Sol -ångest!

Blir så arg på mig själv! Idag har jag bara pratat med folk som varit ute i solen, läst om folk som varit ute i solen och vad har jag gjort? Jo, jag lämnade min stora kille hos farmor imorse och kände att det var så varmt och skönt i solen och gick hem igen... Hade verkligen tänkt att ta min lilla till parken för första gången (för lek alltså annars har han varit där i vagnen) men det blev inte av... Bara plock, bloggning och bad hemma... Och nu är solen typ försvunnen!
Älskar att det börjar bli vår m,en med våren/sommaren kommer också det här "måstet" att man ska vara ute i friska luften... Jag gillar att vara ute och njuta av det fina vädret men jag vill kuna välja sjäv om jag ska det eller inte. Ja, ja, det är ju en dag imorgon också, då måste jag ut! Kanske en prommis runt Djurgården, trots att jag inte gillar prommenader? Det gör ju mig gott i alla fall att röra lite på mig! Som belöning kan jag ju bjuda mig själv på en kaffe på Roddarklubben eller Källhagen ute i solen!

Höres!
Pinkmommey
http://www.skargardsmassan.se/djurgardsrundan/karta.jpg
Den blå markeringen aka Djurgårdsvarvet är mycket populärt bland alla jag känner!

Money, money!

Ja, jag fick massa pengar tillbaks på skatten! I och för sig nästan nödvändigt om man tänker efter... Men i alla fall!

Ha en bra dag i solen!
Pinkmommey :)

http://www.petrinideckarna.se/fotoalbum/karnevalen/popups/pengar.jpg

Sol ute, sol inne, sol i sinne!

Åh vad det är härligt att vakna utsövd till solens varma strålar! Just nu sitter jag och familjen och äter frukost och ska snart dra iväg till dagis!

Själv tror jag att det blir mammaträff och träning idag!

Hör av mig snart igen!
Pinkmommey


Ingen rökning än!

Har ännu inte rökt :)

Pinkmommey

http://www.stenungsund.se/images/18.4ceec6ea11405dbc95a8000675/cigarett.jpg

Det kommer alltid något gott ur det dåliga...

Det är en klyscha men det är faktiskt sant!

När min pappa var sjuk så träffade och pratade jag med honom mer än jag gjort under hela min uppväxt nästan! När krashen kom och vi blev av med jobben så har vi förstått vad som verkligen betyder något - ens vänner och famil, att man är frisk osv. Och nu när jag hittade knölen i halsen så ser jag helt annorlunda på föräldraledigheten och föräldraskapet! Man vet liksom innan men hinner inte stanna upp och tänka till!

Helt plötsligt tycker jag inte att det är så jobbigt att inte få sova nått... Det är inte så jobbigt att ha fullt upp med barnen hela tiden eller att aldrig få tänka på sig själv... Jag är så glad att jag INTE får sova, att jag HAR fullt upp - tänk om jag inte skulle få leva då skulle jag inte ha dessa underbara "problem"...

Jag älskar mina barn så otroligt mycket, ofta så att det gör ont i kroppen! Jag är rädd ibland att jag ska krama sönder dem! De är verkligen så söta att man vill äta upp dom!
Jag kommer alltid att finnas där för dom, vad de än gör! Dom är världens snällaste, duktigaste, sötaste ungar!

Pinkmommey♥




Bad och pussar med mina små!

Vroooom!

Idag var vi och tittade på bilar... Ska ju kanske köpa ny... Tittade på dessa tre - dock gör bilderna inte bilarna rättvisa men ändå ;)
Tycker nog mest om Jeepen, vad sägs?

Pinkmommey







Polis, polis, potatisgris!

Gänget på polismuséet! Rekommenderas varmt, specillt kanske om man har pojkar!
Pinkmommry :)


Ny dag, ny vecka

Jaha, då var det måndag igen och jag har fått sova en hel natt ännu en gång!

Igår var vi som sagt hos min mamma som varit i Thailand i 6 veckor. Barnen tyckte det var jättekul att träffa henne och t tyckte jag bara skulle skjutsa ut dem sen dra, ha, ha... Pappa fick inte heller följa med... Men denna gång lyssnade jag inte på honom, han får åka ut snart igen istället och sova över hos mormor, det gillar han så!

I och med att man ställde om klockan till sommartid igår så låg vi efter hela dan... Till en början var det najs - barnen vaknade mellan 8 och 9 men lunch blev först vid 3 och middag vid 19.30 och isängs kom de inte förens vid 21/22... Ja, ja, de sov ju i alla fall länge i morse så det gör inget!

Idag har jag bara bläddrat igenom massa tidningar. Jag har ju aldrig tid att göra det nu för tiden, det är alltid massa annat som ska göras så jag hade en hel hög glossiga magasin som låg o väntade på mig!

Nu blir det dusch, lunch och sen så ska vi åka och kolla på ny bil... Inte det roligaste jag vet men jag vill ju också vara med och välja om vi ska ha ny bil... Jag vill inte sälja vår Q7:a men den är så jäkla dyr att ha och nu när det är sämre tider kanske vi ska byta ner oss lite... Vi har i och för sig inte bestämt oss men ett av f´s största intressen är att kolla på nya bilar och provköra dem...

Imorse ringde de från kliniken som jag ska få en remiss ifrån och jag får komma om typ 2 veckor! Att det ska ta så lång tid när man är orolig! Ja, ja, vad kan man göra!?

Ha en skön dag i solen!
Kramar Pinkmommey♥



Mormor med barnen!

Stavsnäsmys!

God morgon!

Nu sitter vi här hela familjen och äter frukost och myser! Latte, ristisar, vaniljoggi med Specisl-k blev det för mig!

Igår så var jag ju på friskis med min stora kille f på s.k familjegympa - mycket uppskattat av honom, inte lika kul för mig... Kommer dock gå igen för hans skull men det ver ingen direkt träning för mig...

Efter att vi kommit hem så var jag lite duktig och tvättade och vek kläder mm Sen packade vi ihop lite och drog iväg hela familjen till Stavsnäs på Värmdö där vi har goda vänner! Det var pappan i familjen som fyllde år och vi blev bjudna på gott grillat, tårta och jag drack några glas vin!

Vi har barn i nästan samma åldrar, de har flickor och vi har pojkar. Dem stora barnen lekte och underhöll sig själva så bra och de små skötte sig exemplariskt så vi kunde verkligen få lite vuxentid och prata för en gång skull!

Jag var lite smart så jag hade med pyjamasar, välling och tandborstar så att det bara skulle vara att bära in våra två små sovande knoddar när vi kom hem! Mycket riktigt så somnade barnen så fort vi satt oss i bilen och när vi kom hem var det bara att bära över dem till deras sängar! sen sov båda hela natten och liten vaknade 8 och stor 9!

Idag så tror jag att jag ska ta hela familjen och åka ut till mormor/mamma som nyss är hemkommen från Thailand - kan inte vädret bara bli lite bättre så att barnen kan få vara ute och leka lite också när vi väl är där!?

Ha nu en mysig söndag och om ni inte gjort det så glöm inte att ställa om klockan!

Pinkmommey :)

tills i höstas hade vi landställe på Värmdö och då handlade vi bröd och bullar i bageriet varje morgon :)

Indien beauty!

Om det är nån som nån gång ska resa till Indien så måste ni lägga några slantar på att shoppa upp er på skönhetsmärket Himalaya Herbals! Min mamma brukar köpa det när hon är där på yogaresor och sist köpte hon en hel del saker till mig - olika dagcremer, nattcreme, mask, skrubb, shampo, bodylotion, painrelif creme mm, mm! Dyrt är det inte heller och doftar och känns underbart!

Nu ska vår lilla familj slå oss ner vid bordet för en god lördagslunch!

Pinkmommey :)

God morgon!

Jaha, inte en lika härlig morgon vädermässigt att vakna upp till som vanligt men i och med min lilla sovit hela natten så känns morgonen helt ok!

Det är bara jag och lilla f uppe resten av familjen sover. Lillen har just hittat gårdagskvällens gamla halfulla kalla vällingflaska som han står och häller i sig och jag funderar på att göra mig en rykande latte och sätta mig med svenskan en stund.

Idag ska jag endera gå och träna medel vid 11 eller så tar jag med min stora kille och går på familjegympa vid 10? Tror nog inte jag får ut så mycket av träningen men t tycker nog det är kul och vi får lite tid för oss själva, kanske helt enkelt får träna nästa vecka.


I eftermiddag åker vi sen ut till goda väner i Stavsnäs på födelsedagsmiddag! de har erbjudit oss att sova kvar men de bor inte jätte stort och mina barn är så lättväkta så jag tror vi hoppar det och åker hem ganska tidigt istället? Hade dock varit trevligare och skönare att sova kvar på ett sätt men ändå så skönt att vakna upp i sitt eget hem när man har små knoddar!


Jag kommer säkert bli lite nostalgisk/ledsen där ute i och med att vi sålde vårt landställe sedan 12 år bara för en liten tid sen... Det var inget vi ville men i och med den jävla finanskrisen så hade vi inget val... Ska i alla fall bli mysigt att ta en liten tur med bilen och kolla in huset, bageriet mm

Hoppas ni alla får en superskön/kul/mysig lördag!
Pinkmommey♥

Härliga höstar, vintrar, vårar och somrar har det blivit! Här plockar vi äpplen i trädgården och gör paj!


Att åka vattenskidor eller ring, att bada och sola, ta en båtur eller en utflykt var mysiga dagliga nöjen!


Många vänner bjöds på soliga silluncher eller mysiga grillmiddagar i solnedgången!


Ett glas vin på bryggan efter middagen och ett kvällsdopp på det satt aldrig fel!


Ett av husen på landet!

Att röka eller inte röka, det är frågan...

Att röka eller inte röka, det är frågan... Ja det är ju egentligen ett självklart svar! Men jag har rökt från och till - mest till faktiskt - sedan jag gick i 7:an... Det är absolut inget jag är stolt över! Jag har haft uppehåll några gånger + såklart aldrig rökt när jag varit gravid eller ammat!

Men nu har jag ju börjat röka igen... Men sen hela den här grejen med halsen började för ett par dagar sen så har jag inte rökt och vill det inte heller! Jag säger inte att det är lätt för det är det verkligen inte - speciellt inte när man är nere eller dricker alkohol! Jag säger inte att jag inte kommer att göra det igen, kanske nästa gång jag dricker, kanske i sommar, kanske om flera år men helst vill jag inte!

Jag tjatar jämt på min kille att han ska sluta röka, dra ner på rökningen, att han luktar äckligt osv så hoppas han också kan sluta om jag kan. Han har bara rökt sen 1,5 år tillbaks, innan dess hade han uppehåll i 7 år!!!

Säkert tycker mina vänner antingen att detta är patetiskt för jag säger alltid att jag ska göra grejer och håller inte så många eller så skrattar de och önskar mig lycka till med glimten i ögat, he, he.

Ja, ja, vi får se hur det går, ni kommer säkert att få läsa mer av detta i bloggen.

Ha det fint!
Pinkmommey

Jaha, hej då roliga balkonger och tröstande stunder...

Matkrig...

På eftermiddagen gick f på ett möte och jag var hemma själv med kidsen en stund! Rätt som det var blev det snöstorm och vi fick då för oss att det passade att åka o handla - och för säkerhetsskull på Sabis i Fältan en fredag kl: 17...

Snabbt hem och sen en enkel middag beståendes av oxfilé, bea, fransk lök o tomatsallad och ett glas rött! Mitt i vår mysiga middag får vår stora son t ett utbrott p.g.a olika saker och kastar sin kniv i väggen, smetar in smöret i bordet, slänger ut sitt fulla glas mjölk över allting osv... han har varit ett litet odjur den senaste veckan... MÅste va en fas + kanske nått jobbigt han går igenom... Vi blev inte glada kan jag säga men nu är allt lugnt när han har sagt förlåt, att han förstår vad han gjort och aldrig ska göra det igen... Dessutom tog jag bort hans leksak som han hade, han får tillbaks den imorgon.

Nu är det lite lekstund och sen nattning av barn och efter det blir det Let´s Dance, Ben & Jerrys, lösgodis och några till glas vin! Hoppas Laila vinner!! Magnus e också duktig men jag håller ändå på Laila!

Ha en skön fredagskväll!
Pinkmommey :)

Finaldags i Let's dance. Foto: Filip Cederholm/TV4

Lackat o klart!

