Jag längtar till huset!!

Ibland bara kommer det över mig hur lycklig jag är över att vi snart ska flytta!!

Okej att det är en massa som ska göras, att det kostar äckligt mycket pengar att renovera, att ungarna inte har några dagisplatser och att vi kommer hålla på att renovera i minst ett år men det är lyxproblem!

Jag har ett hus, ett fint litet hus som har en STOR tomt och har värdens bästa läge!!

Jag älskar att inreda och göra om och det är ju det jag får göra nu hela tiden :)

Mina barn kommer få varsit eget rum som bara är deras, en fin stor trädgård med massa roliga grejer och ett fantastiskt ställe att få växa upp på!

Jag kommer äntligen kunna bjuda hem folk igen utan att känna att jag väcker barnen för att vi har så trångt och vi kan ta hem vänner som sover över! Inga grannar som stör eller som vi stör och jag kan spela musik hur högt jag vill och gå naken när jag känner för det ;)

Jag är lycklig!
Pinkmommey♥


Det brinner!

Herregud - idag hann jag inte mer än att komma in på kontoret förens det började brinna...

Jag satt i godan ro och hade precis delat ut posten och skulle ta tag i ett utskick när folk kom springande och sa att övre delen av kontoret var rökfyllt!

Jag fick ta på mig ansvaret och kolla att alla lokaler var tömda, ringa sos och hålla kontakten med brandmännen.

Efter någon timma var branden släkt och vi kunde komma in igen. Det visade sig att det hade börjat brinna i fläktrummet och att det var därför det vällde in rök...

Det är ju lite tragikomiskt i och med att vi har klagat på fläktsystemet som bara den de senaste veckorna... ja, ja, nu kommer väll i alla fall det felet åtgärdas till slut ;)

Det luktar pecka i lokalerna och vi sitter med korsdrag så kallt är det också och hälften av alla anställda har gått hem...

Hos mig är det dock ganska okej så jag måste vara kvar, ha, ha...

Nu känns det som om min rygg kommer att gå av snart, tur att jag ska på massage i eftermiddag...

Pinkmommey♥


VAB

I förrgår var min stora son T på 5-årskontroll på bvc, det var sista gången innan sjuksyster tar över :(

Han klarade sig galant som alltid och fick även en spruta nr 2 som han fick första gången han var 1 år. Självfallet reagerade han på denna och fick superhög feber på natten så jag stannade hemma med honom igår.

Det hände ändå en del då det både var leverans på torktumlare och staket samt att köparna till vår lägenhet ville komma förbi och göra en mätning.

På eftermiddagen kom en av mina bästa väninnor och hennes små döttrar och hämtade T och tog med sig honom hem till Bromma. C är T´s gudmor och hennes lilla dotter och T har varit vänner sedan de föddes! T sov över och idag igen lämnade C honom på dagis.

C är verkligen supermamman och superfrun! Hon har tre små barn, ett stort hus, pluggar och har världens mest sociala liv!!

På fredag ska vi hem till dem igen men denna gången är det föräldrar utan barn och det ska bli sååå mysigt och kul! Alla mina närmsta vänner med respektive ska komma!!

Lördagen går väll som vanligt åt till shopping åt nya huset och söndagen tänkte jag att vi skulle spendera på ett lekland för kidsens skull!

//Pinkmommey♥


Finaste T!


Aj!

Aj, aj, aj vad jag har ont i nacken... Fick typ nackspärr för en vecka sen som försvann så gott som samma dag men ´sedan har jag varit stel och haft så ont i nacken och ryggen...

Alldeles nyss beställde jag i alla fall en tid för terapeutisk massage hos Axelssons spa imorgon!! Skönt att jag kunde få tiden så fort! Hjälper inte det så måste jag gå till min kiropraktor Therese men jag drar mig alltid lite för det. Jag vet att det hjälper men det är lite läskigt också...

vet inte om nacken beror på dålig säng, dåliga kuddar, många slingrande barn i sängen eller dålig arbetsställning - förmodligen en blandning av alla tre.

Idag ska jag annars bara stanna hos min juvelerare på vägen hem och hämta min förlovningsring som har varit inne för lagning. Jag upptäkte härom dagen att stenen satt löst!! Tydligen hade jag slagit i den så många gånger att den blivit lite lös men det var lätt ordnat. På samma gång får jag ringen putsad så det är bra!

Sista stoppet blir sen på tobaksaffären och som vanligt hämta ut ett paket från H&M ;)

Ha det fint!
Pinkmommey♥


Jag och min lilla assistent

Vilken helg! Inte nog med att man är en heltidsarbetande två- och småbarnsmamma med hem, tvätt, disk och handling att ta hand om så har man nu helt själv en renovering också... Stackars F är ju sjuk i lunginflammation så jag har liksom inget val...

I fredagskväll var vi bara hemma och frossade i onyttigheter som vanligt på fredagsmyset men i lördags tog jag med min lilla assisten T på shoppingrunda!

I och med att F varit sjuk ett tag så har vi halkat efter lite med saker som behövs till renoveringen så nu tog jag tag i det själv helt enkelt!

Efter våffellunch åkte vi först ÄNTLIGEN till Badbaljan i Bromma! Det var ett svårt val mellan två snygga fristående badkar och ett mer praktiskt STORT bubbelbad. Trots att bubbelbadet självklart var dubbelt så dyrt fick det bli det - det är ju inte sällan vi är tre personer i badet samtidigt och då måste jag tänka på funktion framför design... Men trots allt är badkaret rätt snyggt även om det inte kommer se så "gammeldags" ut...


Jag extrabeställde dock vita nackstöd för en cleanare look.

