Kalle då och nu...



Juldagen

Dagen har varit lugn så lugn! Vi har ätit, bastat och gått i myskläder hela dagen! T i sin nya "onepiece", jag i min nya velor och lilla F i sin nya Cars-pyjamas.
Vid tre åkte vi in till Biograf Park och gick på Alvin och Gänget 3! På vägen hem köpte vi pizzor och snart är det dax för de små att krypa till kojs och för mig och min hubbie att kolla in Morden i midsommer!
Hoppas ni har haft en lika skön dag som oss!
Pinkomommey♥

Julafton

Dålig bild men här ser ni hela gänget utaom moi samlat! Det blir ju inte så mycket bilder för mig när jag har så mycket att göra som jag har på julafton, födelsedagsfester och sådana tillfällen som ni vet... Tråkigt men sant. Inga bilder har jag från julfrukosten med pappas gäng :(

Julmiddagsdukning :)
Maten är uppdukad! Klassisk bild...
Vi satte oss inte till bords förens vid 19-tiden då vi valde att dela utr julklapparna tidigare i år.
Jag och mina fina killar! Lilla F hade egentligen smma skjorta som storebror men honom kan man inte bestämma över nu för tiden... Det är inte värt det...
Jag och min fina T!
Far o son!
Strike a pose ;)
Röda julmanchesterbrallor.
Sötast!
Den traditionella godisbrickan. Fylld av marsipan, Nk-mint, mintkyssar, lussebullar, pepparkakor, skumtomtar, knäck, polkagrisstänger, marmelad, rosa mandlar och dadlar!
Svärmor & svärfar i sina julklappströjor de fick av oss.
Mormor med lilla Daisy!
Barnen står och berättar för tomten hur de uppfört sig under året, yea right!
Välkommen tomten!
Jag och min fina svärmor kollar in alla julklappar!

GOD JUL

God jul på er alla finingar!

Precis som många andra föräldrar runt om i landet blev det inte mycket sömn för mig inatt men vad gör man inte för att de små och resten av familjen ska få en fin jul!?

Fixade med sista julstöket här hemma och kom isäng runt halv ett inatt och vaknade runt halv sju imorse av min lilla son som låg och sparkade på mig... Lika bra det så att jag kan gå upp och starta upp julafton :)

Min pappa, hans fru och min lillasyster kommer hit på julfrukost idag och efter det skall vi gå till kyrkan! Dock måste vi vara i kyrkan 45 min innan det börjar för att få en plats...

Efter kyrkan bär det hem för ombyte, lunch och middagslur för den minsta och vid 14-tiden dyker sen farmor, farfar och mormor upp!

Detta följs i rask takt av jultomten samt Kalle Anka och vid 17-tiden blir det julmiddag. Sist men inte minst börjar den stora julklappsöppningen!!

Ja, det är väll ungefär så min dag kommer att se ut! Nytt för i år är alltså kyrkan vilket gör att det blir lite mer stressigt men åh så mycket mysigare!

Att pappa kommer är jag också så glad för! Det måste vara MINST 18 år sen vi firade julafton ihop! Vi har alltid setts på juldagen eller någon vecka innan på lucia när han fyller år istället och firat då pga stor familj.

Nej nu ska jag ta och sätta igång espressomaskinen och stoppa in ett par lussebullar i ugnen så hörs vi imorgon igen!

Ha en underbar dag och kväll!
Pinkmommey♥



Julnaglar

Jag har målat mina naglar i julrött och tagit ett lager guldglitter på :) Det blir fint till klänningen imorgon.

Pinkmommey♥

Dan före dan

Klapparna under granen!

 

Julkort från nära och kära!

 

Dukningen klar inför morgondagens julfrukost.

 

Lite mer från julbordet.

 

Gott te :)

 

Duken och servetterna är nystrukna.

 

Brödet hämtas imorgon bitti kl 8.00 på bageriet i centrum!

 

Dukningen.

 

Mitt lilla pepparkakshus.

 

Min mans nygriljerade skinka från lanthandeln på ön.

 

Nu skall jag försöka sova efter allt julstök med inslagning av de sista klapparna, städning av huset, tvätt, griljering, strykning och andra måsten. nej, Oops, just det, måste lägga små klappar i barnens julstrumpor först!!


Sov gott!

