Jobbiga beslut

Ledsen för dålig uppdatering men står inför en massa jobbiga och stora beslut privat så blogglusten är totalt puts väck... När besluten är tagna och jag löst allt så kommer jag tillbaks med possitiva inlägg illa kvickt :)

Ha det super tills dess!
Pinkmommey♥




Birthdayboy

Idag blir finaste F 37 år!

Jag har varit vaken sedan 5-tiden och gick ut ensam i trädgården och bara njöt av solen som var på väg upp, alla djur som vaknade, blommor som doftade och lugnet!

Sedan gick jag in och fixade med presenter och tårta och alldeles nyss har jag och killarna sjungit för världens bästa pappa och man!

Just nu sitter jag och njuter av tårtan och en stor kopp latte och snart skall jag ta tag i dagen med tvätt och städning.

Vi skall även en sväng till Martin Olsson och handla till morgondagens födelsedagsmiddag innan det är dax för F´s föräldrar att komma förbi på lite tårta.

Ha en fin lördag och glöm inte att njuta av vad du har!

Pinkmommey♥


Bästa F!



Trädgårdsnytt!



Stolarna hade vi redan sedan innan men nu har vi även införskaffat ett enkelt teakbord till. Finare i verkligheten. Ville egentligen ha vita men i och med att alla våra andra trädgårdmöbler är i teak så blev det så nu med...


Ett litet bord till killarna med som de kan ha i trädgården vid sina gungor, studsmattor och annat.


Ännu mer lavendel! Kan inte få nog av det! Enkelt att ha hand om, fint och luktar underbart!




Vill du ligga med mig?

Faktiskt helt klockren låt! Första gången jag hörde den för ett par veckor sedan blev jag nästan irriterad men nu känner jag att jag gillar den riktigt mycket! Och texten är ju som tagen direkt ur verkliga livet ;)

Ha en underbar helg och fredag fina ni!
Pinkmommey♥






HELG !

Today, Friday 20/05/2011
     
11:00–12:00 17°  
12:00–18:00 18°  
18:00–00:00 18°  
   
Tomorrow, Saturday 21/05/2011
     
00:00–06:00 12°  
06:00–12:00 12°  
12:00–18:00 18°  
18:00–00:00 20°  
   
Sunday, 22/05/2011
     
00:00–06:00 15°  
06:00–12:00 13°  
12:00–18:00 20°  
17:00–23:00

Lungn morgon

Denna morgon har varit så lugn, alltså tvärtemot gårdagen.

Igår var det total kaos hela förmiddagen på jobbet och jag han knapt andas... Idag vaknade jag däremot kl: 05.00 och det var ingen idé att somna om då jag somnade 19.30 igår...

Efter nån timmas surfande på datorn så blev det bubbelbad och sedan frukost. På jobbet är det också jättelungt men jag har en stor grej som jag måste ta tag i idag...

Igår så hämtade mina älsklingar upp mig vid tunnelbanan och sedan åkte vi och kollade på barnens utställning de har i lilla stadshuset på ön! Jag blir så stolt och de med såklart. Efter handlade vi mat och som vanligt åt hela familjen olika men självklart med varandra :)

Barnen valde pizza, jag grillad entrecot med tilbehör och F färska räkor.

Sen somnade jag som sagt och det var den dagen det... Idag skall jag hem och fixa upp efter städerskan och imorgon är det fredagsmys med hela familjen för första gången på flera veckor!

På lördag fyller min älskling år och så kommer hans fina familj och firar med tårta. På söndag blir det grillmiddag för F´s närmaste vänner med familjer så hoppas vädret blir bättre?!

Ha en underbar dag kära bloggisar!
Pinkmommey♥


Pink Converses !

Åh, äntligen har jag skaffat mig ett par rosa convere! Bubbelgumsrosa! Dessutom har jag köpt dem på Tradera för 215:- istället för i affären för 699:- !

Se så söta:



Pinkmommey♥

Ben & Jerry´s + Östersjön

Östersjön är idag ett av de mest förorenade haven i världen. Hoten mot vårt unika innanhav är många – bland annat leder algblomningen och utbredningen av döda havsbottnar till att våra blöta vänner i havet inte mår bra.