Efter Badbaljan gjorde vi ett spontanstopp på K-Rauta mittemot där vi slog till på ett staket på 56 meter samt en hel del stolpar och fästanordningar.  På tisdag kommer det till huset och jag hoppas att byggarna kan börja med det redan denna vecka :)


tryckimpregnerat trä staket

Vi fick även med oss en skitsnygg rostfri apdyr brandsläckre hem samt krokar till hallen och en helt okej "plafond-lampa" till T med moln och ett litet träflygplan.



När vi kom hem så hade mina underbara svärföräldrar bestämt att de skulle ta barnen så att vi fick vila lite ♥

Vi packade bilen full med saker och drog till huset en snabbis till att börja med ;) Skönt att inte ha hela lägenheten fullt med hatthyllor och handfat och annat jox & kul att se vad som hade hänt i badrummet. De hade rivit ut all inredning, knackat ner allt kakel och slagit upp öppningen mellan de två rummen som ska bli ett enda stort badrum.

Sen bar det av hem för lite alone-time framför en lättsam film tillsammans med min älskling!! Till middag gjorde jag en stor tallrik med allt det jag älskar - vitlöksstek sparris, olje/citron och havssaltslungade hericot verts, parmaskinka, tomat- & mossarellasallad och gott bröd till det :) F sa att jag skulle vara glad att jag inte såg mig själv när jag åt detta... Tydligen både slängde jag i mig maten och stönade högt...

På kvällen var både jag, barnen och min sjuka man så trötta att vi alla la oss för natten klockan 20.30!!

Självklart vaknade jag redan klockan 05.00 på söndagen men det var ju väntat + att jag faktiskt hade ftt sova 8,5 timmar i alla fall :)

Efter lunch så gick sjuklingen och mini o sov som vanligt och jag och T begav oss på ännu en "shopping-spread"! Denna gång åkte vi till Fredells i Nacka och hämtade våra fina tapeter som vi hade beställt.



När vi ändå var i Nacka stannade vi till på "Barnens hus" och kollade in en ny bilbarnstol åt lilla F som vi pratat om ett tag nu. Dock visade det sig som jag redan i och för sig visste att han inte får ha en sådan förens han fyller 4 år...

Men det var inte helt i onödan vi var där - vi fick med oss en hel påse med halloween-grejer hem!



Alldeles nära Barnens hus ligger Nacka Forum så vi stannade till även där och kom ut igen både med ny micro och ny torktumlare :) Micron var dessutom sista exemplaret av den modellen och saknade kartong så vi fick den för 1.400:- istället för 2.500:-!! Fast med garanti och allt förståss. Fri hemkörning var det också just en drive på denna helg så vi hade riktig tur!

När vi kom hem till stan igen så plockade vi bara upp pappa och lillebror + lite saker och åkte ut till huset igen. Nu hade hantvärkarna även hunnit att fräsa upp golvet för rör och golvbrunnar. Fredriks fina vän B - som också ganska nyligen flyttat till Lidingö - kom också förbi för att skåda in vårt lilla hus på berget.

Som de senaste söndagarna på väg hem från huset så stannade vi till på lokala pizzerian och köpte middag. Det blev en tidig kväll även igår så idag vaknade jag ännu tidigare, 04.30... Kommer nog bli lite trött idag...

Ha en skön måndag och varning för halka säger jag bara!
Pinkmommey♥


Första snön!

Tänk igår var det en strålande vacker höstdag med massa vackra färger och sol och idag är det full vinte - vilka tvära kast!

Jag älskar i och för sig vinter och snö och blir alltid lika barnsligt glad när första snön kommer!

Dock får det gärna vara snöfritt ett par veckor till om det ska bli som förra vintern för då kommer vi få så det räcker sen!

Här kommer ett par bilder från idag och igår. dels är de tagna med min Iphone och i både motljus och mörker men ni får ett humm om i alla fall hur det är.

Pinkmommey♥


Ser både dogad och arg ut i motljuset igår...

Härliga höstfärger!

Glad!

Gärdet var snötäckt på ett par minuter tidigt imorse!

Ännu en bild jag ser arg ut på... Snön åker rakt in i mina ögon så jag måste kisa...

Fösta snön 2010-10-21!


mini

Men hur härligt är det inte att kolla tillbaks i arkivet och hitta dessa bilder!

http://pinkmommey.blogg.se/2009/september/bilder-fran-en-svunnen-tid.html



Pinkmommey♥

Ingen barnomsorg...

Fan! Jag visste det, eller jag misstänkte det i alla fall - det finns inga platser till mina barn på förskolorna på Lidingö...

Jag har hört om detta förut och att folk pändlar eller får vara hemma med barnen själva eller ha dem på dagis i andra kommuner...

Jag skickade in ansökan i slutet av september och de skulle ta tag i den i slutet av januari och då kommer de kanske få plats långt ifrån hemmet och inte på samma förskola...

Mini kan ju börja lite varsom helst men gärna nära hem men T MÅSTE det då han börjar skolan till hösten och det är stor del till varför vi flyttar!

Hur ska man göra, är det lättare att få plats privat och i så fall hur går man till väga?

Det var det första. Det andra är att F ligger hemma och är dödssjuk med 40 graders feber och att det inte blir något badkarsköp idag heller... Detta är ju löjligt, lika bra att lägga ner badkarsbiten eller?

Ja, ja de får väll helt enkelt dra vatten och installera avlopp dit vi vill ha badkaret och så får vi sätta dit det när vi hittat ett, köpt det och fått det levererat? samma sak med duschväggen...

