Skansen, bullar och andra mysiga ting

Vad är det som händer! Det finns bara måndagar och fredagar - allt därimellan försvinner...

Helgen kommer och går och veckorna rullar på och helt plötsligt är man ett år äldre, barnen är stora och man har varit på sitt nya jobb i ett år!

I fredags var det i alla fall fredagsmys som vanligt :) Massa gott godis, Lets dance och fina familjen!

I lördags bestämde vi oss för att dela upp oss med barnen. Jag träffade tjejerna och deras kids och gick på Skansen och F tog med sig T till skriskohallen!

Det var underbart skönt att vara på Skansen men det blev dyrt! Närmare bestämt 1.000:- för mig och lilla F...
Tyvärr var 500:- av dem en p-bot... Jag kom 20 minuter för sent till parkeringen... Jag hade bara lagt i för tre timmar och trodde inte vi skulle vara där längre :(

Sedan kostade det ju 100:- i inträde, 100:- i inträde på akvariet, 200:- för lunch och 160:- för parkeringen.

Efter Skansen blev det till att åka hem gå igenom garaget och sedan titta på mello :) Som vanligt är jag helt emot resten av sverige och tycker att många av bidragen är bra, ha, ha.

I söndags hade jag en riktig fixardag då jag tvättade, städade, gick igenom garderoben och badade barn. När jag var klar unnade jag mig ett långt bubbelbad och en bastu och efteråt bakade jag och barnen kanelbullar!

På kvällen var det som vanligt Solsidan och nu också BB...

Idag är det farmor och farfar som hämtar kidsen på dagis och därför passar vi på att bjuda dem på middag ikväll.

Ha en skön dag!
Pinkmommey♥


Mina bullar :)


Doftljus

Jag har länge letat efter en liten silver- eller tennvas men inte hittat någon som jag tycker är snygg eller så har de gått loss på tusentals kronor... När jag gick förbi Drömhuset på Östermalmstorg igår hittade jag dock detta lilla doftljus i just tenn. När det har brunnit ner så blir det perfekt att sätta blommor i på köksbordet :)

Två vackra gammeldagsa kökshandukar med hålsöm och brodyr fick också följa med hem! Mitt lilla kök blir bara bättre och bättre :)

Tittar in igen senare!
Pinkmommey♥





Till salu!

Vår ena soffa är till salu!

Nu när vi flyttat får vi inte plats med båda... Jag vill egentligen inte sälja då jag gillar den så mycket men vi har ingen stans att förvara den.

Jag vet att jag kommer att ånga mig då den har slutat tillverkas och det inte går att få tag på en ny men som sagt - jag har inget val.

Soffan heter Göteborg och kommer från Ikea och är ca 5 år gammal. Tyget är vitt och den har 4 stora kuddar samt 4 små. Trots att vi är en barnfamilj är den super då tyget är avtagbart och man då bara kan slänga in dem i tvättmaskinen med lite klorin :)

Den är mycket bekväm och super att ha som extrasäng då den är 120 cm djup! Längden är 220 cm och den kostade 10.000:- som ny.

Vill man ha nya överdrag finns de att beställa i många färger, mönster och material på
www.bemz.com

Nedan kan ni se bilder på soffan. Kuddarna i färg ingår inte i köpet.

Är du intresserad så kontakta mig i komentarsfältet.

Vänliga hälsningar
Pinkmommey♥





Göteborg 3 seater sofa Soft White Panama Cotton

Doft av sommar

Jag vill ha:

La Perla J'aime EdP

Det italienska, lyxiga underklädesmärket La Perla har lanserat doften J'aime. La Perla J'aime är en sexig, blommig doft med en toppnot av bergamott, peppar och litchee. Hjärtnoten består av Egyptisk jasmin, näckros och hallon. Doften avrundas med mysk, karamell, patchouli och amber.


Vera Wang Preppy Princess EdT

Vera Wang Preppy Princess EdT

Preppy Princess är en fruktig, läckert träig och förförisk doft, som kombinerar toppnoter av mandarin, rött äpple och röda bär, med ett blommig hjärta, som avslutas med sensuella basnoter av trä och kokosnöt.

Nya Preppy Princess känns som en drottning som föddes att härska. Flaskan är hjärtat - formad som alla tidigare utgåvor, men denna gång är den dekorerad med blåa och rosa rutiga mönster och sofistikerade pärlor runt kronan som är locket.


Escada Taj Sunset EdT

Tropisk sensualitet hos Taj Sunset EdT från Escada

Upptäck Taj Sunset, Escadas limited edition-doft 2011. En doft av tropisk sensualitet som öppnas med en explosion av citrusdoftande blodapelsin och exotisk, fruktig doft av Alphonso-mango. Det blommiga och fruktiga hjärtat växer fram med blommor, söt primula och hallon. Doften dröjer sig kvar på en sexig, strand-inspirerad bas av kokosmjölk, mysk och sandelträ.

Denna doft tar dig med på ett exotiskt och sensuellt äventyr, och påminner om en sommar i Goa, den region i södra Indien känd för att förföra besökare med fantastiska stränder, vit sand, och en känsla av avslappnad värme.




Kan lika gärna krypa till jobbet ...

Denna morgon alltså...

Det började med att vi vaknade till ett iskallt hus... Vår nya elektriket skulle åtgärda ett litet fel hemma hos oss och har i stället gjort att det är en massa fel istället. Under natten hade proppen till varmluftspumpen gått och det var alltså iskallt i huset... Men efter att ha tänt en brasa och proppbyte var allt ganska ok.

