Summit

I torsdags var jag på tjejkväll hos företaget Summit! Jag valde att ta med min fina svärmor som tack för att hon jämt ställer upp på oss!

Först var det bubbel och visning av lokalerna på deras nya konferenscenter i Hightechbuilding. Efter det åkte vi chartrade dubbeldäckare till en annan av deras konferenslokaler - Skofabriken på Söder. Shit vilka ställen och vilka härliga personer som jobbar där!

På varje ställe har man en ansvarig värdinna och det är också hon som lägger karaktär på sitt sätt. Alla är alltså inredda olika och detta hade tex en stor korg inne på toaletten med allt vad man kan behöva från parfym, huvudvärkstabletter, tamponger och krämer!

Vi blev bjudna på supergod middag och massa vin samtidigt som vi kommade in föreställningen Matdesperat med Grynet Molvig och Paula Ternström.

Den handlade om oss kvinnor och vår inställning till mat genom tiderna. den var både superrolig och hemsk.

Efter middagen var det utställning av smycken och sjalar som man fick köpa extra förmånligt och jag köpte mig ett fint halsband i "Maria Montazami"-stil även om jag aldrig har halsband...

Innan vi gick hem fick vi med oss en goodie-bag med lite gott och blandat.

En mycket lyckad, trevlig och generös kväll! Tack Summit!

http://summit.se

MATDESPERAT

Ett underhållningsseminarium av största vikt om kvinnlig aptit. "Alla kvinnor jag känner har ett komplicerat förhållande till mat"

Grynet Molvig, Paula Ternström, Christin Mellner, Anita Strandell och Mi Ridell, alla medlemmar i 2,6 och 1,6 miljonerklubben, konstaterade en dag att alla kvinnor de känner har ett komplicerat förhållande till mat. Alltså tog de tag i detta uppslag på ett synnerligen kreativt sätt - genom att skapa Mat-Desperat, en show som på ett humoristiskt och vetenskapligt sätt gestaltar kvinnors ätande.

Föreställningen inleds med ett seminarium om kvinnan, kroppen och maten. Seminariet inleds av Christin Mellner, fil. doktor och docent i psykologi, som med avstamp i historien berättar om synen på kvinnan och kroppen genom tiderna och fram till våra dagar.

De senaste forskningsrönen om vad som ligger bakom ökningen av kvinnor med ätproblem diskuteras i samband med att en alldeles ny undersökning, baserad på 2000 kvinnor från 25 år och uppåt, presenteras.

Undersökningen, "Kvinnan, kroppen och maten", handlar om kvinnors självbild, relation till den egna kroppen och självkänslan släpps för första gången i samband med seminariet.



Målet är att belysa kvinnors förhållande till mat och den egna kroppen. Hur är ätande kopplat till vår självbild? Hur överförs förhållandet till mat och självkänsla mellan generationer? Om ätande som tröst, belöning och bestraffning. För vi över ätbeteenden till våra döttrar? Äter vi mindre i mäns sällskap? Hur mycket kan man sko sig på kvinnors dåliga självbild? Generationerna får en chans att mötas kring problematiken. Vi vill att mödrar och döttrar kommer tillsammans och tar del, upptäcker mönster att skratta åt eller gråta över.

Här finns tid för reflektion och samtal mellan seminariets deltagare. En mission med projektet är att föra generationerna närmare varandra.

Sketcher, dans och mycket sång Efter seminariet tar vi en paus med tid för mingel. Därefter härlig, fartfylld show med Grynet Molvig, Mi Ridell och Paula Ternström i sketcher, dans och sång, i regi av Lena Söderblom. Texterna är specialskrivna av bland andra Karin Thunberg, Anita Strandell, Carin Mannheimer, Moa Herngren och Linda Skugge.

Både underhållning och utbildning. Kan det bli bättre?


Pinkmommey♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0