Älskar att måla naglarna i en ny färg o mitt senaste tillskott är detta lilla orangea lack! Härligt o lite somrigt! Skulle dock behöva bli lite brunare för att det ska vara snyggt "på riktigt"! Var också tvungen att införskaffa mig ett nytt svart lack även fast mitt förra inte var slut.. Nej, det hade lilla f tappat i golvet o jag fick torka upp sörjan av glassplitter o svart lack från golvet...

Nu ska jag åka och handla och införskaffa lite smått o gott till Let´s Dance finalen!

Kram Pinkmommey



Volanger, volanger, volanger!

Jag gillar verkligen att H&M har blivit så bra på att uppdatera med nya kläder på nätet varje vecka! Skulle inte vara helt fel med dessa tre söta plagg i vår!

Pinkmommey♥




Take a CHANCE

Måste bara skriva om/rekommendera min supersmarta parfym! Vet dock i och för sig inte om den finns i detta utförande i Sverige? Det är parfymen Chance från Chanel som är supersmart förpackad. Man får den i en box med tre små flaskor och ett etui! Man fyller på etuiet med en flaska och när denna är slut så byter man den tomma lilla parfymflaskan mot en ny! Sedan är dessutom storleken perfekt för handväskan! Och vad kan jag säga om färgen - den är PINK!

//Pinkmommey :)



Kan inte fatta att det är fredag!

Jag kan bara inte fatta att det är fredag igen!! Veckan har gått sååå fort! Kan säkert bero på att jag haft en så trevlig vecka med dejter varje dag! Kära vänner, gulliga föredetta arbetskamrater och söta dagisföräldrar har förgyllt mina dagar!

Igår var det egentligen meningen att jag skulle träffat mammagruppen men i och med att jag var tvungen att gå till läkaren så blev det inte så... det blev läkarbesök, lunch med svärmor och mys med familjen! Dessutom kom mamma hem till Sverige igen så det ska bli kul o träffa henne snart så hon kan berätta om sin resa!

Idag har jag inget speciellt planerat, går fortfarande runt med lite orostankar för det som hände igår så jag ska bara ta ett bad idag och ta det lungt. Efter dagis så ska vi ta vår stora son att klippa sig och sen bara köpa med nått gott hem till middag!

Ha en skön fredag!
Pinkmommey

Stora busiga t!

Lilla luriga f!

Smooothie!

Min nya drog har blivit smoothies! Alltså jag har alltid tyckt om och druckit dem men nu blir det mest hela tiden! Det är gott, nyttigt, mättande & enkelt att göra - super som både frukost och mellis och som kvällsdryck också för den delen!

Jag brukar alltid ha pressad apelsin, banan och vaniljyoghur
t som bas och sedan lägga i vad jag tycker är gott! Dessutom kan man passa på att lägga i lite gojibär eller ingefära så det blir extra nyttigt!

Ha en fortsatt bra kväll och sov gott!
Pinkmommey


Vaniljyoghurt, banan, pressad apelsin, färska hallon och gojibär!


Superbra mixer från Kithen Aid!

I min sminkväska

Funderar på att prova lite nya sminkgrejer framöver! Då menar jag inte roliga ögonskuggor, läppglans och annat kul smink utan basgrejerna så som puder, maskara mm
Jag har använt samma märken jag vet inte hur länge!! Minst 10-15 år på vissa grejer! Är det nån som har några bra förslag, några favoriter att rekommendera?!

Nu ska jag gå och sannera lägenheten innan kidsen ska sova... Leksaker precis överallt!!

Jag hör av mig lite senare!
Pinkmommey♥



Puder Clinique, Rouge/Solpuder Gurlain, consealer L´oreal.


Maskara Lancôme, Ögonbrynsgel L´oreal, ögonbrynspenna?


Läppglans Rosebud, ögonfransböjare och pincett.


Hello lads!

Igår kväll så mötte jag upp min kompis m på en pub som heter Tudor arms, hennes stammishak. Har bara varit där en gång för tre år sedan då jag dels varit gravid o ammat och dels är det verkligen inte min typ av ställe...
Älskar dock min kompis så viss ville jag möta upp henne! Men det var precis som jag mins det... Litet, mörkt och en hel del fyllos... MEN det var också riktigt trevligt att träffa en del av dem hon brukar hänga med och vinet var superbilligt!

Vad händer sen - efter ett och ett halft glas blev jag plakat! Kan inte fatta det!? Fick jag nått i glaset, vi lämnade dem varje gång vi gick ut och rökte men m sa att så kunde man göra där... Jag måste vara dum i huvudet! Fick i alla fall gå hem för allt bara snörrade och när jag kom hem mådde jag så illa! Till sist kunde jag lägga mig ner och somna men sen vaknade jag som sagt med jordens ångest och resten vet ni från föregående inlägg.

Summa summarum: inga mer besök på pubben för min del! Visst var det billigt dricka men jag sitter hellre på nån skön uteservering och dricker dyrt vin eller hemma och dricker eget vin!

Skål!
Pinkmommey♥

http://www.kronleins.se/backnet/upload/images/corona_33_cl_fl.jpg
Dricker inte öl men blir det nån gång då och då som i skidbacken eller nån gång en varm sommardag så blir det en sån här!

E detta slutet...

Oj vilken jobbig natt dag det blev!! Jag har haft en liten sak i halsen sen ett par månader tillbaka och inte gjort något åt det, en liten utväxt kan man säga. När jag berättat om det för nära och kära så har alla sagt att jag måste gå till doktorn men jag har glömt bort, inte haft tid, inte vågat, de har inte haft telefontid osv...

I natt vaknade jag i alla fall och kunde inte somna om och gick upp och googlade på det och fick fram en sida om cancer... Tyckte att allt jag läste stämde in på mig och fick värsta dödsångesten... Väckte min kille i hopp om att få lite tröst och hjälp men han ville bara att jag skulle lugna ner mig och somna om! SOMNA OM, skämtar han!!! Där satt jag och darrade som ett asplöv, grät och hade ont i magen och han ville att jag skulle sova... Allt kom upp och jag tänkte på mina små barn som skulle vara utan mamma och att de skulle glömma mig och att f skulle skaffa ny fru som inte skulle bry sig om mina killar, hur jag skulle skriva brev och ta kort på mig själv så att de inte skulle glömma mig... Tänk vad det skenar i väg på natten...

Nej jag var uppe tills resten av familjen vaknade och sedan var jag i ett vakum till dess att jag hade fått en läkartid och väl var på mottagningen.
Läkaren sa nästan direkt att hon inte trodde att det var cancer men att det inte var nått hon såg varje dag så hon ville ha en second opinion och skicka mig vidare till ett annat ställe - det kunde vara en cysta... Nu väntar jag alltså på min remiss och hoppas på det bästa men jag vet i alla fall att jag vill att den ska bort - operation?

Känner mig lite lugnare men kommer inte att må helt bra förens detta är avklarat helt!

Ha en fortsatt bra dag i solen!
Pinkmommey

Våffeldagen

God morgon! Ännu en dag med strålande väder - vad härligt!

Idag sa jag träffa min kompis c och prommenera runt Djurgården i solen medans våra bebisar sover! Efter det bär det av hem till henne dit vår gemensamma kompis d också kommer! Vi kommer att smaska på våfflor till lunch i och med att det är våffeldagen idag! Kommer säkert att vara trött på våfflor ett tag framöver då jag är säker på att det blir våfflor till middag också då min stora son vill ha det!

Våfflor sedan medeltiden:

Man har kunnat konstatera att våfflor gräddats så långt tillbaka som till medeltiden. Då gräddades naturligtvis våfflorna över öppen glöd. Järnen var även de annorlunda. De hade saxliknande grepp med två plattor framtill. Våfflan blev fyrkantig, men det rutmönster som finns idag fanns även då.

När man började grädda våfflor på järnspis i slutet av 1800-talet krävdes andra lösningar. Det var då man skapade det våffeljärn som funnits kvar ända till vår tid: det runda våffeljärnet med hjärtan.

Våfflor har ätits både till vardag och fest. Eftersom det gick snabbt att grädda och eftersom man kunde variera ingredienserna var det en tacksam mat att tillreda och äta. De enklaste våfflorna innehöll bara mjöl och vatten. Till fest kunde man ha i både grädde, socker, smör och ägg.

I början av 1900-talet var det modernt att äta våfflor med grädde och sylt till kaffet som var ett måste efter söndagsprommenaden. Ofta gick man till något av alla de "våffelbruk" som fanns i och kring prommenadstråken. När Skansen öppnade och "skansenandan" blev populär bidrog även detta till att öka våfflans popularitet, då även som nationell symbol.

Våffeldagen, Vårfrudagen och Jungfru Marie Bebådelsedag

 

Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.

Men varför äter man våfflor just på Jungfru Marie Bebådelsedag?

Man kan spåra firandet av Jungfru Marie Bebådelsedag så långt tillbaka som 500 efter kristus. Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul och Jesus nedkoms. Kyrkligt är dock Marie Bebådelsedag numera en flytande helgdag som inträffar på närmaste söndagen kring 25 mars, det vill säga någon gång mellan 22-28 mars. Förr kallades Maria även för "Vår Fru" och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för "Vårfrudagen". Att dett sedan blev "våffeldagen" tros vara ett hörfel, "Vårfru" blir lätt "våfflor". Detta kan vara en förklaring till varför man i Skåne ställde sig frågande till våffleätandet, där "Vårfrudagen" hette "Fruedag" från danskan och inte språkligt påminner om våfflor på samma sätt.

Jaha, vad händer annars idag - jo just det - jag ska träffa m och gå ner på stan och ta ett glas vin ikväll för hon ska sen åka till Amsterdam i nästan två veckor :(

Skriver mer i eftermiddag när jag kommer hem!
Pinkmommey

Våfflor



Städa, städa varje fredag och så varje...eh...tisdag

Har hängt tvätt och tömt diskmaskinen, plockat här hemma, betalt både mina och min mammas (som är bortrest) räkningar, har gått igenom viktiga papper mm
nej, nu är jag verkligen värd ett långt, skönt, VARMT bad! Grejen är bara den att säkert kommer lilla f vakna precis när jag lägger mig i badet... ja, ja, risker man får ta!

Vi hörs!
Pinkmommey♥

http://elinknas.blogg.se/images/2008/st_da_pinuppa_1210152966_9444529.jpg

Goder morgon både herre o fru!

Det blev en skittidig morgon idag... Min lilla fick för sig att vakna vid 05.30... Jag försökte med att skicka in min sambo som skulle försöka söva om honom men hörde helt klart in till mitt rum att det inte gick så jag kom till undsättning... jag var ju redan vaken liksom... Min sambo gick tillbaks till sin varma, mjuka, sköna säng... Jag vet inte varför jag gör såhär när jag istället kan ligga kvar och njuta men jag känner bara instinktivt att jag vill hjälpa till... Sen på dan kan jag gå och sura och klaga på att det allt var jag som var uppe i ottan och tog hand om barnen.. Vet inte men det kanske är kvinnligt eller kanske ska jag säga mammigt...

Lilla f var ganska rastlös så jag satte på tv´n för att se om det var nått barnprogram och det var det men f verkade inte vara särskilt intresserad... Efter ett tag så började Teletubbies och han blev med ens som förstenad! Vad är det med detta program?! Det var lika dant med f´s storebror - Teletubbies kunde man alltid lita på om man ville ha några minuter för sig själv!

Nu står f här med stooora ögon och skrattar, pratar till tv´n och tycker bara att det är SÅ bra! Jag försöker själv att riktigt lägga märke till alla detaljer i hopp om att förstå vad det är som är så speciellt men kommer inte på det! det är i och för sig sköna färger, en dos glitter, lite roliga ljud och en sol som är en bebis men jag kan ändå inte fatta det speciella... Men vad gör det, bara min lilla älskar det!

Senare idag ska jag i alla fall träffa en gammal kollega som också har fått en liten son och käka lunch! Vi ska ses på Odenplan vilket är kul för där är jag aldrig nu för tiden. I eftermiddag blir det sen träning för det blev ingen igår - jag var ju med min stora son och lekte hos en kompis hela eftermiddagen och kvällen...

Hoppas ni får en skön morgon!
Pinkmommey

http://viximo.files.wordpress.com/2008/03/2007-3-27-teletubbies.jpeg

Om mig...



