Nollan

I höst är det dax för min äldsta son att börja i förskoleklass och hela denna vecka har vi olika informationsmöten i olika skolor på kvällarna.

I går kväll var det Klockargårdens skola som vi besökte. Det är Lidingös äldsta skola och den är liten, gullig och är bara för förskoleklass upp till 3:an.

Vi blev grymt imponerade av deras engagemang, possivitet och rikliga information! Jag mötte flera bekanta och vi serverades dryck, massa frukt och godis så det var riktigt trevligt :)

Först var det rektorn som hade ordet och sedan var och en av lärarna med sina specialinriktningar samt fritidspersonalen.

Efter "mötet" var det guidad rundtur och sedan kunde man gå runt själv och ställa frågor och titta på de olika avdelningarna!

Herre, vad det är skillnad sedan man själv gick i skolan eller så är det kanske bara denna skola, vad vet jag? Det känns som att vara hemma hos någon med soffgrupper lite här och där, myshörnor, spelställen, färgglatt och varmt!

Tydligen är det otroligt hårt tryck på denna skola och de kan inte ta in alla barn som söker...

Skolan skulle vara ett självklart val för oss om vi bara tänkte på T och hans framtid vilket också ju är det viktigaste! Dock så börjar ju båda killarna nu på ett annat dagi och på en helt annan plats där det också ligger en skola och det passar oss bättre lägesmässigt, hämtningsmässigt för farmor och barnflicka samt att båda pojkarna då går på samma skolomräde fast lillen går på dagis och stora killen går i skolan.

Den skolan har också ett jättebra rykte och det är svårt att komma in där men nackdelen är att det går förskoleklasser enda upp till 9:an där och det kanske är en lite tuff miljö föe en 6-åring?

Väljer vi däremot den första skolan jag skrev om så vill jag nog flytta lilla F till ett dagis i närheten så han slipper gå tre år på nuvarande dagis och sedan splittras från sina små kompisar ännu en gång för att börja där... Men då ska han ju byta dagis i höst igen - ja det är mycket och det är inte lätta beslut...

Dessutom så går de ju bara till 3:an i klockargården och sedan går 100% av eleverna vidare till Källängens skola och den är ännu längre från oss och inte vårt förstaval...

Ja, ja, vi får helt enkelt se vad som händer på infoträffen ikväll! Sedan har vi ju en tredje skola på torsdag som ska vara bra men ligger ganska långt bort...

Tänk att det var nästan 6 år sedan lille T kom till oss?!

Ha en underbar dag!
Pinkmommey♥

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0