Världsnaturfonden WWFs mångåriga räddningsarbete har gett resultat och nu sluter Ben & Jerry’s upp för att höja förutsättningarna för ytterligare framsteg. Nya smaskiga Nordic Water Peace är framtagen exklusivt för Norden för att öka medvetenheten om den allvarliga situationen i havet som omger oss. Under sommaren arrangerar Ben & Jerry’s och WWF gemensamma aktiviteter och insamlingar för att skydda fiskbestånden samt minska övergödning och oljeutsläpp i Östersjön.


Sätt skeden i nya Nordic Water Peace och hissa din Östersjövimpel! Tillsammans kan vi se till att kommande generationer får uppleva ett levande hav med glada djur, friskt vatten och stor artrikedom.

Pinkmommey♥






Frankrike, Gotland & Värmdö

Jag är mitt uppe i sommarplaneringen och blir det som jag tror så är jag ledig hela juli. Skulle även behöva vara ledig lite i augusti och och med T börjar i skolan först i slutet av augusti... Får se om jag tar mammaledighet eller om vi kan fixa det med hjälp av familjen.

Som det ser ut nu blir det 2 veckor nere i huset i Frankrike, en vecka på Gotland och en vecka på Värmdö, där också midsommar kommer att firas.

Åh vad jag längtar till Frankrike! Jag har inte varit där på 6 år då jag är så flygrädd så det skall verkligen bli kul att komma ner till mitt andra hem igen :)

Det kommer även bli underbart att få dela med sig av allt till barnen från bagaren på morgonen till den goda glassen i hanen på kvällen!


En bild från stranden vi brukar vara på. Dock är det 16 årsgräns där så det kommer nog bli 55:an och Tahiti samt de publika stränderna i år.


Mmmm, smarrig glass! Viol, ros och bubbelgum är mina favoriter. Obs Gammal bild - därav kläderna ;)


Hamnen!


55:an

Pinkmommey♥


Fint under

Igår på väg hem från jobbet stannade jag till på Twilfit för att kolla in deras badmode. Det slutade med att jag fick proffshjälp och blev kvar i en och en halv timme!

Kom efter 1000 provningar hem med en bikini och en behå MEN de sitter perfekt!


Detta är bikinin! Fast min är svart då den passar till fler underdelar som jag redan har och som jag gillar. Har alltid haft trekantsbikini men efter två barn så hjälper denna till lite bättre, ha, ha ;) Rekomenderar!


Provade säkert 10 stycken innan denna som ger rätt lyft, inte syns under tajt topp, är skön och söt!

Pinkmommey♥


Min sjukhusvistelse

Det har varit dött här på bloggen ett par dagar och det är därför att jag legat på sjukhus och sedan varit hemma och kurerat mig.

Förrförra onsdagen fick jag jätteont i magen och trodde då att jag kanske fått magkatarr... Jag hade väldiga problem med det när jag var yngre och hade när jag tog tag i det nästan början till magsår. Efter omlaggd kost och medicinering så blev jag i alla fall frisk från det. Dock är jag en "magperson" och det sätter sig direkt på magen om jag blir stressad, orolig eller rädd...

På natten mellan onsdagen och torsdagen sov jag dåligt och när jag vaknade på torsdagsmorgonen var jag väldigt nära att sjukanmäla mig då jag hade så ont. Men i och med att jag varit hemma sjuk veckan innan vågade jag inte det och tog mig till arbetet i alla fall...

Jag satt dubbelvikt och ville krypa ur kroppen och knaprade frenetiskt magkatarrstabletter som föga hjälpte. Till sist gicik jag hem och jag som med hjälp av profylaxandning ca 1 timma den natten. På fredagmorgon trodde jag att jag skulle dö av smärta och vi lämnade snabbt in barnen på dagis och åkte till Danderyds akut!

Väl där blev det blod- och urinprov samt dropp och morfin i armen. Jag blev efter ett par timmar inlagd på en avdelning och vid lunch fick jag tid på magnetkameraröntgen. Som tur var var det inte lika läskigt som sist då denna inte var helt täckt och att jag nu hade morfin pumpande in i armen ;) Kändes ganska kul att få i sig kontrastvätskan och de var så söta personalen där uppe.

Tillbaks på avdelningen och på eftermiddagen ner på gynakuten. Efter undersökning och ultraljud var jag tillbaks på min avdelning igen. Vid det här laget var jag rejält hungrig då jag inte ätit eller druckigt sedan torsdagskvällen men jag fick tyvärr inte röra varken mat eller dryck då jag kanske skulle behöva opereras...