Lite fakta:

* Jag är 31 år

* Jag har två barn o en liten katt

* Jag har 4 syskon - 2 bröder o två systrar

*Jag har bott i Stockholm hela mitt liv

* Jag har arbetat sedan jag slutade gymnasiet

* Jag älskar att shoppa, träffa mina vänner, se på tv, gå ut, umgås med mina barn, prata gamla minnen mm

* Min favvorätt är kyklincurry bl.a

* Till vardags dricker jag helst lightläsk o Cola Zero och till fest Champagne och drinkar

* Favoriaffärer är Zara och H&M

* Jag har varit tillsammans med min pojkvän i 10 år och förlovad i 3 år

* Jag är sockerberoende - äter godis, bullar, kakor och glass varje dag

* Jag badar nästan varje dag

* Jag har bott i Paris

* Jag var en riktig "partytjej" förr men är en ganska lugn familjetjej idag

* Jag älskar att resa men hatar att flyga

* Jag har varit med om en riktigt allvarlig bilolycka

* Jag är rädd för hästar, spindlar, höga höjder och för att flyga

* Jag har haft 15 barnflickor

* Jag är en riktig pedant och ett städfreak

* Jag har aldrig legat på sjukhus förutom när jag födde mina barn

* Jag har haft en klubb med två av mina bästa tjejkompisar under ett par år

* Favorittvprogram är Desperate Housewifes, Lost och City Akuten

* Jag tykte inte att det gjorde speciellt ont att föda barn

* Jag är 161 cm lång

* Jag vill plugga till barnmorska

Jaha, det var lite om mig!

Vi hörs - Pinkmommey :)




Måndag hela veckan...

Jaha, då var det måndag och vinter igen... Idag är min kompis här och vi har käkat lunch och nu tar jag det lugnt med min lilla. Ska snart hämta stora sonen och gå hem till en dagiskompis till honom så de får leka och vi mammor snacka lite skit!
Tyvärr betyder det att det inte blir nån träning... Får ta det imorgon istället!

Vi hörs lite senare!
Pinkmommey

Längtar så till sommaren! Jag på stranden!

Baka, baka liten kaka!

Fan, idag har inte varit nån bra vv-dag... Godis på bion, mackor till middag och lite kvällsbak... Gjorde en variant på kladdkaka - helt enkelt kladdkaka utan choklad. Inte supergott men helt ok men till det gjorde jag en god hallonsås så att det blev lite sting!

Just när alla vårkännslor hade kommit så kommer snön igen... Är i och för sig jättevackert ute nu och min son blir superglad men jag vill ju ha solglasögon, ballerinas och tunna jackor!
Tror dock inte detta ligger kvar till imorgon knappt men det kommer säkert bli slask istället...

Nu ligger barnen o sover och för oss vuxna blir det Beck som vanligt!

Sov gott söta ni!
Pinkmommey
http://majota.files.wordpress.com/2008/03/08_sup_gal_snowflake.jpg

Sömndag... Eh jag menar söndag...

Ledsen att det blivit så lite bloggande idag men det är bara en sån trist dag idag så det finns inget direkt att blogga om...
I och för sig har jag haft en mysig dag med äldsta sonen! Vi gick ut i vårsolen och prommenerade ner på stan. Efter att vi hade gåt  i lite affärer så gick vi på bio - Petsson & Findus! Sen blev det lite mer affärer och jag köpte väskan från Gina Tricot som jag bloggade om häromdagen! Sist men inte minst ett snabbt besök till McDonalds.

Nu har jag varit hemma ett tag och gjort...INGENTING!

Nu ska jag gå och laga nån smarrig middag! Kanske lägger in "Favvos i garderoben idag" senare annars hoppas jag att jag är på bättre blogghumör imorgon!

Ha en skön kväll!
Pinkmommey
http://www.axfood.se/oliver_upload/upl591-findus_pettson_300px.jpg

God natt bloggen!

Jaha nu går vännerna hem o jag går och lägger mig efter en trevlig kväll! Skriver mer imorgon! Men vi grillade, drack massa vin och spelade wii! Min lilla kille har tyvärr blivit sjuk och gick o la sig med feber... så jag hoppas att man får sova inatt... Kände mig själv grymt darrig ikväll men det kan bero på att jag tränade hårt, inte åt nån bra lunch, bara ett par rostmackor o sen gick på barnkalas och fick i mig massa socker och kaffe... Sen middagsgäster o vin på det... Men efter lite mat så blev allt bättre!

Missade tyvärr Robinson men hoppas det går i repris?! Hoppas väll inte för mycket på det programmet men får lite nostalgikänsla sen man var yngre och känner att det vore kul att i alla fall kolla in det!

Imorgon blir det annars bara bio med min stora kille, lite mamma-son tid♥

Vi hörs imorgon!
Pinkmommey

Blått e flott!

Dagens favvos i garderoben blir blått! Vet inte om det är för att våren är på väg eller bara att jag tycker att det är extra fint just nu men här kommer några favoriter just nu!

Ha det bra!
Pinkmommey

Blått nagellack från H&M! + Blå ring som jag annars inte använder!

God tandkräm som dessutom gör tänderna vitare!

Blå kajal som jag har innanför de undre fransarna!

Blått litet hjärta som min mamma hade när hon var liten. Har bestämt mig för att börja använda mina smycken mycket mer. Annars har jag bara förlovningsring, klockan och örhängerna med stenar...

Behövs det verkligen en gris för att komma till Paris?!

Två av mina bästa vännerär denna helg i Paris med sina respektive! Jag är så glad för deras skull att få komma iväg och bara få ha lite "vuxentid" och få rå om varann! Att dessutom få äta några riktigt goda middagar på riktigt bra restauranger och få shoppa loss lite så kan man ju verkligen känna sig på topp!

Visst jag unnar dem verkligen denna lyx men måste erkänna att jag är lite avundjuk... Jag har nämligen bott i Paris och utöver min kille och mina underbara barn så är det det bästa jag gjort i hela mitt liv!
Jag åkte dit för att plugga i ett halvår och fick uppleva så mycket! jag och f hade varit tillsammans och bott ihop över tre år men jag kände ändå att jag kunde/ville åka iväg och få vara lite för mig själv.

Jag bodde i underbara St Germain med två tjejkompisar i en pytteliten typiskt fransk lägenhet två trappor över gården! hade jättekul och lärde mig en massa på den resan + att jag gick ner sååå mycket ivikt!
Dels hade vi ingen frys=ingen glass och kunde inte köpa på oss massa mat, dels så hade de inte så mycket godis, vilket jag annars älskar! Dessutom gick jag vart jag än skulle vilket blev säkert ett par timmar om dan och så levde jag på vin, he, he... inte så mycket mat...

F kom och hälsade på mig lite då och då och det känndes som om man var nykär varje gång! Utöver ett jäkla festande så blev det dessutom en hel del kulturliv, shoppande och annat skoj! tyvärr har jag inga bilder då jag inte hade en digitalkamera när jag åkte dit men jag ska scanna in några senare och lägga ut på bloggen!

Mååååste bara åka dit snart igen!! Me ♥ Paris!

Pinkmommey
Sacré-Coeur

 
Sacré-Cœur, dit jag brukade gå ibland på söndagarna för att njuta av tystnaden och den vackra omgivningen!

Lööööördag!

God morgon bloggen! Vilken underbar natt! Lilla f somande runt 20 igår och vaknade inte förens han blev väckt idag vid 07.30!! Livet känns så ofantligt mycket enklare när man får sova!!

Snart väntar mysig helgfrukost o sen ska jag iväg o träna! I eftermiddag blir det kalas med min stora kille och kvällen har vi inte planerat... Vore kul att hitta på nått skoj! Kanske kan få hit lite vänner på middag, vore supergott att grilla! O nu när jag skriver det så slår mig tanken att jag faktiskt kanske ska plocka fram utemöblerna idag?! Kanske i tidigaste laget men så skönt när solen ligger på! Man kan ju lägga några fårskinnsfällar på dynorna så blir det mysigt!

Vi hörs efter träningen igen!
Pinkmommey♥

Mina tre nyvakna killar! Eller pappa är kanske inte helt vaken ;)

Fredagsmys!

När vi hämtat vår stora kille på dagis idag så åkte vio hela familjen till Andys lekland :) Blev helt lyrisk av att t kunde leka helt själv nu så att vi kunde sitta och sippa på våra lattes och chokladbollar!!! Sen kom jag på att vi ju fått en liten kille till som nu ska klättras och bäras runt på i tre år framöver... Men jag ska inte klaga - jag är ju lite av ett barn själv ;)

Andys lekland ligger i Järla köpkvarter och passande nog så ligger det lite delikatessbutiker på gatuplanet så att man kan ta med sig en smaskig middag hem när man är sådär alldeles superhungrig efter all lek!
Idag blev det ribbs, majskolvar, bakpotatis, coleslaw, guacamole, chili och cheddarcheesesås! onyttigt och alldeles underbart! När sista tuggan var tagen så somnade nästan barnen vid bordet så det var bara att skynda i säng!

Nu sitter min darling och jag o tittar på Let´s dance och jag tycker att det är så spännande! Vill att Laila och Morgan ska gå vidare! Men magnus är också jättebra!

Imorgon blir det träning och barnkalas o kanske en skön bio på kvällen?!

Ha en bra kväll o sov sött!
Pinkmommey :)
Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4




Mmmm, mjölk!

Arla "släcker ner" paketen för att visa sitt stöd för den globala miljöaktionen Earth hour. Earth Hour är en global manifestation för klimatkampen, på initiativ av WWF. Hittills har 1 500 städer i 80 länder engagerat sig och närmare en miljard människor världen över förväntas släcka lamporna mellan 20.30-21.30 nästa lördag den 28 mars. Syftet är att ge en tydlig signal till världens politiker som måste fatta modiga beslut för klimatet.

Passa på att köpa mjölken, den säljs i en vecka from igår och framåt!

Så glöm nu inte att släcka lyset - Pinkmommey ;)

Så här ser det svarta mjölkpaketet ut.


Favvos i garderoben just nu! (väskor)

Idag är det väskor som jag delar med mig av. Jag skulle gärna vilja köpa mig en snygg svart väska men känner att ekonomin inte tillåter detta så jag får vänta ett tag och använda en del av de jag har så länge...
En av mina favvosar är en brun Chanel från tidigt 90-tal men den är inne på lagning så bild kommer lite senare när jag får tillbaks den.

Ha en skön fredag!
Pinkmommey


Louis Vuitton Speedy som jag fick av f när vår minsta kom förra våren. Har inte hunnit använda den så mycket i och med att man alltid har skötväska istället men nu passar den perfekt som träningsbag eller weekendbag!

En riktig vår/sommarväska från Gucci som jag fick av f när han var i Italien för ett par år sedan. Såldes inte på Gucci i Sverige så jag är lite ensam om den! Supersöt på sommarhalvåret men inget man använder under vintern.

Mellan kuvertväska från H&M som passar till det mesta, har ofta den när jag går ut/bort då jag bara behöver kort, nycklar och mobil!

Liten Louis Vuitton som jag köpte i St Tropez när jag var nere i huset en sommar för ett par år sedan. Det är limited edition med grafitti så de fick skicka efter den från Paris för den fanns varken i affären i Cannes eller Nice eller St Tropez...
Perfekt när jag åker och handlar och bara behöver med de allra nödvändigaste och inte vill att fickorna på jackan ska vara proppfulla av grejer!

Min nya påsväska från Zara som var ett fynd! Passar som sagt utmärkt till mina stövlar som jagf så flitigt använder!

TGIF!

Kan inte förstå att det är fredag igen!! Veckan går sååå fort! Sitter nu och kollar lite bloggar och svarar på mail medans f gör sig iordning för att gå iväg på ett möte. Lilla f sover och t är på dagis sedan länge!

Idag ska jag försöka ta mig ner på stan för att käka lunch med en kompis och sen ska jag gå och träna! F har lovat att åka med t till Andys lekland - vet inte om jag vill följa med eller inte... Inte min grej men det är faktiskt skönare att hänga där med kidsen än att vara hemma så vi får se.

Igår var en grymt lugn och seg dag o jag var bara hemma... Storhandlade, var på kemen och på åhlens i och för sig. När jag sen nattade t vid 20 så somnade jag... Inte så kul men kan vara skönt ibland och gud ska veta att jag verkligen behöver ta igen sömn ibland! Blev i och för sig inte så många extratimmar då lilla f vaknade vid 3 och jag inte kunde somna om förens 4.30 och då på soffan... Sen vaknade han vid 6 igen...
Det är underbart (förutom inatt då) att lilla f har lärt sig sova hela natten men han vaknar ju så förbaskat tidigt på morgonen då... Det spelar ingen roll om han sover lite eller mycket på dan eller om han kommer isäng tidigt eller sent... Ja, ja, hellre sova hela natten och gå upp tidigt än att vara uppe jämt på natten som förut.

