bröd!
Kram Pinkmommey


Stranden!

Igår så var det som vanligt sådär väder på morgonen men också som vanligt så tar det tiiid på förmiddagarna för oss så det gjorde inget...

 Jag, mamma och T åkte in till
Båstad och handlade lite grejer som mamma behövde och på vägen tillbaka så stannade vi i Torekov och åt lunch och tog en glass!

När vi kom hem så drog vi till stranden nästan med en gång och stannade där nästan 3 timmar! Det var så skönt och kul!

På kvällen grillade vi lamm som F hade åkt långt för att köpa i en vida känd affär häromkring! Det blev jättegott och sedan blev det bara lite rosévin på kvällen igen ;)

Idag har vi ätit lite frukost och sen stack mamma iväg på en prommis med hunden och F och T har åkt och fixat lite saker. F sover och jag passar på att uppdatera bloggen ;)

När alla kommer hem ska vi åka och käka lunch på nått mysigt ställe och sen blir det kanske bara lite bad på bryggan?!

Ikväll ska F och jag till Båstad och träffa lite vänner och äta en bit mat på gamla Fiskbiten! Tror vi ska orka med en drink eller två på Slammet sen också!!

Ha en fin dag!

Kram Pinkmommey






Uppdatering Skåne!

Tjenis!

Long time, no see...

Internet vi skaffat här nere är så jäkla dåligt att det knappt går att använda, det tar typ 20 minuter att bara komma ut på nätet, därav den dåliga uppdateringen...


I tisdags var en superdag då jag mötte vi tre tjejer till och drog till Köpenhamn! Där blev det shopping, god lunch och avkoppling från barn och man! Jag köpte en topp och två tröjor till mig själv, kepsar, skjortor, stövlar, träskor och leksaker till barnen!

När jag kom hem så mötte jag F och kidsen i Båstad och handlade mat, vin och lite annat innan  vi begav oss hem! Tack F du också för att jag fick en skön dag för mig själv!

På kvällen var vi båda så trötta att vi bara plockade ihop lite plockmat och drack lite vin :) Runt 20.30 kom mamma till oss och barnen blev helt stissiga och kom inte isäng förens vid 22...

Sen satt vi vuxna och pratade länge!

Vi hörs i solen!
Pinkmommey


En fullspäckad o en lugn dag!

Igår så hade vi en jätterolig och mysig dag! I och med att vädret inte var så kul som vanligt så bestämde vi oss för att åka till Halmstad!

Vi började med ett stopp på McDonalds så barnen fick bli utfodrade och efter det blev det ett par gympadojjor för F som hade glömt sina hemma i Stockholm. När vi ändå var på skoshopping så fick T ett par "Cars"-skor till i höst som han kan ha på dagis - sötisen var så stolt!

Sen var det dags för oss föräldrar att äta och det fick bara bli ett snabbstopp på ett cafe för en macka o latte! Sist men inte minst så köpte vi ett nytt modem också då lilla F hade tagit sönder vårt gamla... Vi bytte från 3 till Telia då vi inte har nån mottagning med 3 hemma så nu hoppas jag på det bästa!

På vägen hem stannade vi på ett av småkillarna mycket uppskattat ställe - ett lekland! Vi var där förra året också så vi visste vad vi hade att vänta... Killarna lekte sig högröda i ansikterna och vi pausade med mjukglass som vi fick göra själva och lite annat skoj!

Redan efter ca 1,5 timme var vi alla 4 helt slut och det var dax att åka hem... T var i himmelen - han hade vunnit ett mjukisdjur, fått två studsbollar ur en automat, fått grejer på McDonalds, fått nya Carsskor och varit på ett lekland!

När vi kom hem så var det bara att börja förbereda middagen då kusinerna skulle komma på middag! Tyvärr var min bror hemma i Stockholm och jobbade så han kunde inte komma men min svägerska och barnen kom!

Till middag grillade vi massa gott och det gjorde vi ute i solen! Till efterrätt käkade vi en massa glass och kockostoppar och barnen lekte vilt! Det är alltid så härligt att umgås med dem! Jag vet inte om det är för att vi har en massa härliga minnen tillsammans från alla helger på landet, för att de är familj eller för att de bara är så sköna - jag tror att det är alla tre sakerna!

Vid 21 när de gick hem var killarna helt slut och det var bara bums i säng som gällde! Jag somnade inne hos T och vaknade inte förens imorse igen, hi, hi ;)

Idag har det varit en mycket lugnare dag då vi nästan inte gjort något alls... Inte så kul men ganska skönt ändå! När det var dax för lilla F´s nap så åkte F och T på lite shoppinguppdrag, biltvätt och annat fix och jag var bara hemma och bläddrade i en massa tidningar jag köpte igår - skönt!