Då fick lilla charmtrollet mini värsta utbrottet och vägrade klä på sig... Efter att ha försökt tvinga honom så fick jag till slut på honom kläderna genom att "leka" på dem...

Då bussen både var sen och körde förbi mig igår morse så bestämde jag mig istället för att ta bilen. Det började helt ok då jag slapp skrapa rutorna och att det knappt var några köer! Jag bestämmer mig för att titta om det finns nån plats på Jungfrugatan och när jag kommer åkande där stannar helt sonika en lastbil framför mig MITT I GATAN och börjar lasta av! Efter 20 minuter har han inte kommit halvvägs och jag blir galen och ser till så att all bakom mig backar så att vi äntligen kommer loss! Alltså skulle jag lika gärna kunna börja krypa till jobbet och ändå komma fram fortare än med både buss och bil...

Förmiddagen fortsatte i samma stil med att alla på jobbet behövde hjälp på samma gång, alla maskiner gick sönder osv...

Nu har det som tur var lugnat ner sig och jag har hunnit äta en snmarrig lunch och handlat lite nya underställ och sommarskor till barnen :)

Nu ska jag fortsätta jobba här men vi hörs om ett tag igen!

Pinkmommey♥

 


Favoriter i badrumshyllan

Självklart tar alla saker slut samtidigt och idag har jag fått shoppa upp mig på några nödvändiga.


Den absolut bästa maskaran enligt mig och för mig - Lancome Hypnose.


Consealer från Lóreal!


Deo från Vichy, såå bra och jag har provat mååånga!

´
Fet och fuktighetsgivande ansiktskräm som jag inte kan leva utan på vintern!

Sl + iskyla = dålig kombo

God morgon finingar!

Vilken morgon alltså! Först fick man stå och vänta på bussen som var försenad och när den väl kom så körde den bara helt sonika förbi då den var full! Alltså bara sätta sig ner och vänta på nästa försenade buss...

Som tur var hade jag som vanligt min päls och mina Tecnicastövlar på mig men idag också cashmerehalsduk, varma vantar och yllemössa - en sån med pälsboll på...

När jag sen kom till Ropsten så berättar dem att tunnelbanan är sen då det är stopp på Gärdet...

Till slut kom jag i alla fall till jobbet och har nu suttit en stund med mina fina kollegor och snackat tjejsnack och njutit av en varm latte :)

Igår kväll var vi i alla fall inbjudna till Restaurang Hjertas av goda vänner! Det var mannen i familjen som bjudit in till överraskningsfest för sin fru - så gulligt!

Självklart var jag dum i huvudet och försa mig att jag träffade alla andra på parkeringen då det var hemligt... Men i ärlighetens namn visste inte jag det, jag hade till och med frågat F... Ja, ja, de kom ju alldeles efter mig...

Supergod mat fick vi i alla fall och som tur var satt vi i ett "chambre separé) då barnen var sjövilda...

När vi sen kom hem ägnade jag resten av kvällen med datorn iknät framför Big Brother...  Jag hade verkligen inte tänkt börjat kolla på BB i år då det dels är ett dåligt program och dels för jag nog inte känner mig som deras klientel med min ålder, civilstatus och allt... Dock har jag läst på en del bloggar av äldre att detta kommer bli riktigt bra! Så jag kollar några avsnitt och ser vad jag tycker...

Pinkmommey♥



Jag hade turen att få en lunch ihop med min fina F igår!


Sigtuna

I helgen var vi hela familjen hos mamma! Det är ju dags för henne att åka på sin årliga långsemester till Thailand snart... Vi spenderade lördagen på isen bland annat. F åkte skriskor och meningen var att kidsen också skulle gjort det men vi glömde T´s och lilla F´s var för små... Snacka om misslyckat! Men istället tog vi en härlig prommenad på isen och fortsatte genom Sigtuna och slutade med ett stopp på Chokolat! Pain a chokolat och lattes :)

Sedan bar det av hem till mamma för brasa, middag och Melodifestivalen.

På söndagen var jag på kalas med T som var det mest galna kalas jag varit med om... 18 småkillar på 5 år, två alldeles för mesiga föräldrar som försökte hålla i kalaset, alldeles för många uppstyrda lekar som spårade ur istället för fri lek, en unge som kräktes, en annan som slog i huvudet, störtblödde och fick åka till akuten och en tredje som grät hela kalaset...

På kvällen hade vi det i alla fall trevligt då min pappa, hans fru och min lillasyster kom till oss på middag! Första gången de var hos oss sedan vi blev helt klara med huset :) Och förhoppningsvis blev jag av med alla flyttlådor till dem!

Sov gott finingar!
Pinkmommey♥


Lilla F!


Mamma.


T och F


En liten bit av Sigtuna i vinterskrud!


Lilla F på F´s axlar. Han sitter där bara för bilden.


Snorjärs!


Förlåt

Förlåt för att jag varit så dålig på att blogga den senaste veckan... Vet inte vart tiden och lusten tog vägen...

Idag började dagen med att jag tog bilen till jobbet vilket inte var det smartaste när F skulle lämna in den på service... Men snäll som han var kom han förbi och hämtade den i alla fall.

Företaget som jag arbetar på hade ett seminarium nere på IVA och jag var med där och hälsade folk välkomna och såg till så att allt gick bra.

Efter jobbet idag ska jag möta upp resten av familjen ute på Skeppsholmen dit vi ska och fira en god vän som fyller år :)

Jag hade ingen aning om vad jag skulle köpa så det fick bli ett bubbelgumsrosa iPhonefodral samt korthållare från Ordning & reda - hoppas hon inte har det, annars går det väll i och för sig att byta.