Jag fick besök av F som tagit med sig mina småttingar. De var ju så oroliga då jag åkt till sjukhuset gråtandes på morgonen och fortfarande inte hemma när de kom hem efter dagis.

jag fick ligga kvar över natten och nästa förmiddag fick jag reda på att jag hade haft en cysta som brustit och att det kan göra fruktansvärt ont! dessutom så hamnade det då vätska och blod i buken och detta smärtar också rejält!

Jag kan jämföra det med att föda barn fast än här vet man inte vad det är och det kommer ingen liten gullig bebis sen... När man har värkar har man ju dessutom pauser imellan och det hade jag inte nu, utan ond smärta i flera dagar och nätter i rad som bara eskalerade!

Jag delade rum med två damer varav den ena låg inne efter en operation för tarmvred och den andra för cancer. Det var väldigt jobbigt då de båda ringde på syster minst en gång i kvarten var för olika saker samt släppte väder, gjorde på sig, kräktes och grät...

Till slut fick jag i alla fall efter 72 timmar äta och det var underbart! Efter ytterligare ett par timmar fick jag reda på att jag kunde åka hem för man tillfriknade ju lättare hemma vid sin egen säng, badrum och annat.

Jag fick med mig en hel drös med smärtstillande och sedan var jag hemma i ett par dagar och vilade upp mig då jag fortfarande ´var öm i magen, mådde illa samt var svimfärdig.

Vädret var fantastikst och jag fick verkligen tid att njuta av min trädgård där jag passade på att plantera och sola lite.

Nu mår jag som om det aldrig har hänt och jag hoppas verkligen inte detta kommer tillbaks!

Pinkmommey♥


De små grisarna hade jag fått av mina fina småkillar på morgonen som maskotar - jag har världens finaste söner!

 


Kökshylla

Ända sedan vi flyttade in i huset i december har jag varit på jakt efter "de rätta" öppna kökshyllorna. De skall inte se FÖR gammeldagsa ut men absolut inte vara moderna, inte heller fel färg osv

Vi har köpt otaliga konsoller och hyllplan men inte fastnat för något men när vi var hemma hos goda vänner för ett par veckor sedan hade de dösnygga kökshyllor! Sånna ville vi ha!

Gissa om jag blev glad när värdinnan berättade att de var en nyhet från IKEA! För någon vecka sedan var vi där och nu är äntligen hyllorna på plats hemma. Bild kommer senare men så länge kan ni se en dålig från Ikea.

På hyllan har jag bla en vacker glaskupa med goda kakor, en mortel, lite härliga ljus, en mjölkkanna i zink samt en knippe med stearinljus.

Ha en skön måndagseftermiddag!
Pinkmommey♥

 


STENSTORP Vägghylla vit Längd: 60 cm Djup: 25 cm Höjd: 20 cm Max. belastning/hyllplan: 10 kg


Inviseble friend

Var nyss inne på Hanna Graaf Karyds blogg på bloggfamiljen.se och läste om projektet Inviseble Friends. Jag tycker att det är en underbar idé och något som jag gärna hjälper till att sprida vidare info om. Perfekt gåva till dopet eller 1-års dagen!

Nedan kan ni läsa om bakgrund och arbete från text och bild jag lånat av inviseblefriend.se

Bakgrund:

Utifrån att ha varit delaktig i ett arbete under ett och ett halvt år i ett Thailändskt kvinnofängelse föddes drömmen om Invisible Friend. 
Varje vecka fick vi besöka de kvinnliga internerna och fick många fina relationer och även se en del av hur deras vardag såg ut. 
Speciellt som mamma tog det mig hårt att möta dessa minsta spädbarn som satt inlåsta med sina mammor. I artiklar och olika former av statistik kallas de för "the invisible interns”, just för att de är osynliga för omvärlden.
 Man kan alltid hitta information om kvinnor eller män som sitter fängslade, men barnen är en osynlig grupp.
Det var här som en bit av mitt hjärta för alltid blev stulet. Ända sedan vi kom tillbaka till Sverige har jag längtat efter att på något sett kunna vara med och påverka dessa barns situation innanför murarna, så att fler får veta om att dessa barn faktiskt finns.
 När jag började läsa på om de “osynliga barnen” så handlar det inte bara om barnen I fängelser utan även de barn som på ett eller annat sett förlorat sina föräldrar och därmed får växa upp på barnhem.

