Min helg

I lördags så bestämde vi oss för att gå hela familjen till Gröna Lund! Det har varit mycket med försäljningen av lägenheten mm så barnen har inte haft det så roligt på sistone...

Runt 11-tiden begav vi oss iväg och vi var där hela dagen fram till 17.30! Det blev en hel del karusell, lotter och snask för de små :) Man kanske tror att det inte finns så mycket för dem när de är 2 resp. 5 år men då tar man fel - jag tycker verkligen Grönan satsat på de mindre nu!

Mellan kärlekstunneln, lustiga huset, Pettsson & Findus, pariserhjulet, tåg och karusell blev det en hel del lotter, gevärsskjutning, sockervadd, godis, mat och annat kul.

När vi kom hem så mötte snälla svärmor och svärfar upp oss och tog hand om barnen medans jag och F gjorde oss iårning för att gå på 40-års fest!

Det var en mycket trevlig tillställning som skulle ha varit en trädgårdsfest men då det var 9 grader varmt (kallt) så fick vi vara inne men det gick lika bra det! God mat, massa vin, supertrevligt sällskap vid bordet av min svägeska, min brors äldsta vän, en annan trevlig herre och min svägerskas syster!!

Vid 24.30-tiden tog jag en taxi till Kungsholmen och mötte upp ett stort tjejgäng som hade möhippa för min fina vän E! Vi möttes på Orangeriet och sedan gick vi vidare till Lemon bar.

Jag kom isäng runt 4-tiden och väktes av mina underbara barn igen vid 7-tiden...

Efter att ha legat och dragit mig i sängen ett bra tag så blev det de sedvanliga husvisningarna och vi tittade på ett par hus i lahäll, Näsby Park och Storängen i Nacka. Det fanns inget som direkt passade oss så vi får se vad som händer framöver istället.

Nu måste jag dra men bloggar lite mer senare ikväll!
Pinkmommey♥


Middag med goda vänner!

Bättre sent än aldrig...

Förra helgen träffade vi äntligen P, L och lilla O samt J, D och lilla C-W! Deras bebbar är så söta att man bara vill gosa med dem hela tiden. det blev en tidig middag på Friday´s vilket passar oss med barn.

Jag tar mig friheten att låna bilderna från lillalflygiz.blogg.se ;)

//Pinkmommey♥


Hela gänget förutom P och lilla C-W!


Mina fina killar!


T ville så klart hålla lilla O!

Tänk på detta innan du klankar ner på dig själv...


Gråter som en bebis..


-1,3 kg!

Ville bara berätta att jag har gått ner -1,3 kg på Viktväktarna förra veckan :) Nu kommer det säkert bli mindre och mindre för varje vecka som går då kroppen vänjer sig mer och mer att få mindre skräpmat men jag hoppas i alla fall kunna hålla mig ett bra tag till!

Denna vecka blir lite svår då början på veckan "fuckades upp" lite och ´jag ska på 40-års fest i helgen men jag ska försöka hålla mig borta från godsaker, peppar, peppar!

Snart ska jag iväg på lite hemligheter som jag berättar mer om sen!

Ha en härlig fredag!
Pinkmommey♥


Ny höstgarderob!

Insåg just när jag laddade upp bilderna att det blivit en hel del kläder på senaste... Och fler är på väg... Oops... Dessutom har jag en hel del kläder som jag köpte i somras som inte laggts upp i bloggen...

//Pinkmommey♥


Snygg, varm, skön höstjacka från H&M 399:-!




Snygg kappa från H&M (som inte är svart) att ha till jobbet.




Söt kofta att ha över klänningar från H&M 49,50:-


Xl linne som jag har som nattlinne 99:- det också från H&M


Skinnleggings från H&M 199:-?



Sjukt skön och snygg vardagströja H&M, kom inte ihåg priset

Det är den gråa jag beställde.

Svarta leggings med skinndetaljer (lite tjockare och mycket snyggare i verkligheten) från Lindex 299:-


Jeans med bruna skinnlappar från Gina Tricot 299:-


Skinjacka med fårskinnskrage från H&M 299:- (ett kap!)