När de kom hem blev det enkel lunch och sen så sprack himlen upp så jag var inte sen med att kasta ner en massa handukar och annat i en väska och dra till stranden, om så bara för att bygga lite sandslott!

Väl på stranden var vi helt ensamma förutom en annan familj och det var helt underbart! Tyvärr glömde jag kameran i all hast så det blir inga bilder från vår enda dag (timma) på stranden...

F tog killarna på upptäcksfärd och jag fick ligga alldeles för mig själv i en halvtimma! Det måste varit den skönaste halvtimman på mycket länge!!! Jag låg tom toppless i och med att vi var alldeles själva, det var inte igår det...

När solen gick i moln lite senare åkte vi hem och lilla F fick sova igen medans jag och T åkte och handlade middag! Middagen grillades idag med och även fast det var sol idag igen så åt vi middagen inne då det trots allt var lite kyligt...

Nu sover barnen och F och jag kollar in en film på tv 4!

Ha en underbar sommarkväll!
Pinkmommey

Tyvärr har jag ju ingen sladd som man överför bilder till kameran med mig så det får bli några från kameran i datorn...


Lillprutten T o jag när vi grillade ikväll!


Lilla F ser lite rolig ut i håret men däri finns både kvällens middag, ett sandtag och en hel del annat ;)


Mini är mycket intresserad av kameran i datorn, he, he...


Pissdag!

Har varit alldeles blogglat de senaste dagarna så nu får jag ha ett litet återberättar-mail!

I förr går så var det en riktig pissdag hela dagen fram till 18-tiden... Vi åkte hela familjen till Boarp i och med att det var ännu en dag med gtråkigt väder... F hade ju inte varit där och ville kolla in ställerna.

Det blev Lågprisladan där jag köpte lite presenter till mamma som har fyllt år och sen kollade vi några andra småställen. När det var dax för Stockholm Designhouses outlet blev det kaos! F hittade en pläd han ville ha men det fattades prislapp på den... I och med att barnen var lite vilda så gick jag ut med dem men sa att han inte skulle betala mer än outletpriset som stog på skylten vid bordet där de låg!

Grejen är den att vi har sååå många plädar hemma och dessutom ligger de bara oanvända i garderoben och skräpar så detta kändes lite onödigt och dessutom var det bara en fleasefilt...

När han kommer ut ser han lurig ut och vägrar svara på frågor o e dumm! Sen säger han att pläden gick på mer än det dubbla än vad jag sa att han skulle betala... Jag blir skitledsen i och med att vi köpt något som både är dyrt, onödigt och inte särskillt snyggt... Dessutom att han gick emot allt vi hade kommit överens om 2 minuter tidigare!

Jag går in för att lämna tillbaks och men de vägrar då de inte har öppet köp... Jag blir skitarg på F som bara nochallerar mig och barnen gråter och alla är bara arga och ledsna...

Jag får så dåligt samvete av att kidsen nblir lidande av mitt temperament men F vet verkligen vilka knappar han ska trycka på för att få mig hysterisk...

Tyvärr tar shoppingen slut där och vi skippar de andra affärerna och åker hem...

På kvällen ska vi hem till L & Co och åker bort oss och hittar inte dit!! Det tar en timma innan vi e framme och egentligen tar det bara 15 minuter... Igen är det F som prompt ska gå efter sin jävla navigator som han köpt för tusentals kronor och som bara visar fel väg, inte har nån mottagning mm... Hade vi åkt som jag sagt så hade allt varit okej men det är ju han som ska bestämma.... Som ni ser så fortsatte alltså dagen i samma anda...

Väl framme hos L så fick vi dock jättetrevligt och åt en underbar middag och kom hem mätta och glada!

Dagen igår var mycket bättre men den berättar jag om i nästa inlägg!

Kram Pinkmommey ;)


Fula fleesfilt... Det var dock inte en sån här vi köpte...

Kopenhagen here I come!

Jippie! Jag och min kompis C har bestämt att vi ska åka till Köpenhamn i nästa vecka för en trevlig lunch, shopping och en barn(och man)fri dag!

Hon e expaert på Köpenhamn så hon ska visa mig massa gobitar! Dock ska vi upp riktigt tidigt så jag vet inte hur det blir med själva resan - bil, tåg, vems bil osv... Men det löser sig!

Kram Pinkmommey♥

http://www.ambstockholm.um.dk/NR/rdonlyres/9A80E44B-C515-4344-9958-D2B2A4B93AC9/0/den_lille_havfrue.gif

Ser fram emot en mysig dag!

