Jobb eller inte = bra eller mindre bra framtid

Trots att jag skrev att vi mådde bättre igår är jag hemma idag med två sjuka barn... Lillen o jag har blivit lite bättre men min stora kille var så pass dålig att jag håller honom hemma från dagis. Säkert skulle han klara att gå dit och ha kul också men OM han smittar så är det inte så kul och så brukar jag ha en idé om att man kan "hålla tillbaks" förkylningen så att den inte bryter ut på riktigt så att säga.

Ganska menlös dag faktiskt - sorterat tvätt, varit o matat Miss M´s katt, badat barn mm... Dessutom har jag lekt stenhårt med barnen i två timmar - att vi hade en hemlig klubb och att vår katt var en tjuv som ville ta oss, mycket uppskattat kan jag säga! Fortsatte på samma linje med att servera varmkorv till lunch med BÅDE glass med strössel och buller till efterrätt! Men nått ska väll de små grynen få för att de är hemma och är sjuka!?

Pinkpapa är på en mycket viktig intervju idag! Jag hoppas men är ändå en pessimist i grunden så jag håller mina förhoppningar på en ganska låg nivå... Jag har lärt mig att i mitt fall är det bättre att tänka så - att bli glad om det blir nått och bara konstatera om det inte blir nått än att hoppas och bli jätteledsen.
Skulle han få detta jobb så kan vi ta upp jakten på drömhuset igen! Vi hade letat efter vårt drömhus i nästan två år, när vi slutligen hittade det och dessutom vann budet!!! Sedan blev tyvärr min sambo av med jobbet - finanskrisen ni vet! :(
Vi har båda sagt till varandra att vi ska sluta att surfa runt på hemnet men gör det båda i smyg i alla fall... Dessutom kan det vara bra att kolla av marknaden så att man har koll den dagen det väl blir dags igen ;)
Jag tror att min sambo har ganska stor chans att få detta jobb men man vet ju aldrig i dessa tider...

Tillbaks till drömmhuset!! Ungefär så här hade jag tänkt mig: (I de bästa av drömmar)
Helst av allt ett hus byggt i början av 1900-talet med riktig snickeriglädje, minst 3-4 sovrum så att vi alla får varsitt och att
det även finns ett gästrum där gäster, mammor och svärmödrar kan sova, ett extra tv-rum till kidsen som de kan fylla med alla sina tv-spel, dvd´s, spel och grejer, en underbar tvättstuga som jag kan spendera mina kvällar i..., en stor tomt för lek, grillning, solning och andra mysiga saker, nära kommunikationer, inte längre än 10-20 minuter ifrån stan och relaxavdelning i källaren+ kanske en pool men det kan man ju själva bygga till senare!

Inte helt lätt att hitta kan jag säga och inte till den prislappen vi vill betala heller! Men som sagt man kan ju drömma!!! Och alla husen vi kollade på i höstas är fortfarande kvar på marknaden och dessutom är en del pris redan sänkta! Ja, ja, allt beror på detta jobbet. Annars så går det bra där vi bor idag också men jag hade liksom redan flyttat i tankarna när det tråkiga hände oss...

Nu måste jag gå och lägga min lilla så vi hörs lite senare!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0