Vattenskada...

Som om det inte vore nog...

I och med att barnen var sjuka idag så stannade vi hemma men lillkillen hade svårt att sova i och med borrandet och vaknade efter en halvtimma... Jag tog honom och la mig i vår säng och efter en stund hörde jag ett rinnande och droppande men trodde att byggarbetarna hade vatten när de borrade för att det inte skulle bli för varmt av borren. Men jag anar oråd och sätter ner mina fötter i golvet eller ska jag säga i vattnet...

Det är inte sant, det forsar in vatten! Jag lämnar barnen och springer upp till grannen där de håller på och får med nån gubbe ner. Det kan inte vara sant - hur mycket otur kan man ha???!! Gubben skrattade lite och sa att det är bara materiella ting!! Det fattar väll jag med men jag orkar liksom inget mer!

Jag skrek och svor och sa att det är det inte alls - många i min familj är eller har varit sjuka, vi har inga jobb, jag har inte sovit nått osv - efter det teg han, he, he.

Resten av dagen har jag spenderat hos svärmor så att inte barnen skulle förstöra sina små trummhinnor...

I alla fall så måste de ställa i  en  värmefläkt i sovrummet imorgon och några dar framåt så det är en jäkla tur att mamma är i New York så vi kan bo hos henne! Vi drar direkt imorgon bitti och kommer hem lördag för att göra det fint till kalaset.

E slut som människa nu och ska bara titta på lite tv ikväll och lägga mig tidigt då jag vet vad jag har att vänta...

Hoppas ni får en skön kväll i alla fall!

Kramar Pinkmommey

http://1.bp.blogspot.com/_2qtBQY9qzlo/Sduz_gA9TpI/AAAAAAAAE40/X2XyGGzzi0M/s400/felanm%25C3%25A4lan.jpg



Livet känns tungt :(

Sorry, inge kul läsning... men ändå...

Livet känns lite tungt idag då jag bara fått tre timmars sömn inatt och då inte ens sammanhängande... BÅDA mina småkillar e sjuka och min kille känner inte att han orkar hjälpa till just nu - då blir man ju så ledsen! Bättre blir det ju inte av att jag sov 4 osammanhängande timmar igår också...

Känns som om jag har noll chans att stå imot killarnas förkylning när jag inte ens får sova och är med dem heeela tiden... Och vi som har stort kalas på söndag...

Vi har ju stora killen i vårt sovrum pga olika omständigheter och han ligger på min sida. Detta gör att det är jag som fixar med honom hela nätterna när han vaknar när han e sjuk eller drömmer mardrömmar eller behöver kissa etc... Detta håller jag oftast på med tills jag ska in till lilla F...

Innan lilla F blev sjuk så sov han riktigt bra så jag ska egentligen inte klaga och då brukade min killa gå in på natten OM lillen nu skulle vakna nån gång och jag tog de tidiga mornarna men nu när han e sjuk vet jag inte vad det är! Jag tycker i alla fall så synd om mina små så jag kan verkligen offra min sömn för att de ska må bra! Tydligen känner inte alla så...

Förut så har man kunnat ta upp lilla F och liga bredvid han i stora sängen då han somnat om direkt men man själv sovit väldigt dåligt och inte kunnat röra sig men nu så går inte ens det!
Han gråter och vägrar ligga still och somnar efter nån timma för att sen sova typ 30 min och sen börjar det om...

Inte hjälper det med balkongbygget heller, de borrar från 7-17 varje dag och mitt huvud håller på att sprängas och barnen kan inte sova middag och gråter för det gör ont i öreonen...

Sist men inte minst så ligger oron över att både jag och F går utan jobb och det gör att det ligger ett mörkt moln över hela ens liv! Hur ska det gå, vad ska vi göra mm, mm.

Sorry för detta TRÅKIGA, JOBBIGA  mail men ibland behöver man bara skriva av sig.

F är borta idag så nu ska jag ta en STOR kopp kaffe för att orka dagen med de små sjuklingarna!

Kram Pinkmommey


Här är utsikten från mitt vardagsrum - de är precis utanför mitt fönster!!


Skitgubbar!



Nytt rekord...

För den här veckan i alla fall, för jag undrar om det inte hände nån gång förra veckan också...

Jag har alltså varit vaken sedan 4!!! Men jag var förberedd och la mig vi 21.30 igår! När man har två barn med feber på kvällen vet man liksom vad man har att vänta...

Det var inte självvalt att lägga sig så tidigt men det var då det började - T yrade i febern och sen hade jag honom i min säng hela natten. Det var att han var för varm, att han frös, att han inte kunde andas, att han var törstig mm Stackars liten!

Strax efter 4 var det sen dax för Lilla F att vakna... Vi låg och drog oss i sängen med en flaska välling och lite mys tills klockan 6 sen satte vi på tv´n och lekte lite. Vid 7 somnade lillen igen men vaknade redan 7.30 av borrningen (dumma byggubbar!)

Vid 8 vaknade den andra sjuklingen och nu ska jag försöka få i dem lite att äta - det blir nog lättare sagt än gjort!

Hoppas ni andra får en fin dag i solen!
Pinkmommey

http://1.bp.blogspot.com/_akxFCKn56es/SRRcIZ_pAiI/AAAAAAAAALo/tt8IOhXPkps/s400/f%C3%B6rkyld+elefant.jpg

Balkongbygge o sjuka små pojkar...

Vilken dag! Som vanligt borrades det frenetiskt här imorse så det ar bara att göra iordning kidsen och dra hemmifrån direkt efter frukost... T till dagis och jag och Lilla F styrde våra (mina) steg mot Tessinparken! På vägen stannade jag och handlade en latte, några skvallerblaskor och en dricka!

Meningen var att jag skulle sätta mig på en bänk och bara njuta av solen men jag stötte på söta N som var ute och luftade sin lilla son! Jag gillar verkligen N och jag tycker att vi ses alldeles för sällan! E lite avundsjuk på henne som åker till Framkrike imorgon men det är hon värd!

Efter säkert en timma gick hon vidare och jag satte mig och bläddrade lite ien av tidningarna! Efter en stund vaknade lilla F och jagtog mig hem. Stannade bara hemma tills det var sovdax igen och styrde kosan mot Tessinparken igen! Denna gång blev det en luchbaguette och ännu en latte på vägen. Lilla F somnade och jag kunde njuta av min smörgås och ännu ett par sidor i tidningen :)

Tyvärr kom en mamma med två skrikande små killar och väkte lilla F... Jag blir så jäkla arg på sånna egon! Jag menar visst får barn låta och ha det kul, ropa och tjoa men att gallskrika när man ser att det ligger massa sovande små bebisar!! Varför sa hon inte till dem?! Om jag såg en massa barnvagnar och mammor som äntligen fick en minut för sig själva så skulle jag prata med min stora son T (som är i samma ålder som barnen var i) och säga att han inte behöver vara tyst men att han skulle sänka sig och tänka på de små bebisarna, men det kanske bara är jag?

Ja, ja... Min vän M kom förbi och vi tog en glass på caféet mitt i parken och sen mötte jag upp F som hade hämtat T på dagis och vi gick till lekparken! Väl där hann jag nästan bara säga hej, då min syster som bor i Dalarna ringde och berättade att hon var i Stockholm och ville ses! Några minuter senare satt jag på cafét i tessinparken igen och fikade med syrran, så mysigt!

Vid middagstid (grillat idag igen!) när vi var hemma igen så var småkillarna så gnälliga och kändes brännheta... mycket riktigt - de hade feber, BÅDA TVÅ... Stackarna! Varsin alvedon och mars i säng! T sover som en stock men lilla F vaknar då och då...

Nu ska jag titta på Spårlöst och gråta lite ;)

Ha en skön kväll!
Pinkmommey



Stora skuggan o grillmiddag!

Igår var en alldeles underbar dag!! Efter frukost åkte vi till Prisextra och köpte med oss mat att ha på picknicken vi planerade att ha! Kyklinklubbor, jordgubbar, blåbär, annanas, bullar, kaffe, saft och annat gott! Med oss hade vi även T´s lilla cyckel, en fotboll och en stor härlig picknickfilt!

Målet var Stora skuggan och väl där hittade vi ett bord med bänkar ute på en stor äng precis bredvid den lilla sjön! Efter lite god mat så var det dax för Lilla F att sova så T och F gick bort en liten bit till €H gården längre bort på ängen! Då passade jag på att lägga mig ner och relaxa i solen på picknickfilten - skönt!

När F och T kom tillbaks så sparkade vi lite boll och när Lilla F vaknade så tog F småkillarna och gick ner till skön så då fick jag lite tid för mig själv i solen igen!!

På vägen hem så stannade vi och handlade igen i och med att vi skulle ha middag på kvällen och när vi kom hem var det bara att sätta igång! Grillspett med kykling, majskolvar, parika, championer och rödlök och till det en sallad med sparris och en massa goda såser! För att förgylla lite extra så blev det även varmt vitlöksbröd, mums!

När gästerna kom så bjöd jag på varma småbröd med olika guckor på balkongen, till det blev det iskall champagne! Riktigt mysigt att lyxa till det lite på en söndag!

Middagen avslutades med varsin skummig latte och en dessert gjord på vaniljkesella, hallon, jordgubbar och maränger i lager! Behöver jag säga att alla var sprickfärdiga när gästerna begav sig hemåt?!

Så mysig kväll och kidsen var små ljus och kom i säng först kl 21.30!

Skriver snart mer om dagens händelser!

Kram Pinkmommey♥

http://kryddburken.files.wordpress.com/2007/03/mars07-715.jpg

Kalasbilder!


T blir ansiktsmålad av duktig flicka från Junibacken!


Pirat såklart!


Min sötis väntar på tårta!


Fiskdamm!

Söndag och sol!

Idag vaknade lilla f klockan 5!! Det börjar bli hans vanliga morgontid... Ja, ja, jag kom i säng tidigt igår så man får stå ut... Hoppas bara att detta inte är långvarigt och att när han vant sig med ljuset eller vad det är att han vaknar lite senare igen.