Återkommer lite senare med dagens "favvos i garderoben"!

Ha det bra!
Pink
mommey ♥

Lilla f följer med o storhandlar i fina vårkläder!

Jacka Tomy Hilfiger, byxor Molo, piké Ralph Lauren, skor Converse och mössa Gant.

F vill hjälpa städerskan att städa, he, he.

Afroart

När det kommer till inredning så är jag åt det klassiska hållet men vill ändå ha avskalat och ganska stramt fast med hög mysfaktor om ni kan förstå att det kan gå ihop, he, he... Jag byter plädar, kuddar, stolsklädslar mm då och då och älskar att köpa nya små ting till hemmet!

Det är mycket vitt hemma men med en hel del färgklickar och appropå färg så måste jag bara skriva/dela med mig av en superhärlig affär - Afroart! Dels har de superhärliga saker och dels säljs mycket för ett bra syfte!! Det är inte precis min inredningsstil men några saker har jag hemma bara för att jag gillar dem + att det är en super liten affär om man vill handla en kul present till någon!

Se mer på: www.afroart.se

/Pinkmommey :)
Korg med lock Prick, färg
Fin korg att ha småsaker i - jag har flera stycken lite här och där som jag samlar ihop barnens leksaker i, i slutet av dagen! Dock blandar jag färgerna så alla har olika färger på korg och lock!
Korg med lock Multi
Lite större korg som man kan få plats med en massa saker i som man inte vill ha framme!
Kudde Julio
Älskar när man blandar färger såhär! Tänk att massa sådanahär kuddar i olika färger i möbleran på altanen i sommar!!
Kuddfodral Stad
Söt handgjord kudde till barnrummet (finns i massa olika färger).
Elefant Stor Grå
Fina leksaker/gosedjur har de också! När barnen har lekt klart med dem gör det inget om de ligger kvar i soffan ;)
Krubba Yurta
Annorlunda krubba - handgjord av mycket duktiga kvinnor.

Favvos i garderoben just nu (skor)

Tänkte dela med mig lite av mina favvo-saker här hemma som jag gillar för tillfället! Idag blir det skor, imorgon kanske väskor, barnkläder, prylar eller något annat.
Men som sagt, idag är det skor som jag gillar för tillfället! Våren är ju på ingång men det är inte alltid helt torrt så jag har lite olika stilar...

Ha det bra!
Pinkmommey

Mina älskade Pistols från Acne är såå sköna och passar till det mesta, dessutom perfekt färg nu till våren!


Mina nya sneakers från Nike är lätta som fjädrar o snygga när man vill vara avslappnad till jeans!


Dessa skor från H&M är ett par år gamla men så härliga till stuprör eller typ en klänning nu på våren, lite bohemiska av sig!


Vet inte hur många ballerinas jag har i alla olika prisklasser. Dessa veckade blommiga är mitt senaste inköp och de är också från H&M!
 

Converse passar till de mesta och dessa är lite orginella mot tex. ett par vita som i och för sig är snyggt. Jag har köpt den i Cannes i Frankrike.

Godmorgon vår!

Ännu en tidig morgon... Det är helt underbart att lilla f har börjat sova hela natten och jag vill egentligen inte klaga men det är bara det att han vaknar så ruskigt tidigt...
Igår vaknade han 05.30 men jag fick honom att någolunda somna om med mig i samma säng i 45 min till och från... Och idag vaknade han 06.00! Ja, ja, tur i alla falla att man lägger sig i tid så man får sina timmar ;)

Vad skönt att det blev ännu en fin dag!! Igår sa min vän m att det skulle bli dåligt väder och tji fick hon!!! Funderar faktiskt på att plocka fram utemöblerna, i alla fall några så man kan lägga sig i en solstol på dagarna och njuta - speciellt när lilla f sover och t är på dagis!

Nu ska hela familjen äta frukost! För mig blir det smoothie, latte och rostismacka!

Pinkmommey :)
http://lh4.ggpht.com/tomas.eketorp/Rzoscb84ZHI/AAAAAAAAAtE/iAl4bqr90FM/sol%5B2%5D.jpg

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/603143/pinkmommey?claim=9nvvfrenqjz">Följ min blogg med bloglovin</a>

På med vårskorna!

Har så mycket kläder som jag köpt till min stora kille som jag alltför ofta glömmer plocka fram till min lillis i tid... Men i och med att jag skrev inlägget imorse om att lilla f snart blir ett år så kom jag på att jag nog borde plocka fram lite grejer och då hittade jag massa skor, bland annat dessa söta gröna converse!

Höres!
Pinkmommey♥

Tröja GAP, byxor Burberry, snusnöäsduk PoP & skor Converse.

(Återigen, sorry för bilderna...)

Tjejdag!

Åh vilken härlig dag! Idag så träffade jag söta f på Sirap för en mysig lunch! Hon jobbar och bor annars i Täby men hade lite att göra istan så vi kunde träffas! Egentligen var det meningen att jag skulle åka hem efter det men då mötte jag upp m, som jag hämtade med bilen på Östermalmstorg och så åkte vi ut till Lisapåudden!! Så himla härligt - vi satt ute i gassande sol på renfällar och hade det riktigt skönt!

Nu ska jag alldeles strax åka och träna - har världens ångest - har inte tränat sen i torsdagd... Måste sätta gång igen annars vet jag en som lätt faller in i gamla spår...

Vi hörs ikväll!
Pinkmommey♥


Lilla jag på Lisapåudden!

Behöver man verkligen en till väska?

Har sett denna lilla väska och funderar på att köpa den men vet inte? Jag har en äkta Chanel som e så fin men den är brun och skulle vara kul att ha en i svart men har inte råd med en nu...
Denna ser ju absolut inte äkta ut men kanske ska man ta den för vad den är - en söt svart väska som passar till dem mesta, vad tycker ni? Hade varit roligare om de gjort den i riktigt skinn och tog lite mer betalt tycker jag!

Nu ska jag ut i solen och käka lunch med en kompis!
Pinkmommey


Tänk att det snart har gått ett år...

På dagis så stötte jag på en annan mamma som undrade när lilla f fyller ett år och jag svarade att det var långt kvar men kom sen på mig att det bara är ca en månad kvar!!!
Kan inte fatta att det redan har gått ett år sedan liten kom! Känns som om det var igår när jag satt med honom i full kollik och mina vänner tröstade mig med att tiden kommer att gå fort...

Nedan har jag kopierat in min förlossningsberättelse som jag delade med mig av på familjeliv när jag låg på bb och precis när jag fött lilla f:


Oj, oj, oj nu har jag fått en liten bebis! Idag kl: 10.58 föddes lillen efter 2 h och 20 minuter på förlossningen! 3610 g och 51 cm lång!

Trodde lätt att jag skulle gå över tiden en hel massa men tji fick jag...

Vaknade ett par gånger i natt av att jag hade ont men trodde som vanligt att de var mina förvärkar så jag kollade inte klockan utan andades lite och somnade om en tre fyra gånger.
Klockan 06.15 vaknade jag helt och kände att det kanske skulle bli idag trots allt?!
Städade lite packade det sista och väkte min sambo. Storebror Theo vaknade också i samma veva.

Redan efter två timmar så kände jag att jag nog trots allt var tvungen att åka in. Jag hade inte döont men det var så svårt att känna med andra barnet och jag tänkte att jag kan ju åka in, bli undersökt och sedan åka hem så att jag vet vart i värkarbetet jag var.
Men när vi kom in var jag redan öppen 7-8 cm så här skulle det födas bebis! I en timma andades jag underbara lustgasen. Visst gjorde det ont men skulle det inte göra ondare???
Sedan la de spinal eller EDA efter önskemål. Då hände det jag läst om - ALL SMÄRTA FÖRSVANN!!!
En timma snicksnack, sång och annat trams. Jag kunde inte tro att det var sant!
Sedan började jag känna att det tryckte på nedåt så jag ringde på klockan och de sa att jag kunde börja krysta med det samma. Tre krystningar och på några minuter var han ute. Vad fan hände??!! Kan det vara såhär att föda barn?! Moderkakan kom ut efter 10 minuter och jag sprack inget!

Jag är grymt glad men även lite chockat att det kunde gå så "lätt"! Klart det gjorde ont men inget i jämförelse med min första förlossning som jag ändå hade känt var helt ok - 5,5 h.

Lycka till nu alla ni som inte fått knodd än!

Kram en lycklig tvåbarns mamma!


Lystgas är ju bara för ljuvligt!

Liten har precis kommit och barnmorskan visar upp honom!

Finns ingen godare frukost än den man får efter att man fött barn! Skulle kunna skaffa barn bara för att få uppleva det igen, he, he...

Trött nybliven tvåbarnsfar!

Första mötet mellan två små bröder!

Lillebror hade med sig SUPERSTORA kanelbullar och en radiostyrd bil från älskilingfilmen Cars till storebror! T ser nästan lite chockad ut över storleken... Inte så lätt att äta - tallrik gick inte utan en hel skärbräda... Ha, ha.

Vintern rasar ut från våra fjällar... La, la...

Nu måste till och med jag erkänna att det känns som om våren kommer!!! Många har skrivit om detta i veckor och jag har verkligen inte kunnat hålla med men ändå förstått folks längtan!

Men nu, nu är det nya små vårframsteg varje dag!! Först var det väll de små fåglarna som kvittrade på morgonen som jag la märke till och sen självklart ljuset (måste skruva upp rullgardinen i barnens rum som trillat ner!).
Efter det har jag sett små klungor av blommor både här och där och igår kväll när jag var ute på en liten prommis så känndes det mycket vårigt! Torra, grusiga gator, fåglar som kvittrar i skymmningen och inte alls så kallt!
Sist men inte minst så vaknar man med solen i ögonen idag!

Pinkmommey :)
http://farm3.static.flickr.com/2318/2447543595_b58e884326_o.jpg

I love kuddar, porslin och sängkläder!

Älskar att förändra och förbättra hemma! Inredning är ett av mina största intressen och hade jag bara mer pengar så skulle jag kunna hålla på med det hela dagarna! Men nu när vi har det lite krasst så får man göra vad man kan...

Hittade dessa två kuddar på RUSTA av alla ställen... Egentligen var de finast i vitt - såg mer elegant ut - men jag ville ha mer färg och ifrån våra kuddar från Svenskt Tenn "hämtade jag upp" två härliga vårfärger!

Kuddar hör till mina vavvo saker i hemmet när man enkelt vill ändra eller mysa till det! En soffa är inte en soffa utan massa fina, härliga kuddar! Räknade för ett tag sedan hur många kuddar vi hade hemma - 35 stycken... o vi bor bara i en trea... Precis alla används inte alltid förståss.

Annars älskar jag också att köpa nytt porslin, typ härliga tekoppar, en vacker vinkaraff, snygga salladsskålar eller kanske roliga barnglas! Detta gör att man måste rensa i kökslådorna då och då... Men sist jag gjorde det kom jag på att jag ska ge mitt gamla porslin till min lillebror som säkert behöver en uppfrächning och till min mamma som hon kan ställa in i gäststugan! Men bara om de vill förståss ;) Tyvärr betyder detta att jag har flera kartonger porslin som står och tar upp plats i källaren och väntar på att "kollas in"...

Sist men inte minst kan jag gå bananas på nya sängkläder! Hur härligt är det inte med nya krispiga lakan?! De allra skönaste har Schlossberg men de har man bara inte råd att köpa!!! De får jag bara sova och njuta i när jag är hos mamma... Annars älskar jag Lexingtons frächa färger och mönster men jag tycker också att både Ikea och Åhlens har shapeat upp sig på sistone!

Nu ropar min minsting så jag måste rusa!

Ha det bra!
Pinkmommey

Vårt första barnfria dygn!!!

Är precis hemkommen från Sigtuna där jag varit med min älskling under ett barnfritt dygn! Kan med lätthet skriva att jag nu känner mig som både en bättre mamma och flickvän tack vare att jag har fått sova en hel natt och bara fått rå om mig själv! Tänk, det var första natten jag sov utan min lilla bebis :( och :)

Vi åkte ut igår eftermiddag och stannade och hyrde filmer, köpte med oss kinamat och frukost. Direkt när vi kom fram tände vi en brasa och massa stearinljus och åt upp vår goda middag. Efter det blev det film men jag somnade efter en kvart... ha, ha! Sov sen i 10 timmar!!!