Ha en fin dag alla bloggisar!
Pinkmommey♥


Den rosa!


Den översta fast i matchande rosa :)


Mitt i veckan

Ush, jag har kommit lite i en svcka på jobbet känner jag... Allt för att jag känner mig orättvist behandlad av en viss person så jag kanske helt enkelt måste gå och prata med peronen i fråga så att jag kan släppa detta? Dock känns ju det sååå jobbigt...

Igår efter jobbet mötte jag upp mina barn hos våra föredetta grannar och tillika dagispolare där barnen varit efter dagis och lekt.

F hämtade oss och skjutsade oss hem men var sedan tvungen att åka på en gång då en nära släkting blivit mycket sjuk...

Idag har jag inget planerat så bara hemma och fixa i huset lite och ha en skön tv-kväll! Kanske en bastu på det också?

Vi hörs!
Pinkmommey♥


Lilla F och hans söta vän I i rött från i somras.


Zara

Häromdagen var jag på Zara och hittade lite smått och gott på deras slutrea! Bla en vinterjacka till lilla F och en fin kappa till mig själv :) Sedan blev jag kär i en sjal också så jag var bara tvungen att ha den! Fin till nya kappan och passade så bra ihop med mina ögon (syns dock inte så bra på bilden).

Tyvärr är kvallen på bilderna som vanligt förkastlig då de är tagna med min iPhone på toaletten på jobbet...

Snart ska jag åka och möta upp mina kids som är och hälsar på deras gamla dagiskompisar :)

Ha en skön kväll!
Pinkmommey♥


Kort kappa med stora fickor, kantsömmar, puffärm och ståkrage!


Beige och i min storlek!


Detaljbild på fickan!


Sjalen passar perfa till!


Detaljbild på sjalen!


Ögon, sjal... ;)


Alla hjärtans dag !

Igår var det ju alla hjärtans dag och meningen var att jag och F skulle hittat på något men det hände en tråkig grej på jobbet som fick mig att bara vilja stanna hemma istället... Jag är däremot inte så impad av denna dag utan kan nästan hellre gå ut en annan dag när det inte är lika svårt att få bord och det inte är lika fullt i biograferna.

T hade en kompis från nya dagiset hemma och det gick super och det är jag sååå glad för!

När han hade blivit hämtat åkte F och köpte hämtmat och det blev god thaimat samt prinsesstårta formad som ett hjärta till efterrätt :)

Av F fick jag i alla fall valfri behandling på min skönhetsalong och han fick ceriserosa hängslen och en bok om min kärlek till honom av mig.

Vid nattning tog jag mina små killar till min och F´s stora säng och la mig och sov med dem på varsin sida och sov sen med dem hela natten ♥

Pinkmommey♥





Summit

I torsdags var jag på tjejkväll hos företaget Summit! Jag valde att ta med min fina svärmor som tack för att hon jämt ställer upp på oss!

Först var det bubbel och visning av lokalerna på deras nya konferenscenter i Hightechbuilding. Efter det åkte vi chartrade dubbeldäckare till en annan av deras konferenslokaler - Skofabriken på Söder. Shit vilka ställen och vilka härliga personer som jobbar där!

På varje ställe har man en ansvarig värdinna och det är också hon som lägger karaktär på sitt sätt. Alla är alltså inredda olika och detta hade tex en stor korg inne på toaletten med allt vad man kan behöva från parfym, huvudvärkstabletter, tamponger och krämer!

Vi blev bjudna på supergod middag och massa vin samtidigt som vi kommade in föreställningen Matdesperat med Grynet Molvig och Paula Ternström.

Den handlade om oss kvinnor och vår inställning till mat genom tiderna. den var både superrolig och hemsk.

Efter middagen var det utställning av smycken och sjalar som man fick köpa extra förmånligt och jag köpte mig ett fint halsband i "Maria Montazami"-stil även om jag aldrig har halsband...

Innan vi gick hem fick vi med oss en goodie-bag med lite gott och blandat.

En mycket lyckad, trevlig och generös kväll! Tack Summit!

http://summit.se

MATDESPERAT

Ett underhållningsseminarium av största vikt om kvinnlig aptit. "Alla kvinnor jag känner har ett komplicerat förhållande till mat"

Grynet Molvig, Paula Ternström, Christin Mellner, Anita Strandell och Mi Ridell, alla medlemmar i 2,6 och 1,6 miljonerklubben, konstaterade en dag att alla kvinnor de känner har ett komplicerat förhållande till mat. Alltså tog de tag i detta uppslag på ett synnerligen kreativt sätt - genom att skapa Mat-Desperat, en show som på ett humoristiskt och vetenskapligt sätt gestaltar kvinnors ätande.

Föreställningen inleds med ett seminarium om kvinnan, kroppen och maten. Seminariet inleds av Christin Mellner, fil. doktor och docent i psykologi, som med avstamp i historien berättar om synen på kvinnan och kroppen genom tiderna och fram till våra dagar.

De senaste forskningsrönen om vad som ligger bakom ökningen av kvinnor med ätproblem diskuteras i samband med att en alldeles ny undersökning, baserad på 2000 kvinnor från 25 år och uppåt, presenteras.

Undersökningen, "Kvinnan, kroppen och maten", handlar om kvinnors självbild, relation till den egna kroppen och självkänslan släpps för första gången i samband med seminariet.