I och med att man inte kan vara på altanen så ska vi idag ska vi åka iväg till nått mysigt ställe för lite lek och solning men sen måste vi hem och fixa på altanen och hemma för ikväll har vi middag för F´s kompisar med söta flickvänner! Grillning står på menyn och jag hade tänkt mig grillspett, massa goda såser och rosé till det! Till efterrätt måste det bli nått somrigt med bär!

I fredgs åkte vi till en av mina bästa väninnor i Bromma hela familjen! Vi mötte upp henne utan för henns döttras dagis så de skulle få sig en riktig överraskning när vi kom där med våra killar! Tyvärr blev det vi som fick en överraskning... Hennes äldsta dotter hade blivit magsjuk och låg och sov på hallgolvet...

Vi hängde på hem till dem i alla fall för att se om det skulle bli bättre. Lilla N var hängig hela kvällen och min T som skulle sovit i hennes rum fick istället sova med oss i gästrummet men det gjorde inget.
När alla barn somnat - mina små änglar somande sött så snällt och lätt! - så åt vi fondue! Tyvärr fick jag avbryta min middag då lill F hade vaknat alldeles själv i ett främmande kolsvart rum och var vettslagen... Det gick inte att få honom lugn och jag försökte med allt så efter en halvtimma var det bara att ta med honom ner till middagen igen... Men han var så snäll så och skrattade bara och när vi gick och la oss ett par nån timma senare så la han bara ner sitt lilla huvud på kudden och somanade direkt!

Tyvärr vaknade han vid 4.15 och jag fick ta honom till min säng vilket betyder att han sov utmärkt men jag inte lika bra... Till detta bör tilläggas att deras platsbyggda gästsängar är 80*160 långa... Alltså hade jag och lilla F inte så mycket plats... Men men somnade gjorde vi bara för att bli väckta av yngsta dottern i huset som brukar vakna vid 5 och likså denna morgon... Grejen var bara den att hon vaknade inte och var sen tyst utan skrek och grät i över en timma... Det fanns inte en chans att sova vidare så lilla F och jag fick helt enkelt gå upp - jag efter 4, 5 timmars sömn...

Efter ett par timmar kom sen våra respektive och storbarnen upp och vi åt alla frukost och efter det gick vi ut i trädgården för att sola, leka och mecka med kidsens cyklar! När jag hade packat ihop alla våra saker och fått lilla F att somna igen så fick jag i alla fall lite mer än en timma för mig själv i solen, sååå skönt!

Vid lunch var vi tyvärr tvugna att åka in till stan då jag och t skulle på barnkalas till en flicka på hans dagis. Det var kul som vanligt men efter nån timma började t gråta för allt... Tror att sockerchocken, hetsen på barnkalaset och att vi hade sovit borta hos goda vänner blev för mycket... Han var i alla fall glad när vi gick hem!

Väl hemma var jag slut som människa och åkte och köpte pizza till hela familjen och gick sen och la mig vid 9... Inte särskillt spännande lördagkväll men en mysig familjekväll!

Nu blir det frukost!

Kram Pinkmommey


En av mina älsklingspizzor - Carpaccio (oxfilé, ruccola, parmesan, flingsalt och några droppar citron!)


Mums!



Sovaöver-party!

Jag vill ut i solen!!! Men det enda jag gör är att städa, plocka, betala räkningar och andra tråkiga saker... Men sånt måste ju också göras...

Idag ska i alla fall hela familjen åka ut till goda vänner i Bromma för lek, grillning och det bästa av allt - vi ska sova kvar!!! Vi kan drick vin, vi slipper åka hem tidigt och barnen
slipper väckas mitt i natten för att åka hem!

Nu måste jag duscha!

Pinkmommey

http://www.gnurf.net/v3/wp-content/uploads/2008/02/017-grill_cook1.png

Lekparken = nya Stureplan?!

God morgon bloggen!

Jag e så glad att det är underbart väder igen - det finns så mycket mer man kan hitta på då! Igår så mötte jag upp mina fina vänner D och M på Baresso på Nybrogatan för en mysig lunch i solen! Lilla F var med och jag har ju lovat mig själv att aldrig mer (innan han blir så stor att han kan uppföra sig igen ;) ) ska ta med honom å caféer och restauranger... Ja, ja, han skötte sig ok, men jag fick ha tallriken i knät för att han inte skulle dra ner den i golvet, han välte ut ett vattenglas, kastade bort sin anpp i ett och det såg ut som en svinstia under hans stol, he, he.

Efteråt gick jag en liten tur på stan och köpte present till söta C som jag och familjen ska till ikväll. Jag handlade även nya nappflaskor och en napphållare (nu är det slutkastat) till lilla F! Sist men inte minst köpte jag silversmycken inne på Indiska till min klänning som jag ska ha på bröllopet den 30:e maj! Jag har bara väldigt flickiga smycken klänningen är ju nersållad med nitar i silver så jag ville ha nått passande. Bilder på både presenter, smycken och annat kommer senare idag!

Istället för att gå hem vid tre så gick jag till parken där jag mötte upp M igen som hade hämtat lilla tjejen hon passar på eftermiddagarna! På vägen träffade vi även en annan M med hennes lilla kille som hängde på!

I perken hörde jag några föräldrar skratta och säga att lekparken är nya Stureplan för våran åldersgrupp, ha, ha! Det kan faktiskt stämma då det sprutar ut ungar (ursäkta uttrycket) från alla mina vänner - flera av dem är redan på bebbe nr 3! Förut hängde vi på krogarna och nattklubbarna runt Stureplan och nu träffas vi istället i parken! Det var fullt av vänner och bekanta där, riktigt trevligt faktiskt och sol får man på samma gång! Snacka om att kombinera nytta med nöje!

När klockn började närma sig 17 så drog vi hem. Med oss hängde också M och hennes lilla tjej och det blev makaroner och falukorv till alla! Efter att de gått hem så blev det bad och film för hela familjen!

Önskar er alla en underbar fredag!

Kram Pinkmommey♥

Tessinparkens parklek

tessinparken.jpg

Tessinparkens parklek hittar du i norra änden av Tessinparken. Parkleken är belägen på Gärdet mellan Blanchegatan och Askrikegatan. Parkleken har stora lekytor med mycket leksaker. Från biljardgolf till småbarnsgungor. Välkommen till oss!

Typ av service
Parklek

Organisationsform
Kommunalt

Verksam i
Östermalm

Adress
Askrikegatan 5
115 57 Stockholm

Karta

Telefon
08-6673118

Kontaktperson
Ewa Wejher

Mer om oss

Vi har en bred verksamhet, från traditionell parkleksverksamhet till djurhållning med kaniner och marsvin. Vidare har vi basketplan och fotbollsplan, som vintertid spolas till isbana. Sommartid har vi tillgång till en stor plaskdamm. Parken har även en stugby med fem populära lekstugor som som man kan leka i.

I parklekshuset finns möjlighet att låna skötbord, toalett och mikrovågsugn för t ex uppvärmning av barnmat. Handikapptoalett finns. Du kan också komma in och spela pingis eller sätta dig och läsa eller pyssla. Vi har alltid säsongsanpassad verksamhet. Fråga personalen!

Öppettider:
Mån–fre 9–17. Sommarstängt den 14 juli–17 augusti. Den 18 augusti öppnar vi igen. Då är du välkommen till Humlegårdens parkel, som har öppet hela sommaren.

Det går att parkera på gatorna runt om, terrängen är plan, men det finns en del kantstenar.

Lekplatsen består av många olika delar de flesta med staket runt. Vissa avdelningar har låsbar grind andra har breda öppningar.

Här finns klätterställningar för äldre och yngre, det finns många olika lekhus några med ramp upp. Det finns flera sandlådor, gungdjur och vippgunga med ryggstöd. Det finns småbarns- och däckgungor. Alla lekredskap står i sand med kanter runt, det är mycket utspridd sand över hela lekplatsen.

Det finns många sittplatser, både i sol och skugga och en grillplats. Det finns även ett litet djurhus med kaniner och marsvin. Utanför lekplatsen finns en asfalterad yta med basketstolpar och skateramper.


Morning!

Lilla f väckte mig vid 5 idag... Jag försökte få honom att somna om fram till 6 och då fick han en välling och sov sött igen vid 6.30! Men jag då... Inte då, då vaknade min stora kille och ville gå på toa, titta på tv, hämta polisbilen, ja jag vet inte allt! Inte undra på att man däckar i soffan runt nio/tio varje kväll...

Idag ska det i alla fall bli fint väder! Och jag kanske ska träffa min kompis d för en liten lunch! Annars blir det nog lite solning hoppas jag men tyvärr så mygger de ju på altanen så där kan man inte sitta...

Igår så gick jag ut runt 10 då lilla f skulle sova i och med att byggarnetarna bilade några centimeter från mitt öra rakt in i väggen... Jag tog en tur ner till Fältan där jag köpte lite grejer till lilla f´s kalas, lite mat och en kalaspresent till t som ska till en dagiskompis i helgen.

Köpte med mig mat som jag tog med hem och efter en liten stund kom mamma! Hann med lite snack och en kaffe med henne innan hon skulle iväg till tandläkaren. samtidigt åkte F och handlade och mina vänner M och M kom! Det blev fullt ös då M hade med sin lilla kille - lilla F´s kompis och andra M hade med en liten söt tjej hon har börjat passa på dagarna.

I samma sekund som M och M stängde altandörren bakom sig och gick hem så dök F upp i entredörren - det e så man kan tro att han stått där och tryckt, he, he...

Sedan avslutades dagen med lite lek, nattning av barn och tv! Meningen var att vi egentligen skulle tagit oss i kragen och letat semesterhus men jag somnade... Får ta tag i det idag istället!

Ha en skön torsdag!
Pinkmommey ♥


Min söta T på kalas förra helgen!


Många barnkalas blir det, nästan verje helg nu!

Blått e flott!

Har glömt att visa bilder på klänningen jag köpte att ha på torpbröllopet jag ska på i slutet av maj. Så här ser den ut.

Pinkmommey :D


Blå med vitt mönster och massa silvernitar.


Bak knyter man med band.


Närbild.

Mysig och billig tisha!