På morgonen blev det frukost framför brasan och sen åkte vi in till Sigtuna för lite shopping och en skön prommenad! Efter lunch kom vi hem till stan igen och vi fick träffa vårt lilla charmtroll!

Allt detta funkade tack vare en snäll farmor och en alldeles underbar gudmor - m!!! Vilken jäkla klippa hon är! Hon såg på mig att jag inte var helt super och bestämde att hon tar lillen så att vi kunde åka iväg - det var ingen idé att protestera!
Allt gick dessutom super!!! Lilla f drack upp all sin kvällsvälling, somnade med en gång, sov hela natten och vaknade runt 7 på morgonen! Han åt sen sin frukost och sov middag i 2 timmar och en kvart!!!
Sorry m, bara för att det gick så här bra så kommer du att få ställa upp igen, fniss ;)

Nu ska snart f på ett möte och jag ska hämta vår stora kille på dagis.

Vi hörs!
Pinkmommey ♥

Rosa klassisk skjorta från Ralph Lauren med emblem på till köpte jag till mig själv!

Molobyxor till lilla f med kattungar på som blev andra fyndet i Sigtuna!

Min lilla stjärna :)

Små killkläder med stjärnor känns alltid frächt, klassiskt och fint tycker jag. Lilla f har en tröja från Molo med stjärnor och pingviner och strumpbyxor från Ellos som e alldeles för stora ;) (Ledsen för bilden, jag redigerar den i mina bilder men det blir ändå fel här)

Skriver igen sen!
Pinkmommey


Snabbt, smalt och enkelt!

När jag går på Viktväktarna blir det mycket lagad mat men jag brukar också fylla frysen med lite färdig Viktväktarmat i fall jag har bråttom nån dag eller om jag inte orkar laga mat. Många av rätterna är inge roliga men jag har tre stycken som jag kan rekommendera - Pasta Mexicana, Kykling Verona och Grön Thai curry - goda i smaken och ser helt okej ut men man måste göra en god sallad eller tillsätta några andra grönsaker så att man verkligen blir mätt!

Idag blev det Grön Thai Curry och till det hade jag minimorötter och hericoverts slungade i lite vitlök och kryddor + en liten mixsallad!

Nu e jag mätt och glad och ska njuta av min latte!

//Pinkmommey♥

Prima ballerina!

Har aldrig varit jätte mycket för Louboutin men dessa skulle jag dö för! Har alltid varit riktigt tjejig av mig och dansade deeutom balett ett par år + älskar satin! Men, men de kostar väll en förmögenhet men man kan alltid önska sig dem!

Fotot lånat från Sofis mode!

It´s beautiful like a monday morning!

Hej nya vecka! 3:e natten i rad som jag inte ammat min lille och det verkar funka, peppar, peppar! Han har desutom inte ammats till sömns på över en vecka utan dricker välling och det verkar också funka men jag vågar inte "ropa hej" än... F är och klipper sig, t är på dagis och lilla f ligger och sover igen! Själv har jag bara fixat lite viktiga papper och annat och ska snart ta ett bad!

Idag tror jag att jag och f åker ut till mamma och sover där - UTAN BARN!!! Min fina kompis m ska ta hand om lilla f och t ska sova hos farmor! Det blir första gången som vi är utan barn sen vi fick 2:an!

När jag öppnade mailen idag hade jag fått ett mail av en tjejkompis som är bortrest med sin kille på Mauritius och hon skrev att de kommer att gifta sig idag!!! Resan har varit planerad i ett år och de har kunnat hålla allt hemligt!! Bröllopet kommer att vara på stranden, jag tror att det är en dröm hon alltid haft! Så kul för dem - hade verkligen velat vara där och delat denna dag med dem men jag hoppas på en riktigt rolig bröllopsfest senare i år!! Nu har vi alltså ännu ett bröllop att gå på i sommar - jippie!

Vi hörs lite senare!
Pinkmommey :)
http://www.twohigs.com/images/Mauritius/Mauritius_Boats.jpg


McDonalds, pannkakor & STORA koppar kaffe!

Nu börjar jag känna mig normal igen :)  Var inte lite trött imorse när jag vaknade av min lilla... Det var bara att gå upp och fixa frukost till småttingarna och köra en liten lekstund! Sen tog jag min minsta och återgick till sängen!!
Resten av dagen har vi typ inte gjort nånting... Lunch blev McDonalds och till middag stekte jag pannkakor till hela familjen - tur att man inte är bakis oftare än vad man är...
http://recept.nu/polopoly_fs/1.138348!image/2939639879.jpg_gen/derivatives/w450/2939639879.jpg
Nu sover barnen och jag och f tittar på Beck som vanligt!

Ha en skön kväll!
Pinkmommey♥

Nattklubbsbesök o kids= dålig kombo!

God morgon eller kanske ska jag skriva god förmiddag! Ligger i sängen med en mördande huvudvärk, träningsvärk i benen och fötter som inte tåls att gå på!

Igår vid middagstid kom mina söta svärföräldrar över till oss och hängde lite med kidsen medans jag och f gjorde i ordning oss för att gå i väg på fest! På inbjudan stod det klädsel: Nyårsafton! F tog fram sin nya smoking som han köpte för ett bra tag sedan men inte kommit i förens nu, hi, hi! Han kör ju med GI och har tappat några kilon de senaste veckorna - han är så duktig! Dock körde han lite mer "loosstyle" och bar inte fluga. Han blev riktigt sexig min f, jag älskar killar i smoking!

Själv var jag eld o lågor och skulle i sista minuten kolla igenom garderoben efter nån snygg klänning! Efter 2 timmar, 20 klänningar, 10 kjolar, lika många toppar och en hel del tårar så var det en endaste klänning som jag kunde ha... Jag är så trött på att min kropp har blivit som den har blivit! Men det är sådana små moments man måste få ha för att få ork att ta tag i det!
Till slut såg jag helt ok ut: plisserad guldklänning, svarta stiletter, svart smokingkavaj med upprullade ärmar, STORA guldörhängen och svart liten clutch! Till det mörkt sotade ögon och lite svagt guldiga läppar!

Det sista vi gjorde innan vi gick var att proppa lilla f full med mat och sedan natta honom - han somnade som en stock på en gång, så skönt! Storebror t var klar för natten och låg och kollade på Beemovie! Dessutom så bestämde vi att svärmor skulle sova kvar hos oss så att vi slapp stressa hem och verkligen kunde få festa loss för en gång skull! Som grädden på moset så skjutsade svärfar oss till festen!

På festen var det himla trevligt och vi kollade självklart in melodifestivalen, åt snittar, drack champagne och dansade loss! Dels firade vi att värdinnan fyllde år och dels att värdparet var nyförlovade! De tillkännagav dessutom att bröllopet redan kommer att äga rum den 13:e juni - så kul, ännu ett bröllop att gå på!

Jag som för en gång skull var borta med min kille och hade barnvakt fick i mig både en, två och ja hur många var det nu drinkar! När festen började avta lite så fick jag med mig ett helt gäng glada människor för vidare utgång! Rose var stället som jag siktade in mig på! Det öppnade för ett tag sedan och jag hade inte varit där så det var i och för sig kul! Dessutom träffade jag på en hel del människor från förr och det är ju alltid kul!
Men det bästa var att jag verkligen kom fram till att jag faktiskt inte saknade det där! Jag hade glammifierat hela grejen med att gå ut men hur var det egentligen - stå i kö och trängas för att vakten skulle se en, inte kunna röra sig när man väl va inne, vänta en evighet på att få beställa drinkar mm... Det är klart att jag hade kul också men det räcker lätt att komma iväg nån gång då och då och parta loss! Resten av kvällarna är trevligare att ha eller att gå på middag - hemma, hos goda vänner eller på restaurang! eller varför inte bara gå ut och dricka lite drinkar eller ha en kul spelkväll!

Vi kom i alla fall till slut hem vid 3 och klockan 7 blev jag väkt av älskade lilla f - tänk vad underbart det är att vara mamma... MEN f hade sovit heeela natten och för andra gången i hans liv så ammades han inte igen!

Nu ropar mina killar på mig att vi ska dra till Mc Donalds - precis vad jag känner för!

Kram Pinkmommey

Inte från igår men ett annat tillfälle jag hade guldklänningen!

 

Slalom på Lidingö!

Åh, vilken härlig dag! Efter ännu en ammningsfri (!) natt så åt vi långfrukost och sen mötte vi upp våra kompisar c och c med deras barn ute på Lidingö förv att lära våra små killar att åka slalom! Vilket superställe!!! Två nedfarter, en riktig lift, skiduthyrning och café där barnen fick korv och chokladbollar när de blivit hungriga och kalla!
http://www.paroll.dinstudio.se/files/550x331/SPF_SLALOM_kop_kop.jpg

Det var riktigt kul! Tänk att det var 5 år sen sist jag åkte och då var jag höggravid med min första son. MEN det var precis som att cykla - när man väll lärt sig så glömmer man inte! Jag fick verkligen mersmak så imorgon ska vi sätta oss ner och leta upp nån skidresa och dra iväg hela familjen!

Vi har vi ätit en riktig skidåkarlunch - bacon, ägg, bönor, spenat och sallad - och ska nu vila lite sen bär det av på 30-års fest! Då kommer svärföräldrarna hit och sitter barnvakt! Svärmor sover kvar så att vi slipper känna oss stressade att komma hem i tid!
http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/8106_agg-o-bacon-s.jpg

Vi hörs snart igen!
Pinkmommey


Vårgrejer från H&M!

Lämnade tillbaks lite grejer från H&M på posten idag och hämtade lite nya! Vad tycker ni behålla eller lämna tillbaka? Ett par gula solglasögon var också med men de var bortplockade från nätet nu så jag kunde inte kopiera bilden och visa här och kameran är urladdad tyvärr.

Pinkmommey ♥






Vilken väska!

Vid lunch träffade jag min vän c och promenerade ner till Creme och åt en god hälsotallrik! Efter det så gick vi i lite affärer och letade presenter till våra respektive kalas vi ska på i helgen! C hittade en jättefin grej inne på Oscar & Clothilde och jag gjorde värsta kapet på Zara!

Jag har varit på jakt efter en snygg men inte alldeles för dyr väska som ska passa till mina beiga Pistols från Acne men inte hittat nån...
Nu hittade jag en beige i precis rätt nyans med kjedjor som axelrem!! Sen såg jag priset, det kunde inte vara rätt - 249:-!!
Jag frågade ett butiksbiträde och hon tyckte också att det verkade för billigt och kollade upp det i datan men det stämmde! Sen när jag skulle betala så tyckte kassörskan att det verkade konstigt men att det var det priset som gällde! Kom då på att jag inte hittat en present till j som vi ska på fest till imorgon så jag köpte den andra väskan som de hade! Det spelar ingen roll att vi har likadana för vi hänger inte så mycket så att vi ska dyka upp med dem samtidigt, hoppas bara hon gillar den!
Känner kanske att det är en lite billig present men den var ju så fin, och bättre än att komma med en dyr som man bara köper därför att...

Har även hämtat lite grejer från H&M på posten som jag visar lite senare!

Hej svejs!
Pinkmommey



Helg eller vardag, spelar ingen roll, allt bara snurrar samman!

Jaha, då var det fredag igen, vart tar dagarna vägen?? Mysig med helg på ett sätt men egentligen ingen skillnad för oss då både jag och f är hemma på dagarna med lilla f. Den enda skillnaden är att Theo är på dagis på vardagarna.

Förut var mornarna hetsiga men nu har vi helgfrukost varje morgon! Vi ligger och drar oss i sängen och kollar morgontv, barnkanalen för kidsen och Vakna med the voice för päronen. Sen sitter vi i typ en timma vid frukostbordet och trugar i barnen maten och vi dricker vårt kaffe lääänge!
Efter det så är det dags för vår minsta att sova igen och för t att gå till dagis - han blir alltid minst 30 min sen...

Idag ska jag i alla fall träffa min kompis c för lunch och sen ska jag leta efter en present till festen vi ska på imorgon! Kanske måste jag köpa en ny klänning också ;)

Nu ska jag gå och lägga min lilla och sen gå och ta en dusch!
Pinkmommey
http://www.malmo.drivhuset.se/filarkiv/bilder/frukost.jpg

För bra för att vara sant!