Nä ush nu blev jag så nere så jag tror att jag måste stanna och shoppa lite kläder på vägen hem ;)

Pinkmommey♥

Fina T som börjar i skolan i höst.

Lilla F som har tre år kvar på förskolan.


Mjukt & varmt

Igår var vi i Danderyd och köpte 50 kvm heltäcknde sisalmattor! De är inte 100% sisal då det blir så stickigt ytan det är 50% sisal och 50% ull.



Jag blev lätt chockad när vi stog och skulle betala då jag trodde att man betalade per löpmeter och inte per kvadratmeter... Dock är heltäckande mattor är ett måste om vi ska få undervåningen ombonad och mysig samt varmt och skönt om fötterna.

Idag finns i och för sig golvvärme i hela undervåningen men det är en salig blandning av egenlagda billiga klickgolv, ful gammal marmor och hårda tegelfärgade stengolv...

Golvvärmen kommer ju självklart att vara kvar under mattorna så att det både blir varm och mjukt att gå där nere.

Tyvärr hade den tjocka marinblå heltäckningsmattan tagit slut som vi skulle ha i T´s rum... Då skippade vi matta helt i hans rum och istället ska han få en fin blå trasmatta tror jag - hans golv är i alla fall superskönt av golvvärmen! Dessutom ska ju huset byggas ut i vår och hans rum ska bli dubbelt så stort och då kanske det är fel att ha halva rummet med heltäckande matta ;)

Elite blå

I hallen fick det bli cocosmatta på hela golvet - tålig, fångar upp väta och smuts bra samt gör det snyggare än sunkmarmorn som är där idag.



På övervåningen är det stavparkett på alla golv som skall målas vita i sommar när vi är färdiga med utbyggnationen :)



Idag blir det badkarsjakt i alla fall då vi fixat så att farmor hämtar sötnosarna från dagis och tar dem till Buskul och Mc Donalds!!

Pinkommey♥

Petrified in pink

Petrified in pink har så fina trycksaker som kuvert, inbjudningar, grafiska tryck och mycket annat.

Jag är sugen på både tackkort, servettringar och något grafiskt tryck! Tror även att jag ska beställa julkort därifrån i år :)

Nedan kan ni se några av de saker jag vill beställa:


Grafiskt tryck att rama in, kanske knallgult eller rosa?


Servettringar att ha hemma när gäster kommer på besök :)


Kort!

http://petrifiedinpink.se/

Pinkmommey♥


Fint i köket!

Åh, jag surfar runt på alla  möjliga nätbutiker och vill ha så många fina saker till nya huset!! Dock så måste jag faktiskt tänka på att det snart är min födelsedag och inte så långt kvar till jul heller!

Både F och jag är experter på att köpa på oss massa saker precis innan våra födelsedagar så när goda vänner och familj frågar vad vi önskar oss så finns inget kvar ;)

kanske ska göra som en liten önskelista här på bloggen sen? Så att nära och kära kan gå in och kolla och så att jag själv kommer ihåg vad jag önskar mig ;).

Pinkmommey♥




Att tänka på!


Dagen D!

Idag börjar rivningen! F är ute och möter rivningskillrna och har med sig lite mutor i form av kakor, choklad och annat gott! Själv skickade jag med honom ett sopset, toaspray och annat som jag tycker kan komma till hands ;)

F skulle visst stanna en stund också dels för att han ska träffa elektrikern och dels för att våra 64 kvm kajkel och marmor levereras idag!

Han tycker att det är han som har hand om hela projektet och det kanske det till viss del är också men vad ska jag göra då jag har ett heltidsjobb som kräver att ha mig på plats mellan 08.00 och 17.00... Att sen ha två små barn på det samt ett hem att ta hand om kräver sin tid...

Kanske inte att jag har så mycket kontakt med elektriker eller liknande men jag har varit med vid alla köp till huset, på alla byggfirmor, vid många av träffarna med byggledaren, mätt huset och det var jag som träffade och var med besiktningsmannen en hel dag!

Dessutom så sköter jag all inredning nästan och fixar med de "små" sakerna som kommer att få huset att sedan kännas som ett HEM!

Ja, ja, det är väll bra att vi tar hand om olika saker så att ALLT blir gjort i slutändan. F har ju eget företag också så han kan lägga sin arbetstid lite som han vill utöver vissa möten som han måste gå på. Dock har han en del nya projekt på gång så han har verkligen upp över öronen med grejer just nu stackarn... Och helst av allt skulle han nog vilja jaga men det finns liksom ingen tid över för det.

Igår köpte jag i alla fall jätte fina gammeldagsa burkar på Mio. Dem ska jag ha på mina små öppna hyllor med vardagliga saker i som flingor, socker, makaroner mm
Dessutom fick ett litet snidat hjärta följa med hem och det tror jag ska hänga på spiselkransen :)

//Pinkmommey♥

 
Så här ser vårt badrum ut just nu...


Badbaljan.net

Jag blir galen! Inte heller idag kommer vi kúnna köpa badkar och duschvägg... Jag vet inte hur många dagar vi försökt - antingen är det billiga och fula bad med dålig kvalité eller så är det supersnygga för 40.000:-... Det kan också vara fel mått så man inte får plats eller 12 veckors väntetid...

Nya grejen är att affären antingen är stängd (i måndags), stänger för tidigt (idag 16.00) så jag hinner inte efter jobbet eller att F är för sjuk för att åka och handla (igår)...

Ja, ja, vi får väll åka ut till mattfirman i Danderyd och köpa mattor idag istället... Och ta Badbaljan på torsdag...

Stället heter i alla fall Badbaljan och har en nätbutik: http://badbaljan.net/

Antingen vill vi ha detta badkar - perfekt för stora familjen som älskar att bada!

