Kvar att göra i huset

Städfirman kommer imorgon bitti kl. 08.30 och vi flyttar in på måndag morgon kl: 08.00 och detta är vad vi har kvar att göra i huset... Pust... Dock behöver ju inte allt hinnas göra innan måndag men en del bara MÅSTE bli klart!!


* Måla tv-rum på nedervåningen.

* Lägga matta i hall, tv-rum och Fredriks garderob på nedervåningen (tis).

* Flytta klädstång neråt inåt i hallen.

* Sätta upp gardinvajer i hallen.

* Skruva ihop skohylla, hatthylla samt hallbänk till hallen.

* Skruva ihop skrivbort till Theo.

* Skruva ihop stålhylla till badrum.

* Sätta ihop och sätta upp tvättstugebänk och vägghyllor samt ställa på torktumlaren ovanför tvättmaskinen.

* Flytta ner det vita kylskåpet till Fredriks garderob.

* Skruva ihop tv-bänken.

* Skruva ihop bokhyllan till tv-rummet på nedervåningen.

* Sätta upp trappräcket igen.

* Göra nytt eluttag i köket.

* Byta ut kylskåp i köket.

* Göra och fixa täckskivor till köket.

* Måla och sätta upp vägghyllor i köket.

* Fixa gardinstång samt sätta upp gardiner i köket.

* Sätta upp gardinstänger samt gardiner i alla rum på övervåningen.

* Sätta upp rullgardiner i alla sovrum.

* Sätta upp tv-armar i Theos rum, samt vardagsrummet.

* Skruva ihop Billy bokhyllan och köpa lister, sätta upp dem samt måla dem.

* Lämna in mattor och gardiner på kem.

* Måla Freds bord vitt.

* Köpa nya vägglampor till hallen (2 st?).

* Köpa 2 nya (gamla) byråer.

* Ta bort hylla samt flytta upp klädstång i Vanessas garderob samt sätta in ännu en klädstång längre ner.

* Sätta ihop pojkarnas klädbackar.

* Tvätta alla sofföverdrag.

* Köpa trådbackar till Fredriks garderob samt sätta upp hans klädstänger.

* Kakla klart i badrummet samt sätta in dusch, badkar, handfat, komod, hyllor, skåp, spegel, lampor mm

* kakla klart på gästtoa samt sätta upp komod, handfat, spegel, lampa mm

Lite är nu gjort i alla fall!


Hjälp!
Pinkmommey♥

 


Nytt från Ikea

Ville ha snygga galgar egentligen men de är dock inge bra så det fick bli dessa... Till kidsen alltså.

 

Sänglådor av mindre modell att ha under killarnas sängar för tex lega, tågbanan, bilar mm. Super att man kan vika upp halva locket och att den är genomskinlig på framsidan så man ser vad den innehåller!

 

Förvaring till F´s walkincloset - inte heller snygg men ack så praktisk... Det blir 36 lådor och 4 stänger mm, det ska väll räcka till hans kläder...

 

Brandvarnare och brandfilt är ju ett måste nu när vi har hus! Brandsläckare har jag ju redan köpt i rostfritt.

 

Vet inte vad jag ska ha att hänga upp drapperiet i hallen med så jag tänkte prova med denna?!

 

Nya fräscha täcken då vi har ännu fler sängar nu.

 

Denna ska stå bredvid tvättpelaren men jag ska hänga ett litet drapperi framför i linne och så ska jag köpa fina förvaringslådor att ha på hyllan samt en liten radio och annat bra.

 

Denna skall sitta bredvid tvättpelaren i tvättstugan fast med kran såklart :)

 

Lampor att ha ovanför Billy bokhyllorna som vi ska bygga in...

 

Nya tallrikar 12 av varje storlek i liknande utséende som de vi har idag för att jag gillar dem så mycket. Våra gamla kommer dock att kastas då kanterna är så naggade...

 

Ännu fler av de dricksglasen vi har så att resten kan slängas och vi kan ha samma sort fast en massa!

 

Pinkmommey♥


Så bra!


Vilar

Jag är hemma och sjuk som sagt... Började dock dagen med ett besök på barnsjukhuset Martina för ett läkarbesök som var inbokat sedan länge för lilla F. Han har haft ont i magen ett par veckor men av proverna och undersökningen fick de inte fram någonting så det är bara att vänta och se om det går över eller blir värre innan man gör en utredning.

Kanske har det med flytten att göra? Det har ju varit lite stressigt och fram och tillbaks senaste månaderna men jag vet inte? För övrigt mår han prima och sover bra, äter och dricker bra, allt funkar på toan och han är en glad pigg liten kille :)

När jag kom hem la jag mig och såg en film och sen har jag dragit i mig en STOR skål med sojabönor och flingsalt till lunch :)

Nu kollar jag tv och dricker en latte och senare blir det några nya härliga inredningsmagasin - alltså har jag det ganska bra och lugnt!

Hoppas allt är bra med er med!
Pinkmommey♥Mina finaste, de som ger livet en extra guldkant!

Sjuk

Ush, jag visste det! Jag håller påatt bli/är sjuk! Hade ont i halsen redan i torsdags och i helgen har det bara blivit värre... Igår blev jag förkyld och nu sitter jag här på jobbet och nyser och snyter mig om varannat och känner mig lite kallsvettig...

I värsta fall får jag gå hem tidigare idag om jag inte orkar hålla ut...

