Kiehl´s

Underbar bodylotion som hela familjen använder. Doftar väldigt diskret så jag använder gärna en kroppsspray ovanpå om jag tex ska jobba eller gå ut. Kiehl´s har mycket bra krämer för både ansikte och kropp och för både män, kvinnor och barn!
Pinkmommey♥

Senaste nytt för hemmet

Gant-kuddarna köpte F för flera år sedan och de har blivit liggande i påsen sedan dess... Nu kommer de till sin rätt i småkillarnas tv-rum :) Kolla in tulpanerna som jag fick av S här om kvällen när de var hos oss på middag - de matchar kuddarna rätt bra ;) Där tavlan sitter skall en tavellist komma upp istället som man kan ställa barnböcker på och tavlan skall flyttas till en annan vägg i rummet istället.

I tv-rummet står även ett par Room-hyllor som slukar en hel del spel, filmer, cd-skivor och böcker.
Söt "Emma-fotölj" klädd i fårskinn som förut stod på landet. Bilden längst ner på F var hans "Casting-bild" han hade när han modellade för Mikas, hi, hi.
T´s skrivbord har jag gjort om lite. Jag skulle igentligen velat ha en gammeldax stol men känner att det är bättre med en bekväm stol...
I T´s rum finns det ett utrymme som man inte kan göra nått åt och där har jag hängt upp en förvaringsgrej från Ikea som en hel del av gosedjuren får plats i.
Vimplarna kommer från Åhlens och kostar 79:- styck! Dock har jag behövt köpa 4 stycken då jag klippt bort alla flaggor med prickar på - jag gillade nämligen inte den färgsättningen... Nedanför sitter en ram som jag klätt i Elefanttyget från Svenskt Tenn som man nu kan ha som anslagstavla!
Byrån i hallen/arbetsrummet har fått en ny söt murgröna i form av ett hjärta och härom dagen putsade jag silver så nu har även ljusstaken vänskapsknuten funnit sin plats :)
I hallen/arbetsrummet står även mitt lilla skrivbord från mitt gamla flickrum och pappas gamla älskade köksstol!
Biltavlan av Andy Warhol från Louisiana i Köpenhamn fick mot alla odds komma upp på väggen i trappan...
I hallen har våra svartvita tavlor åkt upp men de kommer nog åka ner lika snabbt igen snart för att ersättas med ett par andra mer passande?
I barnens tv-rum har jag satt upp hissgardiner från Åhléns i likadant vitt bomullstyg som soffan har.
Mattan som vi hittade i en liten skånsk antik gårdsbutik i somras har vi lagt i köket. Fårskinnen som låg där har vi istället spritt ut lite här och där i huset.
På köksbänken kan ni se mina nya fina glasburkar som jag förvarar olika sorters frukostflingor i, mitt nya flaskställ samt mitt fina marockanska fat jag fick av pappa i födelsedagspresent.
Närbild. I bakgrunder ser ni även T´s barnstol från Ikea som jag målade vit i förra veckan :)
Även denna fina "mått-tavla" hittade vi i en antikaffär i Skåne i somras. Den satt tidigare i hallen men hänger nu ovanför matbordet.

Bloggen 2 år !

Idag för exakt två år sedan skrev jag mitt allra första inlägg i bloggen. Tänk att jag hållit på med detta i två år!

Jag tycker att det är super då jag har bloggen dels som en dagbok och dels så att mina småkillar kan kolla runt i den om de vill när de blir större! Kul med både minnen och bilder som för alltid kommer finnas kvar!

Några gånger har jag fått "blogg-torka" och haft små uppehåll men det har varit högst i ett par veckor och 980 inlägg har det hunnit bli! Och då är inte jag nån som skriver massa småinlägg från iPhonen på stan när jag ser en snygg jacka eller sitter på café med ditten eller datten utan jag gillar ganska låna informativa inlägg - gärna med mycket bilder :)

Man har kunnat läsa om mig både när jag varit nere, glad, ledsen, som trött småbarnsmamma, partysugen, slutarbetad heltidsarbetande, renoveringsfreak, arbetslös och mycket annat och det är precis så jag vill ha det! Utan att fläka ut hela mitt privatliv så vill jag dela med mig så mycket som det går av mitt liv.

Jag älskar själv att läsa om andra människors vardagsliv och jag fastnar ganska ofta i olika bloggar och blir lite beroende av dem - jag har minst ett 20-tal bloggar jag besöker dagligen, flera av dem ett par gånger om dagen, hi, hi.

Har länge tänkt att jag ska ha nån tävling men det blir aldrig av men nu lagom till 2-årsdagen så är det kanske dax? Vi får se!

Är det någon som undrar över något eller vill se en bild på något speciellt är det bara skriva en liten rad om det i kommentarsfältet så ska jag göra vad jag kan :)

Ha en skön sista januari - nu går vi mot varmare och ljusare tider!!

Pinkmommey♥


Millesgården


Lilla F och F i parken!


T!


Det var mycket spännande med alla statyer - speciellt med vad de hade mellan benen...


En del av parken.


Sjuk figur. En kopia från Rom. Varghonan som dias av de små barnen...


Jag kollar in Lidingöbron.


Det gäller att ha koll på kidsen dock då murarna inte är särskilt höga och det är superbrant och långt ner till vattnet. Träden man ser långt ner är topprna på höga björkar bla.


Jag vill ut på isen! Kanske inte denna men en tjockare variant ;)

http://www.millesgarden.se/


Sommarbild från Millesgården - bild lånad från deras hemsida.