Svarta låga mc-boots från Skopunkten 349:- (finns också i högre modell)


Vill ha dig!


jag var bara tvungen att kopiera denna från min vän Eé blogg! En riktig gammal klassiker som de TYDLIGEn även spelade in på engelska. Låten är väll ok men vilken b video, ha, ha!

Amazing Roger Federer


T och lilla F!

Vad heter ditt barn? Carl Hugo Theodor (Theo) och Fred Ludvig Johan (Freddie).

Beräknad att föda? 26/7 -2005 och 5/5 -2008.

När blev det: 26/7 -2005 och 4/5 -2008 (jag håller vad jag lovar ;)

Hur stora var barnet vid födseln?
3610 g och 51 cm lång, respektive 3620 g och 51 cm lång.


Hur lång tid tog förlossningen?
Med T började det kl: 14.30 den 25/7, vi åkte in kl: 02.30 den 26/7 och han var ute kl: 08.50. Med lilla F vaknade jag några gånger under natten den 4/5 och hade värkar. Men jag trodde bara att det var förvärkar då jag hade haft dessa länge och mycket. Jag profylaxandades och somnade om. 4:e gången jag vaknade var klockan runt 8.00 och jag fick nog och gick upp. Så fort jag ställde mig upp förstod jag att jag skulle föda och att det var bråttom. Det var bara att gå in i T´s rum där F också sov och väcka dem. Fredrik gick över gården till farmor och farfar som var beredda och sedan drog vi till Danderyds och var framme där ca 09.00. Klockan 10.50 var lilla F ute.


Tog du någon smärtlindring? Med T så började jag med vetepåse och TENS-apparat och sedan så tog jag lustgas som var sååå kul!! Då jag inte hade något uppehåll mellan mina värkar ville de sätta epidural men den tog knappt inte och bara på ena sidan… Sedan profylaxandades jag också självklart och det är bäst!! Med lilla F hade jag också vetepåse och TENS-apparat (rekommenderar) och profylaxandades. Jag fick epidural igen men en speciell för andra och flerbarnsföderskor. Man får den bara en gång, den håller i två timmar och sedan kan man inte fylla på mer… Men de visste att det skulle gå fort så det var ok. När jag väl fått den så kände jag inget mer sen!! Jag dansade, skrattade, drog skämt, bjöd F på lustgas och när det var dags la jag mig i sängen och började krysta… Ha, ha, då sa F att vi kanske skulle kalla på personalen så de kunde hjälpa till lite.


Hur länge stannade ni på bb?
Med T stannade vi i tre nätter fast man egentligen bara får stanna i två. Dels hade vi det så mysigt där på ”patienshotellet” och dels så ville jag helt få igång min amning innan jag kom hem. Med lilla F åkte vi hem efter 20 timmar då vi längtade efter storebror så mycket! En miss kan jag säga – direkt när vi kom hem började tvåbarnchocken… Stanna kvar en extra dag i er lilla bubbla på sjukhuset om ni kan vid tvåan och trean osv så att man bara får rå om lilla bebben ett tag!


Tog ni reda på könet: Första gången ville jag absolut göra det och andra gången var det F som absolut ville göra det. Det blir lite lättare att ta sig an bebisen, välja namn och förbereda kläder och rum också ;)


Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Med T velade vi mellan två namn ett par dagar innan vi bestämde oss och med lilla F var det klart.


Hade du en svår graviditet?
Under min första graviditet har jag aldrig mått så bra som då! Jag var så frisk, stark och glad! Jag hade dock lite foglossning och blev sjukskriven för det sista tiden men mest för att min barnmorska var snäll ;) Under lilla F graviditet har jag aldrig mått så dåligt som då… Jag hade varit gravid precis innan i 16 veckor som tyvärr gick illa och det betyder att jag alltså var gravid i 16 + 40 veckor… Dessutom hade jag mycket och under lång tid förvärkar och sammandragningar och så fick jag tre kräksjukor, massa förkylningar och njursten…


Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja, kanske ett till men absolut inte nu…


Har du fått några bristningar? Nix.