Lilla F och jag e vakna medans de andra sover. Solen skiner men det blåser en del...

Idag blir det stranden med kusinerna o sen grillning hos C i Båstad ikväll!

Tyvärr har jag glömt att ta med sladden som man överför bilder med så ni får tyvärr inte se hur vi har det... Jag funderar på att be min svärmor gå hem till oss och leta upp sladden och skicka den till oss på posten? Inte helt lätt men annars får jag inte upp några bilder i bloggen och sen kommer snart kameran vara full...

Nu ska jag och T sticka till bageriet!
Pinkmommey :)


Måndag o tisdag i Skåne

Igår så var F rejält dålig så efter frukost när det var dax för lilla F att sova igen så gick han också och la sig och jag tog med mig T till Båstad för lite ärenden.

Det blev Apoteket, Systemet, Ica och lite annat och på vägen hem stannade vi hos C och co så att kidsen fick leka lite!

På vcägen hem blev det som vanligt ett stopp på "Lågprisladan" där vi köpte kökshandukar och lite annat som vi glömde sist. Jag hann inte mer än att komma hem då F undrade om jag var sugen på att åka tillbaks för att hitta en ny kudde till honom då hans var så obekväm... Först sa jag nej men jag kom på att om jag åker så får jag ju i alla fall lite egentid så jag ändrade mig, hi, hi!

När jag ändå var där passade jag på att köpa en korg till alla barnens leksaker och besökte på samma gång "Clerence house" och en outlet som ligger där :) Köpte en liten present till min vän M som ska passa katten i nästa vecka!

När jag kom hem var det dax för middag och då jag var trött så fick det bara bli färdiga pannkakor till kidsen och en enkel sallad till oss vuxna. Resten av kvällen spenderades framför datorn medans F klippte gräset. Helt plöttsligt v ar han feberfri och kände sig mycket bättre!

Idag så var det som vanligt växlande väder när vi vaknade så vi ville hitta på något och till stranden var det ingen ide att gå... Då ringde min vän L som också är här nere med sin familj och sa att de skulle till Ängeleholm så vi var inte sena att hänga på!

Väl där betämde vi oss för att sätta oss på torget för att köka lite lunch men när vi satt oss så tornade svarta moln upp sig över hela himmlen och vi förutsåg att det skulle bli kaos innom en snar framtid när vi satt oss så vi bestämde oss för att åka hem igen. Mammor och barn åkte hem till oss medans killarna åkte in till Torekov och "rökriet" för att köpa med lite lunch!

Hemma strålade solen och vi åt gott och barnen lekte och nu har precis våra vänner åkt hem.

Ikväll blir ännu en lugn kväll och imorgon blir det träff med kusinerna! Antingen blir det stranden eller krabbfiske, allt beror på vädret! Pratade precis med pappa som sa att snart skulle det börja spöregna hemma i stockholm... Då har man det ju i alla fall bättre :)

Massa soliga kramar från en trött men glad mamma!
Pinkmommey♥



 

Båstad och shopping!

I söndags när vi vaknade så fixade vi bara iordning oss lite och åkte sen in till Parkis i Torekov för lite frukost! Parkis är det lilla ställe där man köper färska frallor på morgonen eller tar sig en kula glass då och då när man är i och runtomkring Torekov.

På Parkis hade vi bestämt träff med C och hennes lilla familj! De bor i Båstad men i och med att det inte direkt var strandväder så behövde de sig en liten utflykt!

Efter att ha käkat frukost och låtit barnen leka av sig lite i hamnen så bestämde vi att vi skulle åka hem till dem för en kaffe och så at barnen kunde forstätta leka.


Hos C och co fick barnen även lunch och när lilla F skulle sova tog vi en prommenad ner till lekplatsen vid vattnet med de stora barnen. Magarna började dock kurra lite så vi gick några meter längre bort och satte oss på Hamnkrogen och tog en Bookmakertoast!


Vi kunde inte ha kommit mer lägligt då regnet började ösa ner sekunden vi kom in!! Det var riktigt mysigt att sitta där och äta när regnet smattrade mot glastaket, Mini låg i vagnen och T åt glass med jordgubbar!


Efter lunchen gick vi bort till Peppes och tog en latte och en kula glass på stället mittemot! Klockan var dock rätt mycket och jag kände att det var dax att ta tag i handlingen mm så vi åkte ner till stora Ica i Båstad och tokshoppade... 2500:- senare och vi hade typ lite mat för en vecka... Det blir ju dyrt att hyra hus då det inte bara behövs mat utan kryddor, rengöringsmedel, tvättmedel, disktrasor, diskmedel, diskboste, diskhanduk mm, mm.