Helguppdatering

Vilken skön helg jag har haft! Har tagit det lungt men hunnit med en hel del i alla fall :)

Fredagen började i och för sig katastofalt med kaos hemma då alla grät, skrek, slogs... Lilla F har kommit in i en galen trotsperiod som jag inte vet om det har med åldern att göra eller det att vi flyttat, han har börjat nytt dagis och att han inte vill sova middag längre... Formodligen en blandning av båda.

Han får i alla fall värsta utbrotten! Alltifrån att ketchupen hamnar på fel ställe på tallriken och att han inte vill klä på sig till att han vill att jag ska göra ALLT och pappa INGET...

Vi har prövat allt! Nu blir det rummet där han får stanna tills han lugnat ner sig... Dock lugnarr han inte ner sig utan när han gråtit och skrikit som en gris i ca 10 minuter går jag in och då är han så trött att jag i alla fall kan ta honom, sätta honom i mitt knä och krama honom.

När jag i alla fall kommit iväg till jobbet så hade jag ont i magen hela dagen pga av morgonens gräl... Istället för att då i vanlig ordning dra in fredagsmyset, lördagsgodiset och jag vet inte allt så drog jag istället ut på stan på lunchen och shoppade upp mig på snuskigt mycket godis, leksaker till kidsen och blommor till mannen :)

Myskväll med pizza, godis, glada barn och Let´s dance avslutade dagen lite bättre!

På lördagen var det meningen att hela familjen skulle ta sig ner till öns lilla centrum för att titta på bio. Det skulle bli första gången lilla F var på bio och vi skulle se "Var inte rädd för långa farbrorn"...

Tyvärr fick han åter ett av sina psykbryt så F och T fick gå iväg själva när jag stannade hemma med lilla F när vi försökt att komma iväg en timma... Han ville inte klä på sig, det gjorde ont i skon, han ville ha med sig leksaker som plötsligt var fel leksaker, han krälade på golvet, skrek, mm, mm, mm...

Efter att få störtgråtit och skrikigt i 5 minuter efter de andra gått somnade han till slut i min famn och sov i 2,5 timmar!

Då passade jag på att ta ett långt bad och sedan ta med mig T och åka och handla.

På kvällen kom min fina kollega och vän S och hennes man på middag! De är också i hustagen och var nyfikna på huset. Vi hade jättetrevligt och de gick hem strax innan tolv.

I söndags blev det skön hemma morgon och sedan åkte jag och resten av hgänget och mötte upp min pappa och hans fru på ett av deras lager.

Vi kom där ifrån med en fin oanvänd vit/beige ullmatta, en stor korg, en jaktväska, en resegarderob från Mulberry, en tavla, en supersöt 1800-tals sänggavel, en 1800-tals bäddsoffa, en hissgardin och en lampa!

På vägen hem stannade vi till på Millesgården där vi började med att besöka deras lanthandel för en god lunch. Sedan kollade vi in Betrix Potter-utställningen och hängde länge i deras fina park! Underbart väder med ännu mer underbar utsikt och maffiga statyer!

På kvällen hängde vi bara hemma och bastade, åt god middag och tittade på Solsidan!

Hoppas ni också hade en skön helg!

Pinkmommey♥


Min lilla argbigga!

Välkommen hem till mig !

Så här ser det för tillfället ut i vår lilla hall. Meningen är att det fina drapperiet i linne skall komma upp så att man kan dra för och "gömma" alla tråkiga jackor. Har dock haft det hemma sedan vi flyttade in men det är en av grejerna som aldrig blir av här hemma... Det får nog bli nästa veckas "måste"... Innanför lilla hallen har vi en större hall som också fungerar som arbetsrum.

Ha en fin söndagskväll!
Pinkmommey♥


Våra hallmöbler slukar ganska mycket av våra vantar, mössor och halsdukar samt en hel del väskor och hjälmar :)



Här kan man även hänga en hel del jackor men det har vi plats för längre in.


Super att ha en bänk precis innanför dörren som man kan sitta på och snöra skorna tex.


Hallspegeln har fått flytta med sedan vår förrförra lägenhet. I vår förra passade den inte alls... Dock funderar jag på att måla den vit?


Precis innanför dörren har jag satt upp en korg från Bruka där vi kan lägga "dagens post" så att den inte försvinner bland alla andra papper.


Och precis ovanför korgen har jag satt upp en nyckelkrok så att man alltid vet var man har nycklarna! Orning och reda ;)


I hallen sitter också vår almanacka då man ju går förbi den flera gånger om dagen.


Vi har satt upp en hel del krokar i "barnhöjd" så att killarna skall kunna hänga upp sina egna jackor istället för att kasta dem på golvet!


Rakt fram framför jackorna ska drapperiet sättas upp så att man kan dra för, för den "tråkiga" delen. Här ser ni också vår cocosmatta som fångar upp all smuts och väta.



Vårkänslor!

Herre gud så fint och härligt det är ute! jag som älskar vintern och gärna ser att det kommer mer snö drömmer mig ändå bort till varmare dagar idag!

Jag skulle vilja gå ut på en långprommenad men jag kan gärna inte lämna jobbet... På lunchen hade jag dessutom en del ärenden och sedan gick jag och åt en sushi på nybrogatan.

Tänk en långpromenad i solen på isen...mmm....

Annars känner jag mig ganska rastlös! Det är verkligen inte så att jag inte har att göra men jag gör inget... Hemma kan man alltid måla eller skruva upp något och på jobbet har jag en massa uppgifter inför vår konferens nästa vecka samt ett stort seminarium vi har ett par gånger om året men sitter bara och stirrar typ...

Det käns som jag väntar på något eller kanske är det bara att den hysteriska perioden av försäljning av lägenhet, renovering av hus och jul är över och det äntligen blivit lungt?