Var du nervös inför förlossningen? Första var jag riktigt rädd inför och läste allt jag kom över, gick på profylaxkurs, gravidyoga osv men den var ju över ganska snabbt och gjorde inte alls särskilt ont och den andra var jag lite pirrig inför men det var ju a pice of cake J

Hade du några cravings? Med T citrusfrukt i massor (!) och saltlakris! Med lilla F var det oliver och cornichonger (små saltgurkor)…

Hur mycket gick du upp i vikt? Med T 8,5 kg och med lilla F 9 kg och de kämpade jag för att gå upp! Jag gick ner alla kilon innan jag kom hem från bb med T och ca 4 dagar efter jag hade fött med lilla F, dock la jag på mig en massa kilon under min sista mammaledighet sen…


Hur länge ammade du?
  I 4:a månade heltid med T och sedan behövde han mer än amning och då halvamade jag honom till ca 8 månader. Med lilla F helamade jag honom i 11 månader ofrivilligt… Han vägrade flaska med vare sig ersättning, min utpumpade mjölk eller välling, han ville inte ta kopp eller sked heller… Han ville inte ha köpt eller hemgjord puré eller gröt eller något annat för den delen heller… För säkerhetsskull vägrade han napp också så att jag fick amma jämt och aldrig kunde vara borta från honom längre stunder… Vid 11 månader var jag knäckt och min väninna tvingade iväg mig över helgen och fick honom att börja äta vanlig mat! Tack M – jag är dig evigt tacksam!


Vem är barnet mest lik? T liknar mig lite grann och lilla F är en avbild av sin pappa. De har min hårfärg men kommer nog få F´s mörka hår när de blir äldre.


Vad är det bästa med att ha barn? Även om det är skitjobbigt ibland så känner jag att jag klarar allt så länge jag får ha dem vid min sida. Jag känner mig aldrig ensam längre och jag har fått uppleva en kärlek som inte går att jämföra med något annat!!

Är ditt barn döpt? Ja, T i djurgårdskyrkan när han var ca 4 månade gammal och lilla F i Gustav Adolfskyrkan när han var ca 9 månader gammal… det tog lite lång tid i och med att han hade kollik…

Pinkmommey♥


Svamp, husvisningar och GOD mat!

Vilken härlig helg jag har haft!

I fredags kom jag hem till min fina familj och åt en underbar middag beståendes av råbiff, hericot verts och kantarelltoast! Till det sippade jag lite härlig rosé och stannade ute på altanen lääänge till facklornas sken då det var en så underbart varm och vacker kväll.

I lördags hade vi skaffat barnvakt så F och jag åkte ut mot Norrtälje för att plocka svamp. Jag hade dels läst i Expressen att det var svamptider och dels hört från bekanta att de plockat svamp. tre (!) futtiga svampar fick vi ihop så efter bara 30 minuter begav vi oss ut på lite husletande istället.

Efter en fika, lite loppis och lunch på stan så begav vi oss hem och åt ännu en underbar middag, denna gång beståendes av kronärtskocka och carpaccio!

På söndagen började vi dagen med att åka på bakluckeloppis på Täby galopp men det fanns bara massa skit... Snacka om att det finns bättre grejer i Skåne där vi gjorde ett par riktiga fynd i somras.

Efter loppisen så var det dax att gå på några husvisningar. Båda var intressanta varav det ena var ett rennoveringsobjekt i Djursholm och det andra var en liten dröm i Danderyd. Tyvärr kommer nog båda att skjuta i höjden och bli alldeles för dyra, men det skadar ju inte att gå och titta.

På vägen hem stannade vi på Stockholms glass och pastahus och åt varsin glass i solen och sedan han jag se inte bara en utan två filmer på eftermiddagen och kvällen! Flickan från ovan och Brothers som båda var mycket bra!

Pinkmommey♥

 


Som vanligt igen!

Imorse när jag cyklade till jobbet var det fullt av folk, barn och bilar på stan. Alla turister var som bortblåsta och det var bara massa personer på väg till jobbet, skolan och dagis igen.

i flera veckor har jag bara kunnat cykla med förbundna ögon rakt ner på stan utan att se mig för men imorse var det nästa kö på cykelbanan...

När jag kom till arbetet var alla där och det var som om folk vaknat ur en dvala och var fyllda med energi igen - härligt!

Det som är mindre härligt är dock att det blir liiite stressigare igen...

Ha en bra dag!
Pinkmommey♥


Vacker vattenmelon!


Hus vi ska titta på.

Enebyberg, 235 kvm, 1495 kvm tomt.