Denna t-shirt köpte jag på H&M häromdagen för 69:- !! Syns inte på bilden men den har en underbart lite blekt lila färg, lite sådär 80-talig... Men på ett fint sätt menar jag då och den är mjuk som en babystjärt, he, he! Köpte storlek 42 så att den ska vara lite oversize. Fanns i en himla massa färger! Ni får se den på en annan dag då den verkligen inte kommer till rätta i detta inlägg.

Pinkmommey♥


Pinkmommey hjärta kaffe likamed sant!

Titta vad som blev när jag hällde upp mitt kaffe idag, helt av sig självt! det tar jag som ett tecken på att detta kommer bli en bra dag!

Idag ska jag skruva ihop en liten fotölj till min minsta i och med att babybjörn sittern e nertagen i källaren sen igår. Storebror har redan en men får knappt använda den för den är upptagen av lillebror - klart killarna ska ha likadana!

Nu bara måste jag ut för de jävla byggarbetarna...

Hör av mig senare idag!
Pinkmommey♥


Morgon och kalasdax!

Så himla typiskt! Trodde det var idag jag skulle ta bort minleverfläck hos doktorn men tittade nyss på pappret och såg att det var igår jag skulle varit där.... Nu måste jag vänta flera veckor igen  på en ny tid och så kommer jag säkert få den inför ett bröllop eller så... + att sommaren, solen och bad närmar sig med stormsteg och det gör ju det hela inte bättre...

Idag har jag inget planerat, ska bara fixa lite hemma sen tror jag att jag ska ta mig ut på en prommis i och med balkongbygget här hemma - det är fruktansvärt!!

Tänk nu e det bara 10 dagar kvar tills lilla f blir 1 år!!!!! Jag kan inte fatta det - alldeles nyss var han ett litet knytte som hade kollik... Och det var inte många veckor sen jag ammade honom + att nätterna var hemska... Och nu är han den underbaraste lilla killen - ja killen, bebis är han faktiskt inte längre! Snyft, he, he!

Jag håller i alla fall på att planera kalas här hemma och jag brukar fixa som en galning inför dem men denna gången ska jag ta det lite lugnt faktiskt. Jag har bjudit in 7 av hans små kompisar med familj och gudföräldrar till båda barnen och självklart familjen - mormor o morfar, farmor o farfar, klusinerna och farbröder, morbröder och mostrar!

Att bjuda på tänkte jag - tårtor med små dekorationer på, hembakta minikanelbullar, mini cupcakes med ljusblå frosting och sprinkels och saft o kaffe! Kanske champagne att skåla i eller bara lite rosé till de vuxna som e sugna på nått litet glas i solen?

Jag har hittat jättesöta små påsar för barnen att ta med sig hem och dem ska jag fylla med små saker! Till de små blir det figurkex från Mumin eller kanske Tom & Jerry eller nått annat, mini russinpaket och en liten leksak. Till de större blir det godis och nån liten leksak som tex. suddigummin, tatueringar, jojjos, studsbollar mm.

Vad jag ska ha för färg på ballonger, girlanger och annat har jag inte bestämt men jag måste ta mig en tripp panduro, kalasbutiken på Sveavägen och några andra ställen  - nån som har några rekommendationer?

Nu blir det frukost!

Kram Pinkmommey

http://guldregn.blogg.se/images/ballonger_1185873962.jpg

Påsk enligt min lilla kille ;)


På anslagstavlan just nu - min stora fina killes påskgrejer!


Hur söt får man vara när man e tre år!

Mina köp idag!


Kjolen från att. på Åhlens sitter högt i midjan och till den tänkte jag ett enkelt vitt linne nerstoppat o kanske vita gladiatorsandeler med nitar!


Ville egentligen ha de klassiska med röda och blåa revärer men de är slut ÖVERALLT i min storlek men dessa kanske är ännu frächare?


Kanske lämnar jag tillbaks dem då mamma ska till New York i veckan o de är väll mycket billigare där? Då kan jag ju köpa nått annat på Åhléns för checkarna?!

Shopping och lunch på udden!

Vilken mysig tisdag jag har haft!

Igår började de arbeta med att bygga balkonger på vårt hus vilket är roligt för alla utom för oss... Vi har en stor altan så vi kommer bara få massa människor nära ovanpå oss som kommer att sitta och snacka och höra allt vi säger... Dessutom kommer vår lägehet bli mycket mörkare...
För alla andra är det ju super som får balkonger!

Just nu är det dessutom extra jobbigt då de bilar i väggar och golv heeela tiden så man kan inte vara hemma. Om man mot förmodan e hemma vilket man måste vara ibland så har man konstant huvudvärk! Dessutom kan man inte vara på altanen då det öser ner murbruk och annat...

I och med detta så åkte vi hemmifrån ganska direkt efter frukost och hämtade f´s moppe som var i Bromma på service. Därefter  åkte vi till stora Åhlens för att jag hade massa värdecheckar som jag nyligen fått hem! Mitt kort har inte funkat på år men jag har dragit det i alla fall massa gånger och sist jag var på Åhlens gick jag till informationen och fixade det. Några dagar senare kom lite reklam hem från åhlens som jag tänkte slänga men jag öppnade i alla fall om de skulle ha nått bra erbjudande och det var en jäkla tur för i brevet låg 17 stycken 50:- checkar som jag hade fått retroaktivt! En stentvättad jeanskjol med massa volanger och ett par kritvita Converse blev det!

När vi ändå hade bilen passade vi på att åka till Lisapåudden och käka lunch! Jag tog som vanligt en Toast Skegen - tråkigt men å så god den är! Och f tog krabba, en sån där med skitlånga ben - jag tycker mest att det ser läbbigt ut!

Lilla f behövde sova så vi var tvugna att åka hem och nu sitter jag här och tar det lugnt och bloggar!

Ikväll blir det nog en liten tävling!

Ha det fint!
Pinkmommey



 

 

litetpåudden

 

 

Toast Skagen

toppad med forellrom 120/185/245

toppad med löjrom 190/255/315

Shrimp with mayonnaise and dill on toast

 

Chèvre Chaud serveras på liten sallad 124

Chèvre Chaud served on a small salad

 

Dagens soppa 104

Todays soup

 

sallad och skaldjurpåudden

Färska Strömstadsräkor serveras med Rhode Island och toast 155 

Shrimp from Strömstad served with rhode Island and toast

Chatkakrabba serveras med liten sallad, hovmästarsås och toast 175

Leg of King crab served with a small salad, sweet mustard sauce  and toast 

Uddens räksallad serveras med ägg, avokado och Rhode Island 185

Shrimp salad served with egg, avocado and Rhode Island  

.

.

 

litetmerapåudden

 

Klar fisk- och skaldjursgryta med aioli och crustini 205

Seafood casserole served with aioli and crostini

 

Rimmad lax med dillstuvad potatis 182

Saltcured salmon served with creamed potatoes

.

 

Smörstekt strömming serveras med potatispuré, rårörda lingon skirat 145

Butterfried Herring served with mashed potatoes, preserved lingonberries and cleared butter

.

 

 

Dagens fångst 171

Todays catch

 

Dagens husmans 110



Vackert ute!

Om vi nån gång hittar vårt drömboende så skulle vi behöva lite nya möbler till trädgården, men ack så dyrt det är! Däremot är dessa från Coop Bygg både snygga och billiga! dem vill jag ha! Sen fattas bara några snygga solstolar! Tror sånadär italienska i nylon skulle vara snyggt!

pinkmommey♥

Sanhamn från Coop Bygg 5275:-


Hillerstorp Alabama Coop Bygg 1995:-

5 Favvos!

Listan nedan har jag kopierat från Engla, tyckte den var lite kul!

//Pinkmommey :)


5 accessoarer

1. Min klocka jag fick av f i 30-års present

2. Mina fina förlovningsring (den 2:a, tappade första...)

3. Min Chanel-väska från tidigt 90-tal (kan lyfta upp den enklaste outfit)

4. Alla mina diadem som gör att man förstärker sin klädstil just den dan

5. Min skötväska (mycket viktig då jag har med den varje dag då jag e mammaledig men den e snygg och bra också!


5 plagg

1. Snygga jeans, just nu gärna ljusa, väl användna stuprör

2. Sköna tees/enkla toppar i basfärger

3. Min skinnjacka

4. Snygga lyxiga drink/fest klänningar

5. Alla mina mysdressar som jag har hemma när jag går o dräller

 

5 skor

1. Alla mina älskade ballerinas

2. Mina nya snygga kritvita sneakers från Nike

3. Mina guldiga gladiatorsandaler

4. Acne pistols stövlarna

5. Mina söta klackskor med rosett från Zara

 

5 skönhetsprodukter

1. Loreal´s ansiktservetter att lätt och snabbt tvätta av ansiktet med

2. Min ansiktscreme från Bioterm (First signs)

3. Ögonbrynspennan

4. Hårspray

5. Alla mina nagellack i härliga färger


5 bloggar (de 5 jag senast har besökt)

 1. http://gizmolinas.blogg.se

 2. http://blogg.alltombarn.se/annsoderlund/

3. http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/

4. http://whoframedjoanna.bloggsida.se/

5. http://nyheter24.se/noje/blogg/engla/

 

http://annaemiliadiveby.blogg.se/images/2008/lista_17269929.jpg


Jag är kär!

Det är klart att jag är kär i min man men nu handlar det om andra grejer! Jag e kär i en av mig nyupptäkt hemsida: Car möbel! http://www.car-moebel.de

Fann den genom en annan bloggerskas bloggsida! Tack! Se nedan de underbara möblerna till små barn!

Kram Pinkmommey♥
Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel   Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel
Ett underbart litet skrivbord som ser ut som ett litet hus!

Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel   Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel
En alldelses underbar riddarsäng!            Vilken kul rumsavdelare!

Für ein großes Bild bitte klicken -  CAR möbel   Für ein großes Bild bitte klicken - RICE CAR möbel
Kolla in detta bedårande klädskåp!             Finfina lådor till alla leksaker som ligger och skräpar hade de oxå!

Veckans vara?!

Jag har en idé om att lotta ut veckans vara här! Jag har en himla massa kläder - med lappar och allt - som jag endera köpt i fel storlek eller som jag bara inte kommit för mig att använda som jag tänkte göra mig av med. Lämna in till seconhand affärer orkar jag inte och att slänga dem känns dumt (jag vet inte hur många svarta sopsäckar med kläder jag slängt genom åren...) så varför inte lotta ut dem genom att ha en liten tävling varje vecka här!