Då det var inskolning av barnen på deras nya dagis på ön i förra veckan och jag var sjuk och nu lilla T är sjuk så är det också extra lungt på hemmafronten men till helgen kommer min systerdotter och ska bo hos oss på fredagen och på lördagen har vi middag! Om vi har tur kanske vi även hinner med lite utförsåkning på söndagen?!

Annars brukar jag ju spendera mycket tid på shopping till både hemmet, mig själv och barnen men jag försöker hålla i plånboken extra hårt nu när det är inte något vi behöver längre :( kanske måste sälja och börja om - nejdå ;)

Ha en skön onsdagseftermiddag och kväll!
Pinkmommey♥


Tidig morgontimma

Sitter vaken i mörkret hemma i arbetsrummet och gör skolvalet för min stora lilla T som ju skall börja skolan till hösten...

Det har verkligen inte varit lätt! Varför kan det inte vara som förr när man gick i den skolan som låg närmast hemmat, punkt.

Vi har varit runt på massa informationsträffar i de olika skolorna vi intresserat oss för och efter varje kväll har vi bara blivit mer och mer osäkra! Det vore ju en sak om skolorna liknade varandra något sånär men de är helt olika!

Efter mycket prat med andra föräldrar, lärare, tidigare elever och föräldrar till nuvarande elever har vi i alla fall kommit fram till en skola vi vill att T ska gå på. Detta tillsammans med att det passar vår familjs liv allra bäst blev det slutgiltiga valet.

Dock måste man göra minst tre val och högst fem så jag var tvungen att anmäla honom till två skolor till... Andra hands valet var lätt då det är en underbar liten skola med lika underbara lärare om än inte lika bra lokaliserad för vår familj. Tredje valet hade jag ingen aning vad jag skulle välja så jag tog den skolan där Theos lilla kusin C går - den kan ju i alla fall inte vara helt fel då min bror har sin son där!?

En av skolorna vi var och tittade på fick jag bara ont i magen av! Den liknade min skolgång i Montessori och man såg på barnen som små vd:ar i framstående börsbolag... En friskola som var väldigt speciell som jag inte alls tror passar min son. Tyvärr var min sambo väldigt imponerad av den skolan och även om det gått 20 år sedan jag slutade i min skola och mycket kan ha ändrats så vägrade jag att välja den skolan!

Nu hoppas vi bara att T kommer in på den skolan vi har valt och att det är en bra skola! Vi ska stötta honom så mycket det går i hans lärande och finnas där för läxhjälp och peppande när det känns tungt. Dessutom gäller det väll att vara mycket uppmärksam på mobbning och annat nu för tiden och ha en nära relation till hans lärare.

Pinkmommey♥





Snacka goja

Var bara tvungen att kopiera detta klipp från min vän Elins blogg! Så söt liten goja som verkligen diggar Drowning Pool’s låt ”Bodies”.
Pinkmommey♥

Nollan

I höst är det dax för min äldsta son att börja i förskoleklass och hela denna vecka har vi olika informationsmöten i olika skolor på kvällarna.

I går kväll var det Klockargårdens skola som vi besökte. Det är Lidingös äldsta skola och den är liten, gullig och är bara för förskoleklass upp till 3:an.

Vi blev grymt imponerade av deras engagemang, possivitet och rikliga information! Jag mötte flera bekanta och vi serverades dryck, massa frukt och godis så det var riktigt trevligt :)

Först var det rektorn som hade ordet och sedan var och en av lärarna med sina specialinriktningar samt fritidspersonalen.

Efter "mötet" var det guidad rundtur och sedan kunde man gå runt själv och ställa frågor och titta på de olika avdelningarna!

Herre, vad det är skillnad sedan man själv gick i skolan eller så är det kanske bara denna skola, vad vet jag? Det känns som att vara hemma hos någon med soffgrupper lite här och där, myshörnor, spelställen, färgglatt och varmt!

Tydligen är det otroligt hårt tryck på denna skola och de kan inte ta in alla barn som söker...

Skolan skulle vara ett självklart val för oss om vi bara tänkte på T och hans framtid vilket också ju är det viktigaste! Dock så börjar ju båda killarna nu på ett annat dagi och på en helt annan plats där det också ligger en skola och det passar oss bättre lägesmässigt, hämtningsmässigt för farmor och barnflicka samt att båda pojkarna då går på samma skolomräde fast lillen går på dagis och stora killen går i skolan.

Den skolan har också ett jättebra rykte och det är svårt att komma in där men nackdelen är att det går förskoleklasser enda upp till 9:an där och det kanske är en lite tuff miljö föe en 6-åring?

Väljer vi däremot den första skolan jag skrev om så vill jag nog flytta lilla F till ett dagis i närheten så han slipper gå tre år på nuvarande dagis och sedan splittras från sina små kompisar ännu en gång för att börja där... Men då ska han ju byta dagis i höst igen - ja det är mycket och det är inte lätta beslut...

Dessutom så går de ju bara till 3:an i klockargården och sedan går 100% av eleverna vidare till Källängens skola och den är ännu längre från oss och inte vårt förstaval...

Ja, ja, vi får helt enkelt se vad som händer på infoträffen ikväll! Sedan har vi ju en tredje skola på torsdag som ska vara bra men ligger ganska långt bort...

Tänk att det var nästan 6 år sedan lille T kom till oss?!

Ha en underbar dag!
Pinkmommey♥

 


God mat och dans hela natten

I lördags var jag ute och firade min fina kompis D som nyligen fyllt år! Först var vi ett härligt tjejgäng på Melanders på Dalagatan där det blev en hel del god mat och vin innan vi tog över skivspelaren och beställde in massor av skumpa och shots!