____________________________________________________

Lidingö, Hersby, 162 kvm, 1110 kvm tomt.








________________________________________________________________

Lahäll, 175 kvm, 913 kvm tomt.










__________________________________________________________________

Enebyberg, 255 kvm, 2272 kvm tomt.









_______________________________________________________________

Danderyd, Nora, 162 kvm + biarea, 941 kvm tomt.



Övre plan

Entréplan

__________________________________________________________________

Salsjö-Duvnäs, 204 kvm, 679 kvm tomt.







Sen är det ca 3-4 fastigheter till som vi är intresserade av men lite osäkra på som vi också vill kolla på... Det jobbiga nu är att antingen gillar vi huset men läget är inte hundra eller så älskar vi läget och huset är tråkigt... Men, men man kan inte få allt...

Pinkmommey♥


Till Salu!

Olaus Petrigatan 10, Gärdet - Hemnet 808948

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Område: Gärdet
Gatuadress: Olaus Petrigatan 10
Pris: 5 950 000 kronor eller högstbjudande
Antal rum: 3 rum och Kök
Boarea: 108 m²
Tomtarea: 0 m²
Avgift: 5 436 kronor
Visning:
  • 2010-08-22 12:00 - 12:45
  • 2010-08-23 17:45 - 18:15
  • Mäklare

    Stilrent och påkostat boende med ett ostört och privat läge på Nedre Gärdet. Fantastisk lägenhet som bland annat erbjuder en underbar terrass på ca 30 kvm. Hela lägenheten totalrenoverades 2006 och har lyfts till stilfull nutid. Generös sällskapsdel, två rymliga sovrum samt högklassigt sällskapskök ...




















    För mer bilder se Hemnet.se


    Mini för ett år sen


    Lilla F är gravallvarlig men inte hans mamma :)


    Helgens bröllop!

    I helgen var en av mina bästa kompisar D´s bröllop!

    Hela veckan som var höll jag på med olika saker inför bröllopet och på fredagkvällen träffades bruden och alla tärnor på Sturehof för en liten trevlig "pree-dinner"!

    När jag kom hem var det bara att packa, raka benen, måla naglarna, fixa presenten, kolla talet och allt annat som behöver fixas en sista gång.

    På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt och tog med mig mina söner till Martin Olsson och köpte det sista inför bröllopet - ett par korgar som vi skulle ha blomblad i.

    Vid 10-tiden mötte jag upp bruden på Corinne & friends i Sturegallerian och efter ett tag kom resten av tärnorna. Tillsammans åt vi lunch från Hallen och sedan begav vi oss iväg mot slottet vi skulle bo på och Stjernhov!

    Precis innan vi skulle köra ut på E4:an kom vi på att vi glömt att hämta bröllopsbuketten, tärnbuketterna, marskalkarnas blommor och blombladen som skulle kastas på bruden så det var bara att vända om...

    När vi väl kom fram till bröllopet var det bara en timma kvar tills vi skulle åka till där bröllopet skulle hållas så det var bara att slänga på sig klänningen, fixa sminket, håret och smyckerna, packa ihop och åka.

    När vi kom fram till festplatsen hade vi mindre än en timma på oss innan resten av gästerna skulle komma så vi satte snabbt igång med bordsplaceringen, blomdekorationerna på bordet och sånghäftena. När det var klart var det bara att ordna med rosblad, dj och annat.

    När vi var klara smög vi upp till huset och tog oss ett glas vin och och cigg, hi, hi. samtidigt hann vi öva lite på talet och lägga en sista tusch på maken...

    Bussarna med gästerna kom och tillsammans med marskalkarna och toastmastrarna gick de ner till gräsmattan och klipphällen där brudparet skulle vigas.

    Strax därefter kom brudgummen RIDANDE (!) in på en vacker häst! det visade sig att han hade gått och tagit ridlektioner i smyg för både bruden och alla andra och det var verkligen en härlig syn när han kom galloperande ner för slänten!

    När brudgummen hade ställt sig hos sina marskalkar kom bruden tillsammans med hennes far åkandes i brudparets nya gamla Porsche! Hon stannade en bit och vi tärnor anslöt oss till dem.

    Tillsammans gick vi ner mot alla andra och sedan började vigseln.