Nu för tiden ska det inte mycket till för att få mig glad - en sovmorgon (till typ 9, he, he), att jag hinner ta ett bad när lillen sover eller att få sitta alldeles för mig själv med en härlig tidning i en timma...

Ikväll var jag och tränade och unnade mig att basta lite. Efter det solade jag ett par minuter och sen åkte jag hem och vad hade hänt?! Jag kunde inte tro att det var sant!
Min kille hade utfodrat båda barnen, nattat min minsta, bäddat ner min äldsta och hemmet var skinande rent!

Okej att han har tagit hand om kidsen förr men då när jag kommit hem har det sett ut som en tornado dragit fram i lägenheten... Man har liksom fått lite tid för sig själv men dragit sig för att komma iväg på de små ljuvliga stunderna för man vet vad som väntar när man kommer hem...

Jag blev så jäkla glad! Inte nog med skön bastu och sol, jag fick lugn och ro när jag kom hem! Ingen hade kommit ihåg min namnsdag idag (det gör inget, det är inget vi firar i vår familj) men detta blev ju värsta namnsdagspresenten!

Imorgon är det lunch med min kompis c och sen på kvällen blir det ett glas vin med min kompis m!

Ha en skön kväll!
Pinkmommey ♥

Jag och mina älskade småkillar!

Primetime med dem är ändå det bästa!

Liten trött f, pigg t och kär mamma!

Blondie!

Nu har jag varit och ätit lunch med f på Delantina och sen i Fältan och kollat lite med min kompis m. Hittade inget kul förutom det som jag skulle köpa - ett blondspray! använde det en hel del när jag var mindre men det var länge sedan jag provade. Hittade en 5 år gammal flaska i badrummet härom dagen och provade och mitt hår blev som svinto direkt, måste varit gammal... Igentligen skulle jag behöva gå och göra slingor men jag kommer aldrig iväg och det tar tid att få en tid hos min frisör, uppemot ett par månader... Att göra själv är jag inget bra på så jag provar med detta igen - vi får se vad det ger för resultat?!

Nu ska jag gå och hämta stora sonen på dagis och sen dra iväg och träna och sola!

Pinkmommey :)
http://www.herbatint.co.uk/img/swatches/PLATINUM%20BLONDE%2010N.jpg

Sonen var inte den enda som nattades vid 20... ;)

Igår när jag nattade min stora son vid 20 så somnade jag visst också... Vaknade runt 1 av att min lilla son ville ammas... Slängde av mig alla kläder som jag somnat i och tyvärr kunde jag inte somna om igen på två timmar... Vaknade av lillen igen ett par gånger under natten men sen till sist vid 7 igen och gick upp.
Jag kanske på allvar ska gå och lägga mig vid 20 då och då så att man får sig en riktig natts sömn... För trots att jag somnar vid 20 och går upp vid 7 så får jag inte mer än 8 timmars sömn...

Idag kommer städerskan som vanligt och jag ska ner till Fältan och köpa lite grejer och sen blir det träning! Kanske solar idag också ska ju på stor fest på lördag! Kom just på att jag måste prova mina klänningar och se om jag har nån som passar?!

Vi hörs sen!
Pinkmommey♥


Kanske blir det denna? På bilden sitter den sååå dåligt för jag har gått omkring med lilla f i sin babybjörn på min mage flera timmar... + att det är typ 30 grader ute! Rätt varmt och skrynkligt! Ingen superfotoraf som hugger av benen så där ;)

Slarvfel!

Ledsen för alla slarvfel, speciellet i mitt senaste inlägg! Skriver så snabbt och slarvigt med skrikande barn runt fötterna och ibland glömmer jag att läsa igenom allt så att jag inte kommer på mig själv... Min pojkvän påminde mig dock att det var sååå illa och nu när jag kollade igenom det på morgonen såg jag att han hade rätt! Lättare att läsa när det är rättstavat lixom!

Kram Pinkmommey

Min näradöden upplevelse...

Nu är jag nyss hemkommen från mammas ställe i Sigtuna. Det var riktigt mysigt med undantag för vår näradöden upplevelse... Jag skämtar inte, det var hemskt!! Men jag ska berätta från början:

Jag hämtade upp min vän m strax efter tre och sedan siktade vi in oss på Rusta :) Väl där köpte jag lite påskpynt, påskgodis, ljus, shampon och annat billigt onödigt krux ;) Nästa stopp på vägen var Willys i Märsta Centrum - varning, håll er borta!! Inget trevligt centrum och gå och myshandla i...

När vi till sist kom till mamma så funderade jag på om jag skulle parkera på parkeringen uppe vid vägen eller parkeringen nere vid huset - mamma har en BRANT backe ner till sitt hus... Nedanför backen finns en skog som fortsätter i en brant backe också...

Grejen var den att mammas bil stod på parkeringen uppe vid vägen och i och med att vi har en Audi Q7 som e sååå stor så fick jag inte plats... Dessutom hade vi såå mycket packning så jag tykte att det var bäst att åka ner...
Sagt och gjort, vi började sakta, sakta att rulla ner för backen... helt plötsligt märker jag att jag inte kan få stopp på bilen och jag bromsar - INGET HÄNDER!!! Jag lägger i handbromsen - INGET HÄNDER! Min kompis skriker "lägg i handbromsen" och jag skriker tillbaks att jag redan gjort det! I min panik öppnar jag dörren  och försöker stoppa bilen med foten... Rätt knäpp man blir när man får panik! Hur ska jag kunna stoppa en bil på 2,5 (!) ton med foten??!!

Till slut kommer jag på att jag ska lägga i neutral och då stannar bilen! Jag gråter och ber min vän sakta gå ut ur bilen och snabbt rycka ut min lilla bebis som sitter i framsätet i sin barnstol innan bilen börjar rulla igen. Jag ringer min pojkvän som säger att jag ska stänga av bilen och gå in och att han ska komma ut till oss - stackars honom som skulle ha en myskväll med vår stora kille...

När han väl kommer vid 19 så är det dessutom kolsvart och han skrattar lite självsäkert och säger att han ska fixa det... MEN det är precis lika svårt och läskigt för honom och han fortsätter att rulla ner och får stopp på bilen precis innan krönet till skogsbacken...
Vi kommer fram till att han får åka in till stan igen och bilen får stå kvar tills all is och snö har smält, vilket kommer att ta veckor i mammas hårt packade backe...
Ja, ja, men jag kan låna mammas bil!

M och jag har i övrigt en mycket trevlig kväll med rödvin, fondue och spel och min lilla bebis somnar sött i sin resesäng - skönt!!

Dagen efter när vi börjar plocka ihop för att åka hem märker vi att vi inte har nån nyckel till mammas bil - den hade min kille fått med sig till stan...
Han fick alltså komma ut ännu en gång, det blev inte mycket till egentid för honom de här två dagarna inte...
Med sig hade han inte bara nycklarna utan också några grejer man skulle sätta på däcken som skulle ta bilen upp för backen. Jag ville inte att vi skulle prova igen då vi klarat oss med livet och vår fina bil i behåll första gången.
MEN det gick!!! Med nöd och näppe... Hade f inte gjort precis så han gjorde hade han kanat rakt in i huset med bilen och det hade inte blivit en varken kul eller billig historia...

Alltså slutade vår Sigtuna vistelse mycket bra till slut!

Ha det bra!
Pinkmommey :)

Utsikten från mammas hus - längst ner ser ni vattnet (isen), sen åkern och närmast intill huset ligger skogsbacken.

det har snöat konstant i 36 timmar nu!

Ehm, fel på bilden igen... Vacker natur!

Bakom bilen ser ni skogen som står i toppen av backen, det var alltså där vi trodde att vi skulle glida her i världens fart... Bilen stannade presic innan som ni kan se av spåren sen dagen innan men vi har kört fram en bit igen. Ca 1 meter framför bilen börjarden skitbranta backen upp till vägen som vi gled nerför...

Ja se det snöar, jag se det snöar, det var väll roligt ha, ha!

Många blir sååå besvikna när de ser att det snöar och surar ihop för att våren inte kommer men inte jag inte! Förmodligen hade jag känt så också för ett par år sedan men nu när jag har barn så är jag så glad för deras skull när det finns snö! det är ju inte så ofta om man säger så... Och jag minns själv min barndoms vintrar som gnistrande vita då jag kunde åka långfärdsskidor till skolan, åka ut ed skriskor och picknick på isen på helgerna och alltid hade snöbollskrig i skolan och det var ju bara så mysigt! detta vill jag också att mina barn ska få uppleva - inte slaskiga grå, pissljumna vintrar då man måste sitta inne och ha tråkigt bara för att det inte finns snö...
Idag tar vi pulkorna och åker till backen som vanligt när det är snö, det gäller att passa på! Hoppas bara att det ligger kvar en dag eller två?!

I eftermiddag åker sen jag och min kompis m till Sigtuna för lite mys! Vi ska handla med oss god mat och lite vin och sen ha typ ett spelmaraton - hon e speltokig som mig med! När vi är bara vi två så brukar det oftast bli backamon och Jatzy!
Vi ska tända lite brasa, åka in till Sigtuna och fika på chocolat och förståss ta en stopp på superbilliga Rusta! Kan alltid hitta roliga små grejer som man inte behöver ;)

Nu ska jag bada!
Pinkmommey

Lilla mini åker sin lilla pulka i snöyran!

Ibland vet jag fan inte vart jag ska ta vägen!

Spräng hela Vatikanen om det nu är som i artikeln nedan!!! Det är fan inte klokt!! Nån jävla måtta får det väll vara! Äh, jag ska inte läsa Aftonbladet och så för jag blir ju bara så upprörd av alla sinnessjuka människor!
OBS: Artikeln är kopierad från Aftonbladet.

/Pinkmommey

Nioåring våldtogs – aborten fördöms

Den nioåriga flickan går in på sjukhuset hand i hand med en
Den nioåriga flickan går in på sjukhuset hand i hand med en sköterska.
Foto: TERESA MAIA/DIARIA DE PE FOLHA
Kardinal Battista Re.
Kardinal Battista Re.
Flickans styvpappa misstänks ha förgripit sig på henne i fle
Flickans styvpappa misstänks ha förgripit sig på henne i flera år. Han sitter nu fängslad.




När den våldtagna 9-åringen gjorde abort protesterade den lokala katolska kyrkan.

Och nu får den stöd från Vatikanen.

– Liv måste alltid försvaras, sa kardinal Giovanni Battista Re i helgen.

Den 9-åriga brasilianska flickan har förmodligen utnyttjats sexuellt av sin styvfar i flera år. När hon blev gravid med tvillingar såg hennes mor till att hon fick abort.

 

Två undantag

Abort är olagligt i Brasilien, förutom när modern våldtagits eller hennes liv är i fara. Båda kriterierna uppfylldes i flickans fall, enligt läkarna.

Men den lokala katolska kyrkan reagerade starkt. Efter att först ha försökt stoppa aborten gick man ut och bannlyste läkarna och flickans mor.

Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva kritiserade den katolske biskopen och sa att läkarna ”gjorde vad de skulle”.

Men i helgen fick alltså biskopen dock stöd från högsta ort – Vatikanen i Rom.

– Liv måste alltid försvaras, attacken mot den brasilianska kyrkan är orättvis, sa kardinal Giovanni Battista Re enligt tidningen La Stampa.


Playday once again!

Idag kom min kompis m förbi och vi fastnade som vanligt framför wii och körde lite golf, tennis och bowling ett par timmar... Innan jag fick wii kunde jag inte alls tänka mig att spela dataspel men man kan väll kanske inte kalla wii för dataspel, snarare lek eller träning. Sen lagade jag en god kalkon och pastasallad!
Efter en en stund var jag tvungen att dra iväg och träna. Idag var det riktigt bra musik men inget bra pass för övrigt så det kommer jag inte gå på igen!

När jag kom hem blev det middag för hela familjen och sen var det lek och nattning!
Nu sitter jag här i soffan och det är typ 1:a gången jag har gett min lilla välling istället för amma och sedan vaggat honom till sömns istället!!! Jag SKA avänja honom vid amning nu så att jag får komma bort, om så bara för en natt!