Pinkmommey♥

 


Landmine Ketchup

Les Cretives Sthlm

Using a ketchup sachet, agency demonstrated the horrific nature of living in a land mine affected country and how much a part of everyday life that horror is. The idea is simple: as you tear open the sachet you also rip through the child’s leg and the ketchup inside pours out like blood. Agency:Publicis Mojo, Australia


http://www.lescreatives.com/


 Landmine Ketchup Using a ketchup sachet, agency demonstrated the horrific nature of living in a land mine affected country and how much a part of everyday life that horror is. The idea is simple: as you tear open the sachet you also rip through the child’s leg and the ketchup inside pours out like blood. Agency:Publicis Mojo, Australia

One Piece

Min äldsta son berättade häromdagen att han ville ha en One Piece... Inte visste jag att det även var populärt bland småkidsen! Jag vet dock att "coola" kids i högstadiet går och dräller i de där dräkterna tillsammans med Ugg´s och nån supergigantisk Fjällräven jacka...

Klart han skall få en "onepiece" men inte en One Piece för de kostar 1.700:- och då jag känner min son ganska väl så vet jag att den kommer vara trasig i slutet av månaden.

Därför har jag nu jagat land och rike runt efter en liknade men för ett bättre pris. Han berättade dock att det måste vara en dragkjedja som går hela vägen upp.

Det har inte varit lätt kan jag säga! Antingen har de varit fula, dragkjedjan har inte gått hela vägen upp, i fel storlek eller slut.

Jag hittade dessa som ni ser nedan på Stadium och de passar i pris och har dragkjedjan, snygga tycker väll jag inte att dom är... De fanns däremot inte i hans storlek men skulle komma in så jag har varit där dagligen hela veckan och nu hade de kommit! Säkert är de slut "as we speak".

Kom även på att jag ju bara måste ha en sån jag med! Fula är dom men de måste ju faktiskt vara de skönaste plaggen man kan ha! Och jag som ÄLSKAR att gå i myskläder och slänger av mina "jobbkläder" redan i hallen. Dock tror jag att jag kommer ha ett orginal, alltså One Piece eller Zipperall.

Pinkmommey♥

WARP T YULLI TURQUISE/GREYMEL
Denna blev det till T som tykte att det var viktigast att ha dragkjedjan hela vägen upp.


WARP K OUTRAM BLUE/GREY MEL

Lilla F får denna som inte har dragkjedjan hela vägen upp då de inte fanns i hans storlek... Får se hur de går då han alltid vill vara som sin storebror...


  
Collage navy                      Lusekofte navy                    Frotté pink

Någon av dessa kanske från One Piece till migsjälv?



Vidrig morgon...

Uch vilken jäkla morgon! Stök, bråk och skrik och förmodligen 4 ledsna familjemedlemmar på olika håll! Jag ville bara stanna hemma med barnen imorse och mysa, hoppa ner i sängen under täcket igen och bli sams!

Istället jobbar jag hela dagen OCH HELA dagen imorgon :( MEN jag är ju ledig i mellandagarna så då skall barnen få vara med mamma och pappa i 10 dagar!

På lunchen skall jag leta efter en liten röd fluga till en av killarna. När jag var i centrum igår så hittade jag nämligen en men det var den sista och den var sååå söt! Tänk vad gulligt på julafton!

Kvällens nöje blir tyvärr att tvätta barnens utekläder - de ser ut som de badat i lera... Sedan har jag några paket kvar att slå in men det är bara mysigt! Mindre mysigt är dock senaste veckan klädhög som ligger på min säng som man knappt kan se längre för att högen är så stor...

Ha en fin dag!
Pinkmommey♥




Slut som artist...

Oj, oj, oj vad fullt upp man har!

Igår efter jobbet kom mamma hem till oss och hela kvällen gick åt till att rulla köttbullar och sedan tillaga dem men nu har vi köttbullar till hela året känns det som!

Imorse var det julavslutning för fina T! Det var fackeltåg från skolan till kyrkan och sen stog alla söta barn framme och sjöng för oss föräldrar.

Det var även en underbar präst som berättade om jesusbarnet och varför man firade jul bland annat.

Mormor var också med och hon grät som en liten tok och fick även mig att fälla ett par tårar, ha, ha.

när vi kom ut ur kyrkan var det glöggmingel på kyrkbacken och sedan var det fackeltåg tillbaks till skolan igen.

På jobbet har det som vanligt varit en händelserik dag då vi hade avtackning av vår VD som slutar och nu håller jag på att plocka ihop för att bege mig hem till min lilla familj :)

Fridens!
Pinkmommey♥


Kära tomten


Myskläder



En väska i någon av Josef Franks härliga tyger från Svenskt Tenn.