    Prästen var härlig och vi sjöng både Den blomstertid nu kommer och Vind över vindens ängar och det spelades och sjöngs en massa andra härliga låtar utav ett litet band.

    Precis när vigseln var klar så började det regna! När vi stod som bäst och sippade champagne under några vita tält kom det en helikopter flygandes. Det visade sig att den skulle ta gruppfoton på alla gäster och sedan skulle brudparet få sig en flygtur över ägorna :)

    Middagen hade dukats upp i ett stort vitt tält med runda bord och jag hade ett jätte trevligt sällskap vid mitt med många gamla bekanta!

    Till förrätt blev det svenska kräftor med tillbehör, öl och nubbe och till huvudrätt grillat kött med en massa goda såser och smör och alltihopa avslutades med Tahiti vaniljglass och färska hallon. Det var Melanders som stod för både menyn och serveringspersonalen som var så bra!

    Vårt tal gick alldeles strålande om än att det kom ett par tårar men det var man ju beredd på ;)

    Efter middagen blev det dans och bar nere i båthuset vid stranden och vid tretiden gick sista bussen hem till slottet och den tog vi.

    Ett par timmars sömn och sedan kom bussarna igen och hämtade upp för brunch. Även denna gång var det Mellanders och det bjöds på inkokt lax med massa goda tillbehör.

    På vägen hem från festen stannade F och jag i Danderyd och kollade in en husvisning men det var tyvärr inget att ha... Och på samma gång kom jag på att jag hade glömt min väska med alla mina kläder, nessesär, smink, smycken mm på slottet...

    Förhoppningsvis har brudparet orkat åka och hämta den så att jag kan få den i vecka - om inte annat så känner jag mig handikappad utan mitt smink...

    Igår talade jag med bruden och hon var mycket nöjd över allting och även över vår present som var Teatime för henne och hennes man på Grand hotell och dessutom ett dörrstopp i form av ett ekollon från Svenskt Tenn.

    Då det var både fotograf och filmare inhyrda till festen så passade jag på att lämna kameran hemma och njuta av festen istället men ett par bilder har jag och förhoppningsvis kan ni få se några fler sen.

    Ha en härlig dag trots det tråkiga regnet!
    Pinkmommey♥


    Tärnorna!


    Igen :)


    Dan före dan!

    Imorgon smäller det! Dagen då min fina vän D ska gifta sig :)

    Efter jobbet idag ska bruden och alla tärnaorna, jag är en av dem, ses på Sturehof för en mysig middag! innan dess ska jag förbi kemen och hämta min sjal och på vägen hem stannar jag nog på solariet en snabbis...

    Jag har även hunnit med att träffa sömmerskan en snabbis idag och på lunchen var jag ute och köpte grejer som behövs inför bröllopet!

    Annars är jag klar med allt som kläder, tal och present - jag har bara packningen kvar!

    Nej nu när jag sitter här kommer jag på att det nog är lika bra att jag går in och provar klänningen - tänk om det är något fel på den, hemska tanke!

    Hörs snart igen
    Pinkmommey♥


    Tröttis!

    Usch vad jag är trött...

    Tillbaks på jobbet begravd i jobb, fullt ös inför bröllopet i helgen som i och för sig ska bli så kul och mysigt, hade feber i helgen, barn som inte sover på nätterna, barn som är i trotsåldern på dagarna ;), massa fix inför lägenhetsvisningen och försäljningen som är snart...

    Dessutom har jag den senaste tiden känt att jag sviker mina vänner på ett eller annat sätt - eller ja de har tyckt det i alla fall... Det är väll missförstånd men det känns inte kul... Allt är uppklarat nu men det känns tungt när jag egentligen bara vill väl och det blir knas.

    Ja, ja, nog om det! Fest i helgen och sen nya friska tag tills nästa vecka! Jobba hårt, sälja lägenhet och köpa hus sen kanske vila lagom tills nästa år nån gång ;)

    Sedan jag kom hem från Skåne så har jag i alla fall mest tvättat, städat, träffat sömmerskan, letat grejer inför bröllopet mm

    Barnen har börjat på dagis men är nästan ensamma där men verkar trivas :)

    Vi hörs om ett tag igen!
    Pinkmommey♥



    Cyckeltur i tessinparken :)


    The Man Rules...

