Imorgon ska jag dansa !


Prunkande trädgård


F plockade fram högtryckssprutan och gick bland annat loss på den gamla bänken som de förra ägarna lämnat kvar och nu är den som ny :)


Liten söt örtagård i en odlingspall/bänk. Mer örter skall komma eller kanske bytas ut men vi får se - dessa skall ju växa oxå.


Från en annan vinkel.


Lite nya blommor här och där, bland annat i våra stora trätunnor och i en hel del krukor.


Älskar Förgetmigej, gullvivor och syrén som är total barndom för mig.


En liten del av vårt trägårdsland där vi satt rabarber, gurka, lök, morötter och potatis :)


Solkysst

Min brun utan sol håller på att ta slut så medans jag letar efter en ny bra så provar jag denna billiga från Apteket. Konsistensen var jättebra men det bästa med den är att den är näst intill luktfri! Den luktar alltså inte så där äckligt som många andra "bus"-produkter.

För att det dessutom skall bli lite jämnare så passade jag på att även köpa en skrubkräm på Apoteket. Även denna produkt blev jag överraskad av! Den gav förvånansvärt mycket skrubb! Annars brukar jag tycka att de är alldeles för mesiga och att man inte känner något men jag var alldeles rosig och babylen efteråt :)

Återkommer mer sen om hur färgen på brun utan solen blir sen när jag provat den ett tag.

Nu rosé med kollegorna på altanen!
Pinkmommey♥


  




Kronprinsbröllopet i Storbritanien

Idag följer jag självfallet bröllopet i Storbritanien! Både tv´n på jobbet och min iPhone är på :) Tråkigt bara att det är ett förmiddagsbröllop så att gästerna måste ha så tråkiga kläder på sig, det är annars det roligaste att titta på tycker jag.

Ha en fin dag mina vänner!
Pinkmommey♥




Tindra har somnat in ...

Läste alldeles nyss Katrine Zytomierskas blogg om lilla Tindra som nyligen somnade in pga sin levercanser... Jag började självklart storgråta med en gång och tycker så otroligt synd om Tindra och hennes familj! Jag skulle nog inte klara om en av mina killar gick bort!

Jag tänker skänka en slant till hennes begravning och hoppas och önskar att kanske någon av mina läsare också kan göra det? Gå i alla fall in och läs om lilla Tindra.

http://tindraskamp.se


Pinkmommey♥

 

iZettle


Kolla vad min vän J har uppfunnit! Helt otroligt tycker jag! Super imponerad!

Pinkmommey♥


Fina T simmar !


Fint från Ikea

Fint sätt att förvara ljusen på tycker jag! Jag har mina framme på bänken.
Så gulliga kökshandukar som fanns i både beige, ljusblått och rosa!
Som ni säkert har märkt så är jag kär i allt som är lite gammalt och nött så därför blev jag superglad när Ikea sålde mjölkannor i gammal stil! 2-pack för 99:- (två storlekar).

Härliga grönsaker till barnens lilla kusin J blev det också - perfekt att stoppa i hennes påskägg!

 

 


Feber

Usch, jag kan inte sova... Har värsta febern igen och sprängande huvudvärk! Öronen och halsen har jag också jätteont i.

Trodde jag var frisk men antingen var det för tidigt att slita ut sig med allt bärande, trädgårdsarbete och joggning eller så är det så att jag blivit smittad av lilla F som varit sjuk under påsken? Jag trodde ju att det var jag som smittat honom men han kanske hade en annan förkylning från dagis som jag fick?

Jag knaprar i alla fall piller och dricker mycket vatten och imorgon får Freddan köpa Esperitox och så ska jag prova hans utländska tabletter kanske.

Vi hörs imorgon igen.
Pinkmommey♥



Mitt lilla påskris i nya mjölkannan från Ikea och med gammelrosa fjädrar.



Color me crazy !


Jag köpte världens finaste kjol på Zara härom veckan! Den är i helt underbara färger och har en av mina favvoblommor - Hortensian - på. Jag kan lova att den är mycket finare i verkligheten än vad min iPhone visar...

Har dock inte kunnat haft den på hela tiden då jag inte haft några toppas som passat till... Därför slog jag till på två billiga härliga linnen på H&M häromdagen också.

Pinkmommey♥



Påskafton

Hej på er!

Här ligger jag och är sjuk... Har ont i halsen som bara den och nyser hela tiden! Jag sa till F att det säkert beror på att man klär av sig så nu när det blir varmare fast än att det egentligen inte är så varm alls... Dessutom arbetar jag så hårt i trädgården, leker med barnen, städar och joggar så jag är så varm hela tiden och går alldeles för lättklädd...