Min kära vän m erbjöd sig att bo här måndag till onsdag i nästa vecka helt själv så att lilla f lär sig att somna utan att amma, lär sig äta mat istället för att mest bara dricka bröstmjölk mm - kan ni fatta vilken kompis!!!! Blir lite orolig bara jag tänker på det... Storebror får bo hos farmor så får jag och f äntligen bara tänka på oss själva! Tänkte både klämma in bio, restaurangbesök och sooovning!! Vi kommer att bo ute hos mamma i Sigtuna eftersom hon e borta!

Nu ska jag skriva lite listor, he, he...

Ha en underbar kväll!
Pinkmommey

Nya tider lillen! Nu e det slut på amningen och hej till RIKTIG mat! Lilla f 1 dag gammal.

God morgon!

Äntligen måndag! Tänk, förr i tiden så var det så jobbigt med måndagar och fredagar var det man längtade till och nu är det tvärtom för mig... Inte för att jag inte vill umgås med mina barn men måndagar välkomnas varmt av mig då jag känner att jag äntligen kan få lite egentid! Och med det menar jag en timma eller två när minsta sonen sover och stora killen är på dagis. På helgerna är det fullt ös heeela tiden!
Dessutom är min stora kille ett riktigt dagisbarn! om han inte hittar på grejer hela tiden så klättrar han på väggarna, han behöver stimulansen på dagis!

Idag är en lugn dag, jag ska bara träna, ringa och boka tid för slingor och köra en tvätt eller två.

Imorgon blir det mammaträff igen och sen åker jag och min kompis m ut till min mamma i Sigtuna och har det lite skönt framför brasan med god mat, vin och spel! Mamma är ju fortfarande i Thailand så man får passa på!

Vi hörs snart igen!
Pinkmommey♥

min stora kille i full gång att baka!

Pasha deli & Beck!

Barnen är nattade och f har hämtat hem mat från Pasha Deli, mums! Nu börjar Beck!

Hörs kanske sen!
Pinkmommey

Cassi - en genuint klassisk bistro!


Måste bara skriva om när vi var på Cassi häromkvällen!
För er som inte vet vad Cassi är så kan jag berätta att det är en alldeles underbar liten restaurant på Narvavägen i Stockholm. Den har legat där sedan urminnes tider och det har varit ett stammställe, speciellt på söndagar för min familj sedan jag var liten!
Stället är inte direkt billigt och man köper sin mat på en bricka över disk och de har väll inte rennoverat det sedan 70-talet.... MEN dom har det godaste köttet, pommesfrittesen och bearnaissåsen i stan! Familjen som äger och driver stället är äkta fransmän som nochalant pratar med varandra på franska och hela stället är bara så klassiskt franskt genuint!

Super för barn  är det också i och med att det tar nolltid att få maten och är lite allmänt mysigt stökigt så barnen gör liksom inget väsen av sig! Sagt och gjort så tog vi pojkarna och drog dit, njöt av en god middag och åkte proppmätta hem en timma senare! Måste tillägga att killarna skötte sig exemplariskt!

Besök Cassi och bortse från den hemska inredningen! Beställ en "steak minute bearnaise", att glas rödnin, avsluta med en klassisk "muosse au chocolat" eller en "tarte aux pommes
" och låt smaklökarna spela!

www.cassi.se

//Pinkmommey :)

Inte direkt modernt men mysigt!

Ett, tu, TRE!

Följer denna utmaningen från Engla:

Tre jobb jag har haft: Butiksbiträde, receptionist, personalchef

Tre platser jag har bott på: Djursholm (Stockholm), Paris (Frankrike) och Gärdet (Stockholm)

Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate Housewives, Let´s Dance och City Akuten

Tre favoriträtter: Carpaccio, grillat och American pancakes

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Hos mamma i Thailand, i vårt hus i Grimaud och Alperna!

Tre personer jag utmanar: Alla som vill!

The Eiffel Tower revolving lights

Ont i huvudet - kan jag vara bakis!?

Nu har vi kommit hem efter ett skönt dygn ute i Vaxhom! Vi träffade upp våra söta vänner på Ica Stop i Täby och handlade god middag tillsammans och fortsatte sen till Karlsudd i Vaxholm där deras föräldrar har ett underbart ställe alldeles vid vattnet! känndes extra bra nu när man själv inte har nått landställe att åka till längre :(

Det är stort och bra hos dem så vi fick ett alldeles eget hus en bit ifrån nere vid vattnet med varsitt sovrum till oss och barnen, kök, vardagsrum och badrum!

Sen lagade vi mat - stek, potatisgratäng, sparris, sockerärtor och sås! Till förrätt var det rödbetor med Chevre och pinjenötter och till efterrätt skulle det vara tropiska frukter med glass men vi orkade inte, vi var proppmätta... Dock fick vi i oss ett par godispåsar, nån chokladkaka och lite chips något senare ;)

Efter middagen gick jag ner till vårt hus och nattade vår lilla och lämnade honom sen och gick upp till stora huset, babywatchen stod vid min sida hela tiden!
Storebror fick sina gosedjur och pyjamas och bäddades ner i soffan uppe hos oss vuxna framför en tecknad rulle och somnade efter ett par minuter!

Jag hade tagit med mig lite spel, helt nya och aldrig spelade, som jag fick i julklapp - urban Jungle fick det bli. Helt ok spel, lite vuxet, underhållande och lärorikt! efter en himlans massa godis, vin och spelande rullade vi in vår storkille i en tjock filt och bar ner honom till vårt hus och slängde oss i säng! Vi sov så skönt allihopa, säkert för att det är så tyst på landet + att det var alldeles mörkt! Vår lilla kille sov till och med heeeela natten och vaknade först av oss alla - vid 07.45! detta får mig ännu mer att vilja flytta till villa!!!

Efter lite familjemys gick vi sen upp till stora huset för en långfrukost och sen blev det en prommis med barnvagnen!

På vägen hem stannade vi och köpte med oss lunch och hyrde några filmer på videobutiken aka "filmaffären".

Vi hörs lite senare!
Pinkmommey :)

Familjemys i somras på landet!

Vaxholm here we come!

Är uppe med tuppen som vanligt... Det blir ju så när man har små barn tyvärr, man får sällan sovmorgon...

Har precis avnjutit en mysig frukost med min familj och barnen har nu fått deras älskade lördagsgodis - de fick vänta hela 2 timmar ;) huvud skaen att de åt upp sin frukost!

Nu ska jag snart ta en dusch för att sedan åka och träna. Idag blir det medel för det finns ingen bas men jag känner att går jag inte nu så kanske jag aldrig går...

I eftermiddag ska vi åka ut till Karlsudd på Vaxholm, dit vi blivit utbjudna av min sons gudfar, tillika min sambos bästa vän. Vi ska käka middag, dricka massa vin och sova kvar, det kommer att bli jättemysigt!
Det enda är bara packningen... Spelar liksom ingen roll om man ska till USA eller Vaxholm när man har små barn, man måste typ ha med sig lika mycket - barnvagn, extrasängar, blöjor, mat, leksaker, kläder, babylarm mm, mm, mm! Men det ska nog gå bra!

Hörs om en stund!
Pinkmommey


Lördagsgodis!

Bubblor!

Måste bara skriva att jag älskar min kolsyramaskin och rekommenderar alla att köpa en! Om man gillar kolsyra då förståss ;)
Tyckte att det kändes lite "80" när de kom tillbaks men mina svärföräldrar önskade sig en och vi gav dem en i julklapp förra året. Efter att ha besökt dem ett par gånger kom jag på att jag ville ha en också - vi la ut mycket pengar på mineralvatten + att det var så tungt att släpa hem... Dessutom alla flaskor som amn måste ha hemma för att sen panta...
Dock ville jag inte ha nån ful plastmaskin eller en i plast som såg ut att vara rostfri så det fanns bara en - den vi gav till svärföräldrarna. Den är så snygg att man kan ha den framme och den passar ihop med resten av köket! Jag är fjantig men sånt är viktigt för mig - jag har inte ens skaffat en kaffebryggare för jag tycker att de är så fula... Men nu har jag ju min espressomaskin!
Vi fick i alla fall vår kolsyremaskin i julas, ja den vi önskade oss, en AGA!
 

STARKA SKÄL ATT KOLSYRA DITT

EGET KRANVATTEN:

 

VI HAR VÄRLDENS BÄSTA KRANVATTEN I NORDEN

 

DU SLIPPER BÄRA HEM TUNGA FLASKOR

 

VATTNET DU FÅR FRÅN KRANEN ÄR FÄRSKT

 

DU SPARAR PENGAR OCH MILJÖ JÄMFÖRT MED ATT KÖPA VATTEN PÅ FLASKA

 
 

FEEL GOOD

INNEHÅLLER NATURLIGA FRUKJUICER, VITAMINER OCH ANTIOXIDANTER. DET HÄR är DRYCKER SOM BÅDE SLÄCKER TÖRSTEN OCH GER EN ENERGIKICK.


Detta kan man ha i så smakar det både gott och är nyttigt!

Så här ser vår maskin ut!


Här ser ni en del av vår "maskinpark".

Keep it cool!

Vad bjuder då denna fredag på?! Inget speciellt fakiskt! Jag ska bara ta det superlugnt idag och har inget planerat. Tänkte gå på ett pass idag då jag har bestämt mig för att gå och träna ungefär varannan dag men det fanns inga pass som passade mig på mitt "gym" idag... Orkar inte ta mig till andra sidan stan och vill inte styrketräna då jag glömt hur alting funkar sen sist (5 år)... jag har en sån där genomgång nästa lördag så då skall jag väll våga mig in i gymet efter det. han som ska träna med mig heter Jean Pierre och det låter ju ganska trevligt bara det ;)
Ja, ja, jag får helt enkelt träna imorgon istället!

Jag ska fortsätta gå igenom gamla filmer idag för det var så mysigt och sen har jag inget planerat. till kvällen kanske jag ska träffa min vän m och ta ett glas vin på hennes stammishak som ligger några kvarter härifrån! Igentligen skulle jag gått på urmysig middag ikväll med min kille men vi fick tyvärr ingen barnvakt :(

För övrigt så kämpar jag på med Viktväktarna, eller kämpar och kämpar... Det är inte så svårt, jag har en hel del points då jag delammar!! Skönt med Viktväktarna tycker jag för då håller jag mig verkligen från allt onyttnigt och jag får hålla på och fylla i mina älskade listor ;)

Skriver sen igen!
Pinkmommey♥

Mina småkillar ♥

Yesterday

Ledsen att det inte blev några inlägg igår - dels hände det inget och dels var datorn upptagen av min sambo större delen av dagen... Men idag ska det bli bättre!

Igår hände igentligen inget speciellt, det var bara en mysig dag över lag! På förmiddagen ägnade jag mig åt mitt lilla projekt att titta igenom alla egeninspelade filmer vi har! Vi har spelat in en massa men aldrig tittat på dem och nu vill jag veta vad vi har + kanske överföra dem till dvd´s!
Det är så mysigt att se gamla goda tider och minnas! Vårt gamla landställe som man förstår idag hur bra man hade där..., min katt som har gått bort, vänner som jag umgicks med förr som man har glidit ifrås osv

Vid lunch kom vår städerska och då känns det inget bra att vara hemma så då gick jag och f + vår minsting och käkade lunch. Efter det så åkte vi till Långängen på Lidingö och tog en prommenad i det underbara vädret! Snön smålte och porlade i små beckar, räven kom springande förbi oss och fåglarna kvittrade - våren kändes verkligen nära! Jag blev alldeles varm i solen och vi satte oss ner på uteserveringen och tog en latte på Långängens gård.

Tyvärr hann vi inte sitta så länge då vi var tvungna att åka hem igen för att hämta vår stora på dagis...

Resten av dagen var lugn med storhandling, badning av barn och en mysig middag!

Vi höres!
Pinkmommey :)

 

5 år sen sist & 3 graviditeter senare...

Tänk att något som jag tykte var så tråkigt förut kan kännas så skönt nu?! Förr när jag nån gång gick och tränade så gjorde jag det för att bli smal och stark men jag tykte att det var jobbigt och gjorde hellre nått annat. Detta resulterade i att jag investerade i träningskort men bara gick nån gång då och då, endera först ett par gånger sen inte mer på flera månader eller så gick jag en gång i veckan för att sen lägga av... Spelade ingen roll om det var Sturebadet eller Friskis... Det fanns så mycket annat skoj som en lat och egoistisk tjej kunde hitta på som tex shopping, dricka vin, gå på bio mm, mm...