Det är ju så jäkla typiskt nu när vi ska flytta om en vecka och allt... Det finns ju en del som behöver göras och en av de sakerna är inte att ligga i sängen med feber... Ja, ja F får ta all renovering som är kvar själv på kvällarna så får jag stå för barn, hem och packning istället.

F är bara så duktig och är i huset flera timmar varje dag och målar och donar! I helgen så passade svärföräldrarna barnen som vanligt på lördagen och jag och F var där ett par timmar. Jag målade återigen ett par köksluckor som sugit åt sig en massa fär, några liter + trappräcket.

I söndags var F och hans pappa där hela dagen från 11.00 till 18.00 och de skruvade ihop en våningsäng samt målade lite.

Det som är kvar nu är att måla den hopskruvade våningsängen, skruva ihop en annan våningsäng som redan är målad, måla trappräcket en gång till och spackla samt måla tv-rummet på nedervåningen. Det hinner nog F i veckan så lovar jag att hinna med mina ca 50 kartonger till. Jag har redan packat ca 30 och så får flyttpersonalen ta hela köket...

I söndags hann vi även få besök av inte bara mina svärföräldrar i huset utan även min mamma, T och lilla F´s dagiskompisar med föräldrar och F´s kompis H med fru och barn - stökigt, livsfarligt och kul!

Snickarna är i alla fall färdiga med trappräckerna ute, altanräckerna och staketen och har nu börjat kakla både badrum och gästtoalett. Elektrikern gör det sista och i veckan kommer även mattorna på plats kan jag hoppas...

Ha en mysig dag trots det tråkiga vädret!
Pinkmommey♥Julkalender

Jag håller på för fullt med barnens julkalendrar. Som vanligt blir det Radio & tv´s, varsin chokladkalender och sina julklappskalendrar.

Förra året blev det ingen julklappskalender då lilla F var så liten så det var svårt att hitta på klappar till honom men i år får båda två varsin :)

Den ena är små julstrumpor med siffran 1-24 på och den andra kommer från barnens farmor så den vet jag inte hur den ser ut än?

Jag har i alla fall köpt, julchoklad, tablettask, badskum, pepparkaksformar, ballonger, serietidningar, pärlplattor mm att fylla dem med.

Jag vill inte ha en massa skit som bara blir liggande sedan utan det måste vara nått man kan ha användning av! Har ni några förslag? Jag skulle bli jätteglad för lite hjälp! Hittills kan jag väll fylla ungefär hälften.

Pinkmommey♥Blossa

Det var flera månader sedan jag förbeställde årets Blossaglögg då den alltid brukar ta slut första dagarna den säljs och jag aldrig brukar hinna få en flaska... Att den dessutom är helt i guld och smakar saffran i år gjorde den bara till ett måste!

Tyvärr var jag så klantig att jag glömde att hämta ut mina flaskor men när jag slank in på Systemet igår så hade de fortfarande den kvar så det blev två flaskor :)

Perfekt att ha och bjuda på nästa helg när familjen kommer och kollar in huset på första advent och firar min fölsis (om det går...)!

Pinkmommey♥Inställda planer

Idag var det meningen att jag skulle haft aw med jobbet och efterföljande utgång samt mött upp mina underbara vänner därefter men jag måste tyvärr ställa in allt...

Det är knappt 10 dagar kvar tills flyttlasset går och det är verkligen en massa kvar att göra som vi ska hinna med mellan två heltidsjobb, två barn och hem...

Vi har bla ett helt rum kvar att måla, alla köksluckor behöver sig en omgång till och sedan ska de tillbaks på plats och dessutom skruvas i alla knoppar och handtag. Sedan ska vi även skruva ihop båda våningsängarna, slipa den ena och måla båda två samt skruva ihop hatthylla, skohylla, hallbänk, skrivbord och bokhyllor...

Att sedan packa ett 50-tal lådor ovanpå det är ju lite tungt. Jag har i och för sig redan packat 30 stycken så jag tror bara jag packar 30 till och sen får flyttkillarna ta tag i köket...

Vi måste även hinna till Ikea och köpa garderobsinredning som både behövs till walkin-closeten och alla garderober i sovrummen.

Vet inte hur mycket vi hinner i helgen då jag inte fixat barnvakt och det inte är helt lätt arr måla och skruva ihop grejer med två barn rännande runt fötterna...

Ikväll blir det allatså Idol som vanligt och tidigt isäng men det är mysigt med för då får jag vara med mina pojkar! ♥

Pinkmommey♥


En av mina killar :)


Första hjälpen

Igår blev det väldigt lite bloggande då jag var hos Röda korset på Första hjälpen utbildning.

Det var min chef på jobbet som tykte att det kunde vara bra att gå den och i och med att jag redan gått den kursen för ca 10 år sen så tykte jag också att det var dax igen.

Nu när jag varit där så känner jag starkt att minst ett 10-tal till personer på företaget också skulle behöva gå den kursen. Dels är det inte kul att själv vara ansvarig om något händer och dels så är jag inte alltid här... Vi är dessutom ca 70-80 personer på företaget så det kan vara bra med fler utbildade.

Som sagt var ALLT annorlunda mot sist! Efter att ha kommit fram till att bara 2% av alla man gjorde hjärt & lungräddning på överlevde så sammarbetade man med läkarkoren och kom fram till nya sätt. Nu är det i alla fall mellan 6-8 % som överlever och vi har samma tillvägagångssätt som övriga världen.

Nu skall man göra 30 kompressioner och två munblås och fortsätta så. Är man flera personer på samma olyksplats kan man byta av varannan minut.