Målet är att belysa kvinnors förhållande till mat och den egna kroppen. Hur är ätande kopplat till vår självbild? Hur överförs förhållandet till mat och självkänsla mellan generationer? Om ätande som tröst, belöning och bestraffning. För vi över ätbeteenden till våra döttrar? Äter vi mindre i mäns sällskap? Hur mycket kan man sko sig på kvinnors dåliga självbild? Generationerna får en chans att mötas kring problematiken. Vi vill att mödrar och döttrar kommer tillsammans och tar del, upptäcker mönster att skratta åt eller gråta över.

Här finns tid för reflektion och samtal mellan seminariets deltagare. En mission med projektet är att föra generationerna närmare varandra.

Sketcher, dans och mycket sång Efter seminariet tar vi en paus med tid för mingel. Därefter härlig, fartfylld show med Grynet Molvig, Mi Ridell och Paula Ternström i sketcher, dans och sång, i regi av Lena Söderblom. Texterna är specialskrivna av bland andra Karin Thunberg, Anita Strandell, Carin Mannheimer, Moa Herngren och Linda Skugge.

Både underhållning och utbildning. Kan det bli bättre?


Pinkmommey♥


Trassel

Jag har varit och sett världens bästa Disneyfilm i lördags! Trassel! En riktigt klassisk saga med underbar sång och musik samt "story"!
 

Kungarikets mest eftersökta (och charmiga)  tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer.
Flynn harklarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur  - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turenvänder. Han blir nockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigttrasslig resa. Förvänta er äventyr, hjärta, humor och hår.. massor av hår.. när denna datanimerade komedi når biograferarna!


Jag till och med grät (!) TRE gånger under filmen... Det är ju helt sjukt att gråta till en Disneyfilm men den var så vacker, sorglig osv eller så var jag bara trött och överlycklig att äntligen få gå på bio efter ett år så känslorna tog över ;)

Jag tänker i alla fall absolut köpa den till pojkarna och köpa soundtracket till mig själv, fniss!

KaraktärOriginalröstSvensk Dubbning 2011
RapunselMandy MooreMolly Sandén
Flynn RiderZachary LeviMåns Zelmerlöw
Moder GothelDonna MurphyCharlott Strandberg
Buse med KrokBrad GarrettJan Åström
Stabbington BrorRon PerlmanFredrik Hiller
Stornäst BuseJeffrey TamborLars-Göran Persson
VlodekRichard KielBengt Skogholt
Liten BusePaul F. TompkinsBert-Åke Varg
VaktchefM.C. GaineyLars Bethke


Gå och se den!
Pinkmommey♥


Vilken fin helg!

I fredags var det faktiskt jag som hämtade barnen för en gång skull :) Jag gick tidigare från jobbet och på vägen hem stannade vi i centrum och handlade en massa gott till middagen och kvällen.

F var borta på herrmiddag så jag och barnen valde att äta precis det vi var sugna på och ville ha - för mig blev det självfallet massa italienskt i form av parma, mozarella, bröd, parmasan mm, mm. Barnen valde kyklingklubbor och glass :)

På natten vaknade jag av att lilla F ropade på mig och sedan kaskadspydde han... Så pass mycket att jag fick KLIPPA upp kläderna på honom... Sedan byta lakan, tvätta sängkläder, skura golv och duscha honom...

Dagen efter var han dock hur pigg som helst, mådde inget illa, åt som en häst osv så antingen var det något han ätit eller så var det att han ätit bullar, kakor och sjukt mycket godis efter middagen som inte fick plats när han la sig ner stackarn...

På lördagen fick vi besök av pojkarnas fina kompis N från deras gamla dagis och de stannade i 7 timmar!

Vi hann med både pulkaåkning, grillning, tv-spel, lek och massa annat innan det var dax för dem att åka hem.

På kvällen skickade jag iväg F att köpa lövbiff, pommes, bea och fransk tomatsallad, mums, och sedan blev det mellodifestivalen.

Igår så passade vi på att gå på bio hela familjen och det var första gången för lilla F :) Han saknade sin napp lite grann, pratade högt och somnade sista 20 minuterna men annars gick det bra.

Efter filmen for vi alla till Barnens hus i Nacka och shoppade upp oss på lite nya bilbarnstolar i och med att vi har två bilar nu. Dessutom blev det lite burkar och flaskor till barnens utflykter på dagis samt en del badgrejer.

När vi kom hem var det redan dax för middag och efter en bastu så avslutades kvällen i min och F´s säng med barnen framför solsidan! Mycket skön, trevlig och mysig helg :)

Pinkmommey♥

 


Melodifestivalen del 2

Jag fattar inte vad alla pratar om... Antingen är det jag som är glad bara jag får sitta ner ifred ett par minuter och njuter av det lilla eller så har jag annorlunda smak än alla andra?

På varenda blogg läser jag om hur dåliga alla bidrag är varje helg och jag kan bara inte hålla med! Förra helgen hade vi i och för sig middag så jag lyssnade inte på alla men i alla fall 4 var helt ok, ganska bra till och med!

Denna helg tyckte jag nästan alla var bra! På sitt sätt alltså. Inte för att alla av dem är i min smak men jag hoppades på att 1:an, 2:an, 5:an, 6:an och 8:an skulle gå vidare och de gjorde de :)

Christian Walz hade en sjukt mysig låt som jag vill höra igen! Loreens låt gjorde att jag ville gå ut och dansa och Sanna Nielsens låt gjorde mig glad! Bara av att titta på henne så blev jag glad, herre gud vilken utstrålning!

Brolles och The Monicers låtar var inte i min smak men de var ändå välgjorda och jisses vilken röst Brolle har!