Genom denna trasdockeprodukt vill vi belysa de osynliga barnens värde att födas och finnas till var de än hamnat, och låta dig få vara med och bli en Invisible Friend för någon av dem.

Hur arbetar vi?

När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon.

Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   

För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend.

Trasdockan du betalar för 2 men bara behåller 1, den andra sänder vi till ett barn i fängelse eller på ett barnhem. Projektet där du får vara med och göra det omöjliga att ge till de osynliga som får uppleva att någon har sett dem.
 Du kan få en alldeles egen Invisible Friend någonstans i världen. 
Varje trasdocka har dessutom en egen betydelse utifrån FN:s barnkonvention.

Pinkmommey♥


Ond mage och morfin

Ledsen min frånvaro men jag har legat inne på sjukhus, sedan vilat upp mig och nu tagit tag i jobbet igen. Lovar att berätta mer så snart jag har tid och orkar.
Kram Pinkmommey♥

Sjukt likt, ha, ha


Lilla F 3 år !

Idag fyller lilla F tre år och dagen är fylld av firande. Tyvärr har jag inte tid att skriva mer men återkommer med mer imorgon.

Ha det bra!
Pinkmommey♥


Snöstorm

Hej fina ni!

Idag så vaknade som många andra av att det yrde snö utanför fönstret! Okej att man ´varit med om snö sent förr men inte snöstorm och snö som ligger kvar på marken!

Tråkigt imorgon då hela familjen på 20 personer kommer på middag - hade liksom varit lite lättre att sitta i trädgården...

Igår var vi i alla fall och storhandlade till alla kalasen på Ica Maxi Nacka. ja, jag vet att det är långt från oss men de är bäst + att de har ett STORT lekland där man kan lämna in barnen så man sedan kan handla i lugn och ro :)

Efter att ha kommit hem med 9 (!) icakassar och packat upp så rasade jag i säng och somnade självklart när jag nattade barnen...

Detta resulterade i att jag inte hann deklarera i tid i år... Så nu blir det till att betala men vad gör en tusenlapp när jag skall betala så många ;)

På väg hem från jobbet idag måste jag gå förbi Zara och byta lite kläder och sedan skall jag göra några till stopp på vägen hem och bland annat köpa tårta och presenter tills imorgon. Lilla F behöver ju glass också att servera på dagis då det är hans födelsedag.

Ikväll blir det till att plantera blommor, städa och tvätta så att det är fint till imorgon. Då kommer som sagt min pappa, hans fru, min lillebror, min storebror med fru och kusinerna, barnens farbror med fru och barn, mormor, farmor och farfar på middag :)

På söndag blir det sen kalas och jag hoppas att det blir bättre och varmare väder som det står i tidningarna!

Ha en skön kväll kära bloggisar!
Pinkmommey♥




Trädgårdliv

Om jag bara satt inne på lite fler slantar skulle jag göra det riktigt mysigt i trädgården!


Skagen utegrupp - vitlackad







            


             


                              


Cowboys & indianer



Titta vilket fint indiantält jag har hittat! Det ska lilla F få av sin morfar och plastmormor när han fyller år på onsdag. Ni hittar det på Granit för 799:-

Pinkmommey♥


Helgen som försvann

Helgen bara svoschade iväg och här sitter jag nu med ännu ondare hals...

I fredags var jag kvar på jobbet och drack lite rosé på altanen - trevligt men iget bra! Kall luft och cigaretter är dåligt för en redan sjuk hals.

På lördagen blev det som vanlig städning och tvättning... Dels för att det är det jag har helgerna till nu för tiden när man är heltidsarbetande tvåbarnsmamma och dels för att svärföräldrarna skulle komma och sova hos oss när F och jag var på fest.

På kvällen sen var vi som sagt på 40-års fest och det var mycket trevligt! Det blev inte så jättesent och vi var hemma vid 02.30. Halsen kändes värre än någonsin och jag kunde knappt svälja när jag gick och la mig...

Igår sen så var det äldsta sonens första fotbollsträning så då stog jag där i snålblåsten och tittade på och frös i en timme. Han är så duktig och jag är så stolt så det var inget jag ville missa!

På kvällen sen kom jag i alla fall på att vi har en hel del hostmedicin hemma så nu missbrukar jag det ;) Det hjälper ju mot hostan men inte mot smärtan.

Nu ska jag snart gå ut och köpa presenter till lilla F som blir 3 på onsdag!

Hej så länge - Pinkmommey♥





RSS 2.0