Idag består mitt liv av så mycket mer med två små barn så att tänka på sig själv ligger inte på nummer ett längre, även om det nog skulle vara bra ibland... Städa, tvätta, handla, laga mat, lämna och hämta på dagis, byta blöjor, natta, amma, leka mm Så att få komma iväg en timma eller två och bara få rå om sig själv är underbart vare sig det är träning eller som idag färgning av fransar & bryn eller till och med att få gå till tandläkaren... Jag vet, det låter sjukt... Men att få komma dit bläddra lite i en tidning ifred för att sen få sjunka ner i stolen.

Sen jag började träna har jag just bara tränat sen har jag skyndat mig hem för att hjälpa till med barnen... Nästa gång ska jag nog vara kvar - ta en lååång dusch, basta och kanske sola!! En glad mamma är ju också en bättre mamma, eller hur!?

Kram Pinkmommey
http://www.valsjon.nu/skogshotellet/bilder/bastu.jpg
En sån här ska bli min nya viloplats!

Axelssons spa och sen träna igen!

Känns som en bra dag idag också! Tyvärr började dagen med att jag missade ett barnkalas som jag och lilla f skulle gått på... Skriver jag inte upp allt så finns det inte en chans att jag kommer ihåg det tyvärr. Därav är jag känd bland mina nära och kära för mina listor... Men jag gillar dem, håller koll på läget så! Nu hade jag då tyvärr glömt att skriva upp denna lilla festlighet :(

Vid lunchtid så drog jag i alla fall iväg till Axelssons spa och fixade mina fransar och bryn - det var på tiden!! Det är så jäkla skönt att ligga där och varje gång jag är där så lovar jag mig att jag ska börja gå på massage regelbundet, men det blir aldrig av... Det är en sån kontrast att komma in i de mörka rummen som doftar ljuvligt och spelar lugn harmonisk musik från sorlet, jäkten och avgaserna utanför på Hamngata! På vägen hem småshoppade jag lite och nu ska jag göra i ordning mig för att snart sticka och träna igen!

Hej svejs så länge!
Pinkmommey


Sååå skönt!

Polkadot!

Min lilla kille har fått sitta på en alldeles kall stol när vi andra i familjen har suttit på varma stoppade dynor så iförrgår slog jag slag i saken och köpte ett litet kitt till honom♥

//Pinkmommey :)

Prickig stolsdyna. Igentligen ville jag ha den i en annan färg men denna funkar!

Lilla f sölar så han fick ett helt litet förkläde till som haklapp!


Andra blondinen för kvällen

Kollar nu på Viktoria Silvstedts program då hon ska ge oss en ny syn på henne och jag måste säga att hon misslyckas katastrofalt! Dock gillar jag henne som hon är - en kul glammdrottning! Nej stå istället för den du är, det är ju trots allt därför du är där du är idag.

Pinkmommey♥
Victoria Silvstedt

Paket på posten!!

Här är lite bilder på några av de kläderna som jag beställde från Ellos och H&M men som jag skrev ska pälsen tillbaks då den är för lik min äkta men den rosa och blå jackan blir perfekt i vår till jeans och mina nya sneakers - lite japan möter collage ;)

Ha det bra så länge!
Pinkmommey

Pälsen kommer inte till rätta på bilden, den är mycket finare i verkligeheten och dessutom glänser den inte så!

Bara ålskar den, får mig att tänka på min barndom!

Inget jag skulle ha på mig nu men efter lite träning och Viktväktarna - vem vet?!

Viktväktarna, shopping och bebisar!

Vilken dag! Var på stan i nästan 7 (!) timmar, varav jag satt och lunchade i 1,5 - jag är helt om i kroppen av allt konkande på alla kassar och allt strosande från affär till affär... Sen har jag en hel del träningsvärk från igår också!

Först gick jag till Viktväktarna och jag vill inte berätta vad jag vägde men jag har nästan 10 kg jag vill gå ner för att trivas och dessutom komma i mina gamla kläder! Ja, ja, jag har ju tagit nya tag nu och det får ta den tiden det tar!

Efter det så shoppade jag nya träningskläder, ett par sneakers, nya skidkläder och en ny träningsväska! Till slut sa mina ben ifrån och magen skrek efter mat! Lilla f´s mage med! Då mötte vi upp med mammagruppen från bvs på Waynes coffee på Mio, på Sveavägen. Vilket ställe för oss mammor!! Det fanns plats för hur många barnvagnar som helst! Det fanns varmt vatten, microugnar, barnstolar och stora toaletter med fina skötbord! Det fanns även små barnbord och stolar + ett lekrum - kan det bli bättre! Fick dock gå därifrån för det satt en mamma och surplade på sitt kaffe medans hennes lilla bebis gallskrek! personalen stod och höll för öronen till och med och hon gjorde inget! Jag må ha barn själv men sånt klarar jag bara inte av!! Det är sånna som henne som gör att vi mammor får sånt oförtjänt ryckte... Nästa gång man kommer dit kommer det säkert stå en skylt med "endast 3 barnvagnar i denna lokal"... precis som på alla nadra ställen...

Nu när jag hade fått lite nya krafter så kunde jag fortsätta min shopping och lilla f somnade i vagnen igen, så perfekt! Jag hittade nya träningskläder och skidkläder till skidsemestrarna som jag snart ska åka på!

Till slut värkte fötterna sååå efter att ha trippat runt i högklackat hela dan så vi fick hoppa på bussen och åka hem!
Väl hemma hade jag lite modevisning medans min sambo lagade middag till mig!
Nu har vi nattat varsitt barn och sitter här med ett glas vin och tittar på tv. Och det bästa, ikväll är Desperate Housewifes tillbaks!!

Vi hörs snart igen!
Pinkmommey

Rosa vattenflaska och nesseser! Pink till Pinkmommey!

Jag älskar ju rosa så det fick bli en rosa gympapåse! En sån man hade när man var liten, precis vad jag ville ha!

Matchning, he, he! En supermjuk topp!

Och lite enkelt svart som man kan dölja sig i på golvet...

Sneakers, perfekt till stuprör och chinos när man vill vara lite bekväm!

Skidkläder, rosa igen.... Kan det bli för mycket? Igentligen inte om man blandar upp med andra färger på goggles, vantar mm Men ljusrosa känns inte helt rätt i backen... Det fick bli cerise.

Den rätte för Rosing

Ska titta på "Den rätte för Rosing" nu... Undrar hur det är?

En ny start :)

Det känns som en riktigt bra dag!! Åkte till friskis och köpte mitt kort och gick på mitt första pass på 4,5 år!! Jag höll inte på att dö men det var rejält jobbigt ändå!
På vägen hem så köpte jag med mig lunch till mig och f! Tog ett långt bad efter det och sen åkte jag och shoppade lite + hämtade lite paket från Ellos och H&M! En fuskpäls, en jacka, ett par jeans, en tröja, en baddräkt, ett skärp och lite lakan var det! Behåller dock inte fuskpälsen som var väldigt lik min riktiga mink så det var inget kul.

Nu har vi ätit middag och kollar lite på tv...

Imorgon så ska jag börja dagen med att gå till Viktväktarna och efter det ska jag ut och leta efter lite nya träningskläder!! Sen blir det mammalunch med bvc-gänget, alltid trevligt!

Hörs sen!
Pinkmommey

En del av bebisgänget på förra bvc-träffen!

*Boink*

Varje gång jag åker till en av mina bästa väninnor som bor i Bromma åker jag förbi en underbar liten lesaksaffär men hinner alldrig stanna och titta in. Vid ett flertalet tillfällen har vi fått superfina presenter av barnens farbror och jag har alltid velat besöka den butiken i Sickla som han berättat om men aldrig kommit dit...
När jag idag var inne på en hemsida så har de en annons om dessa affärer som visar sig vara en och samma affär eller vad man ska säga som de har på två ställen, Bromma & Sickla.
Nedan kan ni se en länk:

http://www.boinkstore.com/

Kram Pinkmommey:)


Lugn men mysig dag!











Efter att min lilla vaknat idag och f + t varit i Fältan och köpt lite nya pulkor så packade vi på oss alla lager med kläder man behöver för en dag i backen :)
Svetten lackade, barnen grät, jag var stressad men till slut kom vi iväg :) Men till vad - det fanns ingen snö i backen, bara fullt med gräs! Osis, det var bara att vända och åka hem... Jag tog lilla f på en mysig prommenad i solen så han fick en skön eftermiddagslur och f + t gick på bio, Bolt!

När jag kommit hem kom min kompis m förbi och som vanligt körde vi ett Wii-maraton! efter det var m gullig och lagade middag till hela familjen - så skönt att för en gång skull bli serverad middag!

Sedan dess har jag nattat barn och börjat gå igenom alla våra gamla filmer som vi spelat in genom åren på semestrar, jular, midsommrar, fester och annat kul!

Nu kollar jag på Beck, det är ganska spännande!

See u!
Pinkmommey
snutcomeback Peter Haber och Mikael Persbrandt är tillbaka s

Melodifestivalen del 4!

Ännu en lördagkväll - ännu en delfinal! Denna gång var jag ju på tjejmiddag igen och tv´n som visade melodifestivalen stod i rummet intill så jag kunde inte följa programmet minut för minut utan fick se en liten bit av varje bidrag bara...
Så vad tycker jag:

♣ Agnes var ju bara så snygg - håret, kurvorna, kläderna!!! Låten var helt okej men det hade gärna fått vara lite mer drag i den.
Det är värt att inte kunna sitta ner om man får vara så här snygg när man står.
♣ Malena Ehrnmans bidrag var kul, jag gillar opera i schlager och det kan vara ett kul låt att bidra med i den stora finalen!
♣ Star Pilots hade en riktigt bra låt trots att det är självklart att det är en total ripoff! Kanske inte en schlagerlåt direkt men jag skulle deffinitivt hoppa upp på dansgolvet om den spelades ute! Tycker att han som sjöng är en sån tönt bara, det tykte jag redan när han var med i Fame Factory...

♣ Susanne Alfengren har en sååå vacker röst men jag tycker inte att det är kul att bidra med en gammal tant i den stora finalen i Moskva sen, kanske taskigt men det är så jag tycker.

♣ Trodde jag verkligen skulle ogilla Thorleifs i och med att de just är Thorleift men måste snopet erkänna att det faktiskt var en schlagerlåt! Om de sen var en bra eller dålig schlagerlåt kan diskuteras...
♣ Latinokillarna var skit och de andra två bidragen hörde jag inte knappt och tycker inte att de är värda att nämna.

Det var helt klart rätt bidrag som gick vidare! Så nästa lördag är det andra chansen - lite spännade men inte så kul i och med att man redan sett alla bidrag...

Vi hörs!
Pinkmommey :)
 

Soooool!

Vilket härligt väder! När man vaknar och ser det så kan man inte bli på annat än bra humör! Tyvärr missade jag träningen idag... Bra början va... Jag lät f ta barnen så jag fick sova ut lite och när jag vaknade var det fullt ös här hemma. När väl frukosten var avklarad, allt undanplockat och jag hade lagt min lilla för en tupplur så hann jag kolla in Friskis schema och såg att det var för sent... Jag var säker på att det var 12 men tydligen var det 10.30... Men jag får helt enkelt gå imorgon, vilket passar bättre då vi i alla fall har ett barn på dagis, ja, ja, nog om det!

E riktigt sugen på att gå på lite husvisningar men det finns ju inga hus att titta på!!! Så tråkigt!

Vad ska man då göra denna vackra dag? Pulka, prommenad eller vad? Skulle vara så trevligt och käka brunch nån stans! Men det är bara att glömma med kidsen, det är som att kasta pengarna i sjön!

Kram Pinkmommey


Good old times!

Nyss hemkommen från en supertrevlik och kul middag hos c! Lasagne och chokladmousse! Hela gamla gänget med tjejer och vi kollade på en film från en kräftskiva med oss själva på en kompis land för ca 5 år sedan. Vi skrattade så vi kiknade och skämdes en del också... Fattar inte vart tiden har tagit vägen!! Vi ser så unga ut! Det är klart jag har hunnit få två barn sen dess så det är klart att man blir lite sliten av allt vardagsslit och att aldrig få sova, men, men... Vi har lovat oss själva att ta en sån helg snart igen! Ser verkligen fram emot det + parmiddag, förlovningsfest, bröllopen, schlagerfesten, fjällsemestrarna och allt annat kul som också kommer framöver!

Sov så gott!
Pinkmommey





RSS 2.0