Elisabeth Andreassons låt var så vacker även om den inte passade in i Melodifestivalen kanske utan lät med som "Kristina från Dufvemåla". Babsan och Anniela var dock pest! Fy farao så dåligt det var! Och Krister Sjögren sen - snacka om att slakta en bra låt...

Nej nu ska jag ta tag i mina små innan det är dax för solsidan!

Pinkmommey♥





H&M´s torsdagsleverans

Denna torsdag hade H&M fått in en hel del fint men inte något jag direkt behöver. Jag hittade i alla fall en jättefin kavaj som kommer bli super i vår på jobbet till både jeans och klänning! Jag har bara mörka kavajer sedan innan så denna kommer vara bra till många av mina klänningar :)

Pinkmommey♥


Söt va?


Trevlig torsdag

Äntligen! Igår så fixade jag med pyjamas, välling, tänder och annat till kidsen innan klockan åtta men istället för att natta dem då och själv somna så tog jag med dem till min säng. Där fick de ligga och bli trötta framför "Årets kock". Lagom till programmet var slut så kom F hem från bandyn och kunde natta dem!

Detta resulterade i att jag både hann surfa runt lite på datorn och se en film :)

Dessutom så var kvällen igår mycket harmonisk - killarna lekte och tittade på tv medans jag städade, lagade mat och tömde diskmaskinen. Sedan åt vi i lugn och ro och jag vet inte om det inte är för att F inte var hemma eller om jag bara hade tur?

Efter jobbet idag fortsätter trevligheterna då jag ska på ett litet event som Summit håller i! Föreställning, mat, bubbel, smyckevisning, goodiebag mm Med mig tar jag min underbara svärmor!

Nu på lunchen ska jag ut och spana in vårjackor till barnen!

Hej på ett tag!
Pinkmommey♥


Kanske denna?!


Var är min fritid?

God morning sunshines!

Igår kväll hände det igen - jag somnade när jag nattade barnen... Jaha kanske ni tänker men grejen är den att jag inte vaknar igen förens näst morgon...

Förut klarade jag av att natta barnen och ibland somnade jag men vaknade nån timma senare igen och hade sedan en hel kväll för mig själv med tv, datorn, en tidning eller bok, till att tvätta, ja allt sånt. Nu kan jag bara inte vakna! Det måste vara min kropp som säger ifrån efter en hektiskt höst men jag har ingen fritid alls kvar!

Detta händer 5 av 7 dagar i veckan... Bara fredagar och lördagar som jag inte somnar då barnen får vara uppe tills de somnar själva eller jag är ute på galej och liknande.

Tror helt enkelt att jag måste gå tillbaks till att kidsen får somna själva efter sagan. de kommer att gnälla först och det kommer bli en hel del spring men sen funkar det, det vet jag! Dessutom kommer våra nätter bli bättre på samma gång då ett barn måste lära sig att somna SJÄLV i SIN EGEN säng för att kunna somna om själv på natten.

Nu så kommer de in titt som tätt eller ropar på oss nätterna igenom... Det är ingen som vaknar i sin egen säng på morgonen...

Dock är det ju så nedrans mysigt att somna med barnen så detta kommer att bli svårt ;)

Pinkmommey♥


L`oréal Youth Code

Mitt serum från Clinique tog slut så nu ska jag istället prova detta. Inte för att jag är missnöjd - inte alls - men jag är nyfiken på några andra. Dett är dock ganska billigt men sägs vara bra.

Jag är ute efter fukt och kanske ett litet stoppande i utvecklingen av rynkor ;)

Återkommer med resultat!

Pinkmommey♥

För att ytterligare förstå hudens åldrande, studerade L’Oréal skillnaden mellan genaktivitet i ung och åldrad hud. Det visade sig att ung och åldrad hud uppträder väldigt olika: i en mogen hud, reagerar de gener som är involverade i återhämtningen 5 gånger långsammare än i en ung hud.Med denna kunskap som grund, har L’Oréal utvecklat Youth Code – en serie produkter framtagna för att motverka rynkor, trötthetstecken och livlös hud.

Youth code koncentrat med bivax och sheasmör smälter vid kontakt med huden och ger ett mjukt, mattifierande resultat. appliceras morgon och kväll i hela ansiktet och speciellt på extra markerade linjer i panna och vid näsvingar.

Youth Code innehåller PRO-GENTMTEKNOLOGIN:
Utvecklad för att förbättra återhämtningskapaciteten i huden och för att återfinna en ung huds karaktär. En anti- rynk innovation för en synbart yngre hud.
Biolysat, extrakt från Bifidus bakterie, valdes ut för att öka aktiviteten av specifika ”regenerationsgener” som är involverade i cellförnyelsen och som blir mindre aktiva med åldern.
Adenosine, sedan länge känd som en grundläggande DNA komponent har nu identifierats som livsviktig för cellfunktionen. Studier har visat en positiv effekt av Adenosine i produktionen av Pro- Collagen 1, en fundamental molekyl för struktur och support av huden.


RESULTAT:
Efter 1 timme: huden är återfuktad och känns utslätad, rynkor är mindre synliga.

Efter 1 vecka: rynkorna har reducerats.

Efter 1 månad: ansiktsdragen ser mjukare ut, hudtonen är full av lyster och huden är synligt slätare.


Jobbig natt

God morgon bloggen!

I natt var en jobbig natt då jag väcktes (i och för sig som vanligt) av ett av barnen men kruxet var bara det att F höll sig vaken med sin snarkning...

Då T kom till vår säng passade jag på att gå ner till hans säng och sova istället. Tyvärr kunde jag inte somna om då tankarna bara malde och när jag till slut somnade så drömde jag mardrömmar - precis som senaste nätterna...