Jag åkte hem och lämnade F och Mini så att de kunde få sova då det var dax för lilla F att sova igen och älsklingen kände sig krasslig...


T och jag tog åter bilen och åkte till Boarp som ligger typ halvvägs mellan Torekov och Båstad. Där kan man verkligen göra av med pengar om man har tid och lust!


Vi besökte bara "Lågprisladan" och shoppade upp oss på lite saker som vi var i stort behov av, he, he... Tex en barnpool, en massa leksaker, fot- och nagelfil, nagelsaxar, pincett, tabletter till borden och massa andra saker.

När vi kom hem så var F riktigt dålig och låg däckad i soffan så jag ställde mig och lagade middag till familjen - grillad kykling, currysås och ris! Det blev en ganska sen kväll igen för killarna och F och jag kollade sen bara på en film på 4:an.

Nu ska jag gå och äta frukost men ska berätta om gårdagen för er lte senare idag!
Ha en fin dag!

Pinkommey :)

Båstad & Bjärehalvön

  
  
 

  
  
 


Framme i Rammsjöstrand!

I lördags åkte vi ner till Skåne och dagen började med frukost hemma på altanen i lungn och ro! Efter det blev det bad för allihopa och sedan packades bilen, installerades barnstolar och fixades det med dvderna.

Vi kom iväg en timma senare än räknat men det var ju bra ändå ;) Det gick bra men tog lååång tid så barnen fick en hel del godsaker så efter ca 5, 5 timmar i bilen och en massa kakor, bullar, glass och godis var de sjövilda när vi kom fram!

Tyvärr visade det sig att huset inte var i direkt toppskick när vi kom... Det var dammigt, massa gräs på golvet ( inte dammsuget), en massa spindlar, flugor och myror (kanske inte alltid nått man kan göra något åt...), handdukar som hängde på tork på stolarna, glassplitter, fimpar, prillor och kapsyler på altanen... Dessutom stod möblerna lite huller om buller och det stod två sunkiga madrasser i vardagsrummet... Gräset var inte klippt på flera månader...

Det var alltså bara för mig att börja städa... Jag e så glad att vi inte åkte på kvällen och kom fram på natten som F ville... Efter städningen så passade jag på att packa upp till alla när F åkte och köpte pizza då vi inte hunnit handla.

När middagen var intagen hade jag samlat lite energi och bäddade alla sängar utom F´s och sen var det dax att lägga knoddarna - behöver jag säga att jag var trött sen?!

Det var så varmt och klibbigt att det var svårt att sova... Jag sover i ett litet rum på kanske 4 kvadrat (!) med Lilla F och det blir typ 40 grader varmt där inne... Dessutom vaknar han på nätterna och vill upp till mig och då ska vi dela på en 90 cm säng... Ja, ja, hoppas det blir ändring imorgon då vi kan börja sova i lill/gäststugan också!

Hoppas ni får en skön vecka!
Pinkmommey♥


Ledsen att det bara kommer upp bilder jag redan använt men det verkar inte gå att få in nya bilder här då internet är sååå trögt...

Mindre bra i Skåne...

Jaha nu är vi i Skåne och för tillfället har vi det mindre bra...

F är sjuk i hög feber och kan absolut inte hjälpa till med barnen varken dag eller natt... Vädret är ganska piss... Dock gör det inte så mycket pga vår situation... F som e sjuk och jag som äter min penicillin efter det att jag drog visdomstanden så det passar ganska bra faktiskt, annars hade ju livet kännts ännu mer skit ;)

Jag delar ett rum på ca 4 kvadrat som e ca 40 grqader varmt med lilla F... Dessutom vaknar han på nätterna och vill komma upp och dela min säng som är 90 cm... Där ligger vi utan täcke och svettas med klibbiga kroppar mot varandra...

Sovsituationen ska ändras så att två av oss kan flytta in i lillstugan  så då kan man som vuxen i alla fall få varannan natt i eget rum och säng!

Idag var dert meningen att jag skulle på tjejlunch i Torekov men det funkar ju inte för F är sjuk...

Skriver mer lite senare.

Kram Pinkmommey♥


Stugan!

Sömnig men mysig eftermiddag!

Idag ett litet tag efter att vi kommit hem så fick jg så ont! Dels från inflammationen sen innan och dels från det att jag dragit tanden - jag hade sprängande huvudvärk...

Jag skulle ta två alvedon och min Kåvepenintablett men såg sen att jag hade tagit två alvedon + en superstark annan värktablett, oops... Inte undra på att jag blev sömnig, he, he...