Eller detta bara för att det är snyggt..


Busy monday

Igår efter jobbet kom som vanligt F och hämtade mig. Meningen var att vi ÄNTLIGEN skulle köpa badkar och duschvägg men affären var stängd... Nu har vi varit på jakt efter dessa två i flera veckor men det går inte...

Ja, ja, istället fick det bli Ikea♥ och lite shopping där :)

Vi hittade ett benstativ i rostfritt, dubbelhandfat (runda i porslin), rostfria hyllor, lite småtjafts, lampor, spegel och lite småtjaft till badrummet. Kranar gick bara inte... Får leta nån annan stans. Sedan köpte vi även köksbänkar i valnöt och en lampa.

Jag ville även ha konsoller och öppna små hyllor till köket där jag ska ha vackra burkar, färska kryddor och annat fint men de var bara så fula! jag läste nån stans att jag istället får gå till en brädgård och såga till två små hyllor billigt som jag sedan får måla vita själv.

Vi trodde vi skulle hinna hem till 19.00 men då det är sååå jobbiga köer på Ikeas köks- och badrumsavdelningar så kom vi inte hem förens kl: 21.30... Som tur är har vi världens bästa barnflicka så det gjorde inget :)

Efter lite mys och nattning med killarna orkade jag bara bläddra lite i några inredningstidningar innan jag slocknade.

Idag var det meningen att vi skulle åkt och köpt de där jäkla badkaren men F vaknade upp med världens feber och har dessutom en jättejobbig hosta som han har gått dragandes med i flera veckor nu så jag tvingade honom att stanna hemma och vara sjuk idag! Dessutom så tvingade jag honom att gå till dok´torn också för en gång skull - jag tror han har läkarskräck.

Det passade i och för sig ganska bra att vi inte oker och shoppar idag då jag kan få lite egentid med smågrabbarna istället! Vi ska dra ner till fältan och lyxa till det rejält med nya tv-spel, leksaker, Mc Donnalds och storhandling :)

Ha nu en fin dag trots det tråkiga vädret!
Pinkmommey♥



Så här ser stativet ut till tvättstället vi ska ha i badrummet. Jag tror att det kan bli snyggt till cararramarmorn och det liggande vita kaklet. Lite gammeldags känsla men ändå modernt. jag vill nästan ha lite sjukhus-, doktorsmotagnings- och gammeldags badhus miljö!
 

Det blir dubbla handfat i porslin till. Dels vill vi kunna vara flera familjemedlemmar som gör fler saker samtidigt och så var det inte snyggt med plast som de andra var, blev fel känsla liksom. Hoarna är inte så stora men då hela handfatet är i porlin gör det inget om det kommer utanför när man tex gör rent ansiktet. Kranar får vi som sagt hitta nån annan stans, Ikeas var så fula!


Så här kommer det se ut. Men man har lådor eller handdukar under så man slipper se rören, alternatift skaffar rostfria rör och ser det som en del av inredningen? Kranarna hamnar lite vid sidan av hoarna, i hörnen.

 

Denna hylla ska vi ha lådor i. Vet dock inte hur de ska se ut... Flätade korgar passar ju inte och mer rostfritt kan få det att kännas alldeles för hårt/sterilt. sedan några ihoprullade handukar på nån hylla och lite härliga doftljus!

Två av dessa hyllor ska sitta på var sin sida av spegeln vid handfatet och i dessa kan man ha sina fina parfymer, krämer man använder dagligen och små burkar för smycken, tops och bumull bla.

Ny fräch toaborste fick också följa med hem! jag vet inte hur ofta jag byter våran toaborste, de är ju så äckliga...

Denna toasits har vi haft på alla våra toaletter i alla våra hem, den gör verkligen skillnad! Vet dock inte om den kommer att passa på den nya vägghängda toaletten...

Dessa små burkar införskaffades för småsaker!


En STOR spegel blev det! Helt vanlig utan något skåp, kanske att man tom kan kakla in den i väggen?

Dessa lampor tycker jag kan bli tuffa, de är verkligen retro och påminner om lampor som satt i gamla bostads-, och hyreshus förut. Två ovanför spegeln blir det.

Spottar i övriga taket.

Blev även lite sugen på dessa, de ger en helt annan stil - vet dock inte om bättre eller sämre - vad tror ni?

Ny snygg våg som man faktiskt kan tänka sig att ha FRAMME!!

Valnötsbänkskivorna till köket!

Här ser ni dem i köksmiljö. Dock ska vi ha vita luckor men vi har samma kakelvägg.

En lampa av samma modell som den F köpte härom dagen fast golvlampa istället för skrivbordslampa.


Lovely lamps

Några nya lampor har fått flytta in i huset. F har varit en runda till Ikea :) Mååånga lampor kommer det bli - det är viktigt med belysning! Till våren ska vi även fixa i trädgården med belysta träd, fasad och trappor.

Pinkmommey♥



Skrivbordslampa!

Barnen får sånna här vid deras sängar så matchar de med övriga spotlights i resten av huset.



Denna kanske man skulle ha över bordet


Dop och goda vänner!

Helgen har som vanligt gått i ett rasande tempo... Jag längtar tills det kommer att vara en lugn helg med inget planerat och inget att göra - tyvärr kommer nog det bli nån gång efter nyår då vi är mitt uppe i rennoveringen och att det snart är jul och nyår...

I fredags var F tvungen att åka ut till huset och sitta där mest hela dagen... Han väntade in duschar, sängar och annat som skulle komma med bud.

På vägen hem från arbetet så stannade jag bara till på kemen och sedan Seven eleven för lite fredagsmysgodis! Grannarna hade varit snälla och passat våra kids och där stannade jag till på en kopp kaffe som sedan gick över till ett glas vin :)

När F kom hem blev det middag och sedan Idol som vanligt för mig och fina T! fel person blev utröstad säger jag bara :(

I lördags var det meningen att vi skulle åkt ut och shoppat som vanligt men vi ville ta det lite soft innan vi skulle vara borta så vi åt långfrukost, städae och plockade lite samt badade hela familjen.

helt plötsligt ser vi att det är en kvart kvar innan vi skall vara i kyrkan på F´s brorsbarns dop och vi är inte ens påklädda. I panik slänger jag på mig närmsta klänning, haffar presenten och ilar iväg i bilen...

F står på gasen och när vi sladdar in på kyrkans parkering (...) så börjar kyrkklockorna att ringa... på vägen in i kyrkan springer vi förbi hedersgästen i kyrkgången - PINSAMT! Jag är så ledsen för detta!!

Efter en mysig dopakt så åker det lilla dopsällskapet hem till värden och värdinnans lägenhet för en rejäl tårt, kak och bullfrossa :)

Efter det bar det av hem där vi slängde av oss kostym och finklänning och slängde på oss jeansen och åkte ut till huset.

Lilla F somnade direkt i sitt nya rum vilket var mysigt och vi andra pysslade lite med allt möjligt. På vägen hem stannade vi på vår nya lokala pizzeria och sedan somnade jag på spikmattan med båda kidsen i min säng.

Igår så åkte vi ut till huset igen på morgonen och stannade där hela dagen och tog emot vänner och familj som var nyfikna. jag hade fixat med kaffe och bullar och några tog med sig mufins och saft så det blev riktigt mysigt! Flera av våra vänner kom, T & lilla F´s dagiskompisar samt mamma och hunden och F´s föräldrar.

Vi hade med oss både lakan till lilla F, riktiga kaffekoppar och annat till köket, leksaker till barnen och en massa andra grejer som skulle till huset.

Vi hann även med både lunch, lek i trädgården och se på film på datorn som vi hade tagit med oss :)

Lilla F var helt slut när det var dax att åka hem så när vi åkt en minut med bilen så somnade han och jag bar in honom när vi kom hem och han sov resten av natten. T och jag somnade 20.00 som vanligt... Och F satt uppe i sin ensamhet också som vanligt...

Idag ska jag och F åka och köpa badkar och duschvägg då barnflickan passar barnen och imorgon blir det en tripp till Ikea för tredje gången på två veckor, hi, hi. Vi har nog bestämt oss för att köpa komod och handfat därifrån - gammeldags eller rostfri, vi får se.

Vi "hörs"!
Pinkmommey ♥


Mamma och Dejjan.


F och hans kompisar kollar in trädgården och F berättar att vi ska ha 55 meter staket...

T och lilla F kollar på film innan alla vänner och familj dyker upp.


Tillträdesdag!

Hej!

det har varit fullt upp hela helgen så jag har inte haft en sekund att blogga...
Skrev dock ett lååångt inlägg i fredags som delvis försvann och blev då så arg och trött att jag inte orkade skriva om det...

Nedan kan ni se en del av inlägget och ett nytt slut ;) Skriver mer om helgen i nästa inlägg.

Ha det bra!
Pinkmommey♥
__________________________________________________________________
29/10-10
God morning sunshines!

Idag är det tillträdesdag på riktigt! Vi har ju haft nycklarna sedan i onsdags men bara fått vara där för mätning och planering mm.

Idag kan vi börja "vara" i huset, ta dit saker och på måndag börja rennovera :)

I helgen kommer även lite vänner och kollar in huset och det ska bli kul!! Många har frågat efter bilder på huset men ärligt talat är huset så fult just nu att jag inte har lust att visa upp det, hi, hi.

Nej, istället kommer det komma före och efterbilder senare och säkert en hel del bilder under rennoveringsprocessen.

Idag jobbar jag hela dagen och ikväll ska det bara fredagsmysas med familjen då vi stressar så i veckorna pga av jobb och rennovering. F ska däremot åka tillmäklaren och skriva på pappren, ta emot alla nycklar och sen ska han till huset och ta emot lite möbelleveranser som kommer under dagen.

Det ska verkligen bli så skönt att kunna åka till huset med alla saker vi har köpt - det ser ut som ett lager hemma hos oss nu och det är omöjligt att hålla städat och då blir ju jag sååå nervös ;)
Dock kommer vi väll inte att kunna ha så mycket i huset då det ska rennoveras och det kommer att damma och vara i vägen för alla flyttgubbar...

Resten av texten borta och det var mycket kan jag säga... Kommer dock inte ihåg vad jag skrev...


Badrum

Herregud vad sakta det går! Inte för att jag har bråttom att bli klar men allt tar så lång tid!!

Först måste man anlita byggare som har tid och där hade vi tur! Sen ska man ha en konstruktör och de har ingen tid alls! Det är alltså dem som kollar om det går att bygga eller inte och hur man får bygga. Vi ska tex ta ner en bärande vägg och istället sätta upp en balk osv.

Sen ska man ha all inredning mm till badrummet och antingen är det svindyrt och apsnyggt eller skitbilligt och skitkvalité... Man ska alltså försöka hitta något som både är snyggt, inte alltför dyrt och så ska det vara RÄTT MÅTT också... Sist men inte minst så får man inte glömma att det är ca 10 veckors leveranstid på allt...

Det vi har nu är marmor till golven och duschen, kakel till väggarna, handukstork, massagedusch, vägghängd toalett, bastuaggregat och tvättmaskin.

Det vi behöver köpa/beställa är komod, handfat, kranar, badkar, spegel, duschvägg och tvättstugeinredning.

Komod, handfat och spegel hade vi igentligen klart men de ringde häromdagen och sa att de hade glömt att berätta att det var 10 veckors beställningstid... bara att börja om alltså...

Vårt badrum kommer i alla fall gå i lite gammeldags stil men med moder inredning... Igentligen ville jag ha helt gammeldags stil med tassbadkar och allt sånt men det passar verkligen inte till resten av huset samt ett sånt badkar är bara så opraktiskt med barnen och allt...

Nu blir det cararra-marmor på golven samt i bastun också så vi får ihop dem.


Så här kommer plattorna på golvet att se ut. Vi kommer även att sätta dessa i duschen på en vägg för att bryta av med resten av kakelväggarna.


Så här kommer duschgolvet att se ut så att det bryter av från resten av badrumsgolvet men i samma cararramarmor.


Nästan så här kommer kaklet på väggarna att se ut!

Detta golvet kommer att vara i duschen och detta väggkaklet kommer att vara på vårat golv i hela badrummet samt bastun och ett litet rum utanför.



Massageduschen.


Duschväggen.


Toaletten.

Handukstorken.


Antingen detta badkaret eller...

MASSAGEBADKAR BÅLSTA


Detta... Inte lika "cleant" men det är skönt med massagebadkar och det är super när flera ungar vill bada tillsammans!


Handfat har jag som sagt ingen aning om...

Vi hörs om ett tag igen!
Pinkmommey♥


Love Absolutely me ;)

Vill ha dessa underbara dofter!

Love av Chloé!


Absolutely me av Escada!

Pinkmommey♥

 


Nu iväg och köpa marmor och mattor!


Renovering!

Igår så tog jag tunnelbanan ut till Ropsten efter jobbet. Där väntade F och min bror, tillika vår byggladare på mig och efter ett kaffestopp på vägen så åkte vi till huset.

Det var första gången jag jag gick in i huset när det inte var visning, när inte ägaren var där eller något annat!

Vi gick igenom HELA huset, vad som behöver att göras och kom fram till följande (pust!):

* Utbyggnad av under och övervåning, vilket kommer att resulterar i större vardagsrum/matsal och ett till sovrum, samt större sovrum på bottenplanet.

* Målning av hus och garage i en ljusgrå ton och vita knutar.

* Sätta upp staket runt stora delar av tomten, staketet skall sedan målas vitt.

* Plantering av buskar mot grannen.

* Altanbygge runt huset och med trapp.

* Rivning av badrum, basturumm mm och bygga ihop dessa. Nytt värmegolv, golv, väggar, vägghängd toalett, bad, dusch, dubbelhandfat, handukstork, spegel mm

* Flytta varmvattenberedaren.

* Bygga tvättstuga/walk-incloset .

* Lägga in heltäckningsmattor i hela undervåningen.

* Dra fram tv-jack, dra om el och sätta nya eluttag överallt samt dimmers i alla rum.

* Måla om öppna spisen.

* Måla om två sovrum.

* Spraylacka alla köksluckor och lådor samt måla alla snickerier.

* Byta plats på diskho och tvättmaskin.

* Sätta nya bänkskivor, ny diskho, ny kran, nya knoppar.

* Ta ner alla gardinstänger och sätta upp nya.

* Sätta spottar på hela övervåningen.

* Måla trapphandtag samt barnens nya våningsängar vita.

Att köpa:

* Matbord eller byrå till köket.

* Micro.

* Sofföverdrag eller soffa till vardagsrum.

* Tv-bänkar.

* Sänggavel.

* Stort skåp.

* Bokhyllor.

* Heltäckningsmattor.

* Marmor och kakel.

* Knoppar och bänkar.

* Toalett, badkar, duschvägg, kranar, handfat.

* Lekstuga, sandlåda, gungställning.

* Inredning till walk-incloset.

Vad vi har köpt redan:

* Dusch, handfat med komod, en till komod, speglar, kranar, handukstork, toaring.

* Diskho, bänkskåp, kran.

* Skohylla, sittbänk, hatthylla.

* Lampor, spottar.

* Våningsängar och skrivbord.

* Lyktor, hängare, krukor, nyckelkrok mm

* Studsmatta.

Pust, detta tär på krafterna men det kommer att bli bra när det är klart! Roligt är det också det ska jag inte sticka under stol med :)

Pinkmommey♥


Vill ha!

Industrilampor! Gärna lite slitnare än denna dock och mer än gärna dubbel till köket :)


Denna soffa fast i en sliten denimblå färg. Just när jag skriver detta kommer jag ihåg att det var ju det vi hade på förrförra landet - typiskt att vi lämnade kvar den...

Och så en sån här schäslong till! Men i ett annat tyg då - gärna i rå linne.

Fin lampa! Tyvärr är det massa fula vägglampor i huset och jag hittar inga nya snygga heller så jag tror att byggarna får sätta igen dem och att vi istället köper snygga golv- samt bordslampor.

Underbar fotölj och gärna fotpall till den tack ;)


Sjukt snygga stolar!

Pinkmommey♥


Lantligt gammeldags

I huset så vill vi gärna ha en lantlig gammeldags känsla på inredningen men vi blandar det även med en hel del moderna grejer precis som vi gjort förut. Dessutom är huset från 1942 så det går inte att köra hela antika stilen rakt igenom - det skulle se konstigt ut.

Tänk Bruka/lantlig fransk-svensk stil/moderna klassiker.

Häromdagen hittade jag fina gardiner och annat på nätet som var både billiga och fina.

Dessa har jag beställt till köket. Tillsammans med den nya porslinshon, porslinsknopparna, de öppna vägghyllorna och lite andra grejer blir det nog riktigt bra!

Matchande liten lampa att ha i köksfönstret :)

Istället för att sy upp ett drapperi som vi behöver tillgarderoben i hallen så köpte jag färdigsydda gardiner! Får se om jag bara använder en längd eller två?

Här ser ni dem i sin helhet. Kanske att jag ska köpa lampskärm till dessa med? Drapperiet kommer i alla fall funka utmärkt med vår nya hallbänk och hatthylla som har korgar och dyna klädda i likadant linnetyg :)


Från Mio.

Om det inte blir för mycket kanske det blir dessa hissgardiner till fönstrena i hallen??

Pinkmommey♥


Chanel

Jag har köpn ny väska! Jag har letat länge efter en bra väska som är lite mindre när man går på typ smokingfest och nu har jag hittat den. På nätet. Man ser att den är använd men den är fin ändå.

Pinkmommey♥


Fartfylld helg!

Herre gud så trött jag är... Och inte blir det bättre... Dock ska man inte klaga - jag är sååå glad - jag är ju trött för att vi håller på att rennoverar och inreder nya huset :)

I torsdags var jag ute med jobbet vilket var himla trevligt! Först var det middag på reastaurant och sedan gick vi till nya bowlingstället på Kungsgatan. Vi hade jättekul och drack massa srinkar men stället var lite för trångt... De skulle ha byggt bättre soffor och platser att stå och kolla på sina medspelare ifrån.

Efter bowlingen gick vi till Kåken men jag stannade inte länge och när de andra gick till O-baren gick jag hem. Tyvärr kom jag inte i säng förens 01.15 då jag surfade runt på nätet efter inredning så jag var ganska så trött dagen efter kan man säga.




http://www.marionsgastro.se/#/home

På fredagen så åkte jag hem direkt efter jobbet och hämtade upp resten av familjen och så begav vi oss på drink till L och P. De hade ordnat så fint med massa goda tapas och dryck och det var fantastiskt att få träffa alla härliga vänner igen!

F`s härliga killkompisar!

Söta L som var värdinna och hennes lilla bebbe O!

Mingel vid buffen!
Jag och min härliga gamla skolkompis M som är gravid i vecka 25! Snyggast på festen var hon dessutom i fina kläder och skyhöga klackar!
P med sin lilla son O och G som lånat C-W från D och J som också var på festen.
Mina fina som hade packat med sig leksaker både till sig själva och bebbarna :)

Bolderna är lånade från http://lillalflygiz.blogg.se/

Det var ett bra tag sedan nu men vi har så fullt upp med barnen, heltidsjobb och lägenhetsvisningar, försäljning, flytt och rennovering... Efter nyår så kommer vi ÄNTLIGEN börja kunna bjuda tillbaks igen! Då vill jag ha drinkar, bruncher, sova över partyn, tjejmiddagar, barnkalas, trädgårdspartyn, glöggfester, nyårsfirande, käfskivor och mycket annat skoj! Då kommer vi både att ha plats för det samt extra sängar för folk att sova kvar!

På lördagen så passade jag på att baka bullar med kidsen på förmiddagen! Jag ville göra något kul med dem så att det inte bara blir byggvaruhus för hela slanten... Och som vanligt blev mina kanelbullar fasligt goda ;) Farligt!



Efter lunch kom barnflickan och hämtade barnen och gick till Skansen med dem! Det var underbart väder och länge sedan vi var där så det passade utmärkt! F och jag tog istället bilen och åkte ut till Hus & hem-mässan i Älvsjö! F hade redan varit där och rekat i veckan så han hade lite koll på grejerna vi behövde.

Dels blev det en ny värmepump till mässpris 19.000:- istället för typ 23.000:- sedan blev det en cool retro massagedusch helt i rostfritt samt en ny parabol med ALLA kanaler, inspelningsbara boxar och "ondemand-paket" :)



Utöver detta så köpte vi även en fin antik adventsljusstake och en underbar hylla till badkaret i rostfritt/silver med bokstöd, tvålkopp, glashållare samt ljushållare - snacka om att jag kommer ha skönt i badet nu!! Killarna fick också lite pressingar såklart!

På kvällen åkte vi ut till huset och träffade säljaren och gick igenom städningen. det är så härligt nu när det äntligen börjar kännas på riktigt! på vägen hem blev det pizza och hambörjare till middag ;)

Igår morse så hängde jag på Ica Kvantums lås när de öppnade klockan 08.00 och passade på att storhandla - jag har ju ingen tid för det annars... Skönt att gå där helt själv med massa nyuppackade varor.

När jag kom hem så kom även farmor och farfar och hämtade barnen så att jag och F kunde fortsätta på vår hetsjakt efter inredning och rennoveringsmaterial.

Vi började med att åka till Bauhaus och allt tar bara så lång tid där... Hatar det stället och särskilt bra är de inte heller... Vi kom i alla fall där ifrån med en handukstork, saker till bastun och säckväv till våra stackars frusna olivträd.



Efter det bar det av till grannen K-Rauta. Där hittade vi kaklet vi kanske ska använda på väggarna i badrummet men annars blev det inget.

Nu var det hög tid att hämta bernen men på vägen hem stannade vi på en litet Thaikiosk och käkade lunch.

Vi hann bara hem och vända i dörren och tog med oss barnen och åkte till Ikea - där var vi sen mellan 15 och 20!!

Först gick vi runt ett par timmar, sedan lämnade vi in T på leklandet medans vi andra fortastte shoppingen en timma. Efter det var det dax för köttbulemiddag ;) och sen fortsatte vi ett tag till tills varuhuset stängde...

Det blev i alla fall några nya köksskåp, en nu diskho, en blandare (likadan som vi har i lägenheten idag), nya köksbänkar, en doppresent till barnens kusin, en nhy talettsist, lite julpynt och julklappspapper som alltid, spottar till taken, några nya frächa påslakan, lite förvaring till barnen, knoppar mm

LINDSDAL Knopp vit Djup: 25 mm Diameter: 30 mm Antal i förpackning: 2 styck


Tyvärr fick vi inte plats med mer så F får åka tillbaks nån dag och köpa en tavla vi vill ha, köksbord, tv-bänkar, täcken mm

När vi kom hem var det bara att natta de små och sedan så däckade jag på spikmattan vid 22-tiden...

Idag är jag slut men som sagt - det är inte dax att lägga ner än... Idag tror jag vi får "ledigt" men imorgon blir det att träffa byggkillarna i huset och på tisdag måste vi åka till Danderyd och beställa marmor samt mattor. Dessutom ska F beställa toa & badkar på nätet i veckan och så måste vi hinna åka och köpa duschvägg och kakel nån dag. Jobbigt men KUL!

Ha en skön dag och vecka ni också!
Pinkmommey♥ 

Beauty

Herregud vad jag har gjort av med pengar på skönhet på det senaste... Allt tar ju alltid slut på en gång så bara de senaste två veckorna har jag varit tvungen att köpa ny parfym, ansiktscreme, ögoncreme, foundation, puder, rouge, maskara, primer och en hel del annat...

Nedan kan ni se lite av de grejerna jag använder:



Har prövat massor av maskaror i alla prisklasser men det är bara denna som funkar riktigt bra på mig.

Denna parfym doftar underbart men tyvärr försvinner doften från mig direkt så det blir inget omköp...


Denna använder jag och den gör att min hud blir mycket jämnare men ändå inte helt täckt! Dessutom innehåller den solskyddsfaktor och håller luftföroreningar borta från min hud.

Då jag har sååå torr och känslig hy så är denna kräm perfekt för mig!


Min ögoncreme varkel luktar eller känns fantastiskt men den är fantastiskt och vinner som oftast omröstningar i bäst-i-täst prover.

Då jag var gravid fick jag en del pigmentfläckar så jag använder detta serum. Jag har använt en hel del bra serum men tänkte köra detta igen så jag håller mig till samma serie.


Denna använder jag bara ibland när jag har lite med rödflammig hy - vilket är väldigt sällan nu när jag börjat sköta min hy lite bättre :)

 


70 % rabatt!

Igår fixade vi så att barnflickan tog barnen och F hämtade upp mig på jobbet och vi passade på att åka till Fredells. Ska vi hinna med allt inför flytten så gäller det att vi gör sånna här grejer varje dag nu nästan...

I måndags var vi hela familjen på Bauhus vilket i och för sig gick bra men vi fick inte mycket gjort... Pojkarna skötte sig exemplariskt men de hade nog inte så kul på slutet.

Meningen var att vi skulle hunnit med att köpa kakel, bubbelbad, vägghängd toalett, duschvägg och dusch, handfat + skåp samt handdukstork. Vi kom hem med handfat samt lite badrumsinredning till gästtoan istället... Vi fick även med oss mörkläggande rullgardiner i och för sig.

Samma sak var det igår... Vi kom hem utan något av det vi skulle ha men gjorde dock värsta kapen!! Precis när vi skulle gå till kassan såg jag att det var 70% (!) rea på gräsklippare och grästrimmers. Det visade sig att de bara hade en av varje kvar och att rean bara gällde för dagen. Vi fick alltså köpa en gräsklippare som igentligen kostade 5.800:- för 1.700:- och en grästrimmer som kostat 1.400:- för 400:-!! Tänk vad tråkigt det hade varit att lägga ut de pengarna i vår istället...

Nu kan vi alltså lägga de pengarna på gungställning, sandlåda samt studsmatta istället :) Okej pengarna räcker inte till det men det blir billigare i alla fall. sedan kanske vi ska ha lekstuga och fotbollsmål också... Ha, ha, barnen ska ha ett eget litet lekland så att mammsen och pappsen bara kan sitta och njuta av sin kaffe på helgmornarna :)

Utöver gräsklippare så köpte vi även tapeter igår!  Vi hade redan varit i Bromma härom veckan och kollat upp vilka tapeter vi vill ha i vilka rum och igår köpte vi till gästtoan och T´s rum. Nedan kan ni se exempel :)

Klockan 19.00 så stängde Fredells och när vi ändå var i Nacka så passade vi på att åka till Bygg Ole. Där hittade vi jättefina gamla träbackar från Tyskland som man har haft på äppelodlingar :) Dessa blir perfekta för leksaker, prydnadskuddar och plädar man inte använder eller tex ved!

Innan på dagen hade F redan hunnit med en runda till Hornbach och där hade han köpt en skottkärra som ju absolut kommer att behövas till både det ena och det andra. Där passade han även på att köpa fina rustika korgar till trädgården att samla tex löv i.

Idag är F och hans mamma på Hus & hem-mässan och den kommer även jag och F besöka tillsammans på lördag då barnflickan har barnen igen :) På söndag passar istället farmor och farfar barnen och då ska jag och Fredrik försöka hinna köpa badkar, dusch, handukstork och toalett. På eftermiddag ska vi ta barnen till Ikea och köpa upp oss på lite saker där om vi orkar... Och så börjar det om nästa vecka - roligt men ansträngande.

Ha det fint!
Pinkmommey♥



 






RSS 2.0