Jag tror att det här med barnens nya dagis tagit på mig ganska hårt och att det gör att jag sover oroligt...

Jag har ju inte berättat så mycket om det och kan ta det i korta drag för jag vill inte hänga ut någon.

Första inskolningsdagen var ju F med och det gick bra om än lite svårt att komma in i gruppen då ju alla andra hängt med varandra i flera år och det är ju inte så konstigt.

Dessutom så fanns det ju ingen plats på lilla avdelningen för lilla F så han får gå på stora och är minst ett år yngre än alla och två år yngre än killarna... Han kan alltså inte sova middag längre och han är den enda som använder blöja och napp samt att det inte finns nån potta för honom att träna på...

Dag två var jag med och det gick helt ok samt att jag gjorde mitt yttersta för att vara "tokiga" mamman. Dag tre var jag bara med första timmen och sedan skulle de vara inskolade och jag glömde faktiskt bort att kolla hur det var med allt runt om kring när det dessutom är F som hämtar och lämnar...

När jag sedan för ett par kvällar sen ligger och pratar med T vid nattning så berättar han om hans nya tjej och vi fnissar och jag blir så glad. Sedan berättar han att hon alltid skyddar honom när han blir slagen!!

Va?! Då visar det sig att killarna inte vill vara med honom och speciellt att en av dem slår honom - puttar och örfilar honom...

Han har bara inte velat berätta något för oss eller lärarna då han inte velat ställa till med problem :(

På en gång kontaktar jag och F det andra barnets pappa och dagen efter pratar vi även med personalen om att de inte kan lämna de stora barnen ensamma ute på gården, att de måste ha koll på den bråkiga killen och att de kanske kan försöka få in T mer i gruppen.

Jag är inte arg på pojken som slår T för hans föräldrar ligger i skilsmässa och det här är säkert hans sätt att visa att han inte mår något bra stackarn...

F passar även på att stanna på dagis ett par timmar den morgonen och jag skall besöka dem ett par timmar nu i veckan för att stötta de små.

Samma dag hade pojken sagt förlåt och lärarna hade pratat med barnen om hur en kompis är så nu är det bara att hoppas på det bättre!

De har ju faktiskt bara varit på dagiset i tre veckor varav T var sjuk en och det tar ju lite tid att komma in i en grupp men slag det tolererar jag inte!!

Jag känner mig hemsk som har tagit barnen från deras dagis, deras vänner och lärare och deras gamla hem :( Och det värsta at det är ju för deras skull som vi flyttade! Så att de skulle få egna rum, en trädgård att leka i och att i framtiden kunna cykla till skolan.

T var dessutom väldigt sammansvetsad med sina vänner och mycket populär och hade lätt att få nya vänner - ingen var elak mot någon på det förra dagiset. Jag hoppas inte detta skall förstöra hans självförtroende!

Jag tror att det är viktigt att T och F även börjar leka med sina dagiskamrater efter dagis så att de kommer i kapp lite så nu måste jag leta reda på barnens föräldrars kontaktuppgifter så att vi kan bestämma lekdater :) Det är ju tyvärr jätte svårt för mig att planera då jag som sagt inte hämtar och lämnar men det verkar vara omöjligt för en man att ta kontakt med en annan förälder...

Dessutom måste jag bli bättre på att låta barnen träffa deras gamla kompisar så de inte tappar kontakten! Tänk själv om din respektive helt plötsligt en dag sa att du ska byta jobb, säga upp bekantskapen med alla dina vänner och vi ska skaffa nytt hem - det vore ju hemskt!

Det blir säkert lättare när våren kommer också då man kan vara ute i parken och leka efter dagis :)

Ha en fin dag!
Pinkmommey♥




Facebook- & medieberoende

Foto: colourbox

2009 ägnade svensken i genomsnitt 106 minuter om dagen åt internetanvändning.

Flitigast är gruppen 15-24 år med 155 minuter, följda av 25-44-åringarna som ägnade i snitt 108 minuter åt nätet.

45-64-åringarna snittade på 86 minuter om dagen.

(Källa: Nordicom)

 

Forskning visar att barn tar illa vid sig av föräldrarnas Facebook- och medieberoende

”Vänta, hjärtat, jag ska bara skriva ett mess...”

Ägnar du mycket tid åt sociala medier när du är med dina barn?

Då kanske det är dags att tänka om.

Forskning visar att barn tar illa vid sig av föräldrarnas ständiga uppkoppling.

Svenskar ägnar i genomsnitt 106 minuter åt nätet en vanlig dag.

Flitigast är 15-24 åringarna, men även föräldragenerationen lägger mycket tid på nätet.

Och ofta diskuteras hur länge barnen bör få sitta framför datorn.

– Jag tror att vi vuxna hade mått bra av att ha lite regler för oss själv när det gäller mediebruk, säger hon till tidningen Adresseavisen.

Brita Bungum doktorerade för några år sedan om en avhandling om hur föräldrarnas yrkesliv påverkar barnen.

Och hon är nu kritisk till hur vuxna låter genom den nya tekniken låter arbetslivet glida in fritiden.

– Många barn upplevde att föräldrar med flexibel arbetstid var frånvarande när de var hemma, eftersom de var upptagna i telefon eller med internet. Föräldrarna är nära men ändå fjärran, säger Brita Bungum till Adresseavisen.

Den amerikanska forskaren Sherry Turkle vid MIT har intervjuat 300 amerikanska barn över 5 år och även bland dem fanns känslan av föräldrarna ofta var någonannanstans i tanken.