Om olyckan är framme och du är själv på plats skall du börja hjärt och lungräddning direkt och köra 2 * 32 för att sedan ha två minuter på dig att hämta hjälp eller ringa.

Det är högst ovanligt att någon vaknar till av hjärt och lungräddning om det inte är en drunkningsolycka eller elolycka... Annars kan man bara hjälpa till tills det att sjukvårdspersonalen kommer med en defibrillator och den startar hjärtat i 96 % av fallen.

Man skall inte klandra sig själv om männinskan inte överlever för att vanligast är att hjärtat är för sjukt för att fortsätta. Det är MYCKET VIKTIGT att komma igång med hjärt och lungräddning inom 2-3 minuter innan hjärnan och andra inre organ börjar brytas ned och förstöras!!

Hjärtat stannar oftast inte av en olycka utan nästan uteslutande av hjärtinfarkter...

Framstupa sidoläge finns inte heller längre utan man gör på ett annat sätt och lika dant är det med Heimlichmanövern. Nu är det istället 5 hårda sneda slag mellan skulderbladen högt upp mellan axlarna när personen hänger över "hjälparens" arm och sedan 5 tryck in och upp precis vid naveln (för gravida blir det istället ovanför magen vid solarplexus ungefär).

Sedan fick vi lära oss mycket om att lägga förband och upptäcka faror, brandskador mm

Jag blev faktiskt lite kär i området runt Mariatorget!! Det var så lungt och vackert i vintertid men även fart liksom.

Lilla torget, härliga Rival och Röda korsets otroliga byggnad och lokaler! Jag kunde inte hjälpa att fantisera om att få ta över fastigheten och hitta på något riktigt kul med den. De kommer säkert aldrig att släppa den men jag fattar inte hur de har råd att sitta där... Undrar om alla pengar verkligen går till behövande... Var det inte någon som åkte fast för svindleri för något eller några år sedan?

Kursen var bra och jag rekomenderar ala att gå den - privat som företag - det kan rädda många liv! Nu ska jag anmäla mig till en kurs som är inriktad på barn då den är helt annorlunda...

På lunchen smet jag iväg från alla andra  som skulle iväg till kinahaket på hörnan och istället begav jag mig till Rival och deras mysiga Café med två helt nya tidningar!

Jag har varit på Rival förut men det är klart ett ställe som jag skulle kunna tänka mig börja hänga på!

När jag kom hem så bytte jag av F och han åkte till huset och målade och jag satte barnen i ett bad och passade på att packa 10 flyttlådor!

Efter middagen somnade jag med barnen runt 20-tiden och vaknade lätt chockat vid 7-tiden imorse igen :)

Trevlig eftermiddag!
Pinkmommey♥


 

Röda korsets Lokaler - de har hela fastigheten! Vi var på planet precis ovanför Konsum som hade fönster från golv till tak utöver parken!! I rummet vi hade övningarna fanns det dessutom ett enormt takfönster!

Fina fontänen i parke. Som vanligt har jag tagit bilderna med min Iphone utan blixt i mörkret varav den dåliga kvalitén...

Parken i mörkret. Ser inte så kul ut på bild men var jätte vackert i verkligheten.

Staty.


En annan staty.


Livets goda


Detta skulle kunna stå i en uppslagsbok om man slog på mitt nam ;) Dock skulle det även stå sweets...

Pinkmommey♥

Husvisning

Idag ska äntligen en av mina bästa kompisar få se huset!! Ingen av mina närmaste vänninor har sett det vilket är lite tråkigt då det kommer att vara jätte skillnad på före och efter...

Vi ska i alla fall till huset och jag ska måla de sista på snickerierna i köket samt montera ner trappräcket och slipa samt måla det.

Imorgon hoppas jag att F och jag kommer kunna slipa den sista våningsängen och måla i alla fall det första lagret färg på båda två.

Denna vecka måste vi även hinna med att köpa kakel till gästtoan och jag hoppas även hinna få upp jul utebelysningen nån dag snart!!

Snabba  puckar men det är ett måste om vi snart har inflyttning och både jul och nyårsfirande hemma.

See ya!
Pinkmommey♥


Monica Flodin
Sötaste M!


Denna veckans leverans från H & M


Perfekt korg att förvara tex leksaker i tv-rummet eller extra handukar i badrummet.


Ett gäng sånna här blev det med som kan vara söta att ha vid middagar.


Denna fina kudde klickades också hem och passar till de andra liknande jag köpte från H&M för nått år sen.


Sedan sist

Oj, det har gått flera dagar sedan jag bloggade sist - jag ber så mycket om ursäkt för det kära bloggisar!

Jag har haft fullt upp hela helgen i huset men fick hjälp av sötaste, mest hjälpsamma, duktigaste H och F! De kom och hängde med oss hela lördagen och söndagen och till på köpet kom även H ut och gjorde klart det sista igårkväll med F!

Istället för att jag och F skulle fått vara i huset varje kväll i MINST en veckas tid så har vi nu klarat av all målning på en helg tack vare dem!!

Båda barnens rum är spacklade, slipade och målade samt vardagsrummet och köket. Dessutom har vi målat alla 24 luckor och lådfronter 4 lager var och alla snickerier. Nu är det bara tv-rummet på nedre plan kvar men där står det så mycket skräp så vi kan inte börja med det ännu.

Under tiden vi var i huset så passade snälla mormor, farmor och farfar kidsen och hittadfe på en massa roliga saker.

Utöver målning så har bara helgen bjudit på en skön fredag med Idol och massa gott och en lördag med underbara "Så mycket bättre" och ännu mera gott.