Vid tolvtiden begav vi oss vidare till Rose där vi fortsatte att hälla i oss bubbel och dansade rumpan av oss :)

När de tände lamporna starx efter tre så fortsatte jag och födelsedagsbarnet till Hells Kitchen där vi också stannade till de stängde. Trots att vi började vid 18.30 så kunde jag inte förstå att klockan var fem när lamporna tändes för andra gången den kvällen...

Ännu en lyckad partykväll var över och jag hoppade in i en taxi hem till min fina familj :)

Läxan denna kväll; Beställ aldrig mer champagne per glas, flaska blir billigare ;)

Pinkmommey♥












My hoods

Igår var jag bakis som en kamel... Kom hem kl 05.30 igår morse och sov till 9-tiden då jag väktes av elgitarrsolo av min stora kille och en ficklampa rakt i ögat av min lilla... kanske hade jag uppskattat detta uppträdande mer en annan morgon?

Jag låg i sängen hela dagen fram till kl. 17 då jag klev upp och faktiskt gick ut med resten av familjen och byggde snögubbe och tog en liten prommis i mina nya hoods!

Då jag hittills bara tagit bilen så har jag faktiskt inte på riktigt sett hur det ser ut där jag bor - det är sååå mysigt!

Först byggde vi som sagt en snögubbe men lilla F åt upp alla knappar (russina) och T bröt av näsan (moroten) och satte ena halvan som snopp... Eftyer den och en liten snölykta som f gjorde så blev det pulka i Junibacken - ja så heter faktiskt backen upp till vårt hus, den har fått en riktig vägskylt och allt!

Trots att jag bara hade pyjamas på mig, kortbyxor och allt så fick vi för oss att ta en liten prommis i grannskapet. Som tur var så hade jag även mormors gamla mink över pyjamasen.

T och jag gick och F drog lilla F på sin snowracer. Det var ju inte helt lätt då det var isgata men det var väldigt skoj!

På vägen stötte vi på en liten katt som började förfölja oss. Han såg välmående ut och hade halband. Till en början var det lite gulligt men ju längre vi gick desto mer nervös blev ´jag att han inte skulle hitta hem... Vi försökte allt från att gömma oss till att springa ifrån honom men det var den mest sällskapssjuka katt vi mött och han följde oss enda hem.

Hade han inte redan haft ett hem hade han gärna fått stanna för han var så mysig! Men då jag förstod att han tillhörde någon så tittade jag på halsbandet och hittade mycket riktigt ett nummer!

Det gick till kattens husse som visade sig vara alldeles i närheten. Kattens namn var Herbert och han var bara 7 månader och som sagt väldigt social! Han hade redan hunnit med att vara med om samma sak en gång tidigare och då var det två små tjejer han hade följt med hem.

Efter middag och Solsidan blev det sedan tidigt i säng.

Pinkmommey♥


Mini käkar snö...


De tre musketörena!


Mr Snowman!


Pulkaåkning i Junibacken.


Det går fort att åka ner men det är tyngre att ta sig upp.


Senaste nytt

Julen är över och nytt fräscht flyttar in och åker upp!
Denna fina "knopp-bräda" lämnades kvar av förra ägarna och jag gillar den skarpt!

Julblommorna har blommat ut och nya vårblommor har fått plats!

Framkallade lite foton häromdagen och passade på att göra en förstoring då jag hade en ram över. 89:- kostar det bara! Gillar bilden för den glada känslan och just för att den inte är perfekt.

Nya wallies till lilla F´s hylla! Köpta på Tradera.

Så här ser det ut på vår öppna spis. Bokstäverna kommer från Drömhuset, den lilla silverskylten med texten " If You Can Dream it, You Can Achive It" kommer från Mio likaså zinkhjärtat, tennljusstakarna har jag fått av pappa och i hörnan står en Höganäskruka.

Mer vårblommor och så står julrosen kvar. I blomsteraffären sa de att den skulle hålla ca 2 veckor men den får nya blommor fortfarande efter 5 veckor!

Ännu en blomma, i gammelrosa :)

Planscher från "Fotografiska" som F köpte i våras. Ramar från Ikea.
Ny lampskärm som matchar kudden. Den förra passade varken till resten + att den var alldeles för stor.

Ny små tavlor på gästtoan. Bild från ett inredningsmagasin och ram från Ikea.
Same, same but different.

Nytt badrumsskåp också det till gästtoan. Ikea.

Pinkmommey♥



Nya slingor!

Måste, måste, måste gå till frissan och slinga mig men det blir ju aldrig bra och kostar skjortan så idag gjorde jag egna. det brukar alltid funka bra och så även denna gången :) Dock skulle jag vilja ha dem lite mer jämt och fler i HELA håret men de är i alla fall uppfrächat och jag ser ok ut inför utgången ikväll :)
Ha en bra lördag bloggisar!
Pinkmommey♥

Vems kropp ?

På lunchen var jag ute på rean för att hitta ett par skidbyxor på Peak. Tyvärr är jag ju ute alldeles för sent då nästan allt som är snyggt är slut... Det hade jag i och för sig förstått men jag kom inte på att jag behövde et par byxor förens förra veckan då vi åkte pulka.

Jag köpte ju nya förra året men på barnavdelningen och jag har verkligen ingen barnkropp så de sitter inte bra...

Samma dag åkte vi ju till centrumet där vi bor och där hittade jag snygga men tänkte att jag skulle se om de hade fler i stan. nu är ju säkert byxorna hemma på ön slut...

Efter jag varit på peak så fortsatte jag att gå Bibloteksgatan framåt och gick in på en liten engels klänningsaffär (har tappat namnet).