Det är alltifrån Acnejeans, Kookaïtoppar, skor och massa H&M-kläder. Vad tycker ni om det, skulle det vara intressant eller ska jag lägga ner det direkt?

Ha det fint!
Pinkmommey


Acne Hep

Chilla i villa!

Igår var som sagt en ganska tung dag men också en mysig sådan! Trött som tusan var jag men tack gode gud för kaffet!

På förmiddagen var det lite fix hemma och efter lunch så åkte vi på några husvisningar! Det var ett bra tag sedan vi gjorde det men jag älskar ju att gå på visningar och drömma mig bort! Jag börjar genast att planera och inreda i huvudet, he, he.

Det första huset som vi tittade på ligger i Näsby park som jag ju för inte så länge sen gått och förälskat mig i! Närmare bestämt sjösidan nere vid vattnet! Huset hade en massa sovrum vilket jag tycker är super i och med att jag skulle önska mig en större familj + att jag vill att väner ska kunna bo över bekvämt! Dessutom hade de ett fantastiskt vardagsrum med tack öppet till nock och sist men inte minst så hade huset en pool! Dock var det en hel del att göra men priset var inte helt fel så det gör inte så mycket.
Jag har dessutom insett att man kanske inte måste totalrenovera utan kan göra en del innan man flyttar in och sen ta det lite på om på när man har tid, ork och pengar. Dessutom hinner man bo in sig och hitta sin stil då!

Hus nummer 2 ligger på Lidingö, i Hersby och var et gammaldags rött hus med vita knutar! Trädgården var inte helt perfekt men detn hade många bra altaner och trädäck! Huset hade riktigt fina matterialval och var så charmigt. Det var säkert 100 kvm större än huset i Näsby Park men känndes nästan mindre... Detta beror nog på att mycket area låg i källeren som man inte kan göra så mycket åt men man kan däremot göra två bra sovrum uppe på vinden om familjen växer. Detta huset var dock 2 miljoner dyrare men behövdes ine renoveras.

Nu är det ju tyvärr inte aktuellt för oss att flytta precis just nu men det skadar aldrig att kolla! Helt plöttsiligt står drömhuset där och då gäller det att vara beredd!

Efter visningen var det middag hos svärföräldrarna på andra sidan gräsmattan och där var även f´s bror med flickvän!

Nu ska jag gå och vika tvätt - det känns som om jag inte gör annat nuförtiden...

Kram Pinkmommey

http://muscat.se/wp-content/uploads/2009/01/image_services_sport_swimmingpool_outdoor_2.jpg

Kalas och tjejkväll!

Var helt slut igår så det blev inget bloggande tyvärr men ska försöka återberätta helgen i kommande inlägg!

I lördags var jag och min storkille på kalas hos hans dagiskompis! skattjakt så  I och med att det är (läs: skulle varit) så härligt vårväder så började kalaset med att vi träffades i Gustav Adolfs lekparken för lek och korvgrillning! Visst lek och grillning blev det men i snön! Helt sjukt! Aprilväder - men vad ska man säga, jag e inte förvånad!

Efter skattjaken så gick vi in i deras "värmestuga" där "kalasmamman" hade gjort så fint med gullig dukning, balonger och leksaker! Det bjöds på glass, bullar, popcorn och mycket annat smaskigt!
Efter en hel del lek så var det dax att gå hem men på vägen stannade jag utanför videobutiken och hyrde fimer och köpte godis till mina killar som skulle vara ensamma på kvällen när jag skulle ut och svira!

Som vanligt var det total kaos när jag skulle gå - varför är det så?! Annars är det alltid ganska lugna kvällar men nu var det liksom gråt, skrik, slagsmål, ja, jag vet inte!

Till slut kom jag i alla fall iväg och mötte upp tjejerna på Riche för ett glas champagne, trevligt! Vi han prata nån timma innan det var dax att gå till Berns där vi skulle käka middag! Har inte varit där sen de gjorde om och det var riktigt trevligt och mycket god mat! Tyvärr är jag så ovan att få äta ifred så jag slängde i mig maten, vilket resulterade i att jag fick sjukt ont i magen... Men efter att jag gått ut och hämtat en nypa luft så mådde jag mycket bättre och vi beställde in en flaska champagne och snackade vidare!

Efter Berns bar det av till (relativt nyöppnade) Stry hotell och deras bar! Inte riktigt "min kopp te" men kul att titta på folk och se nått nytt! Blev dock inte så långvariga - en timme eller så - och sen skulle vi ha gått till V där vi stod på listan men när vi kom så gällde listan inte längre då det var kaos... Sånt där orkar jag bara inte med så det blev snabbt att vi gick därifrån och istället till Sturehof. Kön ringlade sig en bra bit ut vid det här laget men en av tjejerna ringde nån som arbetade där som kom ut och häm tade oss så vi snabbt fick komma in i värmen!

Fortsatt trevligt tjejsnack och några drinkar senare åkte jag hem runt 3 - en mycket trevlig kväll men ingen dans :(

tre timmar senare blev jag väckt av småkillarna så på sönadegn mådde jag inte så bra... Utgång, hemkommen runt kl: 3, 3 timmars sömn och väckt kl: 6 är ingen bra kombo, men vad ska man göra... Man vet vad man har att vänta... MÅSTE flytta så vi kan ge varandra sovmornar! Mer om detta i nästa inlägg!

Hörs om en stund!
Pinkmommey♥

Berns Asian

Berns Salonger was the first venue in Stockholm to open a Chinese restaurant. The exotic novelty was launched in February 1944 with prominent guests from the Chinese embassy amongst others. Most likely the Swedish guests found it rather hard to handle the sticks but the friendly Chinese staff put all their efforts into teaching the art (Jarnhammar: 2003).

With Berns Asian we relate to the old tradition of being an international meeting place that introduces new flavours.

“When we started to find our inspiration from Asia in 2006 my wish and vision was to be part of creating a relaxed and international atmosphere where all kinds of guests would thrive. We fill the genuine brasserie environment with food from all corners of Asia. If you want to relish good food and service this is the place to come to. During the weekends we serve Asian brunch, in the afternoons Yum Cha (Chinese tea) with dumplings and a delicious dessert buffet. We have several fantastic sushi chefs live in the restaurant during lunch as well as brunch and dinner”

Warm welcome
Johan Lindqvist - Executive Chef

Berns Salonger



B-day...

Bakis, trött, 3 timmars sömn, galna små kids, glad!
Vi hörs!
Pinkmommey


Happy lördag!

Ännu en lördag, ännu en strålande dag!

Vaknade i och för sig av att min stora son (som sover i en säng bredvid min p.g.a omständigheter) pratade i sömnen... Sötis! Stoppade om honom och gick upp, klockan var som vanligt bara 6! MEN som vanligt gjorde det inte något heller!! Jag får mina mornar när jag inte bara behöver vara mamma och hemmafru utan bara vara V! Göra vad jag vill i timmar! Tänk vad lite man blir glad för idag! Annat var det för 5 år sen!! En resa till värmen - fullt med shopping, party, god mat och solstolar på stranden, sippandes rosé tillhörde vardagen liksom! Synd att jag inte kunde uppskatta livet mer, men så är det väll alltid...

I alla fall... när jag kom ut i köket stod ett av våra köksfönster på vid gavel!! Jag trodde att vi hade haft inbrott!! Ska tilläggas att vi bor på markplan och detta är den sidan av huset som gatan ligger på, så det är bara att traska rakt in i lägenheten! Dock bor vi på en återvändsgata på Gärdet så det är nästan bara de som bor här som åker och parkerar här!

Svinkallt var det i alla fall och jag sprang in till F och han blev bara sur(!) för att jag väckte honom! Han gick till köket, stängde fönstret, sa att det var han och gick o la sig igen... Akta er om det hade varit jag, då hade jag inte kommit undan så lätt - så jäkla typiskt honom!

Min förlovningsring låg precis där! Min Louis Vuitton väska stod på bordet med plånbok och nya solbrillor i och datorn stod på köksbänken - om en tjuv hade dykt upp så hade han lyckats riktigt bra!

Nu hör jag mitt lilla pyre vakna och ska gå in och lyfta upp honom!

Vi hörs sen!
Pinkmommey :)



Det värker i fötterna!

Oj, oj, vilken dag - jag gick på stan mellan kl 11 och kl 17! Snacka om jag har ont i fötterna! Men åh sååå härligt att gå alldeles för sig själv! Jag kunde gå i min egen tackt, prova kläder läänge, gå tillbaks till affärer jag redan vart i för en extrakoll och komma fram vart jag ville i affärerna! Jag slapp leta toaletter för att byta blöjor, plocka upp otaliga leksaker fran marken, hitta ceféer för matning osv! Det hör verkligen inte till vanligheterna kan jag säga, detta var första gången på ett år!!

Jag var på jakt efter ett par klänningar till bröllopen jag ska på, en topp till imorgon kväll, och ett par Converse på Nk. Jag skulle dessutom byta en skjorta, byta en sak på Svenskt Tenn och jag skulle kolla in Top Shop som jag hade ett tillgodokvitto på.

Jag hittade en perfekt klänning på Oasis som jag ska  ha på min väns torpbröllop! Jag utgick faktiskt från skorna jag har hemma som skulle passa på ett bröllop på ett torp! De är ett par platåskor kan man säga med korksula som både e bekväma och som man inte sjunker ner med i gräset mm De går i blått så det blev en blå klänning i ganska söt stil men som ändå är tuff på samma gång då det är massa nitar på. Förutom den och skorna så kommer jag att ha en jeansjacka över och en massa smycken som passar till nitarna! Den kommer dessutom komma till användning resten av sommaren till vardags också så det är jättebra!

Efter att jag hittat klänningen så bytte jag lilla f´s skjorta på Nk och gick sen till H&M där jag hade värdecheckar och för dem köpte jag ett par nya jeans som sitter perfekt med snygg slitning - dock inga hål! Den trenden känns redan ute liksom, alla har det... Dessutom har jag egenslitna jeans med hål som jag i så fall kan använda. Men jag ska inte sticka under stol med att jag faktiskt tycker att det är snyggt!