Att lilla F också varit sjuk och att jag har sovit med honom face to face har säkert inte heller hjälpt...

I lördags var vi i alla fall hos mamma i Sigtuna som vanligt på påskafton! Det var mina svärföräldrar, F´s bror med flickvän och dotter, vår familj och självklart mamma.

Vi började med lite god lunch beståendes av lax, sill och supergott bröd från Fabrique! Iskallt vitt vin till det. Sedan blev det påskäggsjakt och som vanligt var det galet mycket ägg!

Efter att ha tagit en promenad ner till vattnet så var det dax för mammas lamm till middag! Det är bara så gott och jag höll på att äta ihjäl mig. Lite orientaliska kryddor är det gjort på och så står det i supermycket olja i ugnen i timmar. Till det blev det potatisgratäng, vårprimörer, sllad och det goda brödet igen! Denna gången serverades rött vin :)

Till efterrätt blev det en tårta från Leilas kokbok och i mellan målen blev det lite godis och några glas rosé.

En mycket mysig påskafton med familjen helt enkelt!

Pinkmommey♥


Vi tog en promenad ner till vattnet och hittade en orm på tillbakavägen - spännande!
Mormor, Lilla F och F hittade en fin tupp hos grannen.
Lilla F på pappas axlar!
Lilla F med lillkusinen i knät!
Mamma och svärmor.
Min söta svägerska!
Kära svärfar.
Jag med finaste T njuter av alla ägg vi fick!
Pojkarnas farbror med lillkusinen J!
Mina finaste - och busigaste!

Skodon

Jag har länge haft min mormors gamla skor i garderoben och många gånger tänkt att göra mig av med dem men det har aldrig blivit av. De är aldrig använda och på dem står en prislapp med 37:- på :) Nu funderar jag på om de inte är lite fina trots allt?! Jag har sett liknande skor i vår från Ciline och andra märken. Vi får se vad jag gör med dem.

Pinkmommey♥


Spets

Det lutar åt denna...


40-årsfest !


Om en veckas ska vi iväg på 40-årsfest till vår gode vän S! Jag är nu på jakt efter en passande klänning men har inte så mycket tid på mig så jag har bara beställt ett par från H&M som jag tänkte prova. Hittar jag ingen så har jag ett par i garderoben ;)

See ya - Pinkmommey♥


Cool färg men jag vet verkligen inte om den passar på mig...


Härlig färg och skönt täckande av skavanker ;)


Spets är alltid fint!


Söt men undrar hur den är i verkligheten? Lite tråkig färg?


Så fin!


Veckans H&M

Den var verkligen inget fin på - jag såg ut som ett tält så den fick åka tillbaks.
Samma sak var det med dessa shortsen. Jag är alldeles för tjock för att passa i dem, man skall vara supersmal för att passa i shorts, kjol passar mycket bättre på mig men bäst är det med klänningar.
Mycket söt och perfekt i färgen oxå! Fin till slitna jeans och sandaler eller ballerinas!
Jättefina på bild men ful hudfärg i verkligeheten och plastiga med... Tillbaks med dem.

Skär (pink) torsdagen

I torsdags var jag ju fortfarande hemma och var sjuk och när jag skulle köra barnen till dagis så var fina T helt väck! Blek, trött och lealös. Lagom i trappen ner till bilen spydde han stackaren.

Det var bara för F att ta slangen och göra rent däcket och sedan gå upp och lägga sjuklingen...

Det blev bara lilla F som fick gå till dagis vilket jag tycker är bra för i höst ska han ju gå ensam då T börjar skolan... Han har alltid haft T på dagis hos sig.

När jag kom hem tog jag tag i saken och gick ut och SPRANG! För FÖRSTA gången i mitt liv! Det var riktigt skönt och inte alls lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara!
Dock tog jag det lugnt och gjorde som jag har läst på så många ställen och varvade springet med gång.

Både i förrgår och igår hade jag träningsvärk men idag ska jag ut igen! Jag skall verkligen försöka sprina varannan dag nu. Igår ville jag ut igen men jag ska inte ta ut mig så här i början + att jag tror att jag lättare tröttnar på det om jag springer varje dag?

När jag kom hem tog jag mig en snabbdusch innan jag begav mig till Ikea! Där köpte jag ett par söta gammeldagsa vägghyllor till köket, fina kökshandukar, ljus som alltid, påskpresenter, mjölkkannor och en massa batterier och glödlampor.

Väl hemma igen så hann jag precis säga hej då till F som skulle på vildsvinsjakt med sina kompisar och sedan var det dax att hämta på dagis.