Ett litet tag senare vaknade jag till och det blev lek med grabbarna och bad på altanen! F åkte och köpt hem indisk mat, mums! Det blev bla Tikka masala, Curry, nanbröd och annant gott och självklart var det på altanen som vanligt som maten intogs :)

Efter maten så passade jag på att packa lite medans smågrabbsen och F till parken precis bredvid och när de kom hem såg killarna helt röjda ut så det fick bli poolen igen! Denna gång sprang jag in och hämtade två spannar med varmt vatten så det skulle bli ett riktigt mysigt kvällsbad! Badskum fick det också bli!

Nu har vi nattat knattarna och tar det bara lungt, ska kanske fortsätta med packningen eller bara göra inget!

Pinkmommey

http://www.farmaka.no/images/PILLER.jpg

Nu e den ute!

Nu har jag precis kommit från tandläkaren och det är kaos här och jag som bara vill/ska vila... Lilla F skulle sovit mitt i tandläkarbesöket  men dt gick ju inte så han somnade istället i bilen och vi har bara typ 15 minuter hem... Detta är ju på tok för lite sömn men han ville inte fortsätta sova hemma så nu e han busig, trött och kinkig... T i sin tur klättrar på väggarna och e vild för han vill/behöver bara dagis!!

Shit, nu börjar bedövningen släppa känner jag... Smärtan från att dragit tanden + smärtan sen innan - inflammationen - underar hur det komer kännas ihop?!

Vi åkte i alla fall ut till Lidingö till min tandläkare imorse och F hade tiden innan mig för att kolla sina tänder. Det var sådär att passa två små vildar i väntrummet medans man var nervös... När det var min tur så tog F pojkarna ut på en liten prommis för att köpa glass!

Jag var sjukt stressad, nervös och rädd men de var så snälla och ag fick hålla handen ;) osv! Sedan känndes sprutan en hel del, det knakade till och med.... Dock kändes det inget att dra tanden!! Det knakade inte ens och den var ute snabbt som bara den! Så duktiga var de! Jag kände mig lite skämmig men glad ändå!

Nu kan jag tydligen få ont, bli svullen och blöda... Jag får inte äta och dricka på ett par timmar och ska ta det lungt och villa (Shore, det är ju lätt med två små barn...)
Tyvärr sa de att jag inte heller får vara i solen, det är ju kul när vi ska på en solsemester... Ja, ja, det är inte i hela världen, jag får köpa mig en riktigt bra flaska bus och sitta under parasollet när resten av familjen solar och badar...

Soliga kramar
Pinkmommey♥

http://www.hammockheaven.co.uk/images_hammock/rodeo_beds/sing_double_parasol_2_388.jpg

Bastuvarmt, tandvärk och kräks!

Fy vilken dag...

Imorse så tog jag tag i den siata tvätten och sen lämnade jag T på dagis innan det var dax att ta sig till tandläkeran för en koll på den onda tanden :(

Som jag misstänkte så var det en inflammation i tandköttet och inte tanden det var nått fel på... Som tur var kunde en kollega till min tandläkare ta emot mig imorgon och ra tanden, dock blev jag så rädd av bara tanken att jag grät en skvätt...

Jag fick ett recept på penicillin också som jag skulle börja ta redan idag så jag åkte direkt till Fältan för att hämta ut det - denna gång skippade jag garaget ;)

I Fältan så passade jag även på att titta in på Polarn & Pyret som hade 50% och köpte ett par likadana röda byxor till lilla F som T redan har! Nu kan de så sött matcha varandra :)

När jag var där inne så ringde de från dagis och sa att söta T hade spytt, hade feber och var kritvit i ansiketet!! Jag sprang till bilen, körde som en biltjuv hem och slängde mig in på dagis! Där låg det lilla knyttet under en liten filt och darrade... Jag hoppas verkligen att detta har att göra med att T drack vattnet ur plaskdammen igår och att det inte är nån kräksjuka eller maginfluensa så att vi andra får det också... Känns som våran resa til Skåne bara blir framskjuten mer och mer för varje tråkig sak som händer oss...

Nu kom F hem med lite kalla drycker så jag ska ta och kila till köket och svalka mig lite!

Vi höres!
Pinkmommey♥


Kolla in mina ögonbryn och fransar! Jag som skulle hunnit gå till Axelssons och plockat och färgat dem men nu hinner jag inte pga tandjäkeln...

Rädd...

Jag har så ont i tanden att jag inte kan sova, imorgon kommer den nog att dras... Jag ser ut som Lina i Emilfilmen - helt svullen öm högra kinden :(

Pinkmommey


RSS 2.0