Efter att ha besökt även Topshop, hela Nk (de hade varken vita, rosa eller  ljusgula Converse i min storlek...), Din sko, Karen Millen (usch vilket dåligt utbud på klänningar de hade) Gina Tricot och Massimo Dutti så mötte jag upp min vän d (även hon utan barn dagen till äre) på Nk för lunch! Dock var klockan nästan tre så jag var döhungrig! det blev en parma macka och en latte på det!

När jag slutligen ska åka hem till mina killar kommer jag på att vi ska på barnkalas imorgon så det var bara att ta sig upp på BR en sväng... Några uteleksaker senare begav jag mig till bussen som tog mig hem. Nu har jag blåsor och skavsår på båda fötterna - dels för att jag gått så mycket idag, dels för jag hade klackar och dels för att jag tagit av och på mig stövlarna minst 20 ggr idag...

I och med att jag åt lunch så sent så blev det bara yoghurt och flingor till middag... Jag som hade tänkt att vi skulle ha mysigt och grilla... Ja, ja, det blir en annan dag, grillen står ju bara där ute på altanen och väntar!

Ikväll blir en lugn kväll för imorgon väntar barnkalas, träning och middag och utgång med tjejerna!

Ha en mysig fredagkväll!
Pinkmommey :)



 

God morgon!

Lilla f väckte mig vid 6 men jag fick honom att somna om, som vanligt kunde inte jag det... Men det gör faktiskt inget, jag e så morgonpigg av mig och får en massa gjort när resten av familjen ligger o sover! Jag hinner kolla mailen, blogga, plocka undan lite, kolla lite på tv och bara ha det skönt!

Idag blir det som sagt en dag på stan helt själv - så skönt! Jag ska till Nk och byta påskpresent till lilla f - en jättefin Gant skjorta - till en storlek större om det finns. Där ska jag även försöka få tag på rosa converse, annars blir det kanske vanliga klassiska vita? Sen blir det klänningsjakt och lunch på stan också!

Nu ska jag slänga ihop lite frukost till familjen!

Kram Pinkmommey


Har precis börjat läsa denna bok och hoppas jag gillar den lika mycket som de andra Denice skrivit!

Vill ha!

Vill ha dessa rosa Converse! Har velat köpa dem i flera år men inte kommit mig för... Nu ska jag köpa dem, härliga till våren! Dessutom har jag presentkort på Nk!

PINKmommey :)

Bebisar, vänner, katter och städerska ;)

Tjenis!

Dagen har bjudit på lite av varje och nu sitter jag här i soffan och ska snart natta barnen.

Vid lunch kom städerskan och då ville jag som vanligt inte vara hemma så då gick jag hem till m och där var även l med hennes lilla dotter! Med risk för att låta som en gammal tant men oj vad de barnen hade vuxit sen sist! Men det är klart, de är i den åldern - på en vecka kan de typ växa en decimeter känns det som, ha, ha!

M bjöd på en supergod lunch och hon hade fått det sååå fint! Vi har väldigt lik smak hon och jag men helt olika hemma. Detta beror på att jag bor i ett hus som går i funkisstil och lägeheten är modern medans m har en äldre lägenhet. Hade jag dock bott som henne och som jag ju gjorde förut skulle jag vilja ha det precis som henne! Nästa hus ska gå i gammeldags stil - det är mycket lättare att inreda då + att jag har massa fint som kommer komma till användning då!

Efter att vi varit hos m tog vi våra små till Tessinparkens parklek men det var svinkallt så jag gick hem efter en stund... Jag var som vanligt inte klädd för parken när vi väl ska dit så jag kommer säkert bli förkyld nu!

När jag kom hem hann jag bara vända i dörren för då var det dax att hämta min vän m och köra  henne till Albano där vi hämtade hennes lilla katt - den verkade må bra nu så det var skönt!

Väl hemme igen så var f på väg ut så jag fick en puss och sen var han borta... Han skulle träffa killarna för en middag nere på stan, det är han värd!

Nu chillar kidsen och jag ska snart fixa pyjamasar, tandborstning och annat jox!

Imorgon tänkte jag ta förmiddagen till att plocka ner lite prylar i källaren och vid lunch gå ut på stan för att leta lite klänningar och kanske en "party-topp" till lördagkväll då det är middag och utgång med tjejerna!

Hoppas jag hinner skriva lite mer ikväll!

Kram Pinkmommey♥


Ett litet partyanimal för en herrans massa år sen ;) Den bjuder jag på, ha, ha!

God förmiddag!

Vaknade som vanligt at joller, det är bara för mysigt! Dock vaknade lilla f inatt men f fick gå upp istället (precis som de senaste nätterna :) ) så jag var utvilad efter en riktigt god natts sömn!

Som vanligt blev det lite bråk på morgonen med t som är inne i en sån period nu... Han slåss och vi vet inte vad vi ska göra... Vi har provat med med allt från straff att tex få gå till sitt rum, hotat att han inte ska få tex lördagsgodis, belönat honom om han e snäll, pratat och förklarat, ignorerat men det verkar inte gå in. Ja, ja, hoppas det går över av sig själft som med alla andra perioder.

Nu ligger lilla f och sover och f är och handlar! Snart kommer städerskan så jag ska plocka iordning lite här hemma och sen ska jag och lilla f iväg till min kompis m som bor ett par kvarter härifrån! Hon ska bjuda på lunch och våra små pojkar - som e lika gamla - ska få leka!

I eftermiddag ska jag hämta upp min andra söta kompis m som har sin stackars katt på Albano... Hon blev överkörd och släpad efter en bil i förra veckan och har legat där nästan en vecka nu och opereras i omgångar... Stackars liten! Jag ska i alla fall hämta henne och skjutsa henne fram och tillbaks då hon inte har nån bil. Dock får jag ta med båda barnen men det ska nog gå bra!

Nu tittar solen fram, vad härligt! Ha en bra dag nu allihopa!

Kram
Pinkmommey♥

Mina katter Lillis och Spejjan (som tyvärr har gått bort vid 16 års ålder) på landet. De har på sig små klänningar, så kul! Jag lovar att de bara hade på sig dem nån minut för fotot och att de inte var nått farligt. Dock skämdes nog Spejjan under den minuten. De blev belönade med mycket godis efter!

Den perfekta klänningen!

Jag skulle bli jätteglad om jag kunde få lite tips på var jag kan få tag på lite fina klänningar till bröllopen jag ska gå på! På fredag ska jag ge mig ut på stan (utan barnvagn!) och ta mig en runda! Tänkte mig nått sånt här: Jag börjar med Zara och Masimo Dutti, Karen Millen (och en till affär som jag inte kommer ihåg namnet på) på Bibloteksgatan, sen Gina Tricot i Pk-huset och till sist H&M på Hamngatan. Vart ska jag mer gå? Stora Åhlens kanske? Om jag orkar!

Jag behöver en sommarfin klänning och en lite mer dressad klänning och helst ska de inte kosta skjortan... Behöver dem dock inte förens 30 maj resp. 13 juni.

Ha det bra!
Pinkmommey :)


Fin men lite tråkig kanske? Men med rätt tillbehör kanske?

Cocktail dress

Från Karen Millen - fin men inte så "party".


Uppdatering!

Hej svejs!

Idag har jag tvättat, hängt, vikt, sorterat och burit ner kläder i källaren. Inte så kul men ett måste... Tog fram alla barnens sommarkläder som badkläder, shorts och sandaler. Inte för att de skall använda dem nu men lika bra att göra det när man har tid för snart är det väll plötsligt supervarmt i alla fall! Hoppas kan man ju!

När jag hade fått min lilla att sova igen tog jag ett långt bd med inpackning, skrubb, mask och bubbel! Passade även på att måla naglarna fuschsiarosa och att smörja in mig med lite bus!

F köpte moppe i höstas som ett kompliment till vår stora bil som vi kan ha i stan när man bara behöver nått litet från affären, åka till jobbet eller kanske träningen. Nu måste den på service och tyvärr ligger stället i Ulvsunda... Så det var bara för f att sätta sig på moppen och åka dit, i bilen kunde vi ju inte ta den...
Jag tog sen bilen och hämtade upp honom ute i Bromma - då var han en stelfrusen liten isbit... Han hade tagit vårjacka, vad tänkte han på! Vårjacka, 10 grader och typ en timma på moppen...

Strax efter att vi kommit hem hämtade vi storsonen på dagis och sen åkte jag och tränade! Det var 10 dagar sen sist så det var riktigt skönt och jag tog verkligen i för kung och fosterland! Jag blir vinröd i ansiktet när jag tränar för jag har svårt att svettas. Det är i och för sig skönt men folk tittar på mig och tror att jag ska dö så det är lite pinsamt...

Efter att jag hade kommit hem åt vi middag tillsammans hela familjen men som vanligt helt olika rätter, ha, ha... F åt yoghurt och mackor för han var trött, jag åt Viktväktar soppa för jag har börjat med det igen, t åt korv och makaroner som är hans favvis och lilla f fick sin puré.

Kvällen rundades av med lite legobygge och sagoläsning och nu ligger våra små och sussar och jag och f tittar på tv.

Ha en skön kväll alla läsare!
Pinkmommey♥

http://www.bikez.com/pictures/piaggio/2006/23590_0_1_2_ciao_Image%20credits%20-%20Piaggio.jpg
Ha, ha, en sån här hade jag och alla mina vänner där jag bodde när jag var i tånåren! Min var metallicblå!

Kass uppdatering, ja vet...

Ska iväg o träna nu men lovar uppdatering ikväll när kidsen sover!

Kram Pinkmommey


Annandagpåsk!

Igår så hade vi en så skön familjedag, killarna och jag! Chillade som vanligt hemma med långfrukost, plockning, tv-tittande och lilla f fick somna om och sova ett par timmar!

När han sen vaknade så tog vi en prommenad till Skansen! På vägen så stannade vi på Karlaplan så alla fick sig en french hotdog till lunch! Vädret var helt ok, soligt med en hel del moln men varmt och skönt!