– Om och om igen berättade barn om hur sårade de blev, fast de inte ville visa det, när föräldrarna höll på sina apparater istället för att ägna barnen uppmärksamhet. Det gällde vid måltider, när de blev hämtade efter skolan eller efter fritidsaktiviteter, säger Sherry Turkle till New York Times.

Hon går så långt som att likna bruket av digitala medier vid alkoholism.

– Barn har berättat hur de försöker få föräldrar att sluta sms:a och får svaret ”Bara ett till, vännen”. Det är som ”bara en drink till”, säger Sherry Turkle till New York Times.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8527443.ab

Bild och text lånad från aftonbladet.se


Heartsmart

Min svägerska har startat ett nytt företag som jag gärna vill flagga för! Själv har jag gått på flera hjärt & lung-kurser och känner att det är en självklarhet då jag vill vara berädd att hjälpa min omgivning!

Läs lite om dem här eller gå in på  
http://www.heartsmart.se/HEART.html och läs mer där.

Ta ansvar du också!
Pinkmommey♥
_________________________________________________________


Text lånad från www.hartsmart.se 

ÄR DU REDO ATT HJÄLPA EN MEDMÄNNISKA?
  

 

Vad gör du om du påträffar en medvetslös person? Eller någon i din omgivning plötsligt faller ihop? Eller sätter i halsen? Eller om hjärtat stannar? 

 

Vi har utbildningen som ger dig handfast teknik och råd. 

 

 

  

Vi erbjuder följande utbildningar:

 

 

Hjärt-lungräddning(HLR)

 

Luftvägsstopp

 

Hjärt-lungräddning med hjärtstartare (HLR-D)

 

HLR-barn

 

Första hjälpen ”myt eller sanning”

Idé:

 

Heartsmart är ett kvalitativt företag som lägger stor vikt vid personligt bemötande och uppföljning. Vår kunskap räddar liv och den vill vi delge människor, och på så vis skapa trygghet. Genom att erbjuda våra utbildningar till företag, föreningar, myndigheter och övriga organisationer, sprids kunskapen och ett tryggare klimat uppnås.

Med KVALITET menar vi att våra utbildare/instruktörer är legitimerade sjuksköterskor med lång erfarenhet inom akutsjukvård och primärvård.

Utbildningarna är standardiserade och följer HLR-rådets rekommendationer.  Med UPPFÖLJNING menar vi att Heartsmart kommer överens med företaget i fråga om när en repetitionskurs bör ske.

Enligt HLR-rådets rekommendationer:

för allmänheten- minst varannat år

för yrkesgrupper –minst varje varje år

 

Heartsmart tar på sig uppgiften att hålla ordning på och kontakta företaget före repetitionsgenomgång.

 

VARFÖR LÄRA SIG HLR?

1)      För att stärka personalgemenskapen och tryggheten på företaget. Träna personalen i HLR regelbundet så känner de sig trygga i situationen om eller när det händer.

2)      Bra kunskap även för privat bruk

3)      Trygg personal ger trygga kunder

 

 

En livräddare första insats är den allra viktigaste för överlevnad!

I många fall där hjärtat stannar beror det på att personen har en så svår underliggande sjukdom att vidare överlevnad inte är möjlig. Därför måste man vara beredd på att det inte alltid går att rädda livet på en person med hjärtstopp.

Även om man gjort allting snabbt och helt korrekt är det inte säkert att personen går att rädda.

I sådana fall är det bra att veta att man har gjort allt för att hjälpa.  Det är aldrig livräddarens ”fel” om personen inte överlever.

Genom att larma och ge hjärt-lungräddning har man gjort en enorm insats för personen!

Kom ihåg att det är mycket annat som också spelar in för att insatsen ska lyckas. Långt ifrån alla överlever även med den bästa hjälp.

Men utan hjälp är det säkert att personen dör. Kom ihåg att hjärt-lungräddning alltid ökar en människas chans att överleva. Tveka därför inte att starta!

 

Mot denna bakgrund bekräftas härmed att Heartsmart och dess personal är fri från ansvar, både direkt och indirekt, för de behandlingsfall som ej leder till fullt tillfrisknande.

http://www.heartsmart.se/HEART.html


lördag-söndag

I helgen har jag nästan inte gjort någonting! Inte så kul men ack så välbehövligt!

På vägen hem från jobbet i fredags fastnade jag på Zaras slutrea. Lilla f´s dunjacka har gått sönder så han behövde en ny. All rea var på 70% så det var snorbilligt! han fick en fin marinblå jacka med stor kapuschong omed päls för 179:- istället för 599:-!

Sedan hittade jag en beige kappa till mig själv för 499:- istället för 1199:-! Jag har ju velat ha en hela hösten då det antingen blir päls eller dunjacka när jag går ut/bort så det var super :)

Sist men inte minst hittade jag världens finaste sjal som passar så bra till kappan och mina ögon faktiskt ;) Bilder på allt kommer senare.

På kvällen var vi bara hemma och åt mat, tog ett glas vin och tittade på Let´s Dance.

På lördagen gjorde vi ingenting! När vi var på Louise Hallins föreläsning så rekommenderade hon oss det då barnen flyttat till nytt hus, nytt dagis, fått nya vänner och lärare.

Alltså blev det bara lite bad, bastu, tv-spel och vila - skönt!

På kvällen kom fina D och L till oss med deras lilla W! Vi köpte hem pizza och kollade på Melodifestivalen tillsammans.

Igår så ägnade jag mig åt tvätt... Som tur var va vi bara hemma för helt plöttsligt upptäckte F att vi hade en vattenläcka i tvättstugan/walkin-closeten!