Jag hittade sååå mycket snygga grejer att prova och blev eld och lågor! Dock hade jag ju glömt att jag har förvandlats till en degklump de senaste åren...

Inte en enda grej kunde jag ha! I och för sig låg jag mellan de två storlekarna de hade, min storlek var självklart slut i varenda plagg...

Hade jag bara varit smal hade jag haft värsta partygarderoben just nu :( Cocktailklänningarna var sänkta frå 999:- till 199:- samt 1499:- till 349:-!

När jag kom ut ur affären så var min första tanke att jag verkligen måste hålla detta nu och inte äta fel men bara en sekund senare ville jag gå in på närmsta bageri och vräka i mig godsaker för att jag blev så låg...

Uch, jag är verkligen sockerberoende och har en ätstörning! Nu gäller det bara att inte trilla dit igen! Jag skulle verkligen behöva en pt eller kostrådgivare som håller koll på mig - gratis ;)

Ja, ja, vi får se hur länge jag klarar mig denna gång...

Igår blev det en Big Mac & Co till middag - så jäkla dåligt! Bara det att resten av familjen ville gå dit och när de satt där så kunde inte jag stå emot... Men jag kunde väll ha valt en sallad eller i alla fall en hambörjare utan pommes frittes!

Annars har jag hålt mig helt till min nya kost men jag är dålig med vattnet - tror jag går och hämtar en kopp på en gång!

Pinkmommey♥


Här är jag innan kids och massa skit! Dock inte mitt smalaste jag men bra!


Loreals ögonfrans serum

Mina ögonfransar är katastrofala! Förut var de en av mina tillgångar men jag vet inte vad som hänt med dem... de är kortare, spretigare, tunnare och färre än förut.

För ett par månader sedan så skulle jag ju sätta på "permanenta" lösögonfransar men min "skönhetstjej" sa att det var mycket tidskrävande som heltidsarbetande tvåbarns-mamma och att det i slutendan skulle slita på mina fransar än mer...

Därför gjorde jag istället en ögonfrans-permanent, alltså böjde dem på salong istället. Till en början var de super men nu känner jag att de blivit ännu sämre! De är värre än innan.

Har länge tänkt att jag ska köpa ett sånt där serum som alla säger är super men kostar ca 1.500:- för en liten flaska och det är lite väl magstarkt...

Efter att ha surfat runt lite och tagit reda på info om Loreals ögonfrans serum ska jag nu prova det. Jag har dock inte så höga förväntningar men det kan vara värt att prova?!

179:- på Kicks kostade det.

Före och efterbild kommer om ett par månader, närmare bestämt tre månader...

Nu jobb!

Pinkmommey♥



Tallrikshylla

Den här finingen har jag klickat hem idag! Billig var den också!! Har länge letat efter en tallrikshylla och vill egentligen ha en antik/gammal men har inte hunnit leta runt på loppisar och på nätet blir det så krångligt att få dem hemskickade. Denna blir bra i alla fall för ett litet tag :) Skruvhålen måste jag självklart måla vita.

 

Hoppas ni får en skön natt! Sov gott!

 

Pinkmommey♥

 

 


Vinter vs. sommar 1-1


Tomten T på dagis luciafirande.


Lilla nissen F.


T i "klätterträdet" i Torekov i somras. Tvära kast här mellan vinter och sommar ;)


Lilla F på muren.

Vardagsliv

Hello little sunshines!

Oj vad det snöar! Jag blir bara glad men verkar vara den enda... Alltså hellre att det snöar och är vitt och fint än denna slask! Dock läste jag i AB i morse att nu kommer den "vanliga" vintern med slask, halka och tö...

Hoppas helt enkelt att det kommit lite mer snö till helgen så att vi kan ta kidsen och åka lite utförsåkning!

Igår så träffade jag förresten min gamla bästa killkompis sen högstadiet! Det var så roligt att se honom och han verkar må jättebra med fru och barn :) Jag saknar faktiskt att ha en bra killkompis! Ibland skulle det vara skönt att snacka med någon av andra könet och se deras sida i saken när jag tex har en dust med F.

Dessutom så fick jag en "vänförfrågning" av en annan gammal vän på facebook igår och det var också riktigt kul och hon verkade må super hon med!

Efter jobbet var F iväg med min pappa och ett par andra gubbar på hockey i Globen medans jag hängde med kidsen, annars hände inget speciellt...

Idag så ska jag gå från jobbet lite senare för att möta upp resten av familjen och besöka barnens nya dagis! Det ska bli spännande och jag hoppas på det bästa!

Har varit lite velig ang det där... Först fick jag höra att de inte skulle ta tag i vår ansökan förens i slutet av januari fastän att jag anmälde dem samma dag vi skrev på kontraktet för huset i september... Sedan fick jag höra samma dag vi flyttade in i huset att vi blev antagna till vårt 2:a handsval i alla fall och kunde börja redan i början av januari och blev jätteglad!

Då fick jag reda på att dagiset vi har fått plats på är rivet och nu har sin verksamhet i byggbaracker... Dessutom kommer lilla F kommer att gå i stora gruppen där alla barn är MINST ett år äldre och alla killar nästan två år äldre...

Lilla F använder ju fortfarande blöja, napp och sover middag - hur ska det gå?? Han blev i och för sig blöjfri innan jul men i och med att vi flyttade så tyckte svärmor att det blev för mycket för lillen och då vi varken hade någon tvättmaskin eller bad så återgick jag till blöjorna...

Tror därför att det kan vara ganska lätt att sluta igen och nappen kan han ju ha bara på natten hemma men "eftermiddagsnapen" tror jag han är beroende av! Ja, ja, jag får väll tala med dem helt enkelt.