Killarna var så fina i sina nya pikéer och sina POP tröjor och kepsar och jag hade tagit upp mina och f´s vårjackor så äntligen slipper jag gå runt i varma pälsar och dunjackor!

Vi tog den gamla linbanan upp vilket e kul för ungarna och skönt för föräldrar som vill vila benen lite och sen gick vi till bageriet som vanligt! De har alldles underbara kanelbullar och annat gott som vi slängde i oss med en gång!

Sen gick vi vanliga varvet och kollade in alla djuren men björungarna är bara ute på lördagar nu i början för de ska få lite lugn och ro så dem såg vi inte... Nere vid dansbanan stannade vi för en kaffe till oss och en glass till barnen och så fick t åka karusell och köpa lotter! Han van en chokladkaka och en liten vindsnurra, lycka för honom!

Sen var det bara att börja traska hem igen och vid 17 var vi hemma för att lasta av lite grejer och bege oss till farmor och farfar/svärmor och svärfar på en gång! De bor grannar med oss så det var inge jobbigt och de är så lättsamma så an behöver inte klä om eller nått.

Svärmor hade lagat Nigellas goda italienska köttbullar i tomatsås med färsk pasta och till efterrätt blev det varsin minimagnum! När vi var mätta och belåtna och barnen var redo för sängarna så gick vi hem och bäddade ner dem. Jag tittade på t´s nya påskfilm med honom - Madagaskar 2! Vid 9 var den slut och då passade jag på att stanna kvar i sänger och somna! Väldigt tidigt i säng men det behövs när man väcks vid 6 varje morgon!

Hoppas ni alla får en fin tisdag!
Pinkmommey :)


Killarna på väg!


Bageriet på Skansen!


Bullar med pappa!


Zebrabil med mamma!


Utsikten är så fin och man ser hela vägen hem! Borta vid runda tornet i bakgrunden bor vi!


Kaffe- och karusellpaos!


Killarna hos farmor och farfar!

Påskdagen!

Igår vaknade jag runt 7 av att lilla f låg och pratade i sin säng - jag lät f få sovmorgon som vanligt, jag lägger mig ju mycket tidigare än honom + att om jag väl vaknar på morgonen så kan jag inte somna om...

Det är så mysigt att vara med lilla f på mornarna nuförtiden då han har börjat använda napp! Förstå att det tog 11 månader! Försökte som en galning och han var inte alls intresserad och sen la jag av vid 7 månader och vid 11 månader fick han för sig att börja använda napp alldeles själv! Kan tyckas konstigt att jag vill det men jag älskar napp! De är perfekta när barnen är riktigt trötta men inte vill sova - de blir så där alldeles gosiga då! dessutom när de små är sjuka eller får tänder! Jag vet inte hur många gånger nappen har räddat mig med min stora kille under åren!

När vi hade varit vakna ett par timmar väckte jag f och drog iväg till Sigtuna för att hämta t! Jag saknar honom så det gör ont när han e borta!

Allt hade gått super hos mormor, han somnade bara en liten stund efter att vi hade gått och vaknade runt 8 på morgonen sen hade de bara hunnit mysa lite!
Väl hos mamma passade jag på att sola lite ett par timmar innan vi åkte hem igen!

När vi kommit hem var det meningen att vi skulle gått på skansen men i bilen på vägen hem blev t sjuk... Han skrek att han inte kunde andas och höll på att kräkas... Jag fick stanna vid en mack och köpa dricka till honom, flytta bak bilbarnstolen till baksätet där det inte var nån sol och sätta på aircondition på typ minusgrader... Inom ett par minuter hade stackarn somnat i baksätet...

Väl hemma ville han bli nerbäddad och vi bestämde att vi fick ta sknsen en annan dag! efter att vi hade fått i honom lite lunch så var han bättre igen! Han hade nog bara fått "godis-chock" - han hade ätit godis konstant i två dagar och nästan ingen mat... Nu blir det inte godis på ett bra tag kan jag säga!

Sen hade vi en riktig mysdag hemma med lek, grillning och solning!

Vi hörs om ett tag igen!
Pinkmommey♥


Vår katt Lillis i vårsolen på altanen!

Påskuppdatering!

I förrgår var det som sagt Påskafton och vi var bjudna hem till mamma på lite påskmys! Eftersom jag är så planerad så fick min stora kille McDonalds på vägen så att han skulle vara mätt och glad när vi andra åt vuxenmat och på så sätt slapp jag ställa mig och laga mat direkt när jag kom fram.

Lilla f hade sovit både hemma innan vi åkte och i bilen på väg till mamma så han var utvilad och glad! Hos mamma var även mina svärföräldrar och min bror.
För att få ännu lite lugn för oss och för att t inte skulle ha tråkigt så fick han sitt första påskägg direkt - dvd´n Madagaskar 2 och lite godis!

Solen strålade och mamma bjöd på iskallt vitt vin och jag satt i en av alla solstolar och bara njöt! Som tur var hade jag tagit en liten solklänning och gladiatorsandaler för det var så varmt! Hade resten av släkten inte varit där hade jag slängt på mig en bikini!

Lagom till att maten var klar hade vi fått lilla f att somna i vagnen och t satt framför sin nya film! Grillade lammracks, bönsallad och potatisklyftor med fetaostkräm! Och till efterrätt hade min svärmor bakat en chokladtårta!

När maten var uppäten så blev det äggjackt - påskharen hade lagt ut 17 ägg! Barnen fick både leksaker, kläder och godis och vi fick massa godis!

Helt plöttsligt blev det mörkt och vi fick brått att åka hem då kidsen var helt slut av allt kul! Då kom vår stora kille på att han ville stanna kvar hos mormor och det fick han ju gärna den lilla sötnosen! Jag tror även mormor tyckte det var mysigt!

Lilla f somnade i bilen och det var bara att bära över honom direkt i sängen när vi kom hem för ny blöja och pyjamas hade han fått på sig redan hemma hos mormor innan vi åkte!

Dagen avslutades med ett glas rosé framför en film - helt enkelt en superdag!!

Kram Pinkmommey

Classic Mesh Polo - Boys 2-7 - RalphLauren.com
Killarna fick matchande pikéer från Ralph lauren av mormor och jättefina skjortor från Gant av farmor och farfar!

Beställ choklad
Ljuvligaste chokladen från Eijes!

Min förstfödde!

Jag älskar min söting mest i hela världen!


Min glada, snälla, fina pojke!


Alltid bus på gång!

Påskafton!

Idag är det påskafton och jag tror att det kommer bli en riktigt mysig dag!

Lilla f vaknade redan vid 05.30 men jag kunde få honom att somna om igen genom att ligga alldeles still bredvid honom, dock vaknade han bara jag rörde på mig så jag fick bli där ett tag... Misstolka mig inte - jag älskar att ligga och gosa med mitt lilla gryn men när man e trött och vill sova och inte får flytta sig en endaste cetimeter med risk att väcka honom så är det inte så skönt...

Till sist så sov han i alla fall djupt och jag kunde lämna den varma sängen och gick istället ut till soffan för att läsa lite mail och blogga! Klockan må bara ha varit 06.30 men det gjorde inget då jag somnade redan vid 21 igår kväll när jag nattade t.

Vid 7.30 väckte jag alla mina killar för att det ska gå så smidigt som möjligt tidsmässigt idag. Kanske låter lite väl planerat men jag känner min familj och vet att det blir bäst om man gör så. Då kan barnen vara uppe ett par timmar och sen sova middag innan vi åker och vara utvilade och glada när vi kommer till mormor och allt skoj som väntar! På så sätt får vi vuxna också ett skön lunch ifred från kidsen då de ska sova nap nr 2 när vi äter!

Efter lunch idag bär det som sagt av till min mamma i Sigtuna och meningen är att vi ska grilla lite lamm och annat gott och sen försöka oss på att äta lunch ute i solen! Jag tror att det ska gå bra för hon bor i en dal kan man säga (ni som läste om mitt bilkaos i vintras vet, ha, ha...) och det brukar ofta vara vindstilla och strålande sol!

Efter lunch blir det äggjakt i trädgården och svärmors goda sydfranska kålatårta!!

ikväll kommer vi nog vara proppmätta men jag kan tänka mig att det kommer slinka ner en och annan godis från mina påskägg i alla fall!

Vi hörs när vi kommit hem!

Pinkmommey :)


Lilla f är påskhare! (Bilden tagen i somras)


T är påskkärring förra året!


Vår lilla katt Lillis som påskpynt 2004. Lovade henne att det aldrig mer ska upprepas...

Nu e man känd...

Nejdå men kolla vilka roliga bilder!!

Gick in på min kompis blogg: http://whoframedjoanna.bloggsida.se och hon tipsade om denna sida! Riktigt kul att sitta och fixa med bilder på sig själv och sina kära!

www.photofunia.com

Kram Pinkmommey




Lååååångfredag!

Idag är det långfredag och strålande väder och jag sitter inne... Men jag ska utsen, jag lovar!

Väktes redan vid 6 av lilla f som tyckte att det var dax att gå upp... F känner sig lite hängig så det var jag som fick ta morgonpassaet - som vanligt...
Vid 7 kom de andra killarna upp och det blev frukost, riktigt mysigt då det inte är dagis idag så man kunde ta det lugnt! Efter ett par timmar så kom svärmor och svärfar och hämtade vår stora kille för att göra en lite utflykt till Stora skuggan och deras 4H gård!

Trots att det är Långfredag så har jag lite av en fixardag - skriver kalasinbjudningar, viker kläder, skruvar fast handtag och lampor mm I eftermiddag ska vi dock till h och f som bor i Täby och äta lite lunch/middag och byta påskägg, ska bli så mysigt!

Igår blev det inte mycket bloggande då jag blev tvingad ut på stan då städerskan kom... Lilla f behövde sova och det blir svårt hemma med dammsugare och annat så det var bara att sätta på sig regnkläder och ge sig ut i regnet...
Lite shopping och sen så mötte vi upp min kompis d och hennes lilla dotter m på Mio! Dom har verkligen världens bästa mamma/barn café!! microugnar för att värma mat, stora toaletter med skötbord, lekrum, småbord till barnen och hur mycket plats som helst för barnvagnar!! Dock rekomenderar jag inte er utan barn att gå dit, he, he.

