Inviseble friend

Var nyss inne på Hanna Graaf Karyds blogg på bloggfamiljen.se och läste om projektet Inviseble Friends. Jag tycker att det är en underbar idé och något som jag gärna hjälper till att sprida vidare info om. Perfekt gåva till dopet eller 1-års dagen!

Nedan kan ni läsa om bakgrund och arbete från text och bild jag lånat av inviseblefriend.se

Bakgrund:

Utifrån att ha varit delaktig i ett arbete under ett och ett halvt år i ett Thailändskt kvinnofängelse föddes drömmen om Invisible Friend. 
Varje vecka fick vi besöka de kvinnliga internerna och fick många fina relationer och även se en del av hur deras vardag såg ut. 
Speciellt som mamma tog det mig hårt att möta dessa minsta spädbarn som satt inlåsta med sina mammor. I artiklar och olika former av statistik kallas de för "the invisible interns”, just för att de är osynliga för omvärlden.
 Man kan alltid hitta information om kvinnor eller män som sitter fängslade, men barnen är en osynlig grupp.
Det var här som en bit av mitt hjärta för alltid blev stulet. Ända sedan vi kom tillbaka till Sverige har jag längtat efter att på något sett kunna vara med och påverka dessa barns situation innanför murarna, så att fler får veta om att dessa barn faktiskt finns.
 När jag började läsa på om de “osynliga barnen” så handlar det inte bara om barnen I fängelser utan även de barn som på ett eller annat sett förlorat sina föräldrar och därmed får växa upp på barnhem.

Genom denna trasdockeprodukt vill vi belysa de osynliga barnens värde att födas och finnas till var de än hamnat, och låta dig få vara med och bli en Invisible Friend för någon av dem.

Hur arbetar vi?

När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon.

Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   

För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend.

Trasdockan du betalar för 2 men bara behåller 1, den andra sänder vi till ett barn i fängelse eller på ett barnhem. Projektet där du får vara med och göra det omöjliga att ge till de osynliga som får uppleva att någon har sett dem.
 Du kan få en alldeles egen Invisible Friend någonstans i världen. 
Varje trasdocka har dessutom en egen betydelse utifrån FN:s barnkonvention.

Pinkmommey♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0