Heartsmart

Min svägerska har startat ett nytt företag som jag gärna vill flagga för! Själv har jag gått på flera hjärt & lung-kurser och känner att det är en självklarhet då jag vill vara berädd att hjälpa min omgivning!

Läs lite om dem här eller gå in på  
http://www.heartsmart.se/HEART.html och läs mer där.

Ta ansvar du också!
Pinkmommey♥
_________________________________________________________


Text lånad från www.hartsmart.se 

ÄR DU REDO ATT HJÄLPA EN MEDMÄNNISKA?
  

 

Vad gör du om du påträffar en medvetslös person? Eller någon i din omgivning plötsligt faller ihop? Eller sätter i halsen? Eller om hjärtat stannar? 

 

Vi har utbildningen som ger dig handfast teknik och råd. 

 

 

  

Vi erbjuder följande utbildningar:

 

 

Hjärt-lungräddning(HLR)

 

Luftvägsstopp

 

Hjärt-lungräddning med hjärtstartare (HLR-D)

 

HLR-barn

 

Första hjälpen ”myt eller sanning”

Idé:

 

Heartsmart är ett kvalitativt företag som lägger stor vikt vid personligt bemötande och uppföljning. Vår kunskap räddar liv och den vill vi delge människor, och på så vis skapa trygghet. Genom att erbjuda våra utbildningar till företag, föreningar, myndigheter och övriga organisationer, sprids kunskapen och ett tryggare klimat uppnås.

Med KVALITET menar vi att våra utbildare/instruktörer är legitimerade sjuksköterskor med lång erfarenhet inom akutsjukvård och primärvård.

Utbildningarna är standardiserade och följer HLR-rådets rekommendationer.  Med UPPFÖLJNING menar vi att Heartsmart kommer överens med företaget i fråga om när en repetitionskurs bör ske.

Enligt HLR-rådets rekommendationer:

för allmänheten- minst varannat år

för yrkesgrupper –minst varje varje år

 

Heartsmart tar på sig uppgiften att hålla ordning på och kontakta företaget före repetitionsgenomgång.

 

VARFÖR LÄRA SIG HLR?

1)      För att stärka personalgemenskapen och tryggheten på företaget. Träna personalen i HLR regelbundet så känner de sig trygga i situationen om eller när det händer.

2)      Bra kunskap även för privat bruk

3)      Trygg personal ger trygga kunder

 

 

En livräddare första insats är den allra viktigaste för överlevnad!

I många fall där hjärtat stannar beror det på att personen har en så svår underliggande sjukdom att vidare överlevnad inte är möjlig. Därför måste man vara beredd på att det inte alltid går att rädda livet på en person med hjärtstopp.

Även om man gjort allting snabbt och helt korrekt är det inte säkert att personen går att rädda.

I sådana fall är det bra att veta att man har gjort allt för att hjälpa.  Det är aldrig livräddarens ”fel” om personen inte överlever.

Genom att larma och ge hjärt-lungräddning har man gjort en enorm insats för personen!

Kom ihåg att det är mycket annat som också spelar in för att insatsen ska lyckas. Långt ifrån alla överlever även med den bästa hjälp.

Men utan hjälp är det säkert att personen dör. Kom ihåg att hjärt-lungräddning alltid ökar en människas chans att överleva. Tveka därför inte att starta!

 

Mot denna bakgrund bekräftas härmed att Heartsmart och dess personal är fri från ansvar, både direkt och indirekt, för de behandlingsfall som ej leder till fullt tillfrisknande.

http://www.heartsmart.se/HEART.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0