 
Den breda Waldemarsuddekrukan.


Chilhood bracelet från Sophie By Sophie i guld.


Julklappsverkstad

Igår runt 22-tiden började jag med att slå in våra julklappar vi skall ge bort. Blev klart ca 2 timmar senare och nu har jag bara 3 julklappar kvar att införskaffa och 4 kvar att slå in!

Årets papper är naturfärgat med hampasnöre i natur och julrött. Dock hade jag inte hunnit köpa fina namnlappar så det fick bli vanliga klisterlappar med tomtar på :( Förstörde ju hela julklapparna men jag orkar bara inte i år...

Dessutom så är ju nästan alla klappar till barnen och de är i BR´s "snygga" papper... Men de fick också hamna längst in under granen ;)

Ikväll blir det nog att göra lite julgodis och fortsätta julklappsinslagningen. dessutom kommer min mamma och bor över och imorgon tror jag att det får bli storhandling + inköp på Eijes choklad för gott julgodis.

Måste även se i fall barnen har rena fina kläder till julen, annars blir det bara att ställa sig och tvätta och stryka lite...

Jag var ganska stressad förut men nu känner jag att jag nog är klar med allt förutom handlingen och städningen inför julafton. Skinkan skall göras men det är bara mysigt och det blir nog på fredag kväll till lite glögg och annat mys!

Pinkmommey♥

     

Julklappar barn

Nedan kan ni se lite klappar jag köpt till barnen. Vi vill verkligen inte köpa för mycket i år men nån från oss och några från tomten måste det ju bli. Sedan har vi morfar, mormor, farmor, farfar och kusiner också.

Nintendo 3DS till T som älskar allt vad tv-spel heter. Till detta har vi även köpt ett kit och så blir det några spel.

Till lilla F blir det mycket Cars från Cars 2 filmen i form av både lego och andra leksaker.
Godismaskin till T som älskar dessa då vi är på lekland, Gröna lund och liknande.
Star Wars svärd till den lilla.
One Piece skulle man tydligen redan ha enligt T - 6,5 år gammal...
Lite böcker är alltid bra.
Sedan blir det lite annat smått och gott samt tidningar, filmer och godis i julstrumpan så de har något att roa sig med när vi lagar mat och annat tråkigt på julafton.

Pinkomommey♥

Julkort

Årets julkort har jag beställt på Vistaprint och de blev jättefina! Dock tog det en evighet att göra dem på nätet men det var bara för att det fanns så många färger, typsnitt, bilder och utseenden att välja mellan. När jag väl var klar efter två timmar såg jag att det är 20 dagars leveranstid... kul... Så jag fick helt enkelt betala ganska mycket extra för att få dem snabbare men de kommer ändå försent för att hinna till jul så de får bli nyårskort istället!

Här kan ni se en liten sneak peak... Det fanns dessutom massa andra grejer att beställa så jag skall snart in igen och ta mig en titt och lägga en beställning :)

Pinkmommey♥





Julklänning!

Jag har alltid velat ha en julklänning till julafton men aldrig hittat en fin... Det är klart att jag köpt andra fina kläder att ha då men inte något så passande som i år!

Och av alla ställen så var det på Cubus! Jag har aldrig varit inne där men såg klänningen i helgen i ett modemagasin och föll för den ´som bara den.

Det bästa av allt är att den är ännu finare i verkligeheten. Den är skir, har supersöt krage, fina veck lager på lager och en härlig puffärm! Det var dessutom redan rea och 149:- kostade den!!

Med i påsen åkte också ett nytt knallrött nagellack :)

Pinkmommey♥


TWIGGY
                  


Julklappar & gran!

I förrgår började jag att inhandla årets julklappar... Lite sent känner jag nu... Vill INTE använda helgen till det då vi har varit hysteriskt uppbokade varje helg de senaste två månaderna.

Därför skall jag se till att klara av det på luncherna har jag tänkt. Svärmor, svärfarr, mamma, pappa, gudson och barn är så gott som klara. Nu har jag bara barnens klappar från mormor kvar samt min styvmors, systers och F´s... F som som vanligt har allt! Vad skall man ge? Han har inte ens använt sig av sin födelsedagspresent som var att åka Ferarri på bana och det tykte jag var en bra pressing...

Har en idé men den är inte hundra.