T hade fått vila och mådde redan mycket bättre så på vägen hem stannade vi till i centrum och gick på Systemet och handlade upp oss på krispigt vitt vin och härliga roséer tills idag.

Vi stannade också till vid fontänen och njöt lite extra av solen och tog varsin glass! Dessutom hittade vi även små påskpresenter till både mormor och farmor i tehandeln där.

Hemma igen fick vi besök av små söta påskkärringar! Ni som känner mig förstår att jag var förberedd på godisfronten ;) Sen blev det smarrig middag men mina små älsklingar innan det blev en tidig kväll i sängen för alla tre.

Ha det bäst!
Pinkmommey♥

 

 

“En påskkärring, såkallad påskakärring är en gammal svensk tradition. Enligt den är en påskkärring en häxa som flyger på sin kvast till Blåkulla på skärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen…Påskkärringen är traditionellt klädd i klänning, förkläde och huckle. Röda kinder och fräknar på näsan. Tillbehören för en påskkärring är oftast en kaffekanna, korg och en kvast.”




Påskpresenter

gömmer sig här... Till mamma och svärmor. Hoppas på att kunna hinna ta lite bilder under dagen och vara duktig för en gång skull!
Nu drar jag till torget för ett sista inköp av godis och påskmust!
Ha en underbar påskafton!
Pinkmommey♥

Påsktupp

Världens finaste tupp kom T hem med häromdagen och gjorde mamma SÅ glad!

Glad påsk mina vänner!
Pinkmommey♥


Lååångfredag

Vilken underbar och härlig långfredag vi har! Utöver lite bråk mellan killarna så har dagen varit supermysig!
F kom hem från jakten redan inatt och imorse åkte han iväg igen för att stycka vildsvinet. När han var borta passade jag och barnen på att baka lite muffins och sen blev det film och Wii.
Strax innan F kom hem igen tog pojkarna sina sparkcyklar och vi begav oss ut på gatan för att plocka blommor! Vitsippor och skilla blev det :)
Sedan blev det ett par timmars lek i trädgården då jag och F passade på att fixa studsmattan en gång för alla!
Nu har hela familjen sovit nån timma och killarna är på väg ut genom dörren för att köpa pizza - mums! Jag orkar verkligen inte laga mat idag så snart blir det pizza och ett glas rosé på balkongen.
Jag är väll sist av alla men ikväll ska jag kolla in Social Network. Jag hyrde den en gång precis när den kom ut men jag han som vanligt aldrig att se den då...
Ha en underbar kväll kära bloggisar!
Pinkmommey♥

Vår trädgård


I dubbla bemärkelser. Sprirande vår i vår alldeles egna trädgård! Det är ju bara april så vi har en massa tid kvar att fixa det mysigt i trädgården men vi har ändå hunnit med en hel del som att haft trädgårdsmästare här som fixat och fått i väg 7 bigbägs med skräp. Dessutom har F krattat löv och barr som en galning och jag har planterat en hel del blommor.

Vi har även fått fram alla trädgårdsmöbler och leksaker samt cyklar och bilar till barnen och gått igenom och fixat i garaget en hel helg.

Nu under ledigheten skall vi även försöka hinna med att fixa alla däck med högtryckssprutan samt gödsla och så gräs i trädgården. Lite mer blommor behövs också...

Nedan kan ni se lite bilder på vad som hänt. Uppdaterar senare igen när det blivit fint.

Pinkmommey♥












































Som vanligt är bilderna tagna med min iPhone... Därav kvalitén...

Romantisk pläd


Tänkte göra om lite i sovrummet. Igentligen vill jag ha en gammal sliten dörr som sänggavel men tills jag hittar en jag tycker om så måste jag göra om sänggaveln vi har...

Jag har beställt en pläd från H&M som jag tänkte trä över gaveln och får se om det funkar....

Sedan vill jag även byta ut vår Malmbyrå mot en äldre finare.

Nu ska jag gå och laga lunch åt kidsen!
Pinkmommey♥



Sjukling



Idag är jag hemma och är sjuk... I och för sig måste jag erkänna att det är ganska skönt även om man är sjuk. Det är ju värsta lyxen att få sova, läsa tidningar och kolla på film helt själv utan att bli störd!

F tog precis kidsen till dagis och jag skall snart gå upp till sängen igen. Hade tänkt att passa på att blogga en hel del idag när jag hade tid men F måste ta med Macbooken till jobbet och då har jag bara våran bärbara pc och iPaden och de är inte så sköna att skriva på så vi får se hur det blir med det...