    The Man Rules

    At last a guy has taken the time to write this all down.
    We always hear "the rules"
    from the female side. Now here are the rules from the male side.      

    These are our rules!
    Please note.. these are all numbered "1 "
    ON PURPOSE! 
     



     1.   Men are NOT mind readers.
    FIRST & FOREMOST RULE

     1. Learn to work the toilet seat.
    You're a big girl. If it's up, put it down.
    We need it up, you need it down.
    You don't hear us complaining about you leaving it down.

    1. Sunday sports, It's like the full moon
    or the changing of the tides.
    Let it be.

    1. Crying is blackmail.

    1. Ask for what you want.
    Let us be clear on this one:
    Subtle hints do not work!
    Strong hints do not work!
    Obvious hints do not work!
    Just say it!

    1. Yes and No are perfectly acceptable answers to almost every question.

    1. Come to us with a problem only if you want help solving it. That's what we do.
    Sympathy is what your girlfriends are for.


    1. Anything we said 6 months ago is inadmissible in an argument.
    In fact, all comments become Null and void after 7 Days.


    1. If you think you're fat, you probably are.
    Don't ask us.

    1. If something we said can be interpreted two ways and one of the ways makes you sad or angry, we meant the   other one

    1. You can either ask us to do something
    Or tell us how you want it done.
    Not both.
    If you already know best how to do it , just do it yourself.

    1. Whenever possible, Please say whatever you have to say during commercials...

    1. Christopher Columbus did NOT need directions and neither do we.

    1. ALL men see in only 16 colors, like Windows default settings.
    Peach, for example, is a fruit, not A color. Pumpkin is also a fruit. We have no idea what mauve is.

    1. If it itches, it will be scratched.
    We do that.

    1. If we ask what is wrong and you say "nothing," We will act like nothing's wrong.
    We know you are lying, but it is just not worth the hassle.

    1. If you ask a question you don't want an answer to, Expect an answer you don't want to hear.

    1. When we have to go somewhere, absolutely anything you wear is fine.... Really .

    1. Don't ask us what we're thinking about unless you are prepared to discuss such topics as Football
    or Hockey.

    1.. You have enough clothes.

    1. You have too many shoes.

    1. I am in shape.   Round IS a shape!

    1. Thank you for reading this.
    Yes, I know, I have to sleep on the couch tonight;

    But did you know men really don't mind that? It's like camping.


    Ska det hålla denna gång...

    Jag har fått nog!! jag är bara för stor nu... Jag har i och för sig fått nog många gånger det senaste året och inte klarat det men nu måste det bara gå!! jag har fixat en massa saker på andra plan så nu kanske det ska gå lite lättare?!

    jAG FICK MIG EN REJÄL EYEOPENER HÄROMDAGEN NÄR JAG PROVADE MIN KLÄNNING JAG SKA HA PÅ d´S BRÖLLOP NÄR JAG ÄR TÄRNA NÄSTA HELG! Jag var bara sååå tjock...

    Jag har liksom klätt mig i leggings och tunikor på vintern och a-linjeformade otighta klänningar på sommaren och döljt för mig själv hur jag igentligen ser ut... Jag har hållit mig undan speglar och jag har raderat bilder på mig själv från kameran men nu får det vara nog!

    det är pinsamt att träffa gamla bekanta som man inte sett på länge och de knappt känner igen en... Det är skitjobbigt att allt sitter åt och sitter obekvämt och det är jobbigt att känna sig ful...

    Jag vet att det absolut inte är bra men denna vecka kör jag Nutrillet, bara för att förhoppningsvis få ner min mage lite så att klänningen sitter snyggare på lördag... det brukar ju ge mig ca 3 kg på en vecka men nu kör jag mån-lör så det kanske tar 2 i alla fall?!

    Sen ska jag bli seriös och köra på Viktväktarna igen eller kanske den nya LCHF-metoden (stenhård men bra tydligen)... Det är ingen idé att det går snabbt, det får ta den tid det tar och jag hoppas på 10 kg till och med december?

    Ska plugga på lite om dieterna tills nästa vecka då jag ska börja med dem!

    Pinkmommey♥


    Svunna tider...


    RSS 2.0