Vaknade inatt vid 3-tiden och tankarna snurrade så runt allt som har med jul att göra... Hur ska jag hinna? Handla, laga mat, städa, slå in klappar, köpa klappar, klä granen, fixa tomte osv... OCH jag arbetar T.O.M den 23:e :(

Imorgon blir det till att kolla upp och boka tomte samt köpa klappar till syster och pappas fru och på måndag köpa klappar från mamma till barnen. På tisdag ska jag hitta något till F och onsdagen går åt till att handla massa god mat. På torsdag blir det städa och plocka och sen är vi framme vid fredag och julafton...

Helgen vill jag dock ha LUGN med bara bak, film, sömn och lek!

Igårkväll klädde vi granen som stått och väntat ett par dagar i garaget. Det är den minsta gran vi haft men den är så söt så! Dock får jag ingen julfealing alls nu :( Kom snö och kyla, kom!

Vi klädde granen hela familjen tillsammans och det var riktigt mysigt! Förr om åren har jag gjort det själv då jag är en sån fjant och barnen kanske har fått hänga några kulor eller haft en egen gran. Bilder kommer senare.

Nu skall jag bara plocka ihop här på jobbet och sedan åka hem till mina små och mysa! F är bjuden på julbord på Escalier ikväll vilket skall bli kul att höra om - har länge velat gått dit!

Kram på er!
Pinkmommey♥





Vild karusell i fastighetsvärlden!

Jaha då var det dags igen....

Måndagen började med ett mycket tråkigt mail i inkorgen om att marknaden ser dyster ut och att vi måste göra besparingar... Jag fick ont i magen då detta inte är första gången jag är med om detta...

Och oj vad det började tisslas och tasslas i korridorerna.

Igår kom så då fortsättningen och tio tjänster var tvungna att avsättas :( Som TUR är så var jag inte en av dem!! Jag hade bara inte orkat en gång till...

Nu är det låg stämning på kontoret och jag känner så med de som får gå... I juletider och allt!

Annars är det julklappsshopping som står på schemat och det är det luncherna går till ;)

Ha en fin dag!
Pinkmommey♥




Lucia

Glad lucia på er!

Imorse gick vi upp extra tidigt och åkte till lilla F´s dagis för att se honom sjunga som en liten pepparkaksgubbe!

När lussandet var klart så åkte storebror och pappa till storebrors skola där han skulle få titta på 3:orna som lussade i år. Själv stannade jag kvar på lite lussebulle och glögg och sedan begav jag mig mot jobbet.

Tyvärr missar jag min stora pojkes lussefirande i eftermiddag då jag har svårt att komma från jobbet :(

Hoppas ni alla har en fin dag och får njuta av söta lussetåg samt skönsång!

Pinkmommey♥

   


Jul i vårt hus!

Vilken härlig helg jag har haft! Jag har varit glad, pigg och avstressad - något jag inte har varit den senaste månaden...

Det är såååå mycket hemma och det är sååå mycket på jo´bbet just nu...

I fredags var det självfallet så att jag tittade på Idol-finalen med min son! F koplade in de nya högtalarna så hela huset skakade och vi hade riktig fealing ;)

I lördags så tog vi det lungt och efter långfrukost och bastning så åkte vi ner till Blomsterlandet och köpte granar. Ja granar - vi ska ha en ute och en inne. Dock blev det den minsta granen jag någonsin haft men vi har lite trångt med utrymme i år men den var i alla fall fin. Ca 2 meter hög och inte jättetjock kungsgran. Ute fick det bli en klassisk julgran, något jag aldrig haft faktiskt.

När vi kom blev det snabblunch innan jag och T skyndade iväg på barnkalas hos våra goda vänner på Narvavägen.

Vid 3-tiden kom F och hämtade mig och vi begav oss till ett stort gäng kompisar som väntade på Ulla Winblad på Djurgården. Där avnjöt vi ett julbord och en hel del nubbar och julöl. Dock tycker jag inte att julbordet var så bra men de hade en fantastisk efterrättshörna så då blev jag glad igen :)

När vår sittning var slut åkte vi vidare till Pontus där vi drack drinkar och satt och pratade tills det var dax för mig att åka hem och avlösa barnvakten. F var kvar med resten av gänget och gick vidare till Riche och Bistro Jarl.

I söndags var det julbak för hela slanten och jag gjorde både egen pepparkaksdeg och saffransbuller! På eftermiddagen kom T´s gudfar med familj på glögg och på kvällen hade jag tvättbonanza... 