Byggbarackerna visade sig vara helt ok och jag åkte till och med förbi dem dåde ser ut som en vanlig byggnad. Det är en hel del block som satts ihop till en hel byggnad och ser ut som en 60-tals byggnad. Dock är "skolgården" sjukt tråkig men jag får hoppas att de går iväg på utflykter till lekparker eller den närliggande skolans gård.

Har även lite ångest för pojkarna att de ska lämna sitt gamla dagis, sina små vänner och all trygghet men det där brukar ju lösa sig...

Nästa vecka ska vi på infomöte i skolan för T! Sedan blir det ett par till möten på olika skolor och senast i februari måste vi välja och efter det är det bara att hålla tummarna att vi får den platsen vi har valt!

På tal om det skall jag kolla upp skolorna med en gång.

Ha en fin dag!
Pinkmommey♥



Pulkaåkning

Här kommer lite härliga bilder från i helgen när vi var vid Långängen och käkade lunch och åkte pulka.

Pinkmommey♥


T på sin snowracer!


Och lilla F på sin :)


Mina tre killar!


Mammafix.


Stora och lilla F!


Jag med vackra F och lilla Mini.


Härligt rosiga kinder får man av att vara ute.


Fin!


Älsklingen väntar på maten.


Kan varm rekomendera Långängens gård!


God mat och fantasktiska bakelser!


COS till Sthlm

Sommaren 2011 är det äntligen dags för Sverigelanseringen av COS, Collection of Style. Den första butiken för dam, herr och barn kommer att ligga på Biblioteksgatan i hjärtat av Stockholms bästa shoppingkvarter. 


COS erbjuder uppdaterade klassiker, garderobens nyckelplagg och tidlös design med ett uttryck som räcker längre än till nästa säsong. Traditionella metoder, innovativa tekniker och moderna material skapar stilrena kollektioner för den medvetna modekunden. På damsidan finner man den uppdaterade blazern, smala bomullsslacks, pennkjolen och den oumbärliga vita skjortan. För herr är det skarpt skräddat, denimplagg, skjortor och stickat. Det kommer också att finnas accessoarer som skor, bälten och smycken, samt en serie med så kallade ”likeables” som CD:s, böcker och tidningar.

 “Vi på COS är mycket glada att vi äntligen ska öppna i Stockholm. COS är redan etablerat i flera europeiska storstäder och efter mycket sökande har vi också hittat ett riktigt bra butiksläge för COS i Stockholm. Vi är förväntansfulla inför COS-lanseringen i Sverige och tror att COS kommer att passa de svenska kunderna perfekt”, säger Pernilla Wohlfart, övergripande ansvarig för COS.

COS ingår i H&M-gruppen och lanserades i mars 2007 på Regent Street i London. I dag finns det 35 COS-butiker i åtta länder; Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Frankrike, Spanien, Belgien och Irland.

Pressbilder och bakgrundsinformation för redaktionellt bruk kan laddas ned på www.cosstores.com

Pinkmommey♥

Text lånad från hm.com/se och cos.com.

COS


Elin Kling for H&M

Elin Kling lanserar en kollektion tillsammans med H&M. jag kommer nog dock inte att köpa något om man kollar på bilden... Jag är dock varken minimalisk eller så smal och lång som Elin... Dock kommer nog många småtjejer rusa till affärerna.

Pinkmommey♥


(P.s Fia Fit - hur gick det med din Elin Kling förvandling egentligen ;)   )
_____________________________________________________________

H&M är stolta att för första gången lansera en kollektion designad i samarbete med en
modebloggerska. Kollektionen med Elin Kling lanseras i Sverige den 3 februari och kommer att säljas på Divided-avdelningen i 10 butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. 10 % av försäljningspriset skänks till UNICEF.

- Det känns oerhört roligt att kunna erbjuda våra svenska kunder en exklusiv kollektion i samarbete med Elin Kling. Som en av Sveriges största modeprofiler passar Elin vår modeintresserade målgrupp väldigt väl, säger Sofia Jegerborn, marknadschef H&M Sverige.

Kollektionen består av nio plagg och två accessoarer och är en modern, ljus och minimalistisk kollektion med bohemiska influenser. Uttrycket ”less is more” får en viktig innebörd. Resultatet är en stark och tydlig kollektion, silhuett och material är viktigare än dekoration. Detaljerna är genomtänkta och diskreta, som den ojämna kanten på den tvättade läderjackan, dold kedja framtill i en av klänningarnas halsringning, och den råa kanten på de vida byxorna. Balansen mellan det hårda, tuffa och skulpturala och det mjuka, draperade och feminina passar både H&M och Elin väldigt bra.

- Att vara den första som gör denna typ av svenskt samarbete med H&M känns otroligt smickrande och kul. Det har varit väldigt inspirerande att få arbeta så tätt tillsammans med H&M:s designteam och jag är väldigt nöjd med resultatet. Kollektionen är minimalistisk och rå, men med tydliga bohemiska inslag, något som speglar min personliga stil väl, säger Elin Kling.


SILHUETT
Minimalistisk med kontraster mellan ledigt och kroppsnära.

FÄRG
Vitt, svart, hud, silver och blått.

MÖNSTER OCH TRYCK
Enfärgat men också enstaka mönster som handmålad akvarell, inspirerad av nutida konst.

MATERIAL
Sidenmix. läder, polyester och bomullsmixar samt metallsmycken.