Igår så träffade jag i alla fall min gamla mammagrupp för lunch på vårt gamla stammishak Mio på Sveavägen! Det är alltid lika kul att uppdatera sig på vad som händer i deras liv :) Jag hoppas att jag får chansen att bjuda hem dem och alla kids snart till vår härliga trädgård för lek och lite mat!

Snart är det ju påsk också och det skall vara så skönt att få hänga med familjen hemma i trädgården utan att känna stress för en massa todos och att det snart är måndag.

F skall bort och jaga ett par dagar men då skall jag passa på att bjuda hit nån kompis om nu inte alla är bortresta som det verkar som. På påskafton kommer vi däremot vara hos mamma som vanligt för smarrig lammlunch och äggjakt!

Nu kommer F och hämtar sin dator så jag måste sluta - vi får se om jag tittar in sen. Ha en underbar dag!
Pinkmommey♥




Vila, vad är det ?

Hej finingar!

Har ni haft en bra helg i solskenet? Själv har jag slitit som en galning men jag mår ju bra av att städa och rensa så det har bara varit skönt!

Fredagkvällen gick till att tvätta och vika tvätt samt en mysig middag där alla familjemedlemmar fick välja just sin älsklingsmat till middag.

På lördagen blev det städning för min del medans F var ute i trädgården och fixade med de små. På eftermiddagen var det kalas hos småkillarnas gamla dagiskompisar!
Det var så härligt att se hur båda två blev helt galna av lycka att träffa sina föredetta dagiskamrater :)

Väl hemma igen så kom barnens farmor och farfar förbi och passade de små medans F och jag började gå igenom garaget. Sedan vi flyttade in i december har vi fyllt vårat stora tvåbilsgarage till bredden och det fanns inte ens plats för en cykel än mindre än bil därinne.

Vi hann kanske 10 % innan det var dax för smarrig grillmiddag. På söndagen fortsatte vi redan vid 9-tiden på morgonen och var inte klara förens runt 19 på kvällen med endast paus för lunch och köp av trädgårdsslang...

Lite stela och trötta blev det sedan dax för middag men jag orkade inte lyfta ett finger så det fick bli burgare från Prestogrillen ;)

Nu ska jag iväg på lunch med min gamla mammagrupp - mysigt!

Ha en härlig dag i vårvärmen!
Pinkmommey♥


Jag längtar


Inbjudan

Lilla F´s kalasinbjudan är så söt! Dock är bilden piss som vanligt... Korten är köpta på Nk.

Pinkmommey♥


        

Helg!

Hej på er!

Vad underbart med fredag och snart helg. Vi har inga direkta planer förutom ett kalas på söndag - annrs blir det mest till att påta i trädgården och fixa med tvätt och annat. God mat och såklart lite vin ska vi väll också njuta av! Grillen går på högvarv sedan några helger tillbaks så något gott där ska det väll bli.

Igår efter jobbet blev det i alla fall mysig middag på Riche med ett härligt gäng tjejer. Efter ett par timmar drog vi vidare till Anglais och Hotellet för några till glas vin, själv hade jag rosé-premier :)

Ha en fin fredag mina vänner!
Pinkmommey♥


Upp och ner

Jag är inte så frekvent på bloggen just nu men det händer lite jobbiga grejer i mitt liv så ibland är det lite svårt att få lust/ork/tid att skriva...

Jag var i alla fall till doktorn imorse och efter det for jag till jobbet. På lunchen så mötte jag upp min älskling och vi åt en härlig måltid i solen på Zink grill!

Efter det visade jag honom en ny affär som jag blivit kär i och sedan avslutade vi med en kaffe på Sosta!

Just nu sitter jag och skriver söta små inbjudningar till lilla F´s kalas som vi skall ha om några veckor. Hoppas det kommer att vara fint väder så att vi kan vara ute i trädgården - men man vet ju aldrig så här års...

Då han inte är så stor och vi nyligen flyttat så bjuder jag mina och F´s närmsta vänner med barn. Sedan skall jag även ha ett litet kalas för honom där jag bjuder in gamla mammagruppen - det var så länge sedan vi sågs så det blir ett bra tillfälle att ses!

Sist men inte minst så måste vi ju fira med familjen men den är så stor så de får komma på själva födelsedagen och fira stora lilla F då.

Jag tror att jag skall göra tågglasstårtan som jag gjorde till Theo förra året, den var så fin!

Nu måste jag fortsätta här innan det är dax att möta upp J, J och L på Riche för aw och middag :)

Ha det fint!
Pinkmommey♥

 


Conscious Collection.