Lite mera shopping på vägen hem sen så hämtade jag t på dagis som hade gjort så fina påskteckningar och andra små saker!
Väl hemma blev det påskäggsmålning! 8 fina påskägg och en påskkykling blev det! Inge kul på tv så det blev en tidig kväll!

Nu ska vi slänga några burgare på grillen och lapa lite sol på altanen!

Ha en underbar Långfredag!

Kram Pinkmommey


Litet block med inbjudningar som jag köpte på Panduro!

Slödag!

Hej Bloggen!

Idag har det inte varit många knop på mig... Vad har jag gjort egentligen?! Bara tagit det lungt, shoppat lite och varit med barnen i parken.

På förmiddagen blev det mest lite plock städning och så deklarerade jag - desto snabbare det blir gjort, desto snabbare kommer mina pengar!

Efter lunch tog vi våran minsting och åkte sen på en lite påskgodis och present runda! Först bar det av till Martin Olsson, sen Prisextra och slutligen Bylando! Så mysigt med påsk så såfort vi kom innan för dörren hemma var jag tvungen att fixa med alla påskägg och presenter!! Ägg behövde jag inte köpa för vi har massvis sedan tidigare - med disneyfigurer, lite vuxnare med fina mönster, gammeldaxa, glittriga och klassiska! De som ska få är mamma, f´s föräldrar, min bror, barnen och så f och jag såklart! mycket viktigt sen att det blir rätt ägg till rätt person, alltså att äggets utseende och design passar personen och att det är just den personens älsklingsgodis!

Vid dagishämtningen tog vi med lilla f så han fick leka av sig lite på dagisgården och f och jag njöt i solen! Efter det har det bara varit vila, lek och middag.
Nu är f och tränar för första gången på flera år och jag har nattat båda barnen och sitter bara och tittar runt på nätet...

Imorgon kommer städerskan och då blir jag tvingad att komma ut och det är nog bra, det är inget kul att bara sitta hemma hela dagarna, även om man tror att man inte orkar annat...

Sov så gott alla söta människor!
Pinkmommey♥

Mina älsklingspojkar som jag älskar mest i heeela världen!

Godis!

God morgon!

Idag var det meningen att jg skulle mött upp mina tjejkompisar för ett varv runt Djurgården men lilla f vaknade innan 6... så jag var tvungen att lägga honom tidigt igen och då hann jag inte med prommisen...

Nu är min kille på ett möte men när han kommer hem ska vi ner i källaren med alla vinterkläder och hämta upp alla härliga vårjackor istället - trenchcoats, skinnjackor och små pastelljackor! efter det ska vi shoppa godis inför påsken!! På fredag ska vi till goda vänner i Täby, på lördag ska vi ut till min mamma i Sigtuna och på söndag ska vi vara hemma hos f´s föräldrar så det blir många påskägg! inget jäkla karamellkungen bara, blä! De har så tråkigt godis! Nej det får bli Eijes uppblandat med bra plockgodis och Martin Olsson!

Jag har ju tjatat om träning varje dag denna vecka men det blir ju aldrig av... Men idag ska jag i alla fall försöka hinna!

Ha en skön dag i grådasket!
pinkmommey


Sol, sol, ännu mera sol!

Mina dagar nu förtiden är underbara dagar med härliga vänner i solen!

Efter frukost och dagislämning idag nattade jag lilla f igen och f åkte och tvättade bilen. När det var lugnt och skönt tog jag mig tid att sätta mig ner och skicka in mina ansökningar till Röda Korsets respektive Sophiahemmets sjuksköterske utbildningar! Jag kom sen på att jag kanske måste söka till några fler ställen för att ha en chans att överhuvudtaget att komma in så jag måste komplettera imorgon + skicka iväg betygen!

Egentligen passar det inte att jag pluggar till hösten men om jag ändå inte har nått jobb och detta är min dröm så kan jag i alla fall söka så får vi se hur jag gör! Det jag verkligen vill bli är barnmorska men då måste man ju vara sjuksköterska i grunden så vi börjar där!

Vid lunch kom f hem och vi grillade kött och till det åt vi en riktigt god sallad! Lagom till kaffet dök m och m upp som hade varit på sin dagliga prommenad runt Djurgården. Medans barnen lekte satt vi och lapade sol och m berättade om sin resa till New York härom veckan då hon och hennes kille hade passat på att gifta sig! Så romantiskt!

Efter ett par timmar så gick m hem men andra m stannade och jag stekte pannkakor till alla hungriga! Barnen älskar m, dels för att hon e bäst med barn, dels för att hon är en underbar människa men också för att hon är min nära vän och ett av mina barns gudmor! Hon stannade och kollade Emil med småkillarn, så gulligt, och sen gick hon hem.

Nu ligger båda killarna och sover och f tittar på "The Mentalist" men jag får inte se Desperate Housewifes för det är hockey :(

Imorgon ska jag träffa upp "de två m:en" igen och ta en morgonrunda med barnvagnen runt Djurgården! Förhoppningsvis kan man sen få sig en kaffe i solen på roddarklubben eller KMK efter varvet!

Ha en superskön kväll!
Pinkmomey♥


Underbara spetsar i vårsolen! Klänning som jag köpte på Lindexrean förra året.


Idag bar jag spetsklänning, gladiatorsandaler i guld, diadem i guld, beige kofta och smycken i vitt!

Hussugen!

Ännu en strålande morgon! Vaknade som vanligt av att jag hörde min lilla smula inne från hans rum! Han låg och snicksnackade och sken upp som en sol när han såg mig! En flaska välling, lite gos i sängen och vakna med the voice - det vanliga upplägget alltså.

Vid 8 så gick vi och väckte de andra grabbarna för jag vet hur lång tid vi behöver på morgonen - vi kommer aldrig till dagis innan 9.30 hur mycket tid vi än har!

Nu e stora killen på dagis, lilla killen sover igen och f står i duschen, själv sitter jag och bläddrar i modekataloger, senaste Se & hör och bloggar... Funderar på att ta alltihop och flytta ut till solen på altanen eller ska jag duscha först - stora beslut att ta här alltså...

Idag har jag inget planerat, bvc-träff eller hänga med m kanske? Träning för det blev ingen igår då jag var helt slut och somnade efter att inte ha sovit bra den senaste tiden.

Vi hörs om ett tag!
Pinkmommey♥


Vårt underbara landställe som vi tyvärr sålde - måste hitta på en bra uppfinning så jag tjänar lite egna stålar så man kan köpa sig ett eget fint ställe! Eller hur...

Paket på posten!

Hej! När jag skulle ta kort på koftan jag hämtade på posten idag så hade jag inget batteri i kameran så jag lånar en bild från La redute istället Har annars ätit god middag, spelat tv-spel med storsonen och så har jag nattat barnen. Är lite trött så det blir inget mer bloggande från mig ikväll.

Vi hörs imorgon!
Pinkmommey♥
http://media.redcatsnordic.com/laredoute/images/products/rd/large/091/091_7982232_2.jpg

Nu vare gjort!

strax efter lunch gick ju killarna på prommenad och jag tog tag i berget av ren tvätt som behövdes vikas och läggas in i garderober... dessutom har jag hunnit med ett par tvättar, håller på att tvätta alla överdrag på soffkuddarna...

när vi hämtat vår stora kille så la jag mig på sängen nån minut och somnade på direkten! alla spänningar från halsgrejen måste ha släppt och jag som sovit så dåligt de senaste nätterna känner nu av det! somnade fast barnen lekte runt och på mig, ha, ha!

har nu precis kommit hem efter en liten prommis med min minsta som behövde några minuters sömn i vagnen för att orka vara vaken till läggdags. på vägen stannade vi till på ica och hämtade ett paket från la redute! ni får se vad det var senare!

ha det bra!
pinkmommey♥


Detta är väll vad man kan kalla klädberg?! Hela bordet var fullt av kläder och högen va ca en meter hög...


Prydliga högar indelat på varje familjemedlem och för linne och ytterkläder. Nu ligger de i garderoben och det nya klädberget har börjat arbetas på - kommer säkert vara lika stort om ett par dar... ;)

I´m alive again!

Åh, vad skönt! Det känns som jag har fått en ny chans! det kan låta fånigt men jag har verkligen den senaste tiden gått runt och trott att jag har cancer och mått så dåligt! Jag har kunnat somna på kvällarna men om jag vaknat av nått barn på natten så har jag inte kunnat somna om p.g.a ångesten att jag ska vara sjuk och allt vad det innebär...

Det började ju med att jag fick en knöl i halsen som jag typ ignorerade i några månader och sen en natt när jag inte kunde sova (efter ett par glas vin) så googlade jag på nätet för att hitta nått om detta och kom till värsta cancersidan!!
Fick en tid nästkommande dag hos min husläkare (ville egentligen åka in till akuten på natten...) som sa att hon inte trodde det var cancer men det kunde vara en cysta eller cellförändring eller nått - hon behövde en "second opinion"...

Visst jag var lite lugnare men har inte kunnat släppa detta och bara gått och väntat på min tid... Imorse så hittade jag ett brev i en hög på skrivbordet där det stod att min tid var inställd och att jag skulle ringa om en ny! Jävlar vad arg jag blev - här hade jag redan väntat i 10 dagar och inte kunnat sova och nu skulle jag vänta ännu längre!!
efter en harang av svordomar som jag inte är stolt äver så ringde jag och jag hade tur för de hade en ledig tid i dag på morgonen!

Väl där fick jag vänta 30 minuter och blev jättenervös! När jag till sist fick komma in till läkaren var jag gråtfärdig men han tittade och förklarade att det var typ en ofarlig cysta som var slemfylld (ledsen för den asäckliga sanningen) och att han skulle lämna den som den var och om jag fick problem med den så kunde jag komma tillbaks och sticka hål på den, urk!

Jag berättade även att jag hade lite andra problem med halsen och han frågade om jag rökte och om jag hade små barn?! Aha, jag går runt med infektioner hela tiden som aldrig gåröver, det är därför det blir såhär! Han verättade i alla fall vad jag skulle göra och nu är jag 700:- fattigare på mina mediciner... MEN JAG LEVER!!!