Kollektionen kommer att säljas i följande butiker:
Stockholm: Hamngatan 22, Drottninggatan 56, Sergelgatan 1, Götgatan 36, Kista Galleria
Göteborg: Nordstan, Kompassen
Malmö: Gustav Adolfs Torg 2, Södra Förstadsgatan 20
Uppsala: Svartbäcksgatan 4



Mitt nya jag

Idag börjar det! Jag vet att jag har sagt det förr men hellre att pröva en gång för mycket än inte alls va?!

Sist jag tittade på vågen, vilket var mycket länge sen, så vägde jag 15 kg för mycket... Jag behöver kanske inte gå ner alla 15 men i alla fall 10, jag har ju ändå haft nästan tre graviditeter och blivit 6 år äldre.

Men sen är det ju inte bara smalare jag vill bli utan också definitivt mer "fit", få bättre kondis och hålla mig friskare.

Innan jul bestämde jag t.o.m med ett par arbetskamrater att vi skulle göra detta ihop så att jag inte kan ta mig ur detta denna gång...

Upplägget är följande:

* Inget godis, glass, kakor, bullar, chips och onyttigt förutom på antingen fredagar ELLER lördagar och då måttligt.

* Dricka mycket vatten - som det är nu kanske det blir ca en deciliter om dagen - det är sant! Och sen en massa kaffe och Red Bull på det...

* Dra ner på eller inte äta alls av bröd, potatis, pasta och ris utan istället äta bulgur, qinoa, bönor och sallad, alternativt fullkornspasta eller råris om jag måste.

* Även om det inte anses bra, mer lightprodukter. Så som margarin, mjölk, creme fraiche mm

* Mycket kykling, kalkon och fisk.

* Nutrilette till frukost och lunch på vardagarna, annars får jag i alla fall inte i mig någon frukost.

* Minst 2 entimmesprommenader samt 2 Wiiträningspass i veckan, alternativt att jag hittar något träningställe som är billigt som ligger nära jobbet eller hemmet men det brukar inte gå så bra...

Kanske kommer det fler grejer på listan men hellre "gå ut" på en rationell nivå och faktiskt klara av det än att hårdbanta och träna arslet av sig för att sedan lägga av om ett par veckor som vanligt...

Hoppas nu bara att F även vill skärpa sig! Det blir ju så mycket svårare om någon annan sitter och äter massa sötsaker brevid en när man själv ska ta en apelsin...

Ska även skärpa till mig vad gäller kidsen. Som det ser ut nu är det alldeles för ofta McDonalds, pizza och korv. Godis på både fredagsmys, lördagar och annars också för den delen. Bullar lite här och där och glass hela tiden...

Nej nu blir det bara mjölk eller vatten att dricka, lördagsgodis och mer lagad mat!

Tror ni jag kommer kunna hålla det denna gång?

Pinkmommey♥




Jag svimmar

Hjälp! Jag vet inte vad det är med mig... Det känns som jag ska svimma om jag inte ligger helt still... Och jag som är värsta hypokondrikern tror att jag ska dö...

Så jäkla typiskt om jag ska bli sjuk nu när jag ska tillbaks till jobbet imorgon efter 17 dagars ledighet!Det går liksom inte.

Inte för att jag inte varit sjuk under ledigheten. Jag har haft både maginfluensa och varit rejält förkyl och så har självfallet resten av familjen varit sjuka i omgångar...

Jag har som sagt varit ledig i 17 dagar men ändå inte hunnit med någonting! Ja, eller det kanske är en underdrift. I början av ledigheten hände en hel del - julafton, kalkonmiddag, nyårsafton, lekland och lekdater med andra familjer och en hel del fix med nya huset. Den senaste veckan har vi dock gjort nada... Det var i och för sig lite det som var meningen, att inte göra något och bara vila upp oss efter en stressig höst.

17 dagar har i alla fall gått så snabbt och det ska både bli jobbigt och kul att komma tillbaks till jobbet. Skönt att komma in i vardagen igen men tråkigt att vara borta från barnen så mycket och inte kunna slappa så mycket som vi har gjort.

Men med våren kommer också mycket att se fram emot! Vi har Sälen med goda vänner vecka 12, F och jag ska ta en "lovetrip" till nya huset i Frankrike i vår och vi ska bla måla om nya huset så att det blir grått och fint! Sen är det ju även påsk, Kristi himmelfärd och en massa andra härliga högtider som skall firas.

Nu måste jag vila lite igen, det snurrar så...

Pinkmommey♥



Let´s Dance

Ja ha då var premieren avklarad! Härligt att se på programmet även om det inleddes med lite kaos här hemma... Vill inte gå in på det närmare för jag skäms över mitt uppförande men det handlar om tjuriga barn, stulna matkassar och smitande från middagsgäster...

Tyvärr var Hanna Graaf-Ryd inte den bästa dansaren jag sett även om hennes ben var det... Det kan tom vara dem som är problemet? Jag gillar henne skarp och följer hennes blogg och tror kanske att hon ändå kan göra stora framsteg bara hon tränar och slappnar av lite?

Bäst tyckte jag helt klart att Figge var! Var inte helt imponerad över att han skulle vara med från början, kom knappt ihåg vad han hade gjort men kom i alla fall ihåg att jag tyckte han var riktigt söt när jag var yngre ;)

Annars var även Björn Ranelid var bra! Andres Weise som var en storfavorit i Idol för mig var dock inte så bra som jag hoppats. Alltså hade jag helt fel men det ska bli riktigt kul att se hur alla utvecklas :)

Ser redan fram emot nästa fredag!

Pinkmommey♥





Pulkabacken

Idag for hela familjen till Långängen här på ön för lite pulkaåkning och smarrig lunch på långängens gård! Så härligt var det ute och dessutom otroligt skönt att bli alldeles svettig av allt dragande av pulkor för branta backar :)

När vi var både svettiga och frusna gick vi bort till restaurangen för lite mat! Till mig blev det Chvre chaud och till killarna köttbullar med lingon!