Lite härliga godsaker från H&M´s senaste kollektion "Conscious Collection" har jag klickat hem idag. Tyvärr var de virkade shortsen och en klänning jag ville ha var slut både på nätet och i affären...

Vet inte om jag kommer behålla allt men jag beställde i alla fall de plaggen ni ser nedan.

Pinkmommey♥












Hjärnskakning och blod ...

Herre gud här började dagen lite kaosartat... Precis innan jag skulle gå hemmifrån imorse hör jag F skrika till av smärta och sen kommer han in till mig med blodet rinnandes ner för ansiketet!

Han har slagit i hatthyllan och fått värsta jacket så det var bara för mig att ringa till jobbet och berätta att jag skulle bli sen.

Fick börja med att snabbt som bara den fixa barnen och åka och lämna dem på dagis varpå jag sedan skjutsade F till Lidingö sjukhus - vi hade ingen aning om vart vi skulle vända oss?

Väl där märker vi att det inte finns nån akutmottagning utan bara en husläkarmottagning - och den var knökfull med sjuka människor... Vi får se hur vi mår imorgon om man säger så...

Vi har i alla fall tur och får efter att vi förklarat situationen för sjuksyster en kölapp till en doktor som kan ta emot oss ganska snabbt.

Väl inne är det en At-läkare som hjälper oss och han är så grundlig så både jag och F tror att vi är med i dolda kameran! Jag får värkligen hålla mig för att inte brista ut i gapskratt när jag bland annat ser F trippa fram på tå i sina Crocket & Jones skor och sin strikta kostym!

När vi till slut kommer ut från doktorns rum springer jag storskrattandes genom väntrummet - de som satt där måste ha trott att jag var tokig!

F slapp i alla fall sy och hade fått en lättare hjärnskakning...

På jobbet har det sedan varit himla stressigt men på lunchen han jag i alla fall med att besöka PUB och House Doctor där jag hittade de fina skärbrädorna i porslin jag velat ha så länge :D

Efter jobbet idag var det meningen att vi skulle gå på kalas men i och med att F är lite dålig så hoppar vi det. det får bli en städ och tvättkväll för mig istället... Men det behövs då vi var borta hela kvällen igår - men mer om det och vår mysiga helg i ett annat inlägg.

Ha en fin eftermiddag!
Pinkmommey♥




Det roligaste jag sett på länge !

Alltså jag kan kolla hur många gånger som helst på detta! Igår när de visade det på "Nitti Leaks" så skrattade jag så att tårarna sprutade! Helt min humor!

Pinkmommey♥


Lördag!

Vad hände med vädret? Var är de 15 graderna? Ja, ja, jag har börjat mitt tvättmaraton och så har vi också hunnit vara på 1-årskalas!

Nu har T´s kompis kommit hit som ska sova här inatt och snart ska jag och mini åka och handla kvällsmat.

Ikväll blir det våffelkalas, film och en massa godis!

Hoppas på bättre väder imorgon såatt vi kan få ut alla utmöbler mm

Ha en skön lördag!
Pinkmommey





April, april...

Tjing! Fatta, det är första april! Det är vår! Vår trädgård är helt snöfri och blommor tittar upp här och var men igår när jag var hos min kära vän C så hade de fullt av snö i trädgården! det är bra att bo i söderläge, högt och att inte ha en massa träd i trädgården allatså :)

Det är fredag också! Jag rivs mellan att köpa massa gott till kvällen och njuta av det tillsammans med min familj samtidigt som jag vill vara duktig och sitta och knapra på tråkiga morotsstavar...

På vägen hem ska jag i alla fall stanna till på "Videobutiken" (eh, rätt gammalt uttryck men det är så jag kallar den, vem äger liksom en video nu för tiden...) och se om de börjat sälja filmen Rapuntsel! Vi såg ju den på bio för ett tag sedan och det var en underbar film och jag grät floder, ha, ha.

Till middag ska jag sen köpa massa godsaker typ Italienska chaketurier och njuta av tillsammans med mamma som kommer och bor hos oss. F ska ut med sitt killgäng så det passar super.

Imorgon ska vi på barnkalas till lilla C-W som fyller ett år och vi skall även plocka ut alla utemöbler - det blir säkert till att åka till skroten med en hel del också...
Dessutom ska jag köra ett tvättrace då alla tvättkorgar svämar över sedan vår Sälenresa...

På söndag blir det Plantagen eller Blomsterlandet och sedan plantera lite blommor samt en massa fix tills på tisdag då det kommer och värderar vårt hus igen - ska bli intressant att se vad det är värt nu efter renoveringen.

Ha det bäst!
Pinkmommey♥


RSS 2.0