Firade med att köpa en topp på H&M, he, he!

Nu har f och lilla f tagit en prommenad och jag ska ta mig an klädbergen som bara växer och växer i badrummet...

Kram Pinkmommey

Igår

var jag ju på tjejmiddag hos L med 8 andra sköna donnor! God mat, gott vin och massa tjejsnack! Jag kom hem vid 24.30 och somande runt 01 men vaknade av barnen vid 4 och hade som vanligt svårt att somna om och sov bara några minuter här och där... Alltså andra natten i rad nu!

Har inte mycket jag kan ha på mig nu för tiden, allt i garderoben är för litet eller sitter i alla fall inget snyggt så det fick bli skinnbyxor, svart t-shirt topp med spetspuffärmar och svarta stilettos! Till det skinjacka och chanelväska!

Nu ska jag iväg till Svärföräldrarna!
//Pinkmommey :)


Sköna söndag!

Hej bloggen! Är lite dålig på uppdatering senaste dagarna, sorry! Har märkt att jag antingen skriver en massa blogginlägg på en dage eller bara ett ynka litet, ja, ja, allt beror ju på vilket humör man är och på vad man gjort.

Idag har varit en underbart skön dag som bara har fått flyta på och det som händer får hända! Jag var borta igår så f lät mig sova ut och efter frukost så mötte jag upp mina vänner d och c i Fältan och barnen fick käka lunch på McDonalds! Efter det så gick jag till thelins och köpte lunch till oss vuxna som vi tog med hem till c nr.2! Barnen fick röja runt och vi stt läääänge och åt, snackade och drack kaffe! Jag kan inte träffa mina söta vänner för ofta! Vi har alltid så mycket att prata om, planer att smida och gamla minnen att skratta åt!

Efter ett par timmar så gick vi åter tillbaks till Fältan för lite shopping och nu har vi kommit hem. T ligger och kollar på en film, lilla f och f sover och jag siter i soffan och läser martina Haags " I en annan del av Bromma"! Jag älskar hennes böcker och krönikor, skrattar högt hela tiden.

Om en timma ska vi hem till svårföräldrarna på andra sidan gräsmattan för lite söndagsmiddag!

Vi hörs snart igen!
Pinkmommey♥


Killarna provar sina nya solkläder!

God morgon eller kanske god natt...

Nu sitter vi hela familjen här i soffan och titta på tv, läser morgontidningarna och bloggar! Själv vaknade jag kl 04.20 av att lilla f hostade... Han vaknade aldrig utan somnade om själv direkt men jag kunde inte somna om... Detta betyder alltså att jag redan varit vaken i 4 timmar... Somnade i alla fall tidigt då jag nattade t, 21.30... Kul en fredagskväll...

Tanken är alltid att jag ska lägga mig och sova mitt på dan när jag inte sovit på natten men det kan jag bara inte... Vet inte varför! sen på eftermiddagen eller framåt kvällen är jag helt slut men då kan jag ju inte gå och lägga mig.

Idag ska jag i alla fall försöka få lite sol på altanen och sen ska jag till gymet och ha genomgång med Jean Pierre, he, he. Efter det måste jag försöka hitta en liten present till ikväll. Och sist men inte minst ska jag på middag hem till l med massa söta roliga tjejer - hoppas även på utgång efter det! I och för sig tycker jag inte att det är så kul att gå ut om man inte har bokat bord men man kan ju ta en liten runda i alla fall!

Har kommit på att jag kanske ska fråga m som är utomlands om jag får sova i hennes lägenhet i natt, jag har ju ändå hennes nyckel och då kan jag ju gå dit med lakan mm innan middagen!

Vi hörs lite senare!
Pinkmommey

Underbar dag i solen

Åh, vilken skön dag jag har haft! Började dagen med ett läkarbesök och kom sen hem och satte mig ute i en solstol med nya Elle! Efter ett litet tag kom mina vänner c och d med sin söta döttrar med mat, blommor och muffins!
Vi lagade chevretoast, rödbetor och en smarrig sallad! Efter det blev det latte och muffins! Min underbara vän c kom också förbi en snabbis!! Med sig hade hon blommor och små presenter bara för att hon har fått låna min väska ett tag! en mer omtänksam vän än C får man leta efter! Hon tar alltid hand om folk, kommer med bra råd och hjälper till!

Det har varit strålande sol på altanen hela dan och det var så varmt att jag inte ens kunde ha min tröja på, t-shirt fick räcka! Jag är så oerhört tacksam för mina underbara vänner som alltid tänker på mig och försöker rycka upp mig när jag är lite nere eller har det lite tufft. Jag hoppas bara de vet att jag skulle göra likadant för dem om de hade det jobbigt och att de vet att de alltid kan be mig om hjälp!

Nu har jag städat lite och ligger och kollar på Cars-filmen med mina killar!

Om ett tag ska Fredrik åka och köpa hem indisk mat, smarrigt! det allra godaste är nanbrödet ;)

Annars blir det en lugn kväll och imorgon ska jag till gymet och ha genomgång och sen köpa en present för på kvällen ska jag på tjejmiddag till l!

Ha en bra eftermiddag i solen!

Kram Pinkmommey

http://recept.nu/polopoly_fs/1.235317.1223365765!image/1673121111.jpg_gen/derivatives/w219/1673121111.jpg

Freeedag!

Ledsen för pissig uppdatering igår... Hade fullt upp hela dagen och orkade/hann helt enkelt inte...

Efter frukost och fix igår så åkte jag hem till min kompis d och hennes lilla dotter där det blev lek och lunch! Efter det så mötte vi upp söta c och gick och shoppade lite på stan för att sedan avsluta våran dejt i Humlans lekpark!
tyvärr hade lilla f alldeles för fina kläder för att få leka... Låter helt sjukt men jag hade inte planerat parken och han hade ömtåliga nya kläder på sig... Det är klart att han fick krypa runt en stund och äta sand och gunga lite men sen gick vi hem.

På vägen hem stannade vi på Esplanad och i Fältan och köpte blommor till balkongen! När vi sen kom hem så hade f och t tagit fram cyklar, moppar, sparkcyklar mm och raceade utanför altanen på gräsmatta/gångvägen! Jag planterade blommorna och lilla f tyckte att det inte räkte att äta sand idag utan ville även ha en näve jord...

F lagade en jättegod spagetti och köttfärssås ochefter middagen så drog vi hela familjen ner till Glasshuset på Valhallavägen vid Tessinparken för vårens första glassfrossa! min och t´s favvo är lakrisglassen! Lilla f fick en kula vanilj och f tog sina favvosar! Jag avslutade kvällen med att spela tv-spel med t som hade fått ett nytt spel av mig! Menigen att han skulle fått det i påskägget men jag orkade inte vänta ;)

Nu ska jag snart iväg till doktorn för att kolla upp en sak och sen kommer c och d med sina kids hit på lunch! Vi hoppas på sol och värme så vi kan sitta och sola på altanen och käka lunch ute!

Jag hör av mig lite senare!
Pinkmommey :)

T älskar glass!


Mina killar! Lilla f är skeptisk, det var väldigt kallt tyckte han, he, he!


Min stora älskade kille!

Nu e det vår på altanen me!

Efter vår underbara dag ute i det fina vädret och att vi hade grillat så blev jag så sugen på att göra fint på altanen och plocka fram alla utemöbler, krukor mm! Jag VET att det kan komma mer snö - det gör det alltid varje år men det kommer säkert i så fall bara att ligga ett par dar.

Nu står bord, stolar, solstolar, grill, krukor, terassvärmare, parasoll och annat på plats! Detta betyder alltså att jag kan lägga mig i en solstol imorgon och sola om det är fint väder!! Ska även ta mig ut och köpa lite blommor och plantera - har sett att det redan finna små påskliljor och annat fint!

Ska även träffa min söta vän d med hennes lilla dotter imorgon! Vi ska vara här men det kommer även städerskan att vara så hoppas på fint väder så vi kan sitta ute och äta + leka!

Nu behöver f datorn!

Sov gott!
Pinkmommey


Jag o t på altanen sommaren -06!

Parklek o shopping!

Jaha, nu var man hemma igen! Efter det att lilla f hade vaknat så fick han sig ett skrovmål och vi mötte upp f nere i Fältöversten. Väl där så blev det utekläder, strumpor, tofflor, pyjamasar och chinos till kidsen från Polarn & Pyret, kalsonger och vantar till dem från H&M och lite annat.

Vid tre så hämtade vi upp t på dagis och drog sen till lekparken i Tessinparken med våra grannar, tillika dagiskompisar, det var sååå skönt i solen!

Nu har vi kommit hem och f o t står ute och grillar på altanen - kött, majskolvar och sallad till oss vuxna och korv med bröd till de små!

Nu ska jag duka!

Ha det bra!
Pinkmommey
VINDJACKA BARN
BYXOR BARN




Sitter i solen

Men det är inte klokt vad man mår bra av lite sol!! Morgonen har varit som den alltid är - långfrukost, morgontv, lämning på dagis och plock. Nu sitter jag ute på vår underbara altan mitt istan och SOLAR! Varje vinter är jag lite less på vår lägenhet... Det är klart att den är fin - vi har totalrenoverat den när vi flyttade in för tre år sen precis som vi ville. Den är mysigt inredd tycker jag och är stor och luftig men den ligger på nedre botten... Det är klart att vi bor på en återvändsgata så det är bara de som ska till husen på gatan som stannar/parkerar/åker här. På båda sidorna om huset är det gräs och träd så det är mysigt och en lite bullerbyskola ligger mittemot. MEN sen kommer VÅREN och då förstår jag! Vår 35 kvm stora terass med stort bord för massa härliga luncher i solen eller middagar med goda vänner, poolen till de små, solstolarna att ligga och steka i, grillen som går på högvarv och alla kryddor, blommor och växter att titta, lukta på och njuta av! Det är likadant varje år!

Nu ska jag njuta en stund till innan min lilla vaknar... Sen är det Fältan för lite shopping av nya utelek kläder till kidsen och efter det parken!

Ha en skön dag i solen!
Pinkmommey :)

Jag på altanen med solen i ögonen...

RSS 2.0