När vi kom ut igen så hade det börjat snöa så det var tur att vi begav oss iväg så "tidigt"! På vägen hem stannade vi i centrum för att springa in en snabbis på sportaffären och kolla skidkläder. Jag handlade nya förra året och tyckte då att jag var smart som handlade dels billiga och dels på baravdelningen men det var jag inte! De varken sitter bra eller skönt... Nej när man ska ha något så viktigt som vinter/skidkläder är det nog viktigt med kvalité både för att de skall vara bekväma och hålla länge.

Jag provade två par byxor från Peak men de ena paret var vita vilket var snyggt men mycket opraktiskt och det andra paret var för stort... Kanske att vi åker ut till Barkaby Outlet imorgon där de ska ha en Peak-affär eller så går jag till Nk på måndag på lunchen?

Nu är vi hemma och myser - lilla F sover, T spelar Wii, F fixar och jag liger med en latte och läser bloggar ;)

Hoppas ni får en fin lördagkväll!
Pinkmommey♥

Fasicken hittar inte kabeln som man överför bilderna från kameran med... Kameran som jag för en gång skull hade med idag! kabeln ligger i en av de typ 50 lådorna i garaget - finns inte en chans att jag hittar den så det är lika bra att köpa en ny imorgon...



Stars

Idag klickade jag hem en ny matta till T från nätet. Det blev en marinblå variant med stjärnor på. Egentligen vill jag ju att hans rum, liksom alla, skall gå i en lite mer gammeldags känsla men samtidigt tycker jag det är så snyggt med stjärnor, prickar och så i små pojkrum! Dessutom kändes denna matta mer praktisk (att rita, bygga lega mm) än en trasmatta som annars är så fint! Super at jag dessutom fick 50% rabatt på den idag!

Pinkmommey♥



Julgransplundring

Igår städade vi ut julen! Nu är det bara ett par julstjärnor och lite julblommor kvar och det är helt okej då det ger mysstämmning!

På tal om blommor så köpte jag bla ett par amaryllisar två veckor innan jul och idag slog de ut... Snacka om lång tid men nu får jag i och för sig njuta av dem nu istället. Idag skall jag annars bla köpa lite nya blommor men det blir inga julblommor.

F och T är på Nk-rean och jag och lilla F är bara hemma och fixar med tvätten och myser. Vid 14-tiden ska vi träffa vår gamla mamma-bebis grupp för lite fika! Det är alltid kul att se hur mycket de andra barnen har vuxit och vem som fått ett nytt syskon :)

Ikväll ska vi träffa upp "Lidingö-gänget" för middag på torget och sen blir det självklart Let´s Dance efter det!

Ha en bra dag!
Pinkmommey♥



Solsidan, säsong 2

Jaaaa, den 16:e januari är det dax igen! Solsidan säsong 2! Än så länge njuter jag av dvd:erna från förra säsongen men snart så. Och så får vi ju inte glöma Let´s Dance imorgon! Jippie!

P.s Ni har väll inte missat att Amerikanska ABC har köpt manusidén till Solsidan.

Pinkmommey♥




Vackra ting

Idag har jag beställt två vackra ting till hemmet - ett flaskställ som jag ska ha i köket med ett par flaskor vin i och liten söt komihåg-tavla den också till köket att ha viktiga lappar och skriva meddelanden på.

 

 

 

Dessa två kommer ifrån: www.inmyhouse.se

Nu ska jag bara hitta en annan bra hemsida att hitta ett fint koppställ samt tallrikshållare ifrån.






Pinkmommey♥



Triwa

Nu har även jag en Triwaklocka! F har ju 5 stycken så då var det väll ändå ok att jag fick min första. Jag fick min i försenad födelsedagspresent för ett par veckor sen. Den är helt klart snyggast på en brunbränd arm på sommaren men är lite härligt vintervit nu oxå!

Pinkmommey♥






nyårsfest!

Fina gossarna H och H väntar på middagen!

Fina tjejor!


L, J och D sippar lite Champagne till snittarna vi bjöd på.

J, F, H och F posear i köket i väntan på förrätten.
F och jag i full gång med att laga mat!
Med vårt matsalsbord och två utebord fick vi plats allihopa. Till fördrinken serverades löjrom och cremefraiche på salta lantchips, till förrätt blev det klassisk Skagen, huvudrätten bestod av fondue med alla tänkbara tillbehör och efterrätten avslutades med Keylimepaj!
17 personer var vi + 3 små bebbar!
Bordet var rätt proppat med prylar men det gick bra ändå - fick dock hålla ner på dukningen lite.
D och P är klara med middagen.
12-slaget ute i trädgården i full snöstorm ;) Skumpa, raketer, nyårspussar och goda vänner!
F roddade som vanligt med raketerna! Här står han och håller i kinesiska små luftballongen men tyvärr ville de inte lyfta pga all snö... Vi fick iväg dem lite senare på kvällen dock. Tror att det var minst 50 meter ifrån man skulle stå och vi stod 5... Som vanligt när det är nyår då...
Lilla F´s gudfar med sin söta fru!
En typisk bild av mig - alla står still och jag springer runt och fixar som en dåre...
J, J och L intar dansgolvet!
Fullt ös på alla tjejer till 80-talshits, schlagers och nya låtar!
Jag bjuder på denna...
Pinkmommey i sitt esse - barnen var ju borta :)
H och J! Resten av bilderna är cencurerade, hi, hi.
Pinkmommey♥

2011


RSS 2.0