Min zinktakkrona har fått lummer i sig!


Vårt fina skåp är nu pyntade med lingonkransar :)


Saffransdeg på jäsning!


Fy vilket tråkigt väder! Tänk er ett härligt snötäcke istället...


Mer lummer och gran- samt tallris finner man både här och där hemma hos oss!


Färdiga bullar som var väldigt saftiga pga av dubbelt så mycket saffran, kesella och mindre tid i ugnen än vad som anges.


Peppishus i vår familj


Mitt peppishus som inte är färdigt, här skall på med tjockt vitt fluff!


Lilla F´s fina hus som han bara pepprade med godisar. Det låg minst tanke bakom och jag tycker också det blev finast!


T´s fina hus - kolla bågarna vid dörrarna :)

Födelsedagspartaj!

Som vanligt när det är jul, nyår, barnkalas, fest eller nån annan kul tillställning jag har hemma så glömmer jag/hinner jag inte ta kort...

Några har jag som är tagna av min kompis men inte på en enda gäst eller på en hel del fint jag hade fixat!

Det var i alla fall meningen att jag skulle varit hemma och bakat i lungn och ro på fredagskvällen framför Idol medans F körde kidsen till min mamma. TYVÄRR var nya ugnen trasig så jag fick istället börja städa och plocka undan hemma.

Nästa morgon får i alla fall min duktiga man igång ugnen och jag kan börja baka. Ett par timmar senare är jag färdig med mina cupcakes och macarons.

Efter en snabblunch så fortsätter jag med mitt förberedande och jag är inte klar förens kl 17! I nio timmar höll jag på med en paus för lunch och jag skulle inte ens bjuda på middag! Dock så är jag lite av en perfektionist och vill inte bjuda på annat än det bästa och vill så gärna göra det fint för mina gäster.

Vid 18-tiden kom två av mina bästa väninnor med middag och sedan han vi fixa det sista innan gästerna började komma.

Det var tyvärr många som inte kunde komma pga sjukdom och barnvaktsproblem som är typiskt för årstiden samt vår ålder... Bara en av min killes kompisars fruar kom och två av mina bästa väninnor var upptagna på annat håll :(

De första timmarna var det rosa bubbel som jag bjöd på och som passade utmärkt till cupcakesen, macaronsen, tårtan och allt godis! Efter det blev det vin, öl och drinkbord samt ostfat och annat gott!

F´s nya stereo gick varm och vi slängde ut de sista gästerna runt 03.30.

Utöver ett grymt fyrverkeri som F överraskade med så var det en hel del dans som orsakade både en lös tand, en stukad handled och träningsvärk i dagarna två!

jag fick jättefina presenter och blommor och jag hade verkligen jättekul på min egen fest precis som jag ville!

Tack alla ni som kom och förgyllde min kväll!

Pinkmommey♥


Tema och färg ROSA! Detta var inte glasen vi drack bubbel i utan det gjorde vi i min farmors gamla vackra champagneglas som ej är med på bild.


Ost och kex till de som inte är gottegrisar som jag :)


Vi andra fick prinsesstårta, hemgjorda macarons med lime och jordgubbsfyllning samt hemgjorda cupcakes och godis!


Suddig bild men jag vill bara visa det ätbara glittret som var på macaronsen samt de små rosorna och bladen på cupcakesen ;)


Härligt sockriga söta svampar!


Mina favvorosor i rosagrönt både i tårtan, osten och i alla rum!


Hjärt- & stjärnformade chips i söta små popcornkartonger stod tillsammans med godissvamparna utplacerade lite här och var.




Jag vill ha mer snö!


Bucy, bucy...

Hej mina vänner!

Jag har bara varit sååå upptagen de två senaste veckorna att jag inte har haft en minut över att titta in men jag lovar att "efterblogga" och berätta vad jag har haft för mig!

Bla har jag haft födelsedagsfest, hållit i företagets julfest, julpyntat hela huset, varit på middagar och arbetat ihjäl mig...

När jag kommer hem idag ska jag bära ner en herrans massa saker till garaget då jag som sagt pyntat och bytt ut pyntet i lådorna mot allat annat i hemmet som jag inte vill ha framme under julen. sedan är det faktiskt även lite möbler som har fått byta plats hemma hos oss under julen så det blir till att bära ner en hel del möbler också...

Men hoppas jag får lite tid över ikväll att berätta om mina senaste dagar.

//Pinkmommey♥


 


RSS 2.0