Det var avloppsröret från tvättmaskinen som hade lossnat så hela rummet stod i ca 1 centimeters vatten...

Det var bara att ta alla handukar vi hade och försöka få upp allt vatten och sedan moppa så mycket vi kunde. Dock hade vi en väldigt fin och dyr heltäckningsmatta i halva rummet som blev genomblöt... Som tur var var den inte klistrad och vi kunde lyfta bort den och läga den på tork. Dagen och kvällen ägnades sedan åt att tvätta och torka alla handdukar...

På eftermiddagen så följde jag med T på hans första kalas till en liten tjej i hans nya dagisgrupp! Stackarna, han var så nervös då han ju haft en ganska tuff start...

Men jag lovade ju att stanna kvar och tog på mig rollen som roliga mamman och då underlättar det ju lite...

Fick ont i hjärtat ett par gånger när ingen satte sig i hans lag och när en pojke inte ville sitta bredvid honom vid bordet när de skulle äta. De kan ju vara rätt grymma i den där åldern utan att veta vad det innebär...

Men trots allt tykte T att det var ett mycket roligt kalas med discobowling, pannkakor, glass och massa bus :)

På kvällen blev det hamburgare från Presto och sedan Solsidan såklart!

Hoppas ni också hade en SKÖN helg!

Pinkmommey♥


Föreläsning med Louise Hallin

Ikväll ska vi till Barnsjukhuset martina på en föreläsning med barnpsykologen Louise Hallin! Det ska bli mycket intressant då jag tycker att hon har verkar vara både kul, intelligent, proffsig inom sitt område och ha vettiga tankar och svar.

Tyvärr har vi glömt att fixa med barnvakt men jag hoppas det löser sig.

Pinkmommey♥ 

"Livsviktigt för ditt barn - anknytningsteorier och utvecklingspsykologi"


29947_8Louise (2)www

















F skriver om våra elkostnader


Elen på väg bli den största kostnaden för svenska hushåll

Fredrik Lindberg.
Fredrik Lindberg.
 
  

Så damp elräkningen ned för december månad och efter att chocken lagt sig så började jag fundera. När vi köpte huset sent i höstas så räknade jag inte på dessa kostnader per månad. Vårt nyrenoverade hus som vi just flyttat in i har under de två första månaderna kostat 16 000 kronor i enbart el, varav vi inte bodde i huset under den första månaden utan det renoverades. Visst kostar det att ha byggfläktar och maskiner igång, men ändå.

Elkostnaden är numera en så pass tung post att man verkligen måste lägga undan en buffert för att kunna hålla familjen varm, ren och välmående.

Det stigande elpriset påverkar idag vanliga svenskars ekonomi till en betydligt högre grad än vad boräntor gör. Ute i landet har gemena man inte miljonlån på sin villa eller lägenhet. Ändå talar politiker fortfarande mest om de negativa effekterna av stigande bostadspriser och bankernas stigande utlåning till hushållen och hur denna utveckling ska kunna dämpas för att det inte ska gå överstyr.

Risk för prisras i Stockholm

Givetvis är det oroande att vi i Sverige ännu inte har sett en korrektion av bostadspriser i framför allt Stockholms innerstad, när övriga huvudstäder i världen redan har haft rejäla prissättningar. Det talas om att vi kommer få se ett prisfall på omkring 20 procent i Stockholm, må så bli, men då är vi ändå tillbaka på nivån som rådde för 18 månader sedan. På sikt blir det bara ett hack i kurvan och snart är prisbilden per kvadratmeter i Stockholm densamma som i London och New York.

Den bidragande orsaken till prisutvecklingen är att det är i Storstockholm som många arbetstillfällen skapas varför alltfler försöker satsa på karriären i huvudstaden. Det gör att en bostadsbrist har skapats och den är svår att bygga bort inom de närmaste åren.

Elmarknaden borde ligga i fokus

Politikernas fokus bör nu istället ligga på oligopolsituationen som råder på elmarknaden. Även om det numera är enkelt att se över alternativen och byta elleverantör via internet så är kostnaden för el en så pass betungande månadskostnad att den väger tyngre för allt fler villaägare än vad de kan mäkta med.

I vårt fall är en bidragande orsak till den höga elräkningen att det är direktverkande el i huset. När vi drog igång renoveringen av huset så tittade jag även på andra uppvärmingsalternativ. Alla pratar om bergvärme och dess fördelar, men eftersom vårt hus inte har vattenburen värme så skulle kostnaden för att dra vattenledningar i huset och borra för bergvärme uppgå till omkring till 350 000 kronor. Det är rätt många månader med svinhöga räkningar innan du kan räkna hem en sådan investering. Varför vi valde att installera luft/luftvärmepump som sänker elkostnaden med omkring 25 procent och kostnaden var ”endast” 25 000 kronor. Till det ska läggas att vi även har öppen spis med kasset som har gått varm var dag sedan vi flyttat in. Huset är redan tilläggsisolerat och fönstren är det inget fel på så där kan man inte heller spara pengar. Alla gamla glödlampor är kastade och nu finns endast lågenergilampor och ledljus.

Vad får det höga elpriset för effekter? Eftersom jag inte vill ha smutsiga och frusna familjemedlemmar så minskas konsumtionen och sparandet ökar. En annan tes är att det kan leda till att folk faktiskt flyttar från sina hus till lägenheter. Något som kan bidra ytterligare till bostadsprisbrasan för lägenheter.

SEB


Text och bild lånad från aftonbladet.se

RSS 2.0