På söndagen firades dock fina pappa F med skönsång, paket och pussar och sedan på kvällen så blev det farsdagmiddag hos svärföräldrarna och firande av farfar, pappa och farbror! Sjukt god älggryta och cheesecake bjöds det bland annat på!

tyvärr har jag inga nya bilder på huset här på jobbet för de ligger i kameran där hemma men jag lovar att lägga upp dem och visa lite senare!

Nu är det snart dax för lunch!
Pinkmommey♥


Down on me


Nya skor !

Lace up shoe
Har länge velat ha ett par sådana här skor men inte hittat några som är både snygga och prisvärda!

Lace up shoe
Kanske fel säsong men jag får väll använda mina på kontoret eller i vår...


Partade sönder mina "finskor" på bästa vänninans leriga bröllop i somras så detta får bli mina nya :)


Det går framåt !

Här står jag och F - mest F faktiskt ;) - och arbetar om kvällarna...

Min duktiga kille! Bra att betala barnflickan lön så att vi kan åka och måla istället för att betala en målare och vi kan vara med barnen...

Ny diskho och så har den fått ny position vid fönstret istället för intrykt i ett hörn som förut!

Ny diskmaskin (plastfilmen och etiketter kvar) där dickhon var förut. Alla luckor är nermonterade då vi håller på att måla dem. Ovan diskmaskinen ser ni hur de nya dickbänkarna i valnöt ser ut - dock är den inte monterad.

Köksluckor som är slipade, tvättade, igenspacklade hål, silikonade och målade med två lager färg. Ett lager färg kvar + nya hål och beslag.

Värmeslingor i badrummet!

Ursäkta kvalitén på bilderna! de är dels tagna med min Iphone, utan blixt och i dåligt rennoveringsljus sent på kvällen...

Pinkmommey♥


Skitmorgon och natt ...

Jag är så trött så att jag håller på att stupa men än är det ett par timmar kvar på jobbet...

Vaknade vid 3-tiden i natt av Theo som drömde en mardröm och kunde sen inte somna om... Låg bara och tänkte på allt som måste göras, beställas och fixas...

Efter att jag hade legat en halvtimma och vridit och vänt på mig så tog jag fram spikmattan och la mig på den - jag brukar alltid somna utav det!

Men nej, tankarna fortsatte att mala så efter ytterligare en halvtimma var det bara att gå upp, hämta blocket och skriva ner allt.

Tex: Hur ska F´s mormor kunna gå i trappen upp till huset i jul, Är det bättre med en tv-bänk i plåt än trä till soffan i tv-rummet på nedre plan, Glöm inte lägga fram offerter till F, beställa sofföverdrag, Räkna ihop barnflicketimmar, Beställa Blossa glögg, Ta bort eluttag bakom Billy bokhylla, ja jag kan fortsätta hur länge som helst... Jag är knäpp som ni märker!
Jag skulle behöva en liten ventil och tömma skallen varje kväll.

Efter ett tag så kom lilla F upp och då la jag mig för att försöka sova igen och somnade runt 05.30 innan klockan ringde vid 7-tiden igen...

Sedan fortsatte morgonen i samma anda med att F hade glömt att berätta för mig att han inte kunde fixa med barnen på morgonen utan att det var jag som skulle göra det... Till på köpet hade barnen heldagsutflykt och vi hade INGEN mat hemma... Inte ens makaroner så det var bara för mig att ställa mig och grädda vofflor och det när jag redan var sen till jobbet.

Att sedan lilla F trillade ner från köksbordet (fråga mig inte vad han gjorde där) och att allt avslutades i ett slagsmål gjorde inte morgonen bättre...

Nu är allt mycket lugnare men jaj är som sagt sååå trött! Jag hänger, ögonen rinner och jag är allmänt snygg...

Nog med denna självömkan! Om ett par timmar ska jag träffa min (förhoppningsvis gladare) underbara familj på Mc Donalds efter Buskul som vanligt! Lugn kväll ikväll!

Hej på ett tag fina bloggisar - Pinkmommey♥


Trött mamma, flickvän, kollega....


2010-11-11

Idag skulle jag behöva ett lass med sånna här...

Pinkmommey♥Blink, blink

Igår var det meningen att jag skulle gå och sätta på fasta lösögonfransar men så blev det icke då min hudvårdstepapeft avrådde mig... Hon sa dels att det bara höll sig riktigt snyggt i kanske 14 dagar sen började de trill av och då ville man sätta på nya och dels att jag bara fick sova på rygg och inte klia mig i ögonen.

Sedan så tar det tid och det är dyrt och det är svårt när man är en heltidsarbetande tvåbarnsmamma mitt uppe i en renovering så jag valde att skjuta på det tills i vår och istället parmanenta och färga fransarna! Der blev ett jättebra resultat och nu behöver jag knappt sminka mig alls då jag även passade på att noppra och färga brynen!

Dels så är det ju så jobbigt att behöva måla sig varje morgon och dels så känner jag att min maskara och fransböjare inte räcker längre för att få mina ögon att se pigga ut. Jag brukar färga mina fransar men det hjälper inte då de ändå inte syns då de inte är uppböjda. Qvi si kan jag verkligen rekomendera, gå gärna in på deras hemsida och titta på alla deras underbara behandlingar: http://www.qvisi.se/mainframe.html

Tyvärr har jag ingen före och efterbild men jag kan i alla fall lägga in en efterbil när jag kommer hem :)

Pinkmommey♥
Så mycket bättre

Åh vilket underbart program! Känner mig som en gammal tant när jag skriver att det var så härligt, varmt, kul och underhållande... Jag både grät och skrattade!

Jag hade inte ens tänkt att titta på det men härom dagen när jag inte hade nått att göra så fastnade jag för det på tv4.play. Jag har aldrig gillat Dileva men nu tycker jag han är riktigt härlig och jag måste genast ge mig ut och köpa alla Petters skivor!

Så i lördags var det solklart vad jag skulle titta på och jag ser nu så fram emot nästa lördag och nästa avsnitt! Härligt med idol på fredagar och Så mycket bättre på lördagar!

Ha det!
Pinkmommey♥


Tjuvstartat

Jag och killarna har tjuvstartat julen med att både lussebullar, pepparkakor och pepparkaksdeg... Farligt, farligt men ack så gott! jag måste bara lära mig att ta en pepparkaka, eller en lussebulle och inte tio... Dessutom kan det ju inte vara hälsosamt att äta massa pepparkaksdeg men det går bara inte att motstå... jag får helt enkelt inte köpa hem nån på ett tag nu.

Pinkmommey♥

Vintervarma fossingar

Nya stövlar är inhandlade till mina älsklingar! Lilla F får varma gosiga från Ralph Lauren och T får snabba, lätta från Timberland!

Pinkmommey♥


Zip-Up Quilted Snow Boot - Preschool - RalphLauren.com

Youth Inclement Traveler Jiminy Peak Snow Boot with Gore-Tex® membrane - Timberland

Shopping på lunchen

Alltså det är inte bra att arbeta så här mitt i smeten... Jag vill verkligen komma från kontoret på luncherna och då blir det att jag går ut och shoppar på stan...

Idag blev det i och för sig bara bra grejer - cashmere tröjor till mig och barnen från H&M för 149:- styck(!!),  farsdagspresenter till fina F och massa hudvårdsgrejer som tagit slut för mig.

Idag ska jag senare iväg till Qvi si och då tar kära svärmor barnen. Det var igentligen meningen att mamma skulle tagit de små men hon vågar inte ge sig ut på vägen i denna snöstorm - jag förstår henne. Hoppas dock att hon kan hjälpa oss nån annnan dag i veckan då vi verkligen behöver all hjälp vi kan få så vi hinner klart med allt till inflyttningsdagen!

Sen ikväll skall lilla T firas då det är hans namnsdag idag! När jag var liten firade vi inte namnsdag alls och jag var så avundssjuk på alla som gjorde det... Så ikväll blir det tårta och liten pressing :) F ska som vanligt till huset och ikväll blir det till att fortsätta med att måla köksluckor. Har han tur så kommer Mr handyman himself, H på besök och hjälper till :)

Ha det fint trots snöstormen!
Pinkmommey♥


Imorse på väg till jobbet - Biblioteksgatan blir julfin!


Fullspäckad helg

Oj, helgen har verkligen gått i ett men det har varit så bra och trevlig!!

I fredags jobbade jag bara halvdag så jag tog tunnelbanan direkt ut till Ropsten och där hämtade F upp mig. Efter en snabblunch och kaffe på Gateau så åkte vi till huset och satte igång med vårt alldeles egna lilla köksprojekt! Vi skruvade ner och slipade alla köksluckor och lådor.


Osminkad med ruffsigt hår och mjukisbrallor samt dunjacka var outfiten när jag slipade...

När vi var klara så hämtade vi upp kidsen hos farmor och farfar och sen blev det pizza IGEN... Fan vad dåligt man äter när man är mitt upp i en flytt och renovering...

På lördagen passade F på att åka och köpa en överraskning till barnen medans jag tog tag i städning, tvätt och badning av barn... Det är ju sånt man måste ägna en stor del av helgerna till nu för tiden när man jobbar heltid...

Vid lunch åkte vi till huset och kökade mat och hade besök av lite kompisar. T och lilla F fick sin efterlängtade rutchkana och sedan sov mini medans T tittade på film då vi nu har alla tänkbara kanaler i världen i huset.När vi kom hem blev det smarrig middag och sedan klädde HELA familjen ut sig och gick och "trick or treatede" hos farmor och farfar och deras middagsgäster. F var batman, jag var älva, T var kung och lilla F var pingvin :)Igår så åkte F tillbaks till huset och tog med sig sin pappa denna gång och de hann både tvätta och spackla alla köksluckor samt slipa en hel våningsäng. Undertiden hade jag kära svärmor hos mig som hängde med barnen medans jag tvättade städade och tog ett välbehövligt bad.När F kom hem så åkte vi på 1-årskalas till Gamla stan och efter det bar det av på söndagmiddag till min storebror ute på ön. På middagen var även min pappa, hans fru samt min lillebror!

En skön och trevlig helg!

Vi hörs om ett tag igen!
Pinkmommey♥

 


Mikrofonkåt


Grått e flott!

God morgon gott folk!

Ivår eller om vi väljer att bygga ut nästa vår så ska vi också måla om vårt hus! Antingen vitt med ljust grå snickerier eller grått med vita snickerier. jag lekte lite med telefonen och fick fram huset hur det skulle se ut grått, vad tycker ni?

Ha en underbar lördag.

Pinkmommey♥


Zink på Granit

Mitt nya favvomaterial är zink! Och häromdagen hittade jag världens finaste pall inne på Granit! De hade även en massa andra fina grejer i samma serie men jag lugnar mig lite innan vi flyttar in så att jag vet att det passar...


Tror att jag ska ha pallen i badrummet! F sa precis till mig häromdagen att han ville ha ett ställe där han kunde sitta i badrummet - perfekt!


Det blev även en sånn här eldkorg som jag och F pratat länge om! Mysigt på vintern!


Nytt från IKEA

Ikea känns som vårt andra hem nuför tiden och vi är där allt som oftast... Äter middag, har barnen på leklandet, tar en fika osv. Och shoppar förståss. Jag har helt glömt att lägga in bilder från förra turen dit så här kommer de.

Tyvärr passar inte måtten (på den mycket tunga och svårpackade) tv-bänken så vi måste ta en tur till Ikea även denn helg för att byta den och säkert köpa något mer också...

Ha en skön fredagskväll!
Pinkmommey♥

JULES Ungdomsstol silverfärgad, vit Bredd: 50 cm Djup: 50 cm Sitsbredd: 35 cm Sitsdjup: 32 cm Min. sitshöjd: 38 cm Max. sitshöjd: 50 cm
Denna stol fick lilla T till sitt nya skrivbord. Jag ville igentligen att han skulle ha en mer gammeldags stol men viktigast är ju att han sitter bra så det blev denna. Hög och extra liten är den. Får se sen när vi bott ett tag om jag hittar en charmigare stol.

KNÖS Papperskorg ljusbrun Diameter: 32 cm Höjd: 36 cm Rymd: 18 l
Papperskorg till F i läder. Jag är inte helt förtjust men han måste få välja några saker han med ;)

RIBBA Ram svart Bredd: 32 cm Höjd: 42 cm Bildbredd: 30 cm Bildhöjd: 40 cm Passepartout innermått B: 20 cm Passepartout innermått H: 29 cm
Ramar till alla våra fina svartvita skolfotografier på barnen! Antingen tänkte jag att vi kunde ha dem i trappen eller ovanför sängen - två klassika och snygga ställen.

EKBY STILIG Konsol vit Bredd: 2.5 cm Djup: 17 cm Höjd: 23 cm
Köpte på mig en hel del konsoller till de öppna hyllorna jag vill ha i köket. Hyllplan hade de dock inga snygga så de får jag åka till brädgårn och skaffa.

SNÖRIK Burk, set om 3 mörkblå, vit
Förvaringsburkar att ha småsaker i till barnens rum. Passar utmärkt då T´s tapeter kommer ha sjärnor och lilla F´s rum har cirkus tema!

BESTÅ BURS Tv-/ förvaringskombination vit Bredd: 180 cm Djup: 40 cm Höjd: 48 cm
Tv-bänken och dvd-förvaringen vi köpte till killarnas tv-rum var tyvärr alldeles för bred... För första gången glömde jag och F bort att ta med boken med alla mått vi skrivit upp från huset och då blev det såklart fel...
Ja, ja, den var inte den snyggaste men den möbeln man fick plats med mest förvaring i.

IKEA PS Skåp vit Bredd: 119 cm Djup: 40 cm Höjd: 63 cm Max. belastning: 60 kg
Antingen tror jag att det blir denna istället eller...

LIATORP Tv-bänk vit Bredd: 145 cm Djup: 49 cm Höjd: 45 cm Max. belastning: 100 kg Max. bildstorlek platt-tv: 50
...denna.

HEMNES Tv-bänk vit Bredd: 149 cm Djup: 47 cm Höjd: 57 cm Max. belastning: 50 kg Max. bildstorlek platt-tv: 50
Eller denna... Får se, ingen är direkt klockren. Till tv´n i vardagsrummet vet jag inte alls, funderar på att bygga en egen av en gammal lastpall och ett par hjul?

SNÖVITA Lykta för blockljus röd Höjd: 38 cm
Några lyktor fick det bli också! Känns som om man inte kan ha för många nu när man har trädgård... Fint vid garageuppfarten, i trädgårdstrappan, vid entrén, på altanen osv.


Julgran på Stureplan

Imorse när jag gick till jobbet så fick jag se att det redan står en julgran på Stureplan... Är inte det lite väl tidigt! Alltså till och med för mig som är en jul-fantast. Jag vill njuta av julen länge och mycket men när det börjar mitt bland de gula höstlöven i solen så känns det inte juligt allt utan bara fel.

Men fråga mig gärna om en vecka eller två igen då kommer jag älska den :)

Kram Pinkmommey♥


Skrämmande lik en människa

God morgon!

Nedan kan ni se den senaste "människoroboten" - Acroid-F som gjorts. Skrämmande lik en riktig människa och jag får lite skräckfilmsvibbar samtidigt som jag inte kan hjälpa att jag blir alldeles fascinerad och vill veta mer!

Nu ska jag väcka resten av familjen och pussa på dem innan jag går iväg till jobbet!

Ha en bra dag!
Pinkmommey♥

Hus och mat

Nu drar jag till huset och kollar veckans framsteg och efter det blir det storhandling på ön :)

Ikväll kommer det nog också att packas en hel del kartonger - igår packade jag 12!! 12 kartonger gick åt bara åt våra böcker utblandat med lite lakan och filtar och vi har inte ens många böcker... Var skall detta sluta?

I och för sig så hade vi ca 130 kartonger i förra flytten och då var det bara jag och F och så bodde vi på 20 kvm mindre... jag räknar lätt med mins 150 kartonger + alla möbler, utemöbler osv... Jag tror redan vi har ca 20 kartonger + möbler på vårt lager och 20 kartonger + möbler i källaren...

Vi måste börja hyra kartonger, hittills har vi köpt alla, vad gör man med dem sen liksom... Ja, ja, en hel del kommer nog behållas som de är i garaget. Vi måste bara ordna flyttfirma först. Jag har fått kostnadsförslag från fyra firmor och väntar på en till sen bestämmer vi oss. Svårt med datum bara... Vi vill flytta så snart som möjligt för att hinna få klart till julen mm men vet inte när hantvärkarna är klara...

Oj, nu måste jag gå.

//Pinkmommey♥


Utmaning

Hittade denna utmaning när jag tittade in på bloggen: Lavendelkvisten.

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
För 10 år sedan var jag en arbetade jag på City Apartment som lägenhetsförvaltare och
assistent. Jag och F hade varit tillsammans i nästan tre år och livet bestod mest av party,
shopping och resor :) Jag bodde på Karlavägen i min finna lilla 1,5:a och var på landet med
massa goda vänner nästan varje helg. Några gånger om året hade jag min nattklubb -
Club Modesty - på Berns, Cafét, Sinners och andra kul ställen.

2. Vilka 5 saker skall du göra idag?
Hänga tvätt, kolla till huset, gå på mina barns Halloweenfirande, köpa kranar och packa
flyttlådor.

3. Snacks jag gillar?
Ostbågar, godis, bullar.

4. Saker jag skulle vilja göra om jag var miljardär?
Hitta vad jag verkligen är intresserad av och jobba med det som tex starta ett mysigt
hotell i Provence. Köpa mig ett landställe i skärgården, ett hus i Skåne och en stuga i
fjällen. Bjuda alla mina vänner på festernas fest. Ge en massa pengar till ett djurhem. Se
till att mina söner fick den bästa utbildningen. Anställa hjälp i form av städerska (har i och
för sig idag), en kock och en personlig massör/ryggkliare. Få håret fixat varje vecka och
unna mig massa massager och behandlingar. Köpa hund!

5. Platser där jag bott?
Stockholm (Djursholm, Östermalm, City, Gärdet och nu snart Lidingö), Paris och så
periodvis på Värmdö, Åre, Sälen, Rivieran och Bordeaux.
Nu ska jag gå hem! Ska bara stanna till på posten på vägen och hämta ett paket!

Pinkmommey♥


Bianchi

I måndags när jag gick till jobbet gick jag förbi ett nytt frächt café på Norrlandsgatan som heter Bianchi. Utöver så säljer de så snygga cyklar! De står och hänger lite här och var i lokalen som också är sparsamt inredd och mycket ljus!

Det är trevliga killar i snygga förkläden och skjortor som serverar en massa italienska godsaker så som juicer, bröd och kaffe.

Gå dit, man blev glad av att vara där!
Pinkmommey♥Tittut!


Jul

Snart är det jul!! Det har ju så smått börjat plockats fram pynt och julsaker till försäljning i alla affärer och jag bara längtar ihjäl mig!!

Julen är ju min absolut bästa årstid och jag börjar gärna förbereda tidigt, tidigt! Första advent ska det helst vara klart så att man kan njuta av allt länge! Jag blir nämligen lika trött på allt tidigt i januari som jag blir galen i det på hösten...

Vid lucia får gärna granen komma in - för vem vill klä granen dagen före julafton när man kan vakna till julgransstrålar varje morgon?!

Jag hänger ju inte bara upp en liten krans och plockar fram adventsljusstaken nej jag går locco... I år vet jag dock inte hur det kommer att bli då vi flyttar in i nya huset första december... Det kommer ju säkert att ta ett par veckor bara att möblera, skruva ihop saker, hänga upp tavlor och gardiner osv men jag ska ligga i ;)

Jag ska nog inte heller köpa så mycket nytt julpynt i år då jag inte är säker ännu på vad vi kommer att ha för stil i huset.

F vill va det huset i området som alla talar om - det med mest julljus, hi, hi. Än så länge har vi bara ett par slingor, lite istappar och en liten ren men vem vet, till nästa år kanske vi har utökat på den avdelningen.

Jag älskar allt som har med julen att göra förutom julmaten faktiskt... Köttbullar, sill och korv är verkligen inget kul men det skall själfallet finnas för det hör till och det finns andra som gillar det.

Annars är mina favoriter julpyntet, all julmusik, alla levande ljus, julgranen, saffransbrödet och paketinslagningen (såklart med tillhörande rimm ;) )!

Nedan kan ni se lite bilder från förra året sålänge:


Jag klädde om mina annars rosa stolar i fina örngott.


Jag byter gärna ut några av våra vanliga tavlor mot gamla affisher.


Förra årets nya adventsljusstakar blev dessa som i år nog kommer att hamna i hallen?!

Vårt brickbord från Svenskt Tenn i mönstret Teheran är inte så juligt så jag brukar slänga öven en linneduk, natur eller röd.


Mysiga plädar i sofforna och teherankuddarna byts ut mot julkuddar.


Julgranen.


Pepparkakshuset som jag gjorde, kidsen gjorde eget.

Lilla renen :)

Pinkmommey♥


Parfym!

Idag på luchen var jag på jakt efter korgar till nya badrummet. Vi har ingen gömd förvaring och man vill ju inte ha alla smågrejer öppet så nu letar jag alltså förvaring till den rostfria hyllan vi köpt.

Antingen kan man ha extra vita handdukar, doftljus och en korg med extra toapappersrullar där tex men jag tror vi kommer att behöva den platsen till blöjor, våtservetter, smin osv istället.

Jag var på Åhléns och Mio och hittade inget... Jag surfade även in på Ikea och en massa härliga nätbutiker och hittade inget där heller...

Antingen tänkte jag mig något liknande dessa (om det inte blir för hårt):
Zinklåda med nummer

Då jag inte hittade någon bra förvaring fick en ny parfym följa med mig hem istället! Som jag skrev för ett tag sedan har jag varit sugen på Love by Chloé och Absolutely me av Escada. Nu tykte jag inte att Love luktade lika gott längre så det blev Escadan istället.

Pinkmommey♥

Nacka Byggnadsvård

Igår efter jobbet så kom F och hämtade mig som vanligt. Denna gång så gick turen till nacka och Nacka Byggnadsvård!

http://www.nackabyggnadsvard.se/

Nu när vi gör om i huset så vill vi ha en lite gammeldags känsla i tex köket. Vi ska ju nu handmåla alla luckor, vi har köpt porslinsho och skall ha öppna hyllplan på konsoller, 1700-tals hissgardiner osv.

Denna gång var det handtag och knoppar vi var ute efter och hade sett att de hade fina. Mycket riktigt hade de det och mycket riktigt blev det såklart dubbelt så dyrt...

Om man är intresserad av gamla inredningsdetaljer är det hit man skall åka! De har massor av vackra gamla dörrar, fönster, kakelugnar, badkar, lampor osv

Så här ser handdagen och knopparna ut som vi köpte:

Skålhandtag i nickel. 4""
75:- styck

Knopp i porslin med nickeltopp. Liten
95:- styck

Pinkmommey♥

Hjärtat i halsgropen

Herre gud vilken stressig dag!!

Allt började med att det luktade rök när jag kom till jobbet... Och i och med att det är mindre än en vecka sedan det faktiskt brann här så var det bara att ta tag i detta på allvar.

Efter telefonsamtal, genomgång av kontoret osv så kom vi fram till...inget alls! Fastighetssköteran trodde att det kom utifrån och att någonstans las det asfalt... ja, ja inget att göra..

Sen fortsatte dan självklart likadant med att jag glömde bort att boka en viktig lunch, en beställning på massa andra viktiga saker hade jag glömt som jag blev sittande med osv...

Det är inte förens just nu jag har börjat kunna andas lite...

Helst av allt skulle jag bara vilja hem och slänga mig i sängen men det går självklart inte då vi dels har en liten kille hemma hos oss på besök och dels så måste jag åka förbi Shurgard och köpa flyttkartonger och börja packa ikväll...

Det är inte så många kvällar kvar nu och vi ska dels hinna packa hela vårt bohag samt måla barnens båda rum i nya huset, alla köksluckor och två våningsängar på 120 cm...

Har självfallet hunnit shoppa lite idag också - två par vinter överdrags byxor till T. Tänk att det säkert går åt en 500:- varje dag på sånna grejer...

Nu ska jag gå och göra dagens post! Vi hörs!

Pinkmommey♥
Snart köar jag på H&M

share image

SE DEN SENASTE VIDEON OM H&M:S DESIGNER-SAMARBETE.


Nobis Hotell

Idag vaknade jag redan klockan 06.00 då jag brukar gå upp 07.00 sommartid. Jag har aldrig väckarklocka utan vaknar alltid av mig själv så det kommer nog ta ett litet tag för min kropp att ställa om sig.

Det gjorde dock inget alls då jag fick en så lugn och skön morgon med ett långt bad, sitta ner och ta en latte och så hann jag till och med bada och klä på barnen.

Jag tittade bara in på jobbet en snabbis och öppnade upp och delade ut posten innan det var dax för mig att ha ett möte på nya Nobis Hotell på Norrmalmstorg.

För mitt företags räkning träffade jag deras sales Director som visade mig runt på det superfina hotellet!! Bistro, restaurang med Catinacci, "guld-bar", gym, bibliotek, lounge, konferenslokaler och en massa härliga hotellrum bjuder hotellet på!

Det var ett så härligt hotell och jag ser verkligen själv fram emot att hänga i baren och i deras lounge!!

Hotellet är renoverat så att det behåller all gammal charm och har en massa stuckaturer, dubbeldörrar, utsmyckningar i taket, vackra kakelugnar osv Sedan har hela hotellet Carraramarmor golv förutom i rummen. Mycket charm, lugn och lyxkänsla!

http://www.nobishotel.com

På vägen tillbaks från mötet tog jag en liten tur in på Marlene Birger där jag hittade två toppar! Hade jag haft alla pengar i världen hade jag nog köpt hela affären!! Allt är snyggt där inne just nu! Jag önskar bara att jag hade en fest att gå på så att jag skulle kunna få köpa en av de underbara smoking eller frackklänningarna!

http://www.bymalenebirger.com/

På lunchen träffde jag F och gick till Fired Earth och köpte färg till våra köksluckor.

Från början var det meningen att vi skulle lämnat in luckorna på sprutlackering men efter ett tips från min pappa igår om att Fired Erths färger är så fina så blir det så istället.

http://www.firedearth.co.uk/   http://www.firedearth.se/

När vi var klara där sprang vi över gatan på en snabb sushilunch och sedan gick jag tillbaks till kontoret.

Ikväll har vi inget planerat men snart är det verkligen dags att börja packa flyttlådor och måla på Lidingö...

Ha en fin första novemberkväll!
Pinkmommey♥


Nobis